Regisztráció Blogot indítok
Adatok
másik különvélemény

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     A hazai politikai élet konzervatív oldala ma elkötelezett patriótának mondja magát, a liberális jelzőt viszont szitokszóként használja. Az ellenzék ugyanakkor kacérkodik a szabadelvűséggel, ám ők mintha a hazafiasság eszméjét engedték volna el. Már-már ott tartunk, hogy elhisszük: e két érték…..
másik különvélemény 2021.01.20 15:11:00
@Zabalint: Aki többet keres, többet költ, több ÁFA-t fizet.
Ez az egyetlen igazságos adózás létezik.

A több kulcsos adózás esetén a fél ország újra adócsalásra lesz kényszerítve, vagy a munkáltatójuk csődbe megy. Egyik sem használ a gazdaságnak.

Azaz feketegazdaságot erősíti csak és kizárólag a többkulcsos adózás, akárhogy neobolsizol.
másik különvélemény 2021.01.20 15:12:42
@chrisred:

Hát nem. Talán nézd meg mennyit fehéredett a gazdaság a több kulcsos adózás megszüntetése okán.
Vagy csak kérdezd meg azt, aki a versenyszférában dolgozik, mennyivel nőtt a bejelentett fizetése.
másik különvélemény 2021.01.20 15:15:31
@G. Nagy László:

"Most csak annyit: meggyőződésem, hogy a Fidesz nagyságrendekkel a Gyurcsány-koalíció előtt jár gazdasági liberalizmus tekintetében, lásd adócsökkentés, lásd munkaalapú (és nem segélyalapú) gazdaság. Egyébként egy komplett posztot írtam erről anno, szerintem nem olvastad még:"

Ez pontosan így van.
Mondjuk Gyurcsánytól szarabb teljesítményt senki nem nyújtott az egész EU-ban, úgyhogy ez nem nagy dicsőség, de azért igaz.
Mindannyian szeretünk fürdeni. Vagy mégse annyira? Nézőpont kérdése. Sőt, a közeg sem teljesen mindegy. Vízben, közéletben, politikában. Azt hiszem, a népszerűség oltárán sokan feláldoznák magukat. Mindenki igyekszik felhívni magára a figyelmet, pont azért, hogy az (el)ismertség fényárjában fürödve…..
Hatvan évvel ezelőtt született meg a Habsburg-ház jelenlegi feje. ..
Rajnai Gergely blogbejegyzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az, hogy nem ismerjük, milyenek is azok, akikkel nem értünk egyet, eltorzítja a róluk kialakított képet...
másik különvélemény 2021.01.14 10:11:39
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
másik különvélemény 2021.01.13 12:36:50
@Örömhernyó: Te hülye vagy.
A zsidó és a keresztény vallás között a különbség Jézussal kezdődik.
Az ószövetség ( a szerinted mese ) rész ugyanaz.
Nyugati szomszédunkat legújabban víruskezelésben tekintjük „laborországnak”, de egyébként is szeretünk Ausztriára és Bécsre mintaként tekinti. Legyen szó bérekről, életszínvonalról, nyugdíjakról vagy bármi másról, amiben szeretnénk a nyugati színvonalat elérni, akkor általában az átlagembernek és a…..
másik különvélemény 2021.01.11 16:27:12
index.hu/belfold/2012/04/29/a_plagiumgyanut_erositi_a_gyurcsany-dolgozat_biralata/
A bírálat alapján rekonstruált Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógora, Rozs Szabolcs dolgozatával - hangzott el a HírTv Célpont extra című műsorban vasárnap este. A televízió szerint a feltárt egyezések jelentősen erősítik a plágiumgyanút.
A HírTv Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának bírálata alapján próbálta meg rekonstruálni az eltűnt 35 oldalas dokumentumot. Ennek során több olyan, a bírálatban jelzett hibát találtak, amelyek - még az oldalszámozás alapján is - megegyeznek Rozs Szabolcs négy évvel korábbi munkájában olvasható hibákkal, hiányosságokkal.

A televízió riporterei Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának bírálatát olvasva úgy látták, az "olyan, mintha Gyurcsány sógorának, Rozs Szabolcs disszertációjának első 35 oldalára vonatkozna".
Ennek alátámasztására jelezték azt is, hogy a Gyurcsány-dolgozatot bíráló adjunktus felvetette, hogy a diplomamunka csak a szőlészetről szól, a borászatról nem, holott a mű címében ez is szerepel. Arra mutattak rá, hogy Rozs Szabolcs azonos című dolgozatában éppen a 35. oldaltól foglalkozik tételesen a borászattal, míg Gyurcsány Ferencé éppen itt ér véget.

A HírTv idézte az értékelés több, oldalszám-hivatkozást is említő pontját is; így például a Gyurcsány-dolgozat "a 11. és 12. oldalon ellentmondásosan ír a Balaton vizének mikroklímát befolyásoló hatásáról". Jelezték: Rozs Szabolcs dolgozatának épp a 11. és 12. oldalán is pontosan erről van szó.
A két oldal egyre távolabb egymástól, egyre kevesebb a megértés, egyre kevesebb a megérteni akarás. Jó, talán lehet, hogy nem egyre kevesebb, de kijelenthető, hogy kevés. Mert - úgy tűnik - tényleg csak két oldal létezik. Főleg ott, ahol két párt (vagy két politikai tömb) versenyez egymással a…..
Nem olyan gyakori, hogy a Kárpát-medencében feltűnik egy-egy politikus, aki populistaként kezdte, aztán kiderül róla, hogy bizony, hogyha tennie kell, akkor tesz is. Úgy vélem, hogy ez a kategória, amiből igazán tanulhatna a magyar miniszterelnök is...
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
Maga Orbán Viktor is azt jövendölte, hogy a járvány után semmi sem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt, ezért jogos a feltételezésünk, hogy ezt saját pártjára is értette. Más kérdés, hogy ha meg is változott volna a Fidesz politikája, kommunikációja, illetve átrendeződött volna a szavazóbázisa,…..
másik különvélemény 2020.12.31 10:58:14
másik különvélemény 2020.12.31 11:02:53
@hunyadi_janos_111: Kaleta Gábor még 2002-ben (MSZP kormány) az amerikai főosztály referenseként került a Külügyminisztériumba. 2007-től a Gyurcsány-kabinet diplomatájaként Los Angeles-i konzulként szolgált. A 2010-es kormányváltás után is a tárcánál maradhatott.

Ennyi a történet. A pedofil Kaleta egy ballib potentált, akita Fidesz a helyén hagyott.
Hiba volt.
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Van egy nyomasztó, évtizedek vagy még régebb óta visszatérő hibája a magyar elitnek. Ha úgy érzik rosszul állnak a dolgok, mindig kívülről várják a megváltást. Nagy valószínűséggel ezért van az, hogy a nyugatos véleményformáló elit tagjai közül a legtöbben teljesen félreértik az Európai Unió…..
Súlyos napokat élünk, és az elmúlt 10 évben először kell dolgoznia a kormánypártnak, mert hol ereszen csúszkálnak a tagjai, hol pedig éppen az EU-s költségvetést kell megvétózni. Bizony, ezek nehéz dolgok, de közben itthon is fogalmaznak, mégpedig erősen. Úgy tűnik, kibújt a szög a zsákból...
másik különvélemény 2020.12.11 11:12:36
@konrada: A ballibek már bizonyítottak. Lopnak csalnak hazudnak.

Ami hátrány a mi szempontunkból, a fizessenek a gazdagok duma, ami legutóbb 2009-ben úgy nézett ki, hogy 140.000 bruttó felett 40% volt az SZJA.
másik különvélemény 2020.12.11 11:14:11
@birkamenet:
Egyre több ország, ismeri fel, hogy az egyetlen helyes külpolitika, az Orbán és a Lengyelek áltat képviselt.
És ez neked nagyon fáj.
másik különvélemény 2020.12.11 11:15:38
@birkamenet:
3 idegenlégiós focistára hivatkozva akarod az országot muszlim terrorsitákkal elárasztani ?
Ennyire futja az érvrendszerből ? :DDD
Anikó vár minket, ő is érzi, hogy nevetségesen komolytalan a napi kérdés, jelesül hogy melyik villalakónak lenne a kedves néző legszívesebben a szomszédja. Ha van humoruk, megszavazzák Ginát. Visszautal az előző rész siratóasszonyaira is, akiknek másik szubkultúrához sorolása talán felér egy burkolt…..
Rokaffy Farkas Szájer, te böszme! 2020.12.01 15:54:38
  Egy ugyanazon a napon érkezett a két hír. A Varsóba látogató talpig református Orbán Viktor katolikus misén való részvétellel indította napját Lengyelországban, miközben Belgiumban drogos sex orgián kaptak rajta egy magyar Európa parlamenti képviselőt, aki az eseményt követően…..
A magyar és a lengyel költségvetési vétó után hirtelen fenyegető közelségbe került ennek a két országnak a kiebrudalása az EU-ból, ami sokmillió magyar és lengyel ember számára elkeserítő fejlemény. Sokan még mindig a homokba dugják a fejüket, azt állítva, hogy ez nem fordulhat elő, de sajnos nagyon…..
másik különvélemény 2020.11.23 09:55:41
@Sir Galahad:
" Az, hogy követeljék me a jogállamiságot, önmagában persze elfogadható, feltéve, ha ennek kritériumait előbb konszenzussal meghatározták (ez jelenleg hiányzik)"

Persze hogy hiányzik. Eszük ágában sincs konkrétumokhoz kötni, mert akkor nem lehet zsarolásra használni, illetve az országok önfeladását képviselő politikai elitet (Ballib hazaárulókat) erőszakkal az országra kényszeríteni.
Azzal párhuzamosan, ahogy a küldetéstudatos, feladatát autonóm módon kitűző és egzisztenciálisan viszonylag független értelmiség közéleti befolyása csökken, szárba szökkennek a think-tankek (ezek már korábban is léteztek, de szerepük most erősödik), melyek döntően a politikai elit szükségleteit…..
másik különvélemény 2020.11.23 09:47:52
JogÁsz Dúró Dóra darálója 2020.11.07 13:03:24
Újabb korlátolt gondolkodású fideszes képviselőtestület tiltotta be a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Most, hogy elolvastam a meséket, először is meg kell köszönnöm a mihazánkos darálónak, hogy látványosan, igaz, ordenáré módon felhívta sokak figyelmét, így az enyémet is erre a könyvre.…..
másik különvélemény 2020.11.09 10:50:13
@CoolKoon: A komcsi alkeszokat tömörítő ballib bérrettegő hiszticsapatot azonosítani az értelmiséggel meglhetősen röhejes húzás.. :DDD
másik különvélemény 2020.11.09 12:13:58
@blah: Nem ártana esetleg valami sértés szerű, mielőtt védenek valakit könyvdarálás előtt. Merthogy a fekete jelző nem az, egy évtizedekkel ezelött megírt könyvben.
Ahogy a Kolumbusz szobor puszta léte sem az, meg a többié, amit a vandál szobor és történelmi ereklyék megsemmisítésében ISIS-t is lepipáló vandál ballib majmok teszik, a politikai korrektség nevében.

Röhejes ahogy a ballibek maszturbálnak a "Feket Péter" című könyv ledarálására, a faceebook cenzúrára, és minden erősen diktatúrikus vélemény szabadságot sértő dologra, szobor döntögetésre, Gyurcsány féle szemkilövetésre, ha az a liberálfasizmus szekerét tolja.
másik különvélemény 2020.11.09 12:15:17
@Bambano: Na igen.. A nácizás megy ezerrel, és általánosítva, ha valaki nm áll be a buzi lobbi mögé.
Ennyit tudnak meg a nevüket.
Most, hogy a tavaszi kellemetlenségek után vírusszakértőből egyre többen képzeték át magukat matematikussá, maga Orbán Viktor is előállt a maga számaival. Hogyaszongya 30-32 ezer kórházi ápolt és 4480 intenzíves lesz december 10-én (nem ám 4000 vagy 4500, faszt, 4480, ha mégis 4481 lesz a vége, azt…..
másik különvélemény 2020.11.09 11:06:40
Gombóc mondja Ki is a hazaáruló? 2020.11.04 08:00:00
2020-at írunk. Ez az év eddig nem lepett meg minket túl sok jóval, de nézzünk bele pár, a napokban megjelent hírbe. Közben azért gondolkozzunk el, hogy ki az, aki az országért dolgozik és ki az, aki önmagáért. Hazaárulást technikai értelemben véve nagyon nehéz elkövetni, főleg a magyar törvények…..
másik különvélemény 2020.11.05 12:06:14
@midnight coder: Én még emlékszem, mikor a Gyöngyösi provatizált kórházakban a folyosókra fektették a betegeket.
Szóval nem teljesen világos, miért is jó, ha az elprovatizált kórházakból mégtöbb pénzt vonnak ki.
Merthogy az a barom még nem született meg, aki tényleg nem a profitra hajt, mikor vesz valamit.