Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politológus Mihály

32 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormánnyal szembeni elégedetlenség folyamatosan nő. Rég nem látott tömegek tüntetnek országszerte. De Orbánnak nincs félnivalója, amíg senki nem áll a tömeg élén. Egyelőre tart még a választók haragja az összefogás vesztes pártjaival szemben, de ha továbbra sem érkezik meg fehér lovon a Tökéletes…..
Gyurcsány Ferenc lassan két évtizede a legnépszerűtlenebb magyar politikus. Saját maga paródiája, egy két lábon járó mém, de valahogy sosem tud rajta felhőtlenül nevetni az ember, hiszen nem kis szerepe van abban, ahol most tart az ország. Kormányzása katasztrófába torkollott, azóta pedig zsinórban…..
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Politológus Mihály 2021.11.02 11:19:51
@white999: Ha jól értem, akkor másodszorra enyhébb tünetei voltak csak, kb. mint most a háromszor oltott Gulyás Gergelynek.
Politológus Mihály 2021.11.02 11:54:24
@white999: Én arról beszélek, hogy ha valaki átesett rajta, akkor esélyes, hogy van annyira védett, mint egy oltott (sőt). Erről szólt az izraeli kutatás is. Ha még nem találkozott valaki a vírussal, akkor életkortól és egészségi állapottól függő mértékben kockáztat egy súlyosabb megbetegedést, ha nem oltatja be magát. Ez tiszta sor.
Politológus Mihály 2021.11.02 14:36:10
@Girhes Joe: A poszt arról szól, hogy ha már egyszer a magyar állam elismeri a betegségen áteséssel szerzett természetes védelmet is biztonsági övnek (hiszen ezután is jár a védettségi igazolvány), akkor a munkáltató hogyan rendelheti el a kötelező oltást ilyen esetben is.
Az aktuális közvélekedés szerint az ellenzéki előválasztás kizárólag az ellenzéki szavazókat érinti, ennélfogva a Fidesz szimpatizánsainak semmi dolguk nincs annak még a közelében sem. Nagy részük nem is tud arról, hogy egyáltalán ilyesmi zajlik mostanában, akik pedig igen, azok jobbára elfogadják…..
"Ha az ellenzék kerül kormányra, akkor úgyis a DK-Jobbik összefogás diktál, mindegy ki lesz a miniszterelnök. Akkor meg minek szavazzak?" - kérdezik most sokan. Elmondom, miért érdemes mégis Márki-Zay Péterre szavazni. Mai hír, hogy az MSZP-közeli Publicus Intézet szerint 4%-ot kapna a Mindenki…..
Politológus Mihály 2021.10.11 18:35:56
@Lesz még Magyar Köztársaság: Nem, a harmadik utas bizonytalanok. Fideszes ismerősöm elvétve van csak és nem szavaznak az előválasztáson.
Politológus Mihály 2021.10.11 18:39:18
@Lesz még Magyar Köztársaság: Ki kell használni minden felületet, a fideszes Indexen keresztül pont ezt a bizonytalan jobbbos réteget lehet elérni, akik a leginkább fogékonyak MZP-re.

És ha közben felhúzom vele a hozzád hasonló fideszeseket, az sem olyan nagy baj :)
Politológus Mihály 2021.10.11 18:41:28
@egyik kutya másik hegy: Karácsony pont, hogy hősiesen viselkedett, amikor a szembement az MSZP-maffiával és beállt MZP mögé. De abban igazad van, hogy el se kellett volna indulnia, így most elégetett az ellenzék egy vagon pénzt fölöslegesen.
Egyik állandó vesszőparipám: miért olyan pocsék a magyar politika és miért olyan szánalmas a politikai felhozatal? Miért kell ugyanazokat a leszerepelt, közepes pojácákat bámulnom sokszor 30 éve folyamatosan? Valóban: az embereket nem érdekli, sőt taszítja a politika, a média pedig ennek…..
Politológus Mihály 2021.06.03 15:57:00
@Szergej Csagajev: 12 év korlátlan hatalom és a fenti kommentekben vázolt ámokfutás után most már akár egy másik maffiára lecserélném ezeket. Az előválasztásra meg el kell menni és a szoci maffiózók helyett új arcokra szavazni.

A Kutyapártra leadott szavazat is tud hasznosulni, ha bejutnak a parlamentbe és kívülről támogatnak egy kisebbségi összefogás-kormányt, ami némi kontrollt is jelentene felette, de ehhez az összefogásnak kell nyernie.
"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát" - figyelmeztet Mérő László a Telexen megjelent publicisztikájában. A professzor megoldást is javasol a problémára: "legyen nyilvános, hogy kik…..
Politológus Mihály 2021.05.17 16:50:58
@ulpius66: Nem lesz sajnos, de kellett volna.
Politológus Mihály 2021.05.17 16:53:24
@arthurthedent: Úgy is lehetett volna összefogás, hogy van egy MSZP-P-DK és egy Jobbik-Momentum-LMP lista, és kölcsönösen visszalépnek egymás javára megállapodás szerint.
Politológus Mihály 2021.05.17 16:55:56
@ben2: A DK-s jelöltek között is vannak népszerű emberek, pl Kálmán Olgát sokan szeretik a DK-n kívül is.

Az elutasítottságot kell nézni, abban óriási különbségek lehetnek, lásd Dobrev 44%-át.
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
Politológus Mihály 2021.04.29 09:31:07
@szeIídgesztenye: Nem olyan egyszerű orvoshoz jutni, még telefonon elérni sem a legtöbb esetben. Faviripavirt a legtöbb orvos csak pozitív pcr tesztre ír fel, azt sem két perc elintézni, ha állami, és min. 15 rugó, ha magán.

Poszt-covid vizsgálatra saját tapasztalat: cégen keresztül magán egészségügyi központban voltam biztosított. Amikor covid után el akartam menni kivizsgáltatni magam, csak negatív pcr teszttel fogadtak volna. És ők csak akkor csinálják meg, ha kijönnek házhoz, és úgy 40 ezer forint.

Talán most lesz majd lehetőségem megcsináltatni ezeket, ha lefut a 3. hullám.
Politológus Mihály 2021.05.04 08:22:46
@szeIídgesztenye: Voltak tüneteim, de ezek alapján még nem volt hajlandó felírni. Azért, mert ezek alapján lehetett volna akár influenza is, a faviripavir meg erős gyógyszer, nem akarta volna indokolatlanul felírni.
Az igazán egyértelmű covid tünetnél (nem kapsz levegőt) viszont már késő lenne a faviripavirhoz, szóval eléggé 22-es csapdája a dolog.

Egyébként a faviripavir lehetséges mellékhatásokat érdemes elolvasni, nem bánom így utólag, hogy végül nem lett rá szükség, mert simán okozhtatott volna nagyobb bajt, mint amennyit használ.
Politológus Mihály 2021.05.06 13:09:11
@apro_marosan_petergabor: "Nincs mellékhatása, ezért bátran alkalmazd". Leszámítva ezeket:

Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Amennyiben az alábbiak közül bármelyik mellékhatás jelentkezik Önnél, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz:
· sokk, súlyos allergiás reakció (csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, amelyet a torok, az arc, az ajkak vagy a száj hirtelen fellépő duzzanata okoz).
· rendellenes magatartás – például hirtelen futásnak eredés, illetve fel-alá járkálás – amely elesést okozhat,
· tüdőgyulladás (pneumónia),
· súlyos májgyulladás (fulmináns hepatitisz), májműködési zavar, a bőr és a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság),
· súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütést, fekélyképződést a szájban, torokban, orrban, illetve nemi szerveken, a bőr vörösödését, hólyagosodását vagy leválását (toxikus epidermális nekrolízis, Stevens–Johnson-szindróma),
· heveny vesekárosodás,
· vérkép-rendellenességek (a fehérvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenése);
· idegrendszeri és pszichiátriai tünetek (például tudatzavar, koncentrálási képtelenség, szokatlan viselkedés, hallucináció, téveszme, görcsroham),
· vérzéses vastagbélgyulladás

Egyéb mellékhatások

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
· vérképeltérések (a fehérvérsejtek, mint például a neutrofil granulociták számának csökkenése),
· a vér húgysavszintjének emelkedése,
· a vér trigliceridszintjének emelkedése,
· hasmenés,
· egyes májenzimek [glutamát-oxálacetát transzamináz (GOT), glutamát-piruvát transzamináz (GPT), gamma-glutamil transzferáz] szintjének emelkedése.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
· bőrkiütés,
· cukor (glükóz) megjelenése a vizeletben,
· hányinger, hányás, hasi fájdalom,
· vérkép-eltérések [a fehérvérsejtek, mint például a monociták számának emelkedése, bizonyos vörösvértestek (retikulociták) számának csökkenése],
· a vér káliumszintjének csökkenése,
· ízérzészavar,
· forgó jellegű szédülés (vertigo),
· homályos látás, szemfájdalom,
· szívritmuszavar,
· asztma, száj- és garatüregi fájdalom, az orrnyálkahártya gyulladása (rinitisz), az orr és a torok gyulladása (nazofaringitisz), garatmandula polip,
· hasi diszkomfortérzés, nyombélfekély, véres széklet, gyomorhurut (gasztritisz),
· az alkalikus foszfatáz nevű enzim szintjének emelkedése a vérben, a bilirubinszint emelkedése a vérben,
· ekcéma, viszketés, pigmentáció, véraláfutás,
· izomrendellenességek [a vér kreatinkináz- (CK) szintjének emelkedése],
· véres vizelet.

ogyei.gov.hu/kiseroirat/bh/bh_0000202191_20201222133025.doc
A hamarosan megnyíló éttermek, kocsmák, szórakozóhelyek, mozik, és sportlétesítmények csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók (a teraszokat leszámítva), Orbán meglépte, amit sokan blöffnek hittek, és ennek súlyos következményei lehetnek. 4 millió oltottnál hozta meg ezt a döntést, rajtuk…..
Azért én se gondoltam volna, hogy áprilisban ugyanazt a címet lehetne adni egy posztnak, mint február végén. Orbán úgy döntött: tomboljon a vírus, emberélet nem számít. Mert mi is történt azóta? Brutálisan terjedő brit mutáns mellett heteket késett a szigorítással, erről akkoriban többször írtam.…..
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Egy szerintem a közhangulatot sajnos jól kifejező nyúlfarknyi kirohanásra szeretnék csak reagálni, amit a kiváló Mentális Deficit blogon közöltek a kormányzat által a harmadik hullámra beharangozott…..
Politológus Mihály 2021.03.06 17:54:55
@A kiló nem százat jelent.: A fertőzések emelkedését kb 3 hetes eltolással követi a halálozások alakulása. Ez mindig így történt eddig, mindenhol.

A privatbankar.hu-n volt egy ilyen cikk a 2. hullám elején. Ugyanígy kifejtette a szerző, hogy Svédországban halálozások tekintetében nem beszélhetünk 2. hullámról. Aztán kb ugyanannyian meghaltak a 2. hullámban is, mint az elsőben.
Egy éve tart már ez a rémálom. Amikor tavaly tavasszal beütött a covid-pánik, és két hónap bezárkózás után úgy múlt el az első hullám, hogy gyakorlatilag meg sem érkezett, sokan elvesztették a hitüket a médiában. Amikor ősszel a még csak enyhén emelkedő számoknál is röpködött a sok "drámai" és…..
Vannak dolgok, amikkel nem lehet viccelni, ilyen egy ember halála. A statisztikákkal kapcsolatban viszont több cinikus idézet is közkinccsé vált a XX. században."Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika." (Lenin vagy Sztálin, állítólag.) Többek közt.  A grafikonok szerelmeseként mindig…..
"Tegnap a barátaim találtak a koronavírusról egy weboldalt online konzultációval, de ami meglepő, hogy ez szokatlanul értelmes, és nagyon fontos kérdésekből állt," - adja elő Gődény György a saját, nehezen hihető verzióját a már nyomozati fázisban levő ál-konzultációról. Eszerint az égből pottyant…..
A járványszkeptikus guru Gődény György hétfőn este a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció kitöltésére buzdította Facebookos követőit, de egy hamis oldalra irányította őket (a valódi ekkor még nem is volt elérhető). Mind az oldal webcíme, dizájnja, mind a járványszkeptikus narratívához passzoló…..
Gulyás Gergely csütörtökön megerősítette, hogy lesz "immunigazolvány", amit a beoltottakon és a PCR teszttel igazolt eseteken túl az utólagosan antitest-teszttel igazoltan immunis személyek is megkaphatnak. Ez utóbbiak viszont csak költségtérítés ellenében és 4 hónapos érvényességgel. Január elején…..
Politológus Mihály 2021.02.12 12:30:38
@seol: Az antigénteszt azt mutatja meg, hogy pillanatnyilag jelen van-e a vírus a szervezetedben. A vírus általában pár hét alatt kiürül, de az antitestek megmaradhatnak hónapokig, akár évekig is. Ezért egy országos antitest-tesztnek jóval nagyobb lenne a találati aránya.
Nyilván ez a 4 millió egy durva becslés, de az biztos, hogy a pcr teszt nélkül átesettek többször annyian vannak, mint az oltottak és a pcr teszttel rendelkezők összesen.
Politológus Mihály 2021.02.15 08:51:04
@seol: Köszi a linket! Kicsit utánanéztem, van egy januári adat is, eszerint Angliában 12%-nál tudták kimutatni az antitestet egy reprezentatív mintán: www.bbc.com/news/health-55718213

Ez alapján mondjuk akkor azt, hogy 1 millió körül lehet már nálunk is ez a szám, ez jóval óvatosabb becslés Merkely 4 milliójánál. Még ha úgy is nézzük, hogy ebben benne van a 400 ezer pcr tesztes jelentős része, akkor is az Antitesttel Rendelkező Korábban Nem Teszteltek sokkal többen vannak, mint a PCR tesztesek vagy az oltottak. És csak róluk tudjuk biztosan, hogy van antitestjük. Az oltások hatásfoka változó, a PCR teszt sem garantálja, hogy kialakulnak és megmaradnak az antitestek. Mégis ez a csoport van hátrányosan megkülönböztetve.
bircahang Sas József 2021.01.30 06:06:00
Meghalt Sas József, a humortalan magyar humor egyik főalakja. Már a Kádár-korban ő volt a tehetségtelenség egyik oszlopa. Ő volt a Hofi-féle humor ellentétje: míg Hofi tehetséges és humoros is volt, addig Sas mindkettőben pont az ellentétje volt. (S ne tessék most azzal előhozakodni, hogy Hofi a…..
Miután Orbán világossá tette, hogy húsvét előtt szó sem lehet a korlátozások feloldásáról, és a lázongó vendéglátósoknak csak a már korábban megítélt bértámogatások kifizetésének felgyorsítását dobta fel, felgyorsultak az események a lázadók táborában. Mostanra már három különböző csoportosulás…..
Sokat nyavalyogtam már a média elfogultsága és szakmaiatlansága miatt. Most a járványhírek kapcsán Nyáry Krisztián fordul panaszal a sajtóhoz. Nem akarok folyton pálcát törni az egyszerű kétkezi kontentgyárosok felett: a probléma rendszerszintű. Miközben meglepő fordulat, de pár napja Bayer Zsolt is…..
Politológus Mihály 2021.01.28 14:29:13
@ZX: A tiéden is látszik, hogy a 2020 őszi csúcs magasabb bármelyik korábbinál és tovább tart. De itt most arról vitatkozunk, hogy ez a kb. 9 ezer plusz haláleset az elmúlt 10 év átlagához képest nevezhető-e kiugró többlethalálozásnak? Nyilván ez a 7%-os növekedés kevesebb, mint ha kétszer annyian haltak volna meg, vagy mindenki meghal, de azért ne tagadjuk már le.
Politológus Mihály 2021.01.28 15:11:13
@ZX: Nem megy a szövegértés. Azt írtam, hogy az elmúlt 10 év átlagát néztem (ami 129,300).

1999-ben még félmillióval többen éltek Magyarországon, és 5 és fél évvel volt alacsonyabb a várható élettartam.
Politológus Mihály 2021.01.29 09:47:50
@Piffu: Ma jött ki a végleges 2020-as halálozási szám, 139,549 lett. Ez kb 10 ezres halálozási többlet. Annyi, mint amennyit az Operatív Törzs jelentett. Az itt fényezett Bayer-cikk állítása az volt, hogy ebből a 10 ezer halottból csak 307 halt meg a korona miatt valójában, a többiek amúgy is meghaltak volna az alapbetegségük miatt. Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne 10 ezres halálozási többlet a KSH adatokban.
A mai kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy február közepétől jön a koronavírus elleni védettséget igazoló plasztikkártya, amit a COVID-19 ellen beoltottak, illetve a betegségen átesettek kaphatnak meg. De hogyan igazoljuk, hogy átestünk a betegségen? A kormány nyilvántartásában az a 350…..
Politológus Mihály 2021.01.23 22:28:37
@thotferi1: Igen, láttam nemrég Letoha posztolt erről. De ezt milyen teszttel lehetne kimutatni?
Politológus Mihály 2021.01.24 19:50:28
@Vén motoros: Olvasd el a bejegyzést, a végén ott van erre is a válasz.
A napokban látványosan beindult a verseny a lezárásokkal elégedetlen szavazók megszerzéséért. Ahogy még szeptemberben megjósoltam, bejegyezték Gődény György új pártját. (Még a párt nevét is majdnem eltaláltam.) Legújabb írásában pedig már a Doktor Úr is megerősíti, hogy indul a választáson, ha…..
Politológus Mihály 2021.01.17 17:45:20
@ulpius66: Remélhetőleg az év második felére már visszatérhetünk a normális kerégvágásba, de elfelejteni még sokáig nem fogjuk.
Politológus Mihály 2021.01.17 19:31:26
@a nagy hohohorgász: Az értelmesebbik részének némileg ellentmond, hogy a diplomások körében 46-ról 27 százalékra csökkent a Fideszt támogatók aránya fél év alatt: hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz
Politológus Mihály 2021.01.17 20:35:09
@a nagy hohohorgász: Olvasd el még egyszer az első kommented, amire válaszoltam. Azt írtad, hogy a fideszesek értelmesebbek, mint az ellenzékiek. És egy ilyen minden alapot nélkülöző, több millió embert lesajnáló kijelentés után nekiállsz itt pattogni egy ennek ellentmondó felmérérés miatt.
Sosem szerettem az önteltséget, mert hibákhoz vezet, így a címbéli kérdésben lévő állításban sem vagyok 100%-ig biztos, de szerintem a jelek jó irányba mutatnak. Meg is próbálok érveket felsorakoztatni mellette. Persze a jövőről csak egy biztos dolgot tudunk: hogy nem lehet látni. Azaz lesz, ami…..
Érdemes újra olvasni: Ez már rosszabb, mint a House of Cards: az USA felbomlásához vezethet a vitatott elnökválasztás — írtuk az év végén. Hát íme!  A feldühödött tüntetők betörtek a törvényhozás épületébe. És akkor mi van? A demokrata establishment és a velük összefonódott Big Tech monopóliumok…..
Politológus Mihály 2021.01.14 10:09:11
@GyMasa: "Akkor is, ha a rendőrök engedték be őket?
Mert, ugye az mára köztudott lett, hogy nem indenhol törték rá az ajtót a rendőrökre..."

Köztudott :D A te alternatív valóságodban lehet, én a szememnek hiszek:

www.youtube.com/watch?v=3TeyPZANRyM
Magyarországon 2020-ra az elmúlt 20 év legrosszabb halálozási adata várható. Közép-európai összehasonlításban azonban ennél sokkal rosszabb adatokat is láthatunk, ahogy az az Oxfordi Egyetem Our World In Data projektjének az elmúlt 5 év átlagához viszonyított többlethalálozás mértékét ábrázoló…..
(Ezt az írást 01.13.-án frissítettem a legújabb KSH adatok alapján. Az év végi becslésem változatlan maradt.)  2020 novemberében 15,333-an haltak meg Magyarországon, ami 2000 januárja óta a legmagasabb havi adat. A KSH általában 3 hetes átfutással publikált heti halálozási statisztikáiból és az…..
Politológus Mihály 2021.01.07 14:06:32
Politológus Mihály 2021.01.07 18:23:08
@thotferi1: OK, téged nem akarlak meggyőzni. Utaltál már Gődénynek?
Politológus Mihály 2021.01.12 21:18:44
@Piffu: De hát te vitatkozol vele. :) Azt mondja a videóban, hogy "ez nem csak egy vírusos légúti megbetegedés, a test sok szövetére hatással van." Te meg arról győzkődtél engem a másik blogon, hogy ez nem rosszabb mint egy influenza.

Azért tartja veszélyesnek az oltást, mert abban is ugyanazok a peptidek vannak, mint a vírusban, amik szerinte nagyon veszélyesek.