Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novbert

5 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1848.... 1956.....2014 (?) A magyar szereti a szabadságot. És ki is vívja azt magának.   ..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
Novbert 2014.09.24 16:13:22
@Komornick: Jogos, tehát az egész életünket áldozzuk fel azért, hogy hatvan felett legyen valaki aki meglátogat kéthetente egyszer.
Ez annyira parádés érv, hogy nem is tudok vele vitába szállni.
Mióta az Old Spice (és úgy általában a Procter) nem akarja valósnak álcázott, mégis teljesen hiteltelen jelenetekkel  (sikeres férfi befújja magát, amire lányok bújnak hozzá kacéran) bizonygatni, hogy a dezodor hat, egyik ötletes reklámot készítik a másik után.…..
A Fővárosi Bíróság a napokban visszautasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét – immár másodszor. Az okok: gondok vannak a névvalódisággal, túl általános az alapvető tevékenység megfogalmazása, nem csatoltak vagyonmérleget és eddigi…..
Novbert 2013.09.27 11:47:59
Akkora logikai bukfencek vannak a bejegyzésben, hogy csak lesek.

"az biztos, hogy a Fővárosi Bíróság nem önkényesen kaszálta el az MKKP beadványát"

Dehogynem. Attól, hogy a névvalódiság követelménye jelenleg törvénybe van írva, attól ez még egy olyan gumiszabály, ami alapján a bíróság kényére-kedvére utasíthat el pártbejegyzési kérelmeket. Benne van a nevében az,hogy "Párt" - nem nagyon látom, ennél mi utalhatna jobban a tevékenységre. Ez önkény, akkor is, ha be lehet bújni a jogszabály mögé.

"az MKKP-vezér korábbi, Indexnek tett kijelentései megkérdőjelezik azt, hogy a szervezet valóban részt kíván-e venni a közhatalom gyakorlásában, vagy csak poénkodik"

Ez nem bírálati szempont. Az, hogy pártként akarják bejegyezni magukat, épp annak egyértelmű jele, hogy részt akarnak venni a közhatalom gyakorlásában.

"hiszen az emberek érdekeinek képviselete nem lehet humor tárgya"

Oké, akkor mutatom:
cink.hu/a-te-hibad-az-ha-megeroszakolnak-1398526020 Humoristák? Igen. Érdekeket képviselnek? Igen. Van még kérdés?

"Egy olyan párt, amely fűt-fát megígér és azok közül semmit sem teljesít – az MKKP ígéreteinek 100%-a ilyen – végső soron rombolja a társadalmi-politikai bizalmi viszonyokat, így a demokráciát mint olyat is."

Ezt majd a Zemberek eldöntik, oké? Tudod, demokrácia, szavazati jog, ilyesmi. Ha az embereknek nem kell az ígérgetős MKKP, majd nem szavaznak rá. Kizárni valakit a politikai porondról, csak azért, mert nem tetszik, amit, vagy ahogy mond, a demokrácia alapelveinek megcsúfolása.

"Hozzá kell tenni továbbá, hogy több viccpárt – hivatalba kerülvén – letett a vicces nevekről és komoly, elvalapú politizálásba kezdett"

A bejegyzésnek ezzel a részével nem tudtam mit kezdeni. Ez miért ne történhetne meg az MKKP esetén is? Akkor most mégis be kéne jegyezni őket?

"A szélsőséges véleményt megformáló MKKP pártként való bejegyzése mellett – a véleménynyilvánítás szabadságának fogalmát kiáltva – többnyire azok állnak ki, akik a szintén szélsőséges véleménnyel a közéletbe berobbanó Jobbik betiltása mellett kardoskodtak."

Ne keverjük már össze a szezont a fazonnal. A Jobbik nyíltan rasszista. Az általa kommunikált üzenetek nem egyeztethetők össze az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával, sőt tulajdonképpen jelenlegi alaptörvényünkkel sem. A rasszista, uszító kijelentésekre nem terjed ki a szólásszabadság védelme. A humoros kijelentésekre meg igen. Ennyire egyszerű ez.
Nem akarok a pesszimista párterapeuta szerepében tetszelegni, de képtelen vagyok szó nélkül hagyni a környezetemben látott párkapcsolatok aggasztó kiüresedését. Nyilván nem egy új keletű jelenségről van szó, pusztán arról, hogy így 30 körül óhatatlanul is elemezgetem azokat…..
Mikor és meddig jó ember egy "jó ember"? Ha feltétel nélkül lojális és nem harap kenyéradó gazdája kezébe? Vagy akkor, ha önálló gondolkodással és értékrendszerrel bírva munkaköréből adódó feladatait igyekszik a tőle elvárható legjobb módon teljesíteni? Nagy dilemma…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Novbert 2012.11.19 14:15:33
Szakadjon rám az ég, ha nem nézem meg napjában tízszer. ..
A dal szinvonalát a metró mélységéhez igazították. De komolyan, a Várbazárt kivel fogják átadni? Sas Józsival? (Tipp: Sadia - kösz!) ..
2010 óta tartó sunyi vagy teljesen nyílt államosítás egyik legszebb nyilatkozata látott napvilágot tegnap. Minden benne van, amitől legszívesebb falnak rohannak az ember, és ami miatt a Fidesz valóban az MSZMP, csak a XXI. században. "Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon…..
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretesRétvári Bence például 33 évesen már a KIM államtitkára, aki az "Új alkotmány…..
Novbert 2012.10.19 14:50:21
@Ádámka Auditore: Az a vicc, hogy minden szavaddal egyetértek, kivéve a liberalizmus=(vad)kapitalizmus=<valami szörnyű, ördögtől való dolog>. Ha a kapitalizmus önmagában olyan borzalmas lenne, a fiatalok valszeg nem Nyugat-Európába menekülnének innen, hanem mondjuk Kínába. Nincs a kapitalizmussal önmagában semmi gond - vagyis önmagában a kapitalizmus még nem lenne gond. Szerintem.
Az Ayn Rand idézet nem volt ismerős, de ha mégy kikaparni, szóljál, megyek segíteni ;)
Novbert 2012.10.19 16:12:28
@Gondolkodni Próbáló Birca: Szerinted mennyire szempont az, hogy "a papír megköt" egy olyan országban, ahol évente több mint húszezer válás történik?
Novbert 2012.10.19 16:31:50
@Gondolkodni Próbáló Birca: Utánanéztem, és bazki, tényleg bele van írva a törvénybe:

1. A családi jogállás keletkezése

7. § (1) A család a természetes személyek érzelmi és gazdasági közösségét megvalósító olyan kapcsolatrendszer, amelynek alapja egy férfi és egy nő házassága vagy egyenesági rokoni kapcsolat, vagy a családbafogadó gyámság.

Akkor ezek szerint:
- Gyermekét egyedül nevelő anya/apa: nem család
- Élettársi kapcsolat akár több gyerekkel: nem család
Tíz éve együtt élünk az asszonnyal, közös lakásvásárlás négy éve, frankhitelt nyögjük közösen, gyereket terveznénk, ha lenne miből, de tulképpen mi a faszér is, hiszen NEM IS VAGYUNK KIBASZOTT CSALÁD

Semmi gondom nincs azokkal, akik szerint a házasság fontos. Azokkal sincs, akik szerint a család fontos. De ne keverjük már össze a kettőt.
(Nem bírom ki, hogy ne legyenek SPOILEREK, úgyhogy óvatosan) Igen, előre is bocsánatot kell kérnem női olvasóimtól. Nem a rosszindulat, avagy hímsovinizmusom vezérel, de több esetben is kérdéseket és kéréseket fogok megfogalmazni a gyengébbik nem képviselőivel szemben. Tudom,…..
Novbert 2012.10.17 12:27:17
Férfiként alapvetően ugyanaz a véleményem, mint neked (ha érdekel, részletesebben itt: moly.hu/ertekelesek/1047890 ), de ahogy az idő halad, valahogy egyre kevésbé tudok haragudni erre a könyvre. Magamban elkönyveltem afféle nőknek szóló pornónak, amit olvasva a csajok elfantáziálgathatnak arról, milyen is lehet egy ilyen kőgazdag fazon imádatában élni, "akinek bármikor készen áll a főnök". Azon filózgatni, hogy a főhősnő vagy Christian jelleme, kapcsolata ilyen meg olyan, afféle haszontalanság, mintha az Análvadász 3 szereplőinek drámai alakítását elemezgetnénk, vagy azon csámcsognánk, vajon milyen lealacsonyítása a női nemnek, mikor Hókefélke hét törpével csinálja egyszerre. Persze nagyon kíváncsi lennék, hogy egyetlen női rajongó is valaha elismeri-e ezt...
Minden idők legdögösebb szuperhős-mozija lehetett volna - egy "vizionárius" rendezővel és egy Oscar-díjas színésznővel az élen, szuperszexi alapanyagból dolgozva, egy szuperhősökre és legálisan körberajongható szexistennőkre kiéhezett korban. Nos, nem lett az, hogy a macska…..
A paternalista kormányzati filozófia érvényesülése során megszokhattuk, hogy Lázár János és a törvénygyáros munkatársak feladata a piacgazdaság újragondolása – a felülről irányítás megoldásaival, ami annyit jelent, hogy „Apuci” újraosztja a lapokat a játékosok…..
Novbert 2012.09.25 11:03:22
@Disintegrator Rising: Amennyiben annyira kifinomult és pallérozott az elméd, valószínűleg azt is könnyedén bebizonyítod mindenkinek, hogy a cikket szerzőként jegyző tudósemberek mind szörnyű módszertani tévedésekbe estek:

www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.0050029#s3

Talán egyszerűbb lenne belátni, hogy ezek a tények: Az államnak a korai halál miatt a dohányosok a legolcsóbbak, a túlsúlyosak vannak a második helyen, és az egészségesek kerülnek a legtöbbe.
Kérdésedre válaszolva: Épp az a lényeg, hogy _nem_ akarják korlátozni a dohányzást. Ha a dohányzás valóban olyan szörnyű pestis lenne, mint néhány habzó szájú lefesti, nem az a zsíros kis biznisz, ami valójában, akkor nem gondolod, hogy már rég kriminalizálták volna?
Hihetetlen, de újra itt van, már a harmadik X, először is a válogatókkal, és a kérdések egyre csak szaporodnak! Mikor tölti be a képernyőt az első Csudálatos Táblagép és/vagy Spar reklám? Mikor fogja először elbőgni magát Keresztes Ildikó? Eljutnak a verseny feléig a…..
Novbert 2012.09.03 13:31:41
@Nem Penny hajója: Rákerestem erre az Adélra és tényleg. Azt írták idén májusban (!) hogy
"Csobot Adélt és Szász Andreát választották be a magyarországi X-Faktor tehetségkutató verseny menedzserei a népszerű televíziós műsorban való részvételre. A show menedzserei, akik résztvettek a Médiabefutó regionális döntőin, közölték: a két erdélyi énekeslány a felkészítő tábor előtti szakaszban kapcsolódik be a X-Faktorba."
Forrás: mediabefuto.transindex.ro/?menu=article&id=60

Ezt valaki értelmezné számomra?
Vastagbőr Őselemek az új logók 2012.07.24 15:35:00
Új arculatot és logókat adtak az MTVA csatornáinak:"Egy innovatív megoldással valamennyi nézőnk szereplőjévé válhat műsorainknak, vagyis a televíziózás közösségi cselekvéssé válik. A közmédiában egy közösség alkotó személyiségének tekintjük a nézőt. Arra fogunk…..
Az államnak pártatlannak kell lennie. Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Orbán Viktor - Nemzeti Együttműködés Programja 2010. május 22...
Vannak biztos pontok az ember életében: a Counter-Strike-kal, a Team Fortress-el vagy épp a Quake-kel biztos, hogy páran már a kiadás napja, évtizedek óta játszanak. Vagy alkalmanként, vagy rendszeresen, az viszont kifejezetten ritka, ha valaki folymatosan, éveken át játszik valamit,…..
Novbert 2012.06.13 09:43:26
IDDQD A nap videója 2012.06.06 09:55:07
Agni's Philosophy, nem egy játék, hanem a következő generációs Final Fantasy grafikai motor techdemója, simán az E3 eddigi legnagyobb villanásainak egyike. Úgy öt másodpercenként kéne bevillantani a "realtime, nem render!" feliratot rajta a teljes hatás kedvéért.   ..
CsatahajóHollywood lassan elhiteti velem, hogy a legfejlettebb földönkívüli civilizációk invázióitól sincs semmi félnivalónk. Ha a kardcsörtetve érkező idegenek csúcsfegyvere egy tüzelés előtt egy percig töltődő járóágyú, ami cirka 3 km/h-s sebességgel rohanja le a…..
Milyen tanulságai vannak Schmitt elnök úr távozásának? Egy doktori disszertációt is meg lehetne tölteni ezzel az egyszerre dicső és fájdalmas eseménnyel. Elvesztettünk egy államférfit, aki nem ténykedik tovább hazája felemeléséért. E téren egyetlen vigaszunk, hogy a Fidesz…..
A New York Times múlt héten igen érdekes publicisztikát közölt egy bizonyos Stuart Green nevű jogászprofesszortól, aki amellett érvel, hogy az amerikai büntetőjog túlzóan bünteti a szellemi tulajdonjogok elleni vétségeket. Az ürügy a Megaupload nevű fájlcserélő oldal elleni,…..
Novbert 2012.04.03 11:20:00
@keseruimre: Legalábbis ez a kiadók álláspontja. A valóság azonban az, hogy ha a kiadók készítenének demó verziót, valószínűleg jelentősen csökkenne a játékkalózkodás. Sokan csak azért töltenek le egy-egy játékot hogy kipróbálják, ne adjanak ki 8-10 ezer forintot csak az alapján hogy tetszett a trailer.
Lemondó beszédében Schmitt Pál nehezményezte, hogy az egyetem elvette tőle a doktori címet. Szerinte ezt nem tehette volna meg; sőt, perelni is fog igazáért. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis az egyetem elveheti a címet. Lássuk, hogyan!A jelenlegi, s a 2012. szeptember 1-jén hatályba…..
Novbert 2012.04.03 11:09:13
@hodara: A fő kérdés itt valóban az szerintem hogy van-e kettős mérce vagy nincsen. Magyarán ha az egyszeri Kovács Józsi bácsiról derül ki valahogyan hogy a doktori címét érdemtelenül szerezte, az egyetemnek akkor is a minisztériumhoz kellene fordulnia, aztán pedig bírósági tárgyalás útján eljutni a konklúzióig, vagy az egyetem megteheti ezt saját hatáskörben.
Nem vagyok jogász, de számomra nonszensznek hangzik, hogy egy egyetem által adható tisztséget csak minisztériumi bevonással lehessen elvenni.