Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h.e.g

79 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elgondolkodtam az életről, vajon mennyire tudunk hálásak lenni érte? Boldognak érezzük-e magunkat, ha meglátjuk a csodás napsütésben a színes falevelek játékát? Eléggé hálásak vagyunk-e minden megtett lépésért, minden lehetőségért, minden lélegzetvételért? Mert van, akinek már nincs része ebben. És…..
Hogy van az, hogy a szomorúság újra és újra legyűr? Hónapok, sőt évek óta játszom a reménykedek- majd csalódok játszmát. Honnan táplálkozik a remény? Honnan éled újra? Kérdezem ezt most úgy, hogy ebben a hónapban, mintha elpártolt volna tőlem. A legutóbbi menstruációm előtt azt érzem, hogy most…..
Sokszor hallottam már, hogy milyen fontos belőni a fókuszunkat, kijelölni a célokat és minden lépésünket abba az irányba terelni. Most lehetőségem is van végre kipróbálni, mert elkezdtem kilépni a komfortzónámból és néha már élvezni is tudom a határaim tágítását. Önbizalomhiányos, céltalan…..
Az elmúlt egy év nem a szabadságról, nem a nyaralásról szólt, de talán az idei évben már bátrabban gyűjthetünk élményeket a négy falon túl is. Külföldre természetesen én is vágyom, vonz egy mediterrán kis utca, egy krémes olasz fagyi, egy csodás kilátású skót vidék vagy a nyüzsgő Szajna part, de…..
Mindenkinek van mumusa. A mumus gyermekkorunk szörnye, ami azonnal megjelent, ahogyan lekapcsolták szüleink a villanyt. Ahogy elborította a szobát a sötétség, úgy borította el gyermeki lényünket a félelem, reszketve vártuk, hogy melyik sötét árny mögül bukkan elő a mumus. A felnőttkori mumus…..
Év elején elhatároztam, hogy minden nap olvasok legalább 10 oldalt, ez többé kevésbé meg is valósult – átlagban. Mert volt olyan könyv, ami annyira olvastatta magát, hogy egy nap alatt elolvastam belőle 100 oldalt, és volt olyan időszak, amikor sem kedvem, sem energiám nem volt könyvet venni a…..
Az elmúlt egy év embert próbáló volt az egész világ számára, nem is részletezném, hiszen ebben élünk, mindannyian tudjuk mi és hogyan folyik körülöttünk. Azonban fontosnak tartom arról is beszélni, hogy milyen lelki nehézségekbe ütközik a hosszú hónapok home office lehetősége után a munkába való…..
h.e.g 2021.04.28 17:37:04
@Semper Fidelis: Borzalmasan nehéz lehet dolgozni olyan körülmények között :(
Otthonról én is gyakran este is még az e-maileket válaszoltam, eltolódott a munkaidő, nem voltak igazi keretek, mégis sokkal jobban éreztem magam otthon, egyszerűen azért, mert nyugodtabb volt és az itthoni dolgokkal is jobban haladtam.
h.e.g 2021.04.28 17:38:40
@midnight coder: Túl korai még ez az egész szerintem is. A munkáltatóknak is át kéne jobban gondolni az elmúlt egy év tanulságait és rugalmasabban kezelni a munkaidőt és a munkavégzés helyét - már, aki megteheti.
h.e.g 2021.04.29 14:32:29
@Semper Fidelis: Szia! Ez elég jól hangzik, szerintem sokan kiegyeznénk vele. Téged hogy érint, jó megoldásnak tartod?
A heti 12 óta plusz munka viszont kemény - gondolom home office-ban nem fizetnek túlórapénzt. Szerinted mitől növekedett meg így a munkaóra száma?
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy ott rontottam el minden kezdeti fellángolást, hogy hamar abbahagytam, legyen szó edzésről, nyelvtanulásról, hobbiról vagy karrierváltásról. Az ötletelés és lelkesülés még megy, hamar szerelemre lobbanok egy projekt iránt, de gyorsan jönnek…..
Előrebocsájtom, fogalmam sincs, hogy eszik-e vagy isszák az inzulinrezisztenciát, de már három hete ennek az eredménynek a birtokában tengetem napjaim. Hogy mit változtatott ez az eddigi hétköznapjaimon? Szinte semmit. Eddig. Szedem a gyógyszert, amit felírt a doktornő, de az étkezésem…..
h.e.g 2021.04.13 15:06:41
h.e.g 2021.04.13 15:08:54
@Josagos: Nagyon köszönöm, megnézem!
Hm, azt hittem jól tettem eddig.... :(
Te jól vagy most a bőrödben?
h.e.g 2021.04.14 15:47:47
@Josagos: Igen, túl sok káros dolgot viszünk a szervezetünkbe tudtunkon kívül is. Idővel azonban megmutatkozik a hatás, bár én még bizakodó vagyok, hogy az elején sikerült elcsípni. :)
A főnököd szinte berobban az irodába, káromkodik, bevágja maga mögött az ajtót. Te ülsz csöndben és szorongsz. A párod a home officeban kiakad valami munkahelyi dolgon, ideges, feszült, de nem mutatja, egyszerűen csak érzed rajta, hogy most jobb nem hozzászólni. Te ülsz csöndben és szorongsz. A…..
  Kurkuma mindig volt itthon és igazából sosem tudtam mire jó, mibe használjam, csak állt a polcon és a szép sárga színe szerencsére nem fakult. Aztán elkezdtem utánanézni, hogy mennyi mindenre jó, gondoltam megosztom veletek, mert gyakorlatilag annyira sok a jótékony hatása, hogy hetek óta…..
Olvastad már valaha a 12 éve vérfolyásos nő bibliai történetét? Nekem a minap a kezembe került egy magyarázattal együtt és nagyon felemelő érzés volt olvasni. Ez az asszony 12 évig kínok kínját élte át, minden pénzét orvosokra költötte, de senki sem tudta meggyógyítani. A nagy tömegen keresztül…..
Körülbelül fél évszázaddal ezelőtt ültetett a nagypapám néhány tő rózsát az erkélyük elé, sajnos nem sokáig élvezhette a csodás színüket, illatukat, csak pár évig láthatta, hogy minden tavasszal újra rügyet bontanak a szárak, bezöldülnek a bimbók és piroslanak a szirmok. Nekem szerencsém van és a…..
Képzelj el egy szobát, ami tele van a hosszú évtizedek történeteivel, a családtagok fényképeivel, elszáradt virágokba rejtett emlékekkel, textilekbe burkolózott fájdalommal. Egy nő vasal. Fekete öltöny, kék ing. Ma lesz az esküvő. 20 együtt töltött év ünnepe. Az esküvő, mely ünnepli a…..
Néha home officeban vagyok, néha nem. Nem nagyon tudok alkalmazkodni egyik helyzethez sem igazán. Megszokom az otthoni létet, az új időbeosztást, majd ismét be kell menni az irodába, ahol úgy teszünk, mintha minden rendben volna a világban. Pedig nagyon nincs. Aztán amikor erősödik a vírushelyzet,…..
Furcsa érzés mozdulatlanul, tétlenül ülni a szoba közepén, csukott szemmel egy youtube videót hallgatva, de az elmúlt hónap tapasztalatai alapján elmondhatom, nagyon jó érzés. Ráadásul a tétlenség pusztán kívülről nézve jelenti a mozdulatlan semmittevést. Belül ugyanis számtalan érdekes dolog…..
Kora reggel a csípős levegőn sétálva azon gondolkodtam, hogy miért engedem, hogy szomorú legyek nőnapon, miért hagyom, hogy a negatív gondolataimnak engedve ne érezzem magam igazán nőnek?   Ehhez megvizsgáltam, hogy számomra mivel definiálható a nő: nő az, aki képes arra, hogy anya…..
Évek óta a fejemben motoszkált, hogy jógáznom kéne, volt, hogy elmentem órára is, de nem kapott el a gépszíj, néha itthon próbálkoztam online formában, de inkább csak azt éreztem, hogy nem vagyok jó benne, erőlködés volt az egész és pont csak felhúztam magam rajta. Idén viszont rátaláltam egy…..
  Egy személyes hangvételű poszt következik, nehéz igazán beengedni az olvasót a lelkem legmélyére, nehéz megosztani azokat a nehézségeket, amikkel küzdünk a férjemmel, nem könnyű beszélni a babára várás hosszúra nyúlt időszakáról, az endometriózis okozta lelki megpróbáltatásaimról. Sokkal…..
Bevallom nem olyan régen kezdtem az aszalt gyömölcsök felé fordulni, de egyre csak fokozódik a rajongásom értük, különösen is a szuperül variálható datolyáért. Természetesen kíváncsi lettem arra is, hogy milyen jótékony hatásai vannak a szervezetemre és miért.   A datolyapálma a sivatagok…..
Talán az a betegség, ami ma Magyarországon minimum 200.000 nőt érint nem mondható ritkának, inkább csak azért sorolnám ide, mert még mindig sokan nem tudnak róla. Gyakran a tünetek megjelenése után 4-5 év is eltelik, mire diagnózist kap a beteg és megkezdheti a kezelést, de van amikor az egyetlen…..
A minap azon gondolkodtam el, hogy mennyi apróbb, nagyobb tényező választja el egymástól a vállalkozókat az alkalmazottaktól. Saját gondolataim szerint definiáltam a két szót.   Az alkalmazott, valamihez, vagy valakihez alkalmazkodik. Egy cég elvárás-rendszerének, egy fölötte álló struktúrának…..
A nagyböjti idő, a húsvét előtti 40 napot jelenti, előkészületi, bűnbánati idő. Felkészülés Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére. Számomra ez idén több annál, minthogy nem eszem péntekenként húst. Bevallom, az elmúlt években nem is sikerült maradéktanul betartanom. Most azonban szeretném ezt az…..
Honnan tudod, hogy a tűrőképességed határára értél? Van ennek biztos előjele?    A február egy nehéz hónap, most meg különösen is. Hideg, szél, eső, havas eső, sötétség és covid. Már mindenki várja a tavasz beköszöntét. Pár pillanatra reményt tudtak adni a héten nyíló hóvirágok, majd befedte őket…..
Azon túl, hogy szépen alliterál ez a két szó, összekapcsolódva egy nagyon hasznos tudásanyagot jelent, amit minden nőnek meg kéne ismernie. Utánaolvastam a témának és nagyon felkeltette az érdeklődésemet, jelentkezni is fogok egy ilyen kurzusra, hogy még jobban megismerjem a testem jelzéseit. Te…..