Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arany Gergő

103 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2020-as év végére jelentősen megnőtt az online streamelés jelentősége, ez pedig sokkal kiélezettebbé tette a filmek jogaiért folytatott versenyt. A Netflix dominanciája mellett egyre erősödik a Disney +, az idei év elejétől kezdve pedig a Warner is egyre jelentőségteljesebben veszi ki részét az…..
Hatalmas sikereket ért el az Amazon tavaly bejelentett sorozata, az Invincible (Elpusztíthatatlan) – a felnőtteket célzó, szuperhősös animációs sorozat első évadzárója április 30-án debütált, azóta pedig az Amazon meg is rendelte a sorozat folytatását. A bejelentést egyébként a sorozat alapjául…..
A Simpson család napjaink egyik legikonikusabb animációs sorozata – ha másért nem, már csak azért is, mert 1987 óta van adásban, és még napjainkban is jelentős nézőközösséggel bír. A tipikus családbeli sztereotípiákra épülő rajzfilmtől sosem állt távol a crossoverek készítése sem, gyakran mutattak…..
Az idén megrendezett 48. Annie díjátadón – az animációs filmek nemzetközi díjazásán – egyértelműen a Pixar sikerfilmje, a 2020-as Soul (Lelki ismeretek) és a klasszikus technikával készült Wolfwalkers nyerte a legtöbb díjat. A Soul összesen 7 díjat szerzett – köztük a legjobb animációs filmnek járó…..
Figyelembe véve, hogy napjainkban szinte kizárólag a CGI-animációknak van esélye nagyobb közönséghez eljutnia, mindig üdítő színfolt egy stop-motion vagy 2D-filmet látni az Oscar-díjak listáján is – a 2020-as rendezvényen ezt a szerepet a Klaus, idén pedig a Wolfwalkers foglalja el, amely sajátos…..
A csütörtökön megrendezett függetlenfilmes díjátadón került díjazásra a Promising Young Woman színésznője, Carey Mulligan is. A díjátadó azonban váratlan fordulatot vett, amikor a színésznő kijelentette, hogy a nemrég elhunyt Helen McCrory számára szeretné felajánlani díját. Helen McCrory, aki…..
Az egyébként is népszerű online streameroldalak használata a tavalyi év során robbanásszerűen megnőtt – a mozik kényszerű zárlatával a nézők kizárólag így férhettek hozzá a készülő új filmekhez, sokak számára pedig több szempontból amúgy is előnyösebb volt az online mozizás. Bár valószínűleg…..
Feltűnően nagy port kavart a Netflix elmúlt hetekben megjelent dokumentumfilmje, a Seaspiracy, (magyar címén: A fenntartható halászat valódi arca), amely március 24-e óta az egyik legnézettebb tartalomnak számít az oldalon. A film felkavaró, egyben elgondolkodtató üzenetet közöl – célja, hogy…..
A Telegraph a tegnapi nap során közölte a szomorú hírt Helen McCrory haláláról – a színésznő számos ismert filmben szerepelt, többek között a Skyfallban, a MotherFatherSon-ban, de ő játszotta a Harry Potter-filmekből ismert Draco Malfoy anyját, Narcissát is. Halálhírét a színésznő férje, Damian…..
A Gyűrűk Ura- könyvek minden idők talán legjelentősebb fantasy-regényeinek számítanak; Tolkien nemcsak egy új világot, de egy teljesen új műfajt vezetett be az irodalomba, a széria pedig Peter Jacksonnak hála emlékezetes helyet kapott a filmek világában is. A 2001-től 2003-ig megjelent trilógia…..
A VES, azaz Visual Effects Society egy évente megrendezett filmes esemény keretében díjazza a legjelentősebb, legkiemelkedőbb vizuális munkákat, effekteket, látványt az előző év filmjei, animációs filmjei között. A 2002 óta működő VES-díjátadókon a vizuális effektek világának egyik legrangosabb…..
A Disney hatalmas sikernek örvendő sorozata, a 2019-ben debütált The Mandalorian vitathatatlan érdeme, hogy újra összekovácsolta a vegyes megítélésű új trilógia által felszabdalt rajonogóbázist. Amíg a Disney-féle Star Wars-filmek sokak számára jelentettek negatív változást, a The Mandalorian…..
A Nicholas Cage és Jon Turtletaub főszereplésével készült, 2004-ben megjelent A nemzet aranya egy rendkívül sikeres kalandfilmmé vált, amely bár nem ért el túl nagy kritikai sikereket, elég népszerűségre tett szert ahhoz, hogy készítői egy folytatással is előálljanak hozzá. A 2007-es második rész…..
Az Adult Swim talán legnépszerűbb animációs sorozata, az Emmy-díjas Rick és Morty rég várt ötödik évada előreláthatóan június 20-án, vasárnap fogja kezdetét venni. A rég várt esemény hirdetése céljából az Adult Swim „Rick és Morty-napnak” titulálta a dátumot – ami a gyakorlatban többnyire azt…..
A népszerű brit énekesnőről, Amy Winehouse-ról emlékezik meg a BBC. Idén, az énekes korai halálának tizedik évfordulóján egy új dokumentumfilmet rendeltek, amely elsősorban Amy édesanyja, Janis szemszögéből meséli el az énekes életútját. Amy Winehouse élete alatt rendkívül sikeres karriert futott…..
Bár az animációs filmekről általában elsősorban gyerekeket, fiatalokat szórakoztató médiumként beszélünk, mindig is jelen voltak a felnőttek számára készült animációs tartalmak is. Napjaink egyik legnépszerűbb ilyen sorozata a Rick és Morty, amelynek egyik készítője most új sorozat gyártásába…..
Régóta a videojátékipar szerves részét képzik az FPS-ek, avagy „lövöldözős” játékok, amelyek együtt fejlődtek a technológiával, népszerűségük pedig napjainkra sem hagyott alább. Annak ellenére, hogy bevételek szempontjából továbbra is vezető szerepet töltenek be – lassan onnan tudhatjuk…..
Aki Peter Jackson filmjei közül csak a Gyűrűk Ura, esetleg a Hobbit-trilógiát ismeri is tudhatja, hogy a rendező munkáiban különösen nagy szerep jut a vizuális effekteknek. A Gyűrűk Ura-sorozat techológiája újszerűnek, korszakalkotónak számított a 2000-es évek elején – ezeket a munkákat egy külön…..
A filmbemutatók sikere a kínai piacokon régóta nagy jelentőséggel bírnak bevétel szempontjából – Kína nagy fogyasztóközönséget jelent a filmek számára, a népszerű filmek pedig jelentős bevételre tehetnek szert egy-egy sikeres premiert követően. Így történt ez a régóta várt Godzilla VS Kong esetében…..
A rendkívül sikeres Sonic, a sündisznó-film folytatásához már kaphattunk idén egy kis kedvcsinálót – ezúttal azonban maga a rendező, Jeff Fowler számolt be a film munkálatainak megkezdéséről. A rendező Twitteren tette közzé, hogy lezajlott a produkció első napja. Bár korábban számos pletyka és…..
 A DreamWorksről viszonylag keveset lehetett hallani mostanában – amióta megvásárolta a hírhedt animációs stúdiót a Universal, sokkal kevesebb egészestés filmjük, és sokkal több rövid animációjuk vagy televíziós sorozatuk látott napvilágot. A Croodék 2. része óta azonban most kaptunk először híreket…..
A készülőben lévő West side story megjelenéséig még hónapokat kell várnunk – a jelek szerint azonban Spielberg munkálatai alatt arra is időt szakított, hogy megtervezze ezt követő produkcióit is. A rendező nyilatkozata szerint egy olyan filmet tervez írni/rendezni, ami kissé személyesebb témájú,…..
A 2021-es Critics Choice-díjátadón nem kevesebb, mint négy díjat zsebelhetett be Chloé Zhao filmje, a Nomadland (A nomádok földje) – köztük a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjakat is. A filmrendező, Chloé Zhao a díjátadói beszédben külön kiemelte a film hangvágójának, Michael Wolf…..
A tavalyi előzetesek óta követhettük a Disney egy új filmje, a Raya és az utolsó sárkány (Raya and the Last Dragon) előrehaladását, ami a látványos kedvcsinálók alapján rendkívül szórakoztató és akciódús filmnek ígérkezett. Sokáig nem volt biztos, hogy a 2021 márciusára tervezett film megkaphatja a…..
A „Disney-klasszikusok” kifejezés hallatán valószínűleg mindenkinek az ikonikus tündérmese-adaptációk és a kétdimenziós, rajzolt Disney-filmek jut az eszébe elsőként. Olyan történetek, amint a Hófehérke és a hét törpe, a Szépség és a szörnyeteg, vagy az Oroszlánkirály, amik nem csak sokak…..