Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reaktor.hu

264 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vendégünk Skrabski Fruzsina, akivel többek közt a dokumentumfilmek különböző aspektusairól beszélgettünk. Megtalálható Spotify-on és Apple Podcast-en is. Nem említettem foglalkozást a neved után, ugyanis az interneten többféle verzió kering. A Google-nál, hogyha beírjuk csak simán a…..
A vátesz latin eredetű szó, jelentése látnok, próféta, a költészetben a prófétai szerepben fellépő költők megnevezése, a romantika költészetében a vátesz küldetéstudattal rendelkezik, népvezér, a közösséget, amelyhez maga is tartozik, kiválasztottként szólítja meg. Ő az, aki tudja a jövőt, s hozzá…..
Bihari Ádám stílustanácsadó, a Sprezzatura by Bihari alapítója és szakmai vezetője, amely az ország meghatározó nápolyi stílusú bespoke szabósága. Munkásságának része az írás, legutóbbi könyvének címe: Sprezzatura öltözködni és élni. Írásai és videói az öltözködés szabályairól, követendő és…..
A Reaktor Podcast vendége Horváth Benji, akivel a Fiatal Drámaírók Házáról, a fiatal dráma fórumáról, a keringés antológiáról és a magyar dráma helyzetéről fogunk beszélni.  Megtalálható Spotify-on és Apple Podcast-en is. Te a Fiatal Drámaírók Házának az alapítója vagy, ezért így az első…..
Reaktor Nyakas Pincészet 2024.03.14 12:02:35
Interjúnk Dr. Nyulné Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborászával és Nagy Péterrel, a pincészet marketing vezetőjével. Témáink a pincészet múltja, jelene, jövője, és hogy milyen trendek jellemzik a magyar borpiacot. Ki és mikor alapította a pincészetet, milyen célból? N. Péter: A régi töki TSZ…..
Megtalálható Spotify-on és Apple Podcast-en is. Pascal szerint semmibe venni a filozófiát, azt jelenti, hogy igazán filozofálunk. Seneca szerint először élni kell, de csak azután filozofálni. És végül Ady Endre mondta, hogy nem fogok dühöngeni, filozofálni fogok, ebben az országban annyira úr a…..
Varga-Almár László festőművész. Sváby Lajos és Kokas Ignác tanítványa, közel négy és fél évtizede a pályán, több mint száz önálló kiállítás rendezője. Az alkotás mellett tanít 2008 óta a budapesti Szent Gellért Gimnázium művészettanára, 2019-től a Munkácsy Mihály-díj birtokosa. Mindezek fényében…..
Beszélgetés Agócs Mártonnal, az Aurevoir. zenekar oszlopos tagjával népzenéről, a zenekarról, éneklésről és sok minden másról. Megtalálható Spotify-on és Apple Podcast-en is. Első körben kicsit gyerekkorozzunk, kanyarodjunk vissza kisgyermekkorodra. Amikor olvassa az ember a…..
Megtalálható Spotify-on és Apple Podcast-en is. A legfrissebb gazdasági előrejelzések nagyjából egy ilyen 0,4%-os visszaesést prognosztizálnak idénre a német gazdaság számára, ami bár nem sok, de ezzel szemben például Franciaország esetében ez az előrejelzés egy csekély mértékű…..
  A Reaktor Podcast vendége Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézetének tudományos munkatársa. Az amerikai belpolitika legégetőbb kérdéseivel fogunk foglalkozni. Spotify-on és Apple Podcast-en is. A múlt héten Kevin McCarthy, az amerikai szövetségi…..
  Beszélgetés Nyáry Krisztián íróval az októberben megjelenő könyvéről.  Spotify-on és Apple Podcast-en is.   "Ha kritikusok nem volnának a világon legjobban utánam a tejfölös tormamártást, de így azoké az elsőség csak második helyet foglal a tejfölös torma, ettől reszketek, ha…..
Reaktor Big Belly – az okoskuka 2023.08.23 16:59:00
Ha az utcai kukákra gondolunk, mindannyiunknak a teljesen telepakolt koszos, büdös szemetesek jutnak az eszébe. Pedig lenne ennél jobb megoldás is, ami ráadásul szelektív és sokszor annyi hulladékot képes magába tömöríteni, mint a Budapest utcáin található zöld kukák. Ez a Big Belly. Mi is az a Big…..
Július eleje óta a MOHU végzi Magyarországon a hulladékgazdálkodást. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-nek célja az új rendszerrel, hogy a keletkezett hulladék minél nagyobb mennyiségét hasznosítsák újra, ezzel megfelelve az uniós irányelveknek. De mi köze van a MOL-nak a…..
Reaktor Minden ami víz kvíz! 2023.07.07 12:09:06
A víz körülvesz minket, minden napunkban megjelenik valamilyen formában. Lássuk, mit tudsz róla! A víz nem csak az élet alapvető összetevője, hanem kulcsfontosságú erőforrás is, amely számos gazdasági és környezeti folyamatban vesz részt. A körforgásos gazdaság és a fenntartható hulladékkezelés…..
Ahogy már írtunk róla, Magyarországon 2023. július 1-től egy új hulladékgazdálkodási rendszer indul, melynek lényege, hogy a rendszer eredményesebb legyen a hulladékok újrafeldolgozási arányát tekintve. De miért kellett megváltoztatni a rendszert? Mik fognak pontosan változni? Ki/mi fogja a Mol…..
Cikkünkben bemutattuk nektek röviden az új hulladékgazdálkodási rendszert. Lássuk mire emlékeztek belőle!..
  A Reaktor Alapítvány egy komplex online kutatást végzett a magyar fiatalok körében a hulladékgazdálkodással és körkörös gazdasággal kapcsolatban. A projekt egyedülálló volt, mert összekapcsolta a véleményfelmérés és az online kvízek módszereit. A résztvevők véleményt formálhattak a jelenlegi és…..
2023. július 1-től új hulladékgazdálkodási rendszer indul Magyarországon. Az új rendszer értelmében egy koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer lép életbe, mely szerint egész Magyarországon a Mohu, azaz a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja végezni a hulladékgazdálkodást. Az új rendszer…..
Kedves Egyetemisták! Ösztöndíj programot hirdet a Reaktor Alapítvány. Az ösztöndíj célja a felsőoktatási tanulmányokon túlmutató ismeretek megszerzése és a gondolkodásmód szélesítése. Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók a félév során havi rendszerességgel tanulmányi napokon vesznek részt, melyek során…..
Reaktor Mi a Nő? - filmajánló 2023.06.16 10:33:36
A neves amerikai konzervatív véleményvezér, Matt Walsh 2022-ben előrukkolt legújabb alkotásával, a "Mi a Nő?" című dokumentumfilmmel, mely nem mindennapi témájának és stílusának köszönhetően azonnal nagy vitákat kavart. A nemi szerepek és a transzneműség kérdéseivel foglalkozó film rendhagyó módon a…..
  A Reaktor Podcast mai vendége Dr. Horváth Attila, alkotmánybíró, jogász, jogtörténész és egyetemi tanár, akivel a kommunista alkotmányról, azaz az 1949. évi XX. törvényről beszélgettünk. Spotify-on és Apple Podcast-en is. Mielőtt belevágunk a kommunista alkotmány részleteibe,…..
  Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Reaktor Konferencia, ezúttal a Szép, új világ? címmel. A helyszín ismét a csodás Sarlóspuszta volt, ahol az érdeklődők a kihívásokkal teli jelen és jövő kérdéseit beszélhették át előadóinkkal május 5. és 7. között. Összefoglalónk.   A péntek estét a…..
A Reaktor Podcast vendége Dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, ügyvéd, korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán az Alkotmányjogi Tanszék oktatója. A beszélgetés témája a mesterséges intelligencia, azon belül is annak fogalma, szabályozása, jogi kérdései és természetesen a mindenkit megosztó…..
Reaktor A nagy Öko-kvíz! 2023.05.10 14:33:45
A Föld természeti kincsei és a környezetünk védelme mindannyiunk felelőssége. Az ökológia a természetes rendszerek és környezetünk tanulmányozásával foglalkozik, melyekben mi, emberek, szoros kapcsolatban állunk. Ebben a kvízben 10 izgalmas és gondolkodtató kérdésen keresztül tesztelheted ökológiai…..
A Reaktor Podcast vendégei Réti Andor és Zámbó Gergely, akik a Respray Solutions Kft. alapítói, ennek keretében pedig megalkották az eddig példa nélküli újratölthető fújós dezodorokat. Spotify-on és Apple Podcast-en is. Mai adásunk természetesen a Respray-ről fog szólni. Mielőtt…..