Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dixie.Flatline

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Checkpoint Charlie A féreg 2009.08.25 14:17:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy sólyomlászló minden egyes megnyilvánulása után miért kerekedik hatalmas közéleti zűrzavar. Aztán a kislétai gyilkosság és a melegfelvonulás ügye megadta a választ és kialakult az összkép. Azért, mert sólyomlászló gyáva! Emlékezzünk…..
Dixie.Flatline 2009.08.26 09:03:55
@Idet:
Egy újabb nyelvész ? Hurrá.
A mondanivalóval foglalkozz ne a sietős helyesírásommal, munka közben nehéz mindenre koncentrálni.
Dixie.Flatline 2009.08.26 09:15:09
@Muad\\\'Dib: Mondtam/írtam fentebb, hogy ne a határ innenső oldalán található információkból táplálkozz. Ha van rá lehetőséged, menj át szlovákiába és kérdezősködj az ottani hivatalokban.
Dixie.Flatline 2009.08.26 09:18:31
@Admiral William Adama:
Igen, sőt, nagyszüleim ágán én is kajlahüttyös tót legény lennék. Még a nyelvet is beszélem valamilyen szinten. És vannak odakint elég sokan akik szlovákul nem beszélnek... Persze nyilván van aki dacból nem beszél.
Appleblog A Mac nem pc többé 2009.07.27 17:23:00
Itt az Appleblogon is számtalanszor előfordult már, hogy egyesek kétségbe vonták a Mac vs pc-szembeállítás jogosságát. A leggyakrabban felbukkanó ellenérv az volt, hogy a Mac is pc. Technikai értelemben nehéz vitatkozni az állítással, hiszen valóban ugyanolyan alkatrészekből…..
Dixie.Flatline 2009.07.27 22:37:05
@leiar: annyira nem más csak jobb ;)
És igen, Applenél másként gondolkodnak mint redmondban. Adott hardverre fejlesztenek egy oprendszert. Mi ezzel a baj? Win elmegy minden barkácsgépen és gyári desktopokon is, többé kevésbé.
Winnél szélesebb a spektrum. Cégnél minden desktopon liux fut, de összes főnöknek fel kellett varázsolnom laposára Leopardot.Nem nagy mutatvány feltenni...Volt olyan aki célirányosan vett lapost hogy osx fusson. Azóta vettek eredeti applet. és nem bánták meg.Winnel küzdött mind mint süldőmalac a jégen. Linuxszal is . Apple Macbook Prokkal meg elvan mind mint a befőtt.
Dixie.Flatline 2009.07.27 22:38:00
@the as: flash szar, az tény.Majd jö HTML 5, és mehet a flash a levesbe.
600. nap híreink:Az egész közvélemény erről beszél, sőt már-már biztosra vehetjük, hiszen a Magyar hadsereg prominensei közül is többen megerősítették, a tegnapi gyakorló harc után Észak Skóciában a magyar hadsereg előbb Kanada megtámadására készül, majd innen tovább…..
Dixie.Flatline 2009.07.12 16:41:43
Mindannyian hallottuk már, hogy a Google saját operációs rendszert készít Chrome OS néven, amit elsősorban netbookokba szánnak, legalábbis az első körben. Az ügynek azonban vannak olyan aspektusai, ami a Menlo Park-i cég és a cupertinóiak viszonyára is hatással lesz.Egyes elemzők…..
Az, hogy Szigethalmon megvertek egy mentőst, mert állítólag túl lassan hajtott, nem kivétel, hanem szép Csepel-szigeti szokás, derül ki Egy békés polgár leveléből. A Szigeten még a legbékésebb polgárok is olyanok, hogy a 16 éves sógoruk kormányzárral veri a  BMW-seket.…..
Norinda a bő egy héttel ezelőtti autópályán végig belső sávban menős, ámde a világ minden kincséért sem jobbra tartós posztunk után gondolt egyet és megírta egy hasonló élményét, csak éppen a másik szemszögből. Neki viszont legalább volt egy többé-kevésbé elfogadható…..
A móka úgy tűnik örökké tart. A napokban két posztot írtam (ezt, majd eutána ezt) arról, hogy az Indexen a szellemi tulajdon ellopása témájában vendégpublicisztikát író Jeszenszky Zsolt valójában egy, a wired.com-on megjelent vezércikk alá írta a saját nevét, miután az…..
Gondolom elsőre mindenkinek értelmetlennek tűnik a cím, de ezzel semmi gond nincs alapból. Hamarosan megértitek miről van szó, ám előtte egy rövid bevezető történet. A múlthét folyamán sétáltam és fotóztam a belvárosban, a blogra készítettem képeket. Egyik barátom éppen…..
Dixie.Flatline 2009.04.23 14:10:36
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
Egy rövid hír a tengerentúlról... Az Egyesült Államokban nagy gondokat okoz a magánbiztosító alapú egészségügy. Nemrég kiderült például, hogy Austinban 6 év alatt 9 beteg összesen 2678 alkalommal látogatta meg a helyi sürgősségi betegellátó osztályt. A 9-ből 8 betegnek…..
Persze az Apple még egy szót sem árult el a telefonnal kapcsolatban, sőt, azt sem erősítette meg, hogy készül egyáltalán valamire, de hát ettől persze a tesztlaborban már simán működhet vagy 472-féle iPhone 3-as. Az egyik akkora, mint egy bab, a másik meg mint egy targonca, sőt,…..
Dixie.Flatline 2009.02.10 20:13:00
@smv: Ha Mac re keresel osx ala, akkor ajanlom figyelmedbe a MS office 2008-at. Mert MS is fejleszt ezt azt osx ala.
Ha meg akarod venni megveszed, ha meg csak hasznalni akarod akkor ajanlom figyelmedbe a green demon torrentoldalt ala demonoid. Peace.
Dixie.Flatline 2009.02.10 20:18:43
@Kinizsi: nds3.nokia.com/NOKIA_COM_1/About_Nokia/Research/Demos/Morph/video/morph_concept_small.mov

ha ezt kidobjak atterek. Nincs az az isten hogy ne. Amig nem, marad a szifon :)
Dixie.Flatline 2009.02.10 20:41:48
@smv: google :
office for iphone
Paranoid Android VÉR 2009.02.08 14:31:00
    Tulajdonképpen az az érthetetlen, hogy miként gondolhatták a veszprémi kézilabdások gyilkosai azt, hogy ezt a balhét megúszhatják. Még abban sem lehetnek biztosak, hogy élve kerülnek rendőrkézre, sőt, a mai magyar társadalom indulati állapotát figyelembe véve,…..
Fantasztikus fejleményei vannak a TV2 blogügyi ámokfutásának. Aki nem hallotta volna: a prae.hu-n ősszel indult egy Hungarian helyszínelő nevű klasszikus munkahelyipletyka-blog egy ismert kereskedelmi televízió szerkesztőségének mindennapjairól. A szerző - aki minden bizonnyal…..
Dixie.Flatline 2009.01.15 15:46:29
@bryan:
Apukám csak tán nem Kazinczy stílusát várod el egy blogban? Az angol "Speaking heads" egyfajta szakzsargon,angol nyelvterületeken igen elterjedt a használata, nem az illető angoltudásának fitogtatása.
De szíved joga, hogy ez alapján megítélj valakit.
Dixie.Flatline 2009.01.15 16:00:29
@movhu: És ettől vagy bármely bulvárhírtől/ténytől (megboldogult nagyapámat idézem) Olcsóbb lesz a kenyér? Van jelentősége az emberek életének alakulása szempontjából ezeknek a dolgoknak?
Szerintem nincs, olyan ez mint kutyának a gumicsont. Elrágódik rajta egy ideig.
Dixie.Flatline 2009.01.15 16:05:09
@Artie: "De az akkor is röhej, hogy bárki a TV2-nél, egy médiavállalkozásnál komolyan gondolhatta, hogy a blog magyarországi betiltásával eltűnik "a zinternetről" a blog. És ez a csodával határos, hogy ilyen emberek még ott lehetnek a vezetésben."

Lehetnek? Még lesznek is jó sokáig amíg valaki a nyavajás csatornájukra ( milyen jó szó ) kapcsol.
Lesznek is amíg a legkeresettebb újság kicsiny hazánkban a Blikk, story, best és társaik.
Lesznek amíg ennyi birka ember él az országba akiknek ezek a piszlicsáré dolgok fontosak/ fizetnek érte.
Egyetlen szóval jellemezném mindazt ami már évek óta folyamatos az országban: Népbutítás.
A Telstra szerint a HTC hamarosan újabb androidos mobilt mutat be, és az ausztrál szolgáltató egyik vezetőjét jobban lenyűgözte a készülék, mint a Palm Pré. A smarthouse.com értesülése szerint a HTC linuxos szoftverekkel egészítette ki az Android platformot, és az új mobilnak…..
Az igencsak előkészítetlenül bevezetett szmogriadó számos kérdést felvet. Mi történik mostazokkal, akik például páros rendszámú autóval vidékről jönnek haza, mondjuk egy csecsemővel, és Budapest egyik belső kerületében laknak?Tisztelt Zugügyvéd ! Ezt is megértük,…..
Dixie.Flatline 2009.01.11 16:39:10
@Káposztakukac: picit több autó lett az utakon...
@SumQuiSum: még egy 30 éves lada is képes kevesebbet fogyasztani mint egy mai kvázi ugyanolyan kvalitású autó.
@Lui_78 (egy se kurva mind királylány):
jó. én inkább 30 perc alatt eljutok A-ból B-be. drágább bkv-vel? Lehet. De másfél óra vs 30 perc nekem AKKOR IS JOBBAN MEGÉRI.
Dixie.Flatline 2009.01.11 16:44:53
@Reggie: kb abban, hogy nekem a cuccban benne van mindenféle mutymurutty szűrő.ÉS mivel piacorientált világban élünk, tőled ha gázt fogyasztasz, kissé több a költség amit levonnak mint tőlem. És mivel gázfogyasztás, ergo...Számolj...Nem picit, n
agyon...
Dixie.Flatline 2009.01.11 17:07:31
Appleblog Nem értem az iPhone-om 2008.12.26 14:22:00
Lassan túltettem magam azon, hogy a Macbookom sleepben is feltölti az iPhone-t, pedig elvileg nem kellene neki. Az ismerőseimnek sincs meg ez a ficsör, sőt, legutóbb a Toshiba mutatta be, mint új technológiát. Ezek szerint az én laptopom úgy hibás, ahogy azok forradalmiak.A másik…..
Dixie.Flatline 2009.01.05 19:19:23
@guy:
kb 3-5 fajta sleep mód van osx alatt.Csak beállítás kérdése, hogy zizeg e éjszaka a külső hdd vagy sem.

Unmount/nem umount... win alatt is van hardver biztonságos eltávolítása vagy valami hasonló játék. Ez osx alatt az unmount.
Azért ha win alatt lehúzod csak úgy simán, szerintem az sem használ a vinyónak.
Amúgy meg megszokás kérdése az egész. Ebben ez van abban az. Húzgáltam már le én is külső adathordozót, mind hdd-t, mind pendrive-ot, mind telefont adattároló üzemmódban, de adatvesztésről nem tudok beszámolni.
Mindenesetre, nincs olyan elektronikus adathordozó amelyik szeretné, hogy csak úgy lerángatják a számára "életet" jelentő áramforrásról.
Appleblog iPhone 3G: feltörve 2009.01.03 11:10:00
Igen, tudom. Tudom, hogy megjelent a törés a telefonhoz, tudom, hogy az előzetes hírekkel ellentétben a 2.2-es basebandet sikerült kinyitni, sőt, még azt is, hogy ez a post legalább 24 órát késett.Az országhatáron túl töltöttem a szilvesztert, tegnap késő este érkeztem haza…..
Dixie.Flatline 2009.01.05 19:11:47
@stevejobs frissítés előtti timemachine használat csodákra képes, miáltal megoldódik a varázslatos DFU probléma :)

@Blastoise: nekem nem dobálja el a 3G-t sem voda, sem trémobil esetén. Pandát nem használtam még. Lehet csak azért mert Pomáziában élek pest megyében és igen jó a kültéri/beltéri térerő egyaránt. Ugyanúgy jó minden, mint Samsung U900-al és Motorolaj v3xx-el.
Full sávszél. 3G/Hsdpa. Gyorsabb mint az otthoni adsl-em.
Appleblog Steve Jobs nem haldoklik 2009.01.05 15:33:00
Nem rég jött ki az Apple hivatalos sajtóközleménye Jobs egészségi állapotáról. Címszavakban: Jobs a CEO, az is marad, valóban fogyott, de annak nincs köze a 2003-as hasnyálmirigyrákhoz, kezelhető hormonproblémákról van szó, és azért nem ő tartja a keynote-ot, mert szerette…..
Nem hittem volna, hogy valójában dolgoznak ezen a törésen, hiszen az iBluetooth Team folyamatosan csak adományokat gyűjtött nulla eredménnyel, néha kiadtak egy-egy screenshotot vagy videót, de ezen kívül semmi kézzelfogható nem született.Most azt állítják, hogy a törés…..
Dixie.Flatline 2009.01.05 18:58:03
@Ulkesh:
tegyük fel, cimborád a nokiájáról próbál neked átküldeni egy csengőhangot. Vagy egy névjegyet.
Jelenleg vajon ez sikerrel járhat?
Nem.
Ne keverjük a wifi és a bluetooth fogalmait, mert mindkettő másra lett kitalálva, a 3G/Hsdpa-val egyetemben (mármit kékfoghoz képest).

Folytassam a gondolatmenetet, vagy ennyi is elég lesz a pénzorientált gondolkodásmódhoz amit az apple folytat?
A videó nem csak a szépen animált Mac és PC Transformerek csatáját mutatja be, de átvitt értelemben rávilágít a vállalati környezetben egyre elterjedtebb Mac-rendszerek valódi előnyeire is: az almalogós dobócsillagokra, "in Jobs we trust" felirattal. ..
Dixie.Flatline 2008.12.25 22:23:15
@nav: Az összehasonlítás alapja gondolom az oprendszer használhatósága volt. 4 vs 2 giga ram + proci. ha natívan találsz olyan programot/programokat amiket össze lehet ereszteni, akkor bizonyos esetekben az osx-et bizonyosakban a wint hozzák ki gyöztesnek.
Minden viszonyítás kérdése.
Mondjuk személyes tapasztalatból kifolyólag, Mac összes grafikai /nyomdai alkalmazásban megbízhatóbb( értsd, sokkal gyorsabb ) mint win alatt.
A jövöre megjelenö Sow Leo meg aztán pláne... CLI mond valamit? :)
Növekedni fog az Apple hardvereket és szoftvereket használó vállalatok száma 2009-ben - ez derült ki a legújabb Sunbelt Software felmérésből. A vállalat sajtóközleménye:A floridai Sunbelt Software és a bostoni ITIC kutatócég 2008-ban ismét közös felmérést végzett a…..
Z. története nagyon hosszú és nagyon bonyolultnak tűnik elsőre. Pedig nem az: bizonytalan eredetű drága telefont vásárolt, ami utána több hibajelenséget produkált, mint amennyit működött. A szoftverhiba miatt a Vodafone számlázási osztálya, a hivatalos Sony Ericsson szerviz, a…..
Ugye volt ez az évek óta húzódó ügy, hogy hiába mondja a szolgáltató, a valóságban sosem éri el az internet az előfizetett maximális sebességet. Múlt csütörtök óta ilyet többé nem lehet csinálni:December 11-től az internetszolgáltatók a szerződéseikben, a weboldalaikon…..
A hétfői Leopard update őrült ámokfutásba kezdett, és a hírek szerint sok ember gépét hazavágta. Nem működő Bluetooth-kapcsolat, furcsa pattogó hangok a bootolás során, halott USB-portok; ezekről számolnak be a károsultak az Apple fórumain.És ők még a szerencsésebbek közé…..
Dixie.Flatline 2008.12.19 02:21:33
+k
Belsőség Nem tanulunk... 2008.12.16 16:34:00
Nem érdekel ki vagy, ki nem vagy. Nem érdekel, mivel foglalkozol te vagy a szüleid. Nem érdekel az sem, mi vezetett arra, hogy ezt az indavideóra kirakd.Nézz tükörbe, nézd meg a fejed...Hülyegyerek, jónapot. Elnézést a személyeskedésért, de itt már azért ledobtam az ékszíjat…..