Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aliem

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha bármikor kimondtuk Pannonhalma nevét, szinte mindenki valami pozitív dologra gondolt: érték, kultúra, szellemi örökség, lelki erőmű. Néhány hete már a közvélemény is tudja, hogy nincs tökéletes közösség. A főapát először szólal meg azóta, hogy egy rövid megnyilatkozást követően hallgatásba…..
Egyre jobban úgy tűnik, hogy Ördög Nóra lett a magyar kereskedelmi televíziózás Gavrilo Principe, akinek egyetlen mozdulata elindított egy förgeteget a TV2-n és az éppen a kormány baszogatásával elfoglalt RTL Klubon. A Bors megtudta, hogy a viccesen haldokló Tényeket adó csatorna…..
Aliem 2014.07.11 11:06:29
@yaksi: Ha egy cég csökkenti a bevételét akkor kevesebb adót fizet, így viszont kevesebb bevétele lesz az államnak is. Ez ugye azt jelenti hogy a cég(ek) kevésbé növekszik (vagy épp egyáltalán nem) így összeségében csökken a gazdasági növekedés is. Ez miért is jó? Ugye ha jól tudom a vezír, gyurka és a fidesz azon dolgozik hogy felelndítse a gazdsági növekedést. Azt hogy mennyire nem gondolkodsz csak koszos szájjal, fenék szőrökkel a fogaid között böfögöd vissza a párt álláspontját abból is látszik hogy ezt a nem túl bonyolult összefüggést - ha egy cégnek kevesebb a bevétele az az államnak, a gazdaságnak nem jó - sem vagy képes megérteni. Az RTL szivatása csak egy újabb lépés a diktatúra kiépítésében, a legnagyobb TV adónak muszáj a viktor irányítása alatt állni. A demokráciáért, szólás szabadságért már nem kell aggódni, ugyanis az már rég nincs. Alig várom már, hogy a forradalom felfalja gyermekeit. Vajon akkor majd megérted?
Amerikai karrierről és dollármilliókról szóltak a hírek azután, hogy az Attraction árnyékszínháza megnyerte az angol Britain's Got Talent című műsorát. A csapatnak az egyik legmenőbb producer, Simon Cowell ajánlott fel Las Vegas-is szerződést, amin Szűcs Zoltánék sokat…..
Egyetlen pillanat alatt beleszerelmesedni nem csak emberbe, városba is lehet – én legalábbis régóta hiszem ezt. Így járt a mai poszt írója, Zeeuws Meisje is, aki ráadásul egyetemistaként került ki egy varázslatos holland településre. Már meg is kértem, hogy ha gondolja, folytassa…..
Aliem 2013.01.20 15:35:50
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Tipikus bunkó magyar hozzállás. A kissebbség diktatúrája a többség felett hát gratulálok. Nagyon igaza van a posztírónak, pontosan azért tart ott Mo ahol tart. Halvány gőzöd sincs arról hogy mit jelent az esélyegyenlőség és miért is fontos az mindenkinek. Nagyon sajnállak hogy ilyen szélsőséges és kireksztő világszemléleted van, nagyon sokat veszítesz. Gondolom elég nehéz lehet ilyen fokú komplexusokkal, szorongással együtt élni.
Aliem 2013.01.20 16:39:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Látom nem szorongsz csak szerinted a melgeken nyoma van a homoszexualitásuknak. Hát elárulom neked hogy ilyen nincs, azt lehet megállapítani hogy valaki közösült e az elmúlt pár hét során. Szóval te is pont olyan vagy mint egy homoszexuális. Szar érzés ugye?
Továbbra is csak sajnálni tudlak amiért úgy félsz mindentől ami egy kicsit is idegen számodra ami a te kis beteges világodtól eltér ahol a kisebbség ráerőszakolja az akaratát a többségre. Próbálj meg segítséget kérni, az e fajta rettegéstől (szorongástól) pszichoterápia segítségével könnyen megszabadulhatsz.
Aliem 2013.01.20 16:51:29
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Csak ismételni tudom magam, ahhoz hogy elmúljon a gyermeked melegektől faló féltése egy jó pszichológus szükséges.
Gyors segélyként elárum neked hogy a melegek nem kergetnek homofóbokat. Ez inkább fordítva szokott lenni a hozzád hasonló nácik szokták a melegeket kergetni.
Puli Space blog Vizelet az arcba 2012.09.04 09:30:00
"Ha a társad székelt, te szagoltad; ha a vizelete véletlenül melléfolyt, buborék formájában épp úgy nekiütközhetett az arcodnak, ahogy az övének." Ezekre is fel kell készülni, ha az ember két hetet akar a világűrben eltölteni egy Volkswagen Bogár méretű helyen. Márpedig a…..
Aliem 2012.09.04 13:04:19
@KAMA3:
A hozzád hasonló kedves (bunkó, paraszt, tiszteletlen) magyar állampolgárok miatt akik szerint alja söpredék orvosok nem értik amit olvasnak (is) köszönhetően már rég nem dolgozom magyarországon. Ja és olvass vissza ketőt a szövegértést illetőleg.
Aliem 2012.09.04 13:08:01
@Fue: ott a pont!
Aliem 2012.09.04 13:50:30
@horganyember: :)
Puszi a pocidra innen Üzbegisztánból, látom kiegyensúlyozottabbak lettek az emberek otthon mióta elmentem! Csak így tovább!
Tisztelt Praxis!   Fiam váratlanul rosszul lett. Aggodalomra okot adó tünetekkel a mentő egy budapesti kórházba szállította. Amikor tudomásomra jutott a dolog, azonnal indultam hozzá (egy vidéki kisvárosban élek).   Felkerestem a kezelő főorvost és szerettem volna…..
Kedves Blog! Ma akadtam rátok, gondoltam megosztom én is a sztorimat. Nem most, 2 éve történt az eset, karácsony, nagy ünnep ez, ilyenkor még az élet is megáll, és természetesen ekkor jön a kínzó torokfájás, hőemelkedés, láz. Nem vagyok egy túlságosan aggódó ember, csak…..
Aliem 2012.07.01 19:32:50
@megvalaszolok:
Parancsolj!
Tavaly karácsonykor megint ügyelnem kellett, most a 3ad állásomba jutott rám a sor de hát muszáj minimum 3 helyen dolgoznom hiszen a kezdőorvos fizetésemből az albérletem meg a rezsimet tudom csak kifizetni, kajára már nem telik. Épp köszöntenénk egymást a nővérrel amikor csöngetnek. Fiatal srác lép be az ajtón, mondja hogy azért jött hogy antibiotikumot írjak fel neki. Szívesen oda nyujtanám neki a gyógyszerkönyvet, hogy parancsoljon vállaszon, ezekkel tudok szolgálni, de hát a francnak hiányzik hogy panaszkodjon, így nyelek egy nagyot és megkérdezem hogy milyen panaszai vannak. Mondja hogy fáj nagyon a torka nehezen tud nyelni. Megvizsgálom, megnézem a torkát, kérdezem hogy köhög e mondja hogy nem. A torka piros, mandulái duzzadtak de tüszőket nem látok, így garat és mandula gyulladást állapítok meg. Ha a tüdejére húzodott volna akkor biztos köhögne. Mondja hogy 38C láza is van. Oké, tekintettel arra hogy a mandulagyuladás 60-70%ban vírusos eredetű így felírok neki egy kis lázcsillapítót (bár elküldhetném hogy vegyen rubophent a gyógyszertárban amivel sokkal jobban járna mint az algopyrinnel, de hát akkor még elégedetlenebb lesz). Kérdezi hogy antibiotikumot akor nem írok fel? Mondom hogy hát a szakma szabályai szerint stb. de látom rajta hogy ez nem hatja meg. Vissza rendelem kontrollra a háziorvoshoz, majd elégedetlenül távozik. Magamba arra gondolok hogy szegény ember, biztos rossz a családjával a viszonya, vagy nincs is neki hiszen a legjobb gyógymód egy kis forraltbor meg családi kényesztetés a torokfájásra, főleg karácsonykor. Na nem baj, legalább a tavaly befizetett TBjének kb a felét "levásárolhatja" hiszen majd megy még a háziorvos és így tovább amíg meg nem kapja az antibiotikumot amire szerinte szüksége van, természetesen támogatott áron.
Aliem 2012.07.01 19:58:09
@megvalaszolok:
Pont így pont ez nem, de nagyon hasonló eset már sokszor (típusos dolog az azért jöttem hogy antibiotikumot írjon fel). Az elmúlt 4 karácsonyból 3x ügyeltem és tényleg az albérlet+rezsire futotta a fizetésemből amíg külföldre nem költöztem.
Aliem 2012.07.01 23:39:57
@snapsz:
szerencsétlen...
Ne aggódj, biztos vagyok benne hogy már nem sokáig kell az orvosokat elvislened MO-n. Hálisten egyre többen érezzük méltatlanak hogy otthon dolgozzunk és nem csak az alacsony fizetések miatt hanem a hozzád hasonló betegek miatt is. Amúgy meg az orvosok elüldözésével csak a betegek (köztük te is) járnak rosszul. Szóval csak fröcsögj tovább nyugodtan, remélem sikerül minnél több kollégát meggyőznöd arról hogy külfödre menjen!
2007. Apám egy életerős ember volt, 1939-ben született, de 20 évet letagadhatott volna.Kertészkedett, dolgozott napi 8-10 órában, segített a helyi közösségnek, majd egyszer elkezdett fáradékony lenni.Prosztata gondok. Sugárkezelés, gyógyszer. Tökéletesen gyógyultnak…..
Aliem 2012.06.18 21:33:59
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Ez így van. Csupán karcsibácsit szerettem volna megvédeni, amit őr írt az ugyanis szó szerint igaz, mégis meg akarták cáfolni.
Aliem 2012.06.18 22:18:19
@Flector67:
Látom nem vetted az adást.
Biztos tudod hogy az orvosok megítélése, ezen a blogon különös képpen, finoman szólva sem a legjobb. Az hogy te bizonyítottan többször hazudsz (füllentesz, nagyot mondasz), majd össze-vissza magyarázkodsz ami újabb hazugságoat eredményez, illetve bunkó módon leugatsz egy beteget-kommentelőt aki erre rávilágít, az orvosok megítélését egyáltalán nem segíti elő. Amíg Flector67 vagy azt csinálsz amit akarsz. Abban a pillanatban hogy te orvosként, medikusként nyílvánulsz meg mellőzd a jövőben a füllentéseket, nagyott mondásokat. Egy orvosnak tudni kell befogni a száját és fel kell ismerni azt hogy mikor kell ezt megtenni.
Aliem 2012.06.18 23:49:20
@szgyula:
Nyugati kórházban dolgozom. Nálunk a fent leírt protokolt használják. Ha lízis ablakon kívül de 12h belüliek a tünetek akkor egyből MR és ha van életképes terület aminek nem kielégítő a vérrelátása akkor szelektív lízist csinálnak.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
Aliem 2012.06.16 20:55:47
@Cartman (ex Cartman):
És akkor mit fog mondani az a fiatal átlag magyar akinek ugyan színes tv-je lehet hogy van (3 csatornával), de semmilyen autója nincs, 10 éve nem volt nyaralni az pedig hogy valaha saját lakása legyen teljeséggel kizárt.
Aliem 2012.06.16 21:02:56
@thomaszka:
Ugye ezt te sem gondolod komolyan.
Ha nem akarod érteni a dolgot akkor ugysem fogod. Én most csípőből visszalőhetnék és de hogy mennyivel támogatják az emberek a szüleiket és ha azt a pénzt..., de nem fogok.
Egy kérdésre adj világos választ.
Minden munkavállalónak jelentős mértékben évek óta, csökken a fizetése. Ilyen feltételek mellett nagyon nagy kérés lenne hogy csak egy évben ne emelkedjenek a nyugdíjak. Tudom hogy igen. Köszönjük a segítséget.
Aliem 2012.06.16 21:16:58
@No_Fidesz_No_Problem:
Szégyeld magad. Fogyatékosokkal nem vitatkozom.
Praxis Agyvérzéssel haza küldtek 2012.06.11 10:35:00
Bocsánat, de ez a történet sem rövid…  2011. február 18-án nagyon „furcsán” éreztem magamat, már reggel 6 órakor. A szemeim majd ki akartak esni, szinte kigúvadtak és zsongott a fejem, folyamatosan hallottam, ahogy folyik a vér az ereimben. 10 óra körül…..
Aliem 2012.06.12 02:15:49
@huhhhu:
Örülök hogy tartalmi kifogásod nincs az általam leírtakkal szemben.
Aliem 2012.06.12 09:37:25
@huhhhu:
Olvasd el hogy mit ír a többi orvos kolléga arról hogy kell e CT-t csinálni fejfájás esetén.
Egyébként kevés orvos megy kapálni. Inkánn külfödre mennek, ott tisztelet tudóbbak a betegek, számon kérnek minden felületes ellátást és még meg is fizetnek. És közel sincs annyi paraszt mint itt...
Aliem 2012.06.12 11:29:01
@alfa.orionis:
Nagyon csöndben maradtál a lányod ügyében...
Rossz ugye amikor arra sem emlékszel hogy mit írtál 2 kommentel ezelőtt? Mert ugye a "ment" magyarul nem azt jelenti hogy vittem.
Azt hiszem a minimum ezek után egy bocsánat kérés lenne, bár nyílván ez nem fog megtörténni.
Két gyereket nevelek (nem Matolcsy miatt született a második), 26.600 forint családi pótlékot kapok. Minden hónap második munkanapján, a bankszámlámra. Nem kezelem külön ezt a pénzt, mindig arra költöm, amire épp szükség van a családunkban. Veszek rajta ruhát, kenyeret,…..
Aliem 2012.04.17 13:02:45
@Le_Penseur:
Ez így van, szégyenteli is. Teljes mértékben a közmunka ellen vagyok. De ettől függetlenül továbbra is azt gondolom hogy meglehessen szabni azt hogy a kapott szociális jutatást mire költi egy adott család. Hangsúlyozom nem a keresetét.
Aliem 2012.04.17 13:16:46
@taa:
Ki mondta hogy ezt az állam (a többi állampolgár) fogja helyetted fizetni? Vagy összekaparod rá a pénzt vagy a gyerekeid nem törnek ki, erről szól (természetesen durván sarkítva) a kapitalizmus.
Aliem 2012.04.17 13:26:37
@kovi1970:
Öreg, a te gondolkodásoddal van probléma. A nem általad megkeresett pénz nem a tiéd, így nyílván ha az állam a továbiakban nem ad pénzt hanem utalványt ad abba neked semmi beleszólásod nincs, tekintve hogy az nem a te pénzed. Azért nem turkálok a zsebedbe mert ez a pénz nem a te zsebedben van. Érted?
Neked is csak azt tudom mondani amit taa-nak. Ki mondta hogy helyetted ki fogja valaki fizetni a rezsit? Lehet hogy nem tetszik amit mondok de így 2012 derekán már illeni az ilyesmire ráébredni. Csak ismételni tudom magam a kommunizmusnak vége, saját magadért te felelsz. Dolgozni kell, még ha nem is nagyon tetszik. És ne gyere most azzal hogy nincs munka...
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
Aliem 2012.04.16 18:13:28
@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Mert sajnálatos módon kikerült ez a csöppet sem pártatlan, tárgyi tévedésektől hemzsegő ocsmányság az amúgy többé-kevésbé független index főoldalára és megfogott a címe. Először fel sem tűnt (sajnos) hogy Párt honlapra érkeztem, csak úgy a felénél esett le hogy ismét egy kivételesen tehetségtelen ember seggnyalás útján történő karrier építésének lehetek szemtanuja.
Aliem 2012.04.16 18:21:50
@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Egyébként néha jó látni hogy az emberi ostobaság mennyire határtalan és azt hogy hogyan épül ki egy diktatúra a propagandán keresztül. Emlékszem amikor 16 évesen Orwell 1984-et olvastam az járt a fejembe hogy észre fogom e venni ha életem során valaha elkezd egy diktatúra kiépülni. Örömömre szolgál hogy igen észre vettem. A szomorú benne csak az lenne ha ne adj isten a fidesznek tényleg sikerülni kiépíteni a totalitáriátus államot.
Egyébként ne aggódj, kis és középszerű emberek szarért való rajongása nem szokott sokáig lekötni, a való világból is egy részt láttam életemben, a fideszes megfelelőjéből is pont elég egy poszt egy életre.
Aliem 2012.04.16 21:35:31
@samuelfisher:
Nem tudom ezt az MSZPs bérfuromozót rámérted e de én az mszpt legalább annyira utálom mint a fideszt. A bérfórumozásról megcsak annyit hogy láthatod hogy remeget a kezem hogy végre valaki válaszoljon és ismét írhassak...
Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata. A bajok ott kezdődnek hogy sajnos nem mindenki gondolkodja ezt így.
Arra meg tényleg nincs energiám hogy elmagyarázzam minden mszps és fideszes trollnak hogy ez a lista miért áll egyrészt nagyon messze a valóságtól, másrészt meg hogy miért is nyal csontig be a jelen hatalomnak.

Ismételtem jelezném ezt a bejegyzést ez az ember írta:
www.youtube.com/watch?v=2eTnz6BuUlQ

Te tényleg képes vagy vele azonosulni? Esetleg be is telefonáltál?
Praxis Hullarablók 2012.03.25 11:05:00
Üdv! Sajnos,ma volt anyukám temetése...3 hete vittem be a kórházba,pangásos szívelégtelenséggel.A doki próbálta helyretenni anyukámat,de hiába csapolták meg,hiába vízhajtózták,amikor hazavittem már hangja sem volt,illetve nagyon fulladt.   Megköszöntük a gyógyítást…..
Aliem 2012.03.25 23:53:08
@Éhes_ló:
Sajnállak a gondolkodás módod miatt. Nehéz életed lehet. A társadalom pontosan a tiédhez hasonló gondolkodás mód miatt kezd teljesen kifordulni magából. Elárulok egy nagy titkot. Nem lehet mindent pénzben mérni, és nem is szabad. Ahhoz hogy emberi közösség jól működjön az kell hogy a tagjai néha minden ellenszolgáltatás nélkül tegyenek érte valamit. A véradás, szervdonáció egy ilyen dolog. Jobb érzésű ember néha csak úgy szívességből ad vért, engedélyezi vagy felajánlja szerveit. Természetesen amikor neki van szüksége valamire akkor ezt nem kéri senki rajta számon. Akkor is fogsz vért kapni ha soha nem adtál. A lelkiismereteddel meg számolj el magadban. Vannak úgynevezett morális kérdések, ahol nincsenek érvek és források.
A fentebb leírtakkal csupán arra szerettem volna rávilágítani hogy a világról alkotot képed körülbelül olyan mint egy lázadozó kamaszé. Ezt továbbra is fent tartom.
Egyébként a helyedet a buszon mennyiért adnád át az idős néninek? Mennyit kéne fizetni azért hogy felvidd a lépcsőn a csomagját?
Szerintem meg nem a törvény határozza meg azt hogy mi az árucikk és mi nem. Az emberek egy részében (és remélem hogy a nagyobbik) létezik egy dolog amit úgy hívnak hogy erkölcsi tartás. A törvények ezt nem tudják befolyásolni. Mondok egy példát hogy értsd:
A kommunizmusban a törvény nem védte a magán tulajdont ellenben az államit annál inkább, ennek ellenére aki ellopott a kolléganőjétől 10.000 Ft az szemét tolvaj volt, aki viszont haza hordta a gyárból a villanykörtét, életre való, jó fej ember.
Azt meg egyenes kikérem magamnak hogy a transzplantáción az egészségügyi személyzet jól keres. Az én fizetésem és a kollégáimé is ugyanannyi ha transzplantálok hanem. Azért csinálom hogy embereket gyógyítsak meg vele. Persze a te világodban nehezen értelmezhető hogy valaki anyagi ellenszolgáltatás nélkül is tesz valamit. A cégek meg nem csak a transzplantáción keresnek sokat hanem a betegségeken is. A te gondolat meneted alapján ezért a megbetegedésért is pénz jár? Hiszen ha antibiotikumot ír fel az orvos akkor azon a gyógyszercég rengeteget keres, sőt szerinted az orvos is. Csak hát szegény beteg nem kap semmit pénzt a betegségéért.
Továbiakban nem vitatkozom veled, nincs értelme.
Aliem 2012.03.26 00:03:40
@Éhes_ló: Konkrétan le hulla rablóztál. Ezt talán vehetem személyeskedésnek.
Tisztelt Praxis!   Egy megmagyarázhatatlan orvosi viselkedésről szeretném önöket tájékoztatni. A kisfiam elkapott valami vírust még a múlt hét folyamán, hasmenése volt és többször hányt is, emellett a láza is felment. Iskolába természetesen nem engedtük, próbáltuk otthon…..
Aliem 2012.02.27 20:21:34
@petbecks:
Én ugyan nem vagyok gyerekorvos, csak egy buta sebész de azért arról nem vagyok 100%ig meggyőzödve hogy a cukros folyadék ozmotikus hashajtó lenne. Különös tekintettel arra, hogy a vastagbélig el sem jut, hiszen megemésztődik és felszívódik. Pesze lehet hogy ez gyermekeknél máshogy van, ez esetben elnézést, de nem bírtam megállni.
Aliem 2012.02.27 21:23:35
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Előbb olvas és aztán írj marhaságokat.
Konkrétan a kristálycukorról van szó amit a teába keversz aminek semmi köze a mannithoz.
A héten voltam szem- és fültanúja egy számomra megdöbbentő eseménynek: Egy olyan orvosi intézetben voltam, ahol a rendelésekre, vizsgálatokra várakoznak mind járó, mind az intézetben elszállásolt fekvőbetegek is. A szakrendelő illetve vizsgáló ( UH, vérvételi labor, stb.)…..
Praxis Ennyire nem kell a vérem? 2011.10.15 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog! Az én „történetem” lényegtelen apróság, de úgy felbosszantott, hogy úgy éreztem, le kell írnom.Egészséges 34 éves nő vagyok, semmi komoly bajom nincs. Egyetlen probléma az alacsony vérnyomásom (100 alatt). Ezzel sincs semmi baj, ha délelőtt…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Blog!…..
Aliem 2011.07.13 14:31:39
@VaTi:
Az úristen nem az hogy ezt leírtam hanem hogy ez a helyzet állt elő. És jöhet a szidás meg magyarázkodás attól még a tény tény marad. Nem engem kell meggyőzni, és nem az általam elmondottakon kell szörnyülködni hanem a lényegi dolgokon változtatni. Nekem sem tetszik az igazság, de nem tudok rajta változtatni.
Aliem 2011.07.13 14:32:16
Aliem 2011.07.14 18:04:45
@Dr.laikus PhD:
Na látom szép kis port kavartam.
1. Honnan veszitek a bátorságot hogy az én orvosi teljesítményemet/stílusomat egy internetes magán véleményem alapján megítéljétek? Ráadásul úgy hogy a véleményemnek se a stílusával van gond, nem mondtam én senkire semmi rosszat, arról van itt szó hogy ki vagytok szolgáltatva és nem tetszik nektek hogy ezt megmondom.
2.Sajnos csak szeretnénk-mindannyian- ha nem lenne igazam.
3. Nem tetszik a helyes írásom? Ez valóban jó válasz az orvosok kivándorlásának megszüntetésére.

És még sokáig sorolhatnám.

Én nem személyeskedtem, nem minősítettem senkit. Ellenben ez rólatok nem mondható el úgy látom. Ha én olyan kötözködő lennék a pácienseimmel mint ti velem...
Mert hogy mi is történt valójában?
Született egy poszt egy hisztis, mindennel elégedetlen beteg szájából. Erre én egyáltalán nem durva hangnembe válaszoltam majd jött Laikus hogy ugye vegyek vissza. Én vegyek vissza mert pont az ellenkezőjét érem el annak amit szeretnék. 20(60) éve csak visszaveszek én is meg a kollégáim is. Az eredmény látható. Taposó, könyöklő, agresszív, mindenkit maguk alá helyező betegek akiknek minden azonnal, ingyen jár. Az orvos meg csak dolgozzon fele annyi pénzért mint a bkv buszsofőr (ez tény), és fogja be a száját, mert ő fölesküdött és ha ki meri nyitni akkor meg adja vissza diplomáját. Csak jelzem hogy a magyar egészségügy az ország GDPjének 4,2% -át kapta tavaly. A csehek, románok, szlovákok 7 %-ot adnak. Nálunk a várható élettartam 3 évvel nőt az elmúlt 10 évsorán. Szóval egy rendszer amelyiket alaposan alul finanszíroznak és mégis az elvártnál jobban teljesít, kizárólag azért mert a benne dolgozó személyzet az egészségét, a családját stb. teszi kockára értetek. Érdekes amint valaki piaci odalról közelíti meg a dolgot az mindjárt beképzelt bunkó és még akkor se mennék hozzá ha az életem múlna rajta. (ha ugyanezt egy közgazdász mondja=oda megyek dolgozni ahol többet fizetnek és jobban megbecsülnek az mindjárt nem beképzelt bunkó)
Hát ne gyere. Menjél ahhoz aki ezek után is szóba áll veled.
Tisztelt Praxis! Kisfiam idén múlt 7 éves, most elsős. Első gyerek, bár terveztünk még egyet, de egyelőre nem jött össze sajnos, ezért minden szeretetünkkel igyekszünk kisfiunkat óvni, védeni, de ez nem egyszerű feladat. A lurkó ugyanis elég eleven, fut, rohangál, és mindig…..
Aliem 2011.05.16 22:29:42
@Rotoxis:
Főleg hogy olyan (kivéve a Máltai roham kocsit) nincs is hogy magánmentőt küld az OMSZ. Nem is érdemes foglalkozni, össze-vissza beszélő, tudatlanságát önbizalommal pótoló emberekkel.
Tisztelt Praxis blog Szeretnék segítséget kérni. Inkább csak információt. Leírom a velem történteket, elsősorban nem panaszkodásból, mert végül minden jól alakult, és utána felteszem a kérdéseimet. Terjedelmes és ha nem teszik közzé, megértem.   Történet: Évek…..
Aliem 2011.05.15 12:28:14
Ezt lehetetlen végig olvasni. De az szinte minden mondatból látszik hogy tömény rosszindulat van a betegben.
Csak 1-2 dolog:
A bíróságon sem védekezhetsz azzal hogy nem ismered a törvényt ugyebár.
Onnantól kezdve hogy a kedves betegnek nincsen háziorvos a lakhelyéhez közel, szerintem ellátást sem érdemel.Sehol sem. Ha ő nem tartja be a törvény rá vonatkozó részét (mindenki KÖTELES a saját egészségére vigyázni, ennek része a háziorvos választás) akkor tulajdonképpen mit vár.
Mit nem lehet azon érteni hogy területileg illetékes? Ha nem tudod hogy hova tartozol akkor kinyomozod, ilyen egyszerű. Egyébként van olyan hogy központi ágynyílvántartó fel kell őket hívni. Hogy honnan tudjad ezt? Én honnan tudjam hogy nem szabad nem szabad mondjuk lopni vagy csalni vagy? Az iskolába nekem nem tanították meg a magyar jogot, mégis valahogy tisztába vagyok a jogszabályokkal. Aki ennyire életképtelen az ne csodálkozzon hogy ha komolyabb baja lesz. Azért mert a beteg intelligenciája túl alacsony és nem képes kinyomozni a területileg illetékes szakrendelőt (amit mondjuk a 95 éves Mari néni is tud) az nem az orvos hibája. Ahogy az sem hogy az országba területi ellátás van, vagyis területen kívüli kórház nem sürgős esetben nem köteles ellátni a beteget. Az hogy te hány városban élsz egyszerre az a te egyéni szoc problémád, a magyar biztosítás a fenti elvek szerint finanszíroz téged. Ha nem tetszik menjél külföldre, vagy magánkórházba.
Aliem 2011.05.16 19:30:28
@aaaaabbbbb: Látod ez a baj. Még ennyi tanács után sem érted. Sürgős esetben bárhol ellátnak, egyéb, nem sürgős esetben területileg illetékes rendelőben látnak el.
Tisztelt Praxis! 33 éves vagyok, eddig semmiféle egészségügyi problémám nem volt, így a tapasztalataim is átlagosnak voltak mondhatóak az egészségügyről. Tudtam, hogy sokat kell várni, hogy vannak gondok, de azt vettem észre, hogy az orvosok erőn fölül teljesítenek és jól…..
Aliem 2011.05.15 12:06:46
@Krumpli Bogart: De miért gondolod hogy az egészségügyben csak te és a gyerekeid a tényezők, rajtatok kivül még sokan veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Mit akarsz azzal mondani hogy te többet fizetsz be mint amennyit igénybe veszel? Attól még a rendszer erősen alulfinanszírozott maradt. Azonkivül az eü nem csak konkrét kiadásokból, a kiadások nagy többségét (feljlesztések, bérek stb.) akkor is fizetni kellene ha nem jön be egy beteg se a kórházba. Tényleg szánalmasok vagytok. Meg is érdemlitek hogy január 1-től itt hagyjunk benneteket. (Tudod már elkezdték az emberek letétbe helyezni a felmondásaikat, több ezer orvos írta már meg.
www.medicalonline.hu/mi_ujsag/cikk/tobb_ezer_orvos_tavozhat_ev_vegen)
Aztán akkor szidhatsz akit akarsz, meg fordulhatsz a problémáddal ahhoz akit akarsz. Kiszolgáltatott helyzetben vagy. Egy esélye maradt a magyar betegeknek. Ha január 1-től megemelik az orvosok bérét.Itt volt már az ideje hogy megtanulja a magyar ember is értékelni az orvosokat. Ha ez eddig nem sikerült akkor majd a hiányuk megtanítja rá. És akkor majd nem 200.000 fizetésért tudsz majd orvost szerezni hanem 1,5 millióért talán majd egy párat haza csábítani. Tetszik nem tetszik tenni ellene csak egy dolgot tudsz. Ez van.
Aliem 2011.05.15 12:35:10
@Krumpli Bogart: Nekem semmi. Sok sikert a 100.000 ft os Nigériai orvosokhoz. (egyébként elárulom hogy ha valaki kap az EUba praktizálási engedélyt az nem mon akar dolgozni). Ne is érdekeljen magadon kívül más, az orvosok is azért vannak bajba mert magukon kívül a beteg is érdekli őket.
Aliem 2011.05.15 12:56:12
@Krumpli Bogart: Én meg állítom hogy nem lesz. Sőt ha szerencsétek van akkor nem lesz. Nigériában a sérvet úgy operálják hogy a kilogó bélkacsokat egyszerüen levágják, mint a középkorban. Kb 80-90 % a halálozása a sérvműtétnek. Ez olyan arány, hogy műtét nélkül jobban jársz, úgyhogy bízz benne hátha igazam van. de tudod mi a meglepő számomra? Hogy benned az akarat sincs meg arra hogy itt tartsd a magyar orvosokat.
Még 2005 augusztusában történt az esetem: Egész nap dolgoztam, mintha semmi bajom nem lenne, este fáradtan hazaérve huppantam a székemre és a kedvenc "limonádé" sorozatomat néztem pihenésképp. Amikor a megérdemelt nyugalom után fel akartam állni a székből iszonyatos…..
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
Sziasztok!   A minap egy iskolai baleset során 7 éves kisfiam szemébe véletlenül belekapott az egyik osztálytársa. A szeme elég csúnya lett pillanatok alatt, az osztályfőnöke egyből hívott minket, hogy bevérzett a kicsi szeme, vigyük haza az iskolából és onnan a szemészetre.…..
Aliem 2011.05.11 17:10:08
@Terézágyú: Szó nem volt arról hogy leszarja bárki is az ügyfeleket. Nincsen orvos érted? Ismétlem, nincsen orvos aki fogadja a beteget a kórházba. Jó lenne ha ez eljutna az emberek agyáig. A Hypocrates-i eskü szintén zseniális érv, ezek szerint meg van a megoldás mostantól kezdve a munkaügyi problémákra, sztem minden kukás, bolti eladó, bkv ellenőr stb tegyen esküt, és akkor onnantól kezdve nem kell nekik fizetni ellenben számon lehet rajtuk mindent kérni, hiszen megesküdtek....
Aliem 2011.05.11 17:28:21
@Terézágyú: Szerintem sikerül a lényegre koncentrálnod. (kukás)
Aliem 2011.05.11 17:32:57
@borso: Meg ahogy azt te elképzeled. Ki kell egy kicsit színezni a történteket máris ott van Budapest egyetlen gyerekmentője. Reméljük közben nem a gyereked/gyermekkorú rokonodat üti el a 7es busz. Egy ilyen történet minimum 1 órára kiveszi a gyerekmentőt a szabad autók közül (hidd el, sokáig mentőztem). egy nap 24 órából áll és él itt 2 millió ember. Napi 20 esetnél többet nem tud egy autó ellátni. Számolj utána...
Praxis Minden csupa vér volt 2011.04.21 06:00:00
Néhány hete történt, hogy vérvételre kellett menjek. Szerencsére nem gyakran van erre szükségem, de tudom, hogy ilyenkor hajlamos a vérnyomásom leesni. Ezért mindig szólok, hogy erre figyeljenek, mert volt már olyan eset, hogy leestem a székről, és ha lehet akkor fekve vegyék a…..
Aliem 2011.04.21 17:09:50
@Irkutszk: háziorvos vagyok
Aliem 2011.04.21 17:16:41
@Dr.laikus PhD: A buszvezető keresete pont elég volna nekem is. Nekem nem azzal van a bajom hogy nem keresek sokat, hanem azzal hogy annyit sem amennyiből meg tudok élni. Én nem mennék ki soha a pénzért külföldre, azon egyszerű oknál fogva hogy az anyanyelveden, otthonos környezetben gyógyítani hatalmas ajándék. És ez többet ér minden pénznél.
Aliem 2011.04.21 17:30:33
@El Visco Stello: erre írtam válaszként: "Igen értem. Igazad van.
De nekem is, mert a többiek munkáját is áron alul fizetik.
Az arányok tetszik, nem tetszik ilyenek.

Az orvosi fizetések nagyon-nagyon nyomottak, de ezen sem lehet annyit változtatni ami igazságos lehetne."
Szerintem meg lehet a mostaninál igazságosabban is elosztani a javakat!
Senki nem szeret a hosszú hétvégén dolgozni, a mentősök életéhez ez viszont sajnos gyakran hozzátartozik. Kisdobos motoron küzdött az eső ellen, ami már alapból sem veszélytelen, akkor meg főleg, ha kikanyarodik hirtelen eléd egy villogót sem használó mentőautó, aztán mikor…..