Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaffipolca

168 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megláttam a hírt, hogy megjelenik a képregény, elkezdtem visszaszámolni a megjelenésig hátralévő napokat, ugyanis nálam minden jöhet, ami Lovecraft, képregény, a kettő ötvözete pedig igazi rajongói csemege.   Fülszöveg Létezik egy halhatatlan kultusz, melynek hívei a sötétségben rejtőznek…..
A GABO kiadó 2018 óta minden évben megörvendezteti a sci-fi és fantasy rajongók táborát egy igényesen válogatott novelláskötettel. Ismert és debütáló, pályázó és felkért tehetségek gondolatai kerülnek bele ezekbe a könyvekbe, és hálát adok, hogy felfedeztem, lentebb ki is fejtem…..
Amint a kezembe vettem és fellapoztam a könyvet, azonnal dúdolni kezdtem a Gilmore Girls főcímdalát. Visszajöttek a középiskolás évek emlékei, a délutánok, amikor alig vártam, hogy a TV elé vessem magam és a csacsogó csajokat nézzem-hallgassam. Ez a könyv nettó nosztalgia, és nem csak emiatt…..
Már akkor tudtam, amikor még csak a kezemben forgattam a könyvet, nézegettem a borítót, ízlelgettem a fülszöveget, hogy különleges olvasási élményben lesz részem, éreztem, hogy valami egészen újfajta kaland vár rám. Fura ezt mondani, tudom, de léteznek olyan könyvek, amelyeknek kisugárzása van, na…..
Úgy váljanak valóra a (jó)kívánságok, mint ahogy az enyém vált valóra Puska Veronika története kapcsán. Nem is olyan régen, a kezembe került a GABO Az év magyar science fiction és fantasy novelláskötete (2019-es), és abban felfedeztem néhány felejthetetlenül jó novellát. Az ajánlómban kiemeltem…..
Stacey Halls Magyarországra látogatott, és ennek apropóján lehetőségem nyílt interjút készíteni az írónővel. A PesText fesztivál keretein belül Szűcs Péterrel beszélgetett, valamint dedikált is a magyar rajongók nagy örömére. 2022. tavaszán olvastam először Staceytől, és azóta is tűkön ülve várok…..
Jack Ketchum Holt idény című regénye eredetileg 1980-ban jelent meg, viszont akkoriban annyira brutálisnak találták, hogy csak erősen vágott verzióban tárták az olvasók elé. Az Agave Könyveknek hála a magyar olvasóközönség most az eredeti változatot olvashatja, amiről ti is megismerhetitek négy…..
A Maxim kiadó gondozásában jelent meg itthon a külföldön már nagy sikert aratott The Prison Healer-sorozat első része, A gyógyító. Tartsatok és játsszatok velünk, hiszen a kiadó felajánlásából egy példányt is nyerhettek a könyvből.   Fülszöveg A tizenhét éves Kiva Meridan a hírhedt halálbörtön, a…..
A BOOK24.hu lehetőséget biztosított arra, hogy egy nagyobb rendelés keretein belül bemutassam a webshopot és meséljek a tapasztalataimról. Korábban is rendeltem már a webshopról, akkor is pozitív élménnyel gazdagodtam az új könyvek mellett. De hogy mik is azok a szempontok, amelyek miatt szívesen…..
A Kolibri kiadó egy gyönyörű könyvvel kedveskedett olvasóinak, melyből különböző kultúrák népviseletét ismerhetjük meg. Tartsatok bloggereinkkel, akik bemutatják nektek ezt a szépséges kötetet, és ha velünk játszotok, a kiadó felajánlásából nyerhettek egy példányt is.   Fülszöveg Ünnepeld a világ…..
Öt év után végre új novelláskötetet olvashatunk Veres Attilától, melynek címe A valóság helyreállítása. A hazai horror és weird irodalom kiemelkedő képviselője ezúttal a valóság különféle, sokszor széttöredezett, torz vagy éppen álomszerű arcait mutatja meg az olvasóknak, önállóan is értékelhető,…..
„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő…..
A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a 24 minikönyvből álló Adventi mesekalendárium. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslatos  és időtlen történeteket rejtő adventi kalendáriumot, ami segít, hogy még tökéletesebb és meghittebb legyen a karácsonyi…..
A General Press kiadó egy új könyvsorozatot indított Krimikönyvtár néven, melynek az elsőként megjelent Edgar Allan Poe novelláskötetét mutatjuk be. Tartsatok bloggereinkkel, és ha velünk játszotok, a kiadó jóvoltából egy példányt is nyerhettek a könyvből.   Fülszöveg Párizs, valamikor az 1800-as…..
A General Press Kiadó jóvoltából hozzánk is megérkezett Chris Carter nagy sikerű Robert Hunter sorozatának legújabb kötete. Ezúttal az FBI figyelmét is sikerül felkeltenie a gyilkosnak, de vajon mit szól ehhez kedvenc zsarupárosunk? Tartsatok velünk, hogy lehetőségetek legyen megnyerni ennek a…..
Téged is elvarázsolt a régenskori Anglia? A Hozományvadász hölgyek kézikönyvében most újra elmerülhetsz a korban, amikor a jó férj megtalálása kulcsfontosságú! Tarts velünk te is a Hozományvadász hölgyek kézikönyve turnén bloggereinkkel, és neked is lehetőséged lesz megnyerni a Central Könyvek…..
Mi is tehetné izgalmasabbá a karácsonyi készülődést, mint egy kis vombat, aki eldönti, hogy megkeresi a Mikulást? Csatlakozz Vombihoz 24 fejezeten keresztül, kalandozz vele Ausztráliától az Északi-sarkig, és tarts bloggereinkkel a turné során, mert ha velünk játszol, talán te leszel a szerencsés,…..
A General Press kiadó egy csodás koktélos könyvvel kedveskedett a Jane Austen-rajongóknak, így teljes mértékig átélhetjük az írónő világát, miközben finomabbnál finomabb koktélokat szürcsölgetünk. Tartsatok velünk, és fedezzétek fel eme színes italok izgalmas világát, hiszen a kiadó felajánlásából…..
A Kolibri kiadó újabb 5 perces mesekönyvvel kápráztatott el minket, ezúttal Disney hősnőkről és lovaikról olvashatunk izgalmas történeteket. Tartsatok velünk, olvassátok el mit gondolnak bloggereink a mesekönyvről, és ha részt vesztek játékunkban, egy példányt is nyerhettek a kiadó…..
Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján! Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket,…..
Szántó Dániel nevét eddig egyértelműen a krimi könyvekhez kapcsoltuk, most viszont kénytelenek vagyunk újrarendezni a gondolatokat, hiszen megjelent az író első high fantasy kötete is, mely a Dorian: Tündekard nevet kapta. Elmerülhetünk egy új világban, ahol tündékkel és törpökkel találkozhatunk,…..
Mindig amellett vagyok, hogy ne a borítója alapján ítéljünk meg vagy válasszunk könyvet, hiszen nem egyszer botlottam már én is olyan kincsekbe, amelyek nem kaptak méltó fedlapot. Mindezek ellenére sokszor előfordul még nálam is, hogy minden előzetes utánanézés nélkül választok egy-egy könyvet…..
A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent a nagysikerű Föld és vér házának folytatása, az Ég és lélegzet háza! A sorozat második kötetében még több karakterrel ismerkedhetünk meg, a cselekmény még csavarosabb és érdekfeszítőbb, és persze romantikában sincs hiány. Tartsatok bloggereinkkel ezen a turnén is,…..
A Jaffa kiadó egy igazi irodalmi csemegét hozott el nekünk László Ferenc tollából. Tartsatok velünk, olvassátok el ajánlóinkat, és ha ügyesen kitaláljátok a feladványokat, nyerhettek egy példányt a kiadó felajánlásából.   Fülszöveg Az írók kifejezetten érdekes figurák, egyik-másikuk pedig…..
szaffipolca 2022.10.21 12:46:52
@lászlóferenc: Én köszönöm!
Ha egy kicsit is követjük a külföldi könyves trendeket, már tudatában lehetünk annak, hogy mekkora sikert aratott Ali Hazelwood debütáló regénye, A szerelem képlete. Ez a kiemelkedően híres TikTok szenzáció végre megérkezett a magyar könyvpiacra is, és már alig vártuk, hogy egy turné keretében…..