Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szaboedit

64 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha bizony nehéz megtalálni, mi olyat főzz, amely nemcsak laktató és finom, hanem a vékonyabb pénztárcát sem terheli meg. Ha pedig még mindemellett alakbarát megoldásra van szükség, sokszor lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Pedig néha a megoldás ott van az orrod, akarom mondani a fakanalad…..
szaboedit 2021.03.10 10:33:15
@Joska Gyuricza: Mindenki másképp csinálja. A videón pedig minden rajta van, amivel érthetővé válik.
Manapság egyfajta divat lett soványnak lenni. Csinos jó alakú modellek mosolyognak vissza azt a látszatot keltve, hogy a sovány alkat a szép, a vonzó, vagy épp a kívánatos. Függetlenül attól, hogy a kórosan vékony alakú lányok "tökéletessége" már alább hagyott, még mindig túlnyomórészt az XS-es…..
A csirkeszív a magyar konyha egyik olyan tipikus alapanyaga, amely mindamellett, hogy tápláló, sokoldalúan felhasználható - és még finom is. A belőle készülő pörkölthöz pedig mégcsak nincs is szükség sok pénzre. Hozzávalók: 50 dkg csirkeszív 1 fej vöröshagyma 3 ek olaj vagy zsír 1…..
  Tudod, mégsem tudsz ellenállni. Az éjjeli nassolás szinte mumusként kísért minden diétázót. Sokan talán megmagyarázni sem tudják miért tör rájuk vacsora után- éppen lefekvés előtt - az a bizonyos "megmagyarázhatatlan" éhség. Vagy, ami még rosszabb, az éjszaka kellős közepén felébredve az első…..
A kávé csakis tejjel? Először a cukor és utána főhet is a nedű? Bizony, akkor te is rituálisan iszod a kávét. De, még mielőtt rosszra gondolnál, jó ha tudod, hogy veled együtt milliom ember kortyolgatja, hasonló rituálékkal ezt a népszerű  koffeines italt.  És bár ezerféle eltérés lehet, bizonyos…..
  Alapvetően ha kávézásról van szó, egy vérbeli kávéfogyasztó, pláne ha egy igazi függőről van szó, akinek ez a nedű az egész napos rutinja szerves részét képezi, erre a kérdésre egyértelműen megvan a válasza. Kettőt, hármat, sokat. Sőt, minél többet. De vajon veled is előfordult már, hogy a nap…..
Egy "valamire való" kávéfogyasztó jól ismeri azt az alap szituációt, amikor reggel  az óracsörgésre - a szerencsésebbek óra csörgés előtt - az első összetett gondolat, ami megfogalmazódik a fejben, a kávé. Az esetek döntő többségét ezután tett is követi, egy kisebb - nagyobb adag feketés barna nedű…..
A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő készítmény, a boltokban sárga és zöld színekben találhatod meg. Félgömb formáját a szárítás folyamán nyeri el, mivel a gömb alakú mag szétesik. Emiatt is nevezi a köznyelv felesborsónak. A sárgaborsó finom íze mellett sok…..
Minden új év eleje tipikusan a fogadalmak ideje. Ilyenkor mindenki (na jó, majdnem mindenki) megígér valamit:  van aki leteszi a cigit, mások párt találnak, de olyan is szép számmal, akik egy rég áhított célt tűznek ki  a zászlajukra: most márpedig / csakazértis lefogyok! Lehetséges, hogy egyeseknek…..
A töltött káposzta, bár sokan egész évben készítik, azért tipikusan a karácsonyi menü része a legtöbb háztartásban. Ha fejtörést okoz, hogyan készítsd el úgy, hogy az a ketogén diétádba is beilleszthető legyen, akkor olvass tovább, mert egy szuper recept következik...
Ha azt érzed, hogy a karácsonyi időszak túlontúl megviseli a ketogén diétád megszokott életvitelét, hidd el nem vagy vele egyedül. Tény és való, hogy ez az időszak nem kedvez a csökkentett szénhidráttartalmú étrendnek és ámblokk a fogyókúrának. A karácsonyi családi ebédkor, vagy szilveszteri bulin (…..
Szerintem minden kávérajongónak van legalább egy olyan ismerőse, barátja vagy éppen rokona, aki hasonlóképp hódol a kávézás szenvedélyének. Egyértelmű lehet valamilyen kávéval kapcsolatos ajándék, azonban ha igazán ötletes ajándékot szeretnél, akkor adok néhány utolsó pillanatban is beszerezhető…..
Az egészséges életmód velejárója a testmozgás is, ez vitathatatlan tény. Főképp azért, mert bár a megváltoztatott étkezés magával hozza a testsúly csökkenését, azonban ez a formás testalkathoz nem elegendő: a rendszeres testmozgást mindenképp be kell építeni a napi rutinba. Sokan emiatt…..
A tökéletes kávé ízélménye, (amelyre minden szenvedélyes kávérajongó vágyik) a kávé típusok megfelelő keverékén (az arabica és robusta kávé arányán),  a nyers kávé minőségétől, az őrlési finomságtól és a lefőzés módjától, hanem az alkalmazott pörkölési profiltól is erősen függ. A bolti forgalomban…..
Kávé blog Pörköljünk... 2020.12.14 07:38:00
Talán Te is szembesülhettél azzal, hogy kedvenc kávéfőződben a különböző őrölt kávék más és más ízkombinációval kényeztetik az ízlelőbimbóidat. Egyes kávék keserűbbek, mások inkább gyümölcsös jegyekkel rendelkeznek. Ez nem csoda, hiszen a kávészemben mintegy 1000 féle aroma található meg és a kávé…..
Bár Magyarországnak nincs tipikusan "kávé történelme", azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hazánkban legalább annyian rajonganak a jó kávéért, mint a finom ételekért vagy éppenséggel a fociért. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a statisztikák szerint, a felnőtt lakosság mintegy 70%-a napi…..
Lassan lépten-nyomon mindenütt a cukorba botlani. Lehet szembesültél vele, de ha más nem, valószínűleg hallottál róla, hogy manapság már abban is van belőle, amiben semmi keresni valója nem lenne. Márpedig a túl sok cukor fogyasztása minden, csak nem egészséges. Ennek ellenére sokan képtelenek…..
A mesterséges édesítőktől egyesek idegenkednek és sokak számára nehezen összeegyeztethető az egészségtudatos táplálkozással. Való igaz akik teljesen természetesen szeretnek étkezni, azok számára a mesterséges cukorpótlók nem ideális megoldások. Következzenek a legismertebb növényi alapú…..
Ha fogyni szeretnél, vagy épp megőrizni a súlyod szinte bizonyos, hogy a cukorról örökre búcsút kell vegyél. De mi van az édes ízek kedvelőivel? A lemondás okozta korlátok sajnos egyetlen egészséges életmódot követőnek sem komfortosak. Sokaknak könnyű lehet: egyszerűen lemondanak mindennemű…..
A ketogén diéta nem véletlenül a legnépszerűbb étrendek egyike. Egyszerűsége és relatív kevés tiltása miatt sokan vágnak bele. Bár sokan csupán kúraszerűen diétáznak, a klasszikus keto nem fogyókúra, hanem egy hatékony életmódváltás, amely segíthet abban, hogy a tükörből egy régóta vágyott test…..
Kávé blog Kávét a fajtájáról 2020.11.20 09:08:16
Az emberek többségének megvan a kedvenc kávéja, ami nélkül egész egyszerűen nem indulhat a nap. De vajon belegondoltál miért pont az a kávé a kedvenced? A kávézás élménye? Mert felébreszt? Vagy csak mert egyszerűen finom? A titok elsősorban magában a kávéban keresendő. Arabica, Robusta: ha kávéról…..
Ha diétáról van szó, sokaknak az egyhangúság és az unalom juthat az eszébe. Az életmódváltás azonban nem csupán szigorításokból és unalmas étel-ismétlésekből áll. Léteznek olyan természetes zsírégető alapanyagok, amelyek nemcsak izgalmassá teszik az étrendet, hanem anyagcsere-pörgető hatásuk miatt…..
Azt sajnos, hogy konkrétan honnan fogyjunk, nem lehet szabályozni. Megfelelő, lehetőleg szénhidrát szegény étrend és mozgás ötvözete kell a teljes sikerhez. Most mutatok öt olyan apró tippet, amelyekre talán nem is gondolnál, viszont hatékonyan segíthetnek abban, hogy hamarabb olvadnak a kilók.   ..
Kávé blog Koffein, te csodás 2020.11.12 09:13:00
“Te fogyasztasz koffeint?” Ha feltennénk a kérdést, szinte biztos vagyok abban, hogy az emberek döntő többségénél igen lesz a válasz. A kávéfogyasztók körében mindenképp. A statisztikák szerint ráadásul a lakosság mintegy 80%-a valamilyen formában visz be a szervezetébe koffeint. De természetesen…..
szaboedit 2020.11.13 16:31:39
@P806: Javítottam a mondatot, ahogy látja. Köszönöm, hogy szólt.
szaboedit 2020.11.13 16:33:21
@P806: A kommentjét nem töröltem. Nem is volt törölve soha. Ha nem tartalmaz sértő kifejezéseket, mindig beengedem a kommentet.
Péntek 13. Van, aki, kimondottan szerencsés napnak tartja, mások inkább ki se mozdulnak otthonról, nehogy átsétáljon előttük egy fekete macska. A fogyókúrának is megvannak a maga babonái. Következzen ezek közül néhány a teljesség igénye nélkül.   Kockás has  = több felülés: Alapvetően, ha lapos…..