Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glis glis

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövőre kitiltják a koldusokat - akkor hova mennek? címmel az index.hu dívány társportáljára ma délután került fel az alábbi beszámoló arról a koldulás-konferenciáról, amelyet a jezsuiták szerveztek a Párbeszéd Házában. A cikk jól összefoglalja az ott elhangzottakat. Kedves…..
Szent Pál még olyan szépen, olyan egyértelműen megírta a Bibliában, hogy mulier taceat in ecclesia (a nők hallgassanak az egyházban)! (Vö. 1Kor 1,34). Bezzeg akkor még rend volt! Nade manapság, hogy a nők nem átallnak fedetlen fővel megjelenni – és imádkozni! i-mád-koz-ni!!…..
Glis glis 2010.11.10 16:09:43
@Felicitasz: és zsuzsanak is:
nézzetek körül a www.noe.hu honlapon és a www.haromkiralyfi.hu-n. Sok mindennel egyetértenétek szerintem. Meg talán még a www.otthonsegitunk.hu-t is ajánlanám.
Az Egyházfórum legutóbbi száma (2010/2) Hans Küng német teológusnak 2010. április 12-én kelt “Történelmi Bizalomvesztés” című nyílt levelét közli, amelyet a világ püspökeihez intéz. “Kemény beszéd ez, ki hallgathatja.” Bizonyságul álljon itt pár…..
Glis glis 2010.07.08 08:38:29
@kis_csirke: Honnan tudjuk, hogy az első 300 évben nem volt probléma?
MÁS
Nem ment megint félre a beszélgetés? Tényleg a cölibátus a mai egyház legnagyobb problémája? (Nem tagadva, hogy probléma.)
A kampányban én már megkaptam a saját üzenetemet. A „kritikus szolidaritás”, Balog Zoltán értelmezésében számomra végre adott egy jó meghatározást arról, hogy milyennek szeretném látni a saját civil közéleti jelenlétemet. Szolidaritás számomra ebben azt jelenti,…..
Glis glis 2010.02.21 11:05:45
@namwen: Ha történetesen a KDNP alakíthatna kormányt koalíciós kényszer nélkül, akkor is lenne abortusz szabályozás. Anno ők se álltak egytől egyig a helyzet magaslatán.
Az egyház tanítása szerint élők is mind egy szálig betű szerint megtartják szerinted a tanítást? Családtervezés???
Azt hiszem az a dolgunk, hogy a segítségadás ezerféle módján segítsünk az életet megtartani, ha úgy tetszik az élet kultúráját terjeszteni.
Glis glis 2010.02.21 11:13:28
@izrael miszteriuma: Igazad van. Ám a Rákosui időben is volt abortusz, ha tiltottan is.
Mielőtt pártolással vádolna valaki mondom, hogy abszolút elfogadhatatlan megoldásnak tartom.
Abban is egyetértünk, hogy a mai bajaink és viszonylagos jó létünk a gyerekek hiányából származnak.
Talán kevesen tudják, hogy nem is olyan messze Budapesttől, Leányváron, egy alkoholistákat mentő ház működik papok, püspökök, szerzetesek számára. Állandóan telt házzal. Alig képesek befogadni az egyház gyermekeinek vezetőit, a nyáj pásztorait. Van rendtársam, aki évekig…..