Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BigBlueI

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
BigBlueI 2011.07.25 12:37:38
@vicck: OFF
Bármilyen nemű munkát vállalnék napi 25 órában, nem dohányzó, szünetet nem igénylő, polip és cséphadaró ősöktől származó ivartalan fiatal, nem öregedő magyar állampolgár. Fizetési igény: 1 tál rizs.

Abszolút nem ideillő, de eszembe jut a most 80 éves apukám által a 70-es években mondogatott vicc.
-Hogy fog kezdődni 2000-ben az önéletrajz? - Már gyermekkoromban nagyon szerettem a rizst....
A viccgyártó csak pár évet tévedett. Basszus.
"És ég az oltár. Ím, körébe gyűltünk, Szétszórt bolyongók a vész idején.Már is tüzénél szent lángra hevültünk, Fénye világol sorsunk ösvenyén.Oh, rakjuk e tüzet, hogy estve nála Enyhet találjon áldó magzatunk!Ez lesz a méltó, a valódi hála Mit a nagy…..
BigBlueI 2011.07.25 11:12:27
@pástétom: "szabad választásokon egyértelmű akarattal elküldeni őket a picsába. Ugyanis akárhogy írják át a választási törvényt, akárhogyan szervezik újjá a választókörzeteket: ha úgy kikapnak, mint a szocik tavaly, akkor kész: lehet akár egyfordulós is a választás, azon nem fideszes fog nyerni. Tavaly az első fordulóban hány mszp-s jelölt nyert? "

Felezik a képviselői létszámot. Szerinted mennyien élnek ma a fideszből, rettegnek a fidesztől, nyalnak, hajbókolnak, mosolyognak -várják a koncot most, illetve a további hálát, ha majd ismét rájuk voksolnak? A baj az, hogy hiába számítunk mi a józan észre, ha azt felülírja a kapzsiság, az önzés, a szerzési vágy, a "vagyokvalaki" hite mind az értelmiségiek, mind pedig a képzetlen, noname emberek között?

Bár egyébként igazad van: másban már nemigen bízhatunk, csak abban, hogy megjön az emberek jobbik esze. a jobbik ebben az esetben csak egy melléknév-fokozás-féle :) Kérdés, hogy hányan is keresgélik...
Egy éve hallgatjuk a mantrát a Fidesztől a családvédelemről, és a gyermekvállalási kedv ösztönzéséről. Mert fogy a magyar, nem születik elég gyerek, és amúgy is, a család mindenek előtt. A család annyira fontos, hogy belebeszélnének a hétvégéik alakulásába, és akár…..
Tegnap írtam róla, hogy sok cívódás után Orbán leült tárgyalni Gaskóval, majd bejelentette a Fidesz, hogy továbbra is jogosnak tartják a vasutasok követeléseit (150ezer + 10% béremelés 2007. júliusig visszamenőlegesen), és ki fogják nekik fizetni. Hurrá!Nos, a jóhírt…..
Ha volt is felszabadult öröm tegnap a Fidesz-KDNP képviselőiben az alaptörvényük megszavazásakor, ha éreztek is büszkeséget és a Gondviselő kegyelmét, ott lenn valahol a gyomortájékon csak motoszkált egy kis kellemetlen, szorító érzés, egy icipici szorongás, hogy Uramisten,…..
BigBlueI 2011.04.21 07:45:56
@jotunder: "Magyarországnak évtizedeken keresztül el kellett tűrnie, hogy más fővárosból akarták megmondani, mit tegyünk illetve tehetünk, vagy hogy mi legyen a magyar alkotmányban. Ez az időszak véget ért" - mondta Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője, aki szerint egy ilyen "beavatkozási kísérlet" ellentétes Németország és Magyarország szövetségesi kapcsolatával, valamint az államközi érintkezések szokásaival.

B.....a meg, akkor most Szijjártó hadat üzen Németországnak, vagy mi a franc???
Az Eduline idén is elkészítette a felsőoktatási felvételi összesítését, érdemes megnézni.Mire vágyik egy mai fiatal, mi szeretne lenni?Tapasztalható is némi javulás, meg nem is a hamburgersütőként vagy szalagmunkásként dolgozó alibivégzettségűek részlegén: tavalyhoz…..
BigBlueI 2011.04.07 08:51:25
@laspalmas: Sajnos az a tendencia, hogy kétkezi munkát már nem akar végezni senki. Összekoszolni magát nem akarja senki. Pedig: ahol a párom dolgozik (mérnök) mint egy falat kenyér, úgy kéne a jó szerszámkészítő, vagy a jó hegesztő. Ezek hazavisznek/vihetnének annyit meg még többet is, mint a tervezőmérnök. De hát büdös a "munka". A világ arrafelé halad, hogy "Dobd el! Vegyél újat!" - ezért aztán nem lesz tv-szerelő, nem lesz órás (az elemet otthon is ki lehet cserélni), nem lesz olyan, aki kisebb javításokat elvégezne a ház körül.
De például egy 30ezres városban nincs patyolat - ha mond ez még valakinek valamit (fehér hattyú emléma). Gyerekkoromból pedig még ilyenekre is emlékszem: szemfelszedés, esernyő készítés és javítás :)) :(((
Minden jel arra vall, hogy a kormány immár az élet minden területére kiterjeszti a hatalmát, és könyörtelenül megtorol minden ellenvéleményt. A legfrissebb böszmeség a földrajzinév-bizottság lemészárlása és helyének sóval bevetése, s a földrajzi nevek kiosztásának…..
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
"A párt EP-frakcióvezetőjét a ... munkatársai keresték meg tavaly egy ajánlattal. Százezer eurót, első osztályra szóló repülőjegyeket és egy cég felügyelőbizottságában tagságot ajánlottak neki, ha benyújt egy nekik kedvező jogszabály-tervezetet. S. tagadja, hogy…..
BigBlueI 2011.03.19 10:36:26
@Bee-zony: "Népesedéspolitika: 3-4 gyermekes családmodell gyakorlati elérése."

Bocsi előre is. Elég off a fórumban, de erről jutott most újra eszembe, mert már régóta feltünt, hogy az összes tv-reklámban (ha tévedek, javítsatok ki), egy, vagy két gyerek szerepel anyucival-apucival az asztal körül, a kertben, az autóban, az utcán, egyszóval mindenütt. Ismerjük a reklámok manipulatív hatását. Mi lenne, ha példul ezentúl "nagycsaládos" reklámfilmek készülnének? :))))
BigBlueI 2011.03.19 11:00:31
@Spiritmonger: Szerintem te nem élted volna túl az ősközösséget... :D
BigBlueI 2011.03.19 11:08:32
Bocsi, hogy így egyenként, de ahogy haladok sorban az olvasással....

@Spiritmonger: hidd el, az élet élvezete az, ami előrevisz úgy, ahogy jobb helyeken csinálják.
dolgoznak, tanulnak, szexelnek, fogyasztanak, örülnek, élnek, meg tudják magukban élni az állatot, sírnak, nevetnek, meg tudják élni a fizikai élvezeteket, szeretnek, őket is szeretik
ha ez megvan társadalmi szinten, akkor az a társadalom fejlődik

Érdekes, hogy az általad felsoroltakból valahogy pl. kimaradt a család. Neked van? Mert csak az olaszok utódnevelését említetted...

NEM CSAK zabálásból, ivásból, szexelésből, munkából áll az élet. De lehet, hogy ezt neked hiába magyarázom. Tettél már magadtól valamit, CSAK ÚGY, INGYEN, önkéntesen - nem a magad javáért, hanem a közösség öröméért? Mert ha nem, akkor se a jantét, se a keresztény erkölcsöt, se az ateista becsületes életet képtelenség veled megvitatni, mert nem érted, miről beszélünk itt többen...
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Először azt hittem, ez Hírcsárda, de nem ... ilyen ország nincs még egy, induljon nektek is jól a nap :) A HVG tetten érte a fideszes Kerényi Jánost a Parlament félemeletén, tiltott helyen dohányozva. Az év interjúja: hvg.hu: Megszavazza a Fidesz által…..
BigBlueI 2011.03.08 13:13:23
@zero:
"Ha téged megkérdeznek, hogy hívnak a MUNKAHELYEDEN, akkor te milyen nevet szoktál mondani? "

B@sszus, nekem a munkahelyemen (közalkalmazott havi hetven nettóért) névjegykártyát kell viselnem magamon, hogy bárki mószerolhasson, ha akar (nincs miért, mert nem olyan vagyok). Ezeknek meg egy francos parlamenti fényképes igazolvány se lóg a tökükön?
BigBlueI 2011.03.09 12:44:30
@Marcellusca (I'm happy):
"...a felügyelőbizottság elnöke nem tagja a felügyelőbizottságnak, így nem törvényellenes a dupla pénz."

Francokat. Ha nem tag, akkor mit felügyel? Miről lehet fogalma? Normális helyeken úgy van, hogy maguk közül választják a tisztségviselőket. Vagyis: tag.
Lehet persze tiszteletbeli elnökként nem tag. De egy FELÜGYELŐbizottságban mi értelme a tiszteletbeliségnek???
Szar ez, akárhonnan nézzük. Ötletelnek, hogy mivel magyarázkodjanak és amit 10-ből 6-an nagyjából hihetőnek ítélnek, azt kommunikálják. A sok marha.
Az a legrosszabb az egészben, hogy tudjuk, hogy tudják, hogy mi tudjuk. Na und?
A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek. Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába. 1. Az…..
BigBlueI 2011.03.09 12:38:35
@gramercy: Azér' neked is csak jobb lenne egy legalább 8 általános végzettel, mint egy 3 osztályt végzettel. Harmadikban még nem is tanítanak olyasmit, amit te kínálnál munkalehetőségként :DDD

Félretéve a tréfát. Ha lenne körzeti megbízott, mint régen, (persze nem nyikhaj 20 éves 50 kilós) reggelente összeterelhetné a lógósokat, és elkísérné az iskolába. Délután meg haza. Vagynem???
Büntethetőség már 12 éves kortól, tankötelesség mindössze 15 éves korig, és persze a szavazati jog kiterjesztése: a fiatalok jogi helyzetét valamiért újra akarják szabni. (Fotó: Blikk) A Fidesz az elmúlt hetekben három olyan javaslattal is előállt, melyekből az olvasható ki,…..
Tétényi Éva Esztergom 2011 2011.02.06 20:40:00
English | Deutsch | Français Esztergom jövője azon múlik, hogy az itt élők mennyire tudnak, vagy akarnak kiállni a városért. Az elmúlt hónapok eseményei előrevetítik, hogy pár hét múlva a településen áldatlan állapotok alakulhatnak ki. A tavaszi hóolvadás után a…..
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
Putri Tours Nemadomfel 2011.02.08 11:40:00
 Legyűrt a kór. NeoCitran, Mebucain, papírzsepi-hegyek. Szubbasszus-hang. Nazálisan, persze. De nem adom fel. Harcolni fogok. Erős leszek és legyőzöm a takonykórt!Meg az államadósságot... {kacsintós-szmájli} ..
Figyelem: erős vastagbőr tartalom! Esztergom város önkormányzata eddig már 25 millió forint közpénzt költött Meggyes Tamás (a volt polgármester) és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire. Októberben Tétényi Évát választották meg…..
BigBlueI 2011.01.20 12:48:48
@Marcellusca: Szerintem ez a fidesz-frakcióvezető saját kezű kézírása, szocped végzettségű, Meggyes sofőrjeként működő előterjesztő (Steindlbalázs).
Ez mán ölég is a frakcijóvezetéshez, nem baj, ha a díjait "dijjait"-nak írlya.
BigBlueI 2011.01.20 13:33:05
@Seduxen: Az a baj, hogy mivel testületi döntés volt (igaz, hogy fidesz-többségi testületi és minden ellenzéki ellene szavazott), törvényes, de nem etikus. Szóval várjuk az adósságrendezési biztos vétóját, hiszen adósságrendezésben csak kötelező feladatot lehet finanszírozni, meggyesbayer perei meg ugyebár nem ez a kategória.
BigBlueI 2011.01.20 13:44:56
@Gunther: Nem tom. Most jöhetnék azzal én is, mint OV, hogy aki aki megkérdőjelezi az esztergomi fidesz-szavazók épelméjűségét az az összes esztergomit támadja (aki a médiatörvényt támadja, az a magyarokat támadja analógia).

Az egyik körzetben például, ahol az ún. "független" jelölt nyert, az ott él gyerekkorától fogva. A városrészben elég sok a vele egykorú. Ezek együtt gyerekeskedtek, együtt alakítottak kertbarát-kört, nyugdíjasklubot, mittoménmiafütyit, "Á, gyerekkorában milyen jó ember volt a Gyula." felkiáltással odaikszeltek Agyulának. Ezzel együtt a többi jelölt (akik közül hármat jóformán nem is ismert senki) több szavazatot kapott, mint ő, az őskövület.
Meggyes a saját körzetében 26 szavazattal nyert, emellett 35 érvénytelen szavazatot számoltak ott össze.
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
Még eléggé a hónap elején tartunk, de Kiss Norbert után máris van egy újabb jelentkező a havidíjra.A szende arcú Nagy Anna kormányszóvivő asszonyról (életrajz itt) derítette ki a stop.hu, hogy fodrászát közpénzből fizetik. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium…..
HírTv vs. Economist, körülbelül mint egy Loki vs. Manchester United meccs, mind a kettő roppant szórakoztató, és nem az angolok szopnak :) Január 5-én a HírTv kezdte a mérkőzést: "Nem lepődött meg a miniszterelnök szóvivője az Economistban megjelent manipulált…..
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
BigBlueI 2011.01.02 10:21:52
@Horizont:
"Te nem szereted a himnuszunkat, én pedig igen! A Himnusznak nem "kell" ellensúly. Soha. Ennyi. "

Kedves Horizont! Szerintem az elmúlt 20 évben a HIMNUSZ meg sem született volna. Kölcsey forog a sírjában, komám!
BigBlueI 2011.01.02 16:57:31
@Horizont: Nem írná komorabbra. Összetépné. És elmenekülne. De sebaj. Majd kétharmaddal megírják az új himnuszt is. Palibá meg majd azt is aláírja. Esetleg a mohácsi vész napján...
BigBlueI 2011.01.03 19:40:46
@szabadúszó01: Tojok én a gyurcsányra. Kisbaba-tápos dobozon még nem láttam pucér nőket, csak kisbabákat. (Nem vagy te pedofil? :))) ) Isznak a fiatalok? Régen is ittak. MINDEN kormánynak qrva jól jön a szeszadóból befolyó jó kis összeg. Alternatívát tudsz ajánlani nekik? Nem. Gyurcsány se tudott. Orbán se fog.
Te, mint elkötelezett keresztényi szemléletű hogy tudsz ennyit fröcsögni???
Kedves szabadúszó! Menj, aztán keresd meg a mentőövedet. Isten megáldjon.
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
BigBlueI 2010.12.30 09:00:40
@ommm:
"Ki szinkronizálja át a Tarantino-filmeket?"

Ford Farlaine-ről nem is beszélve:)))

Asszem készül már a tiltólista...
BigBlueI 2010.12.30 10:41:44
@Clermont: nem az iskolarádióban nyomják, hanem a folyosón - már a kis seggdugasz gyerekek is egymásnak ilyet mondogatnak. Azokkal mi lesz? Egyenként viszi el őket Annamari?
BigBlueI 2010.12.30 12:57:50
@parental advisory explicit content:

Egyébként meg teljesen mindegy, mert ha végképp elfogy minden érv orbán-oldalról, akkor jönnek ezzel a gyurcsány meg hazudott, és elqrta, és szemkilövetett , és különben is a mohácsi vésznek is ő az okozója.

Nem mintha egyetértettem volna GYurcsánnyal, a rendőri intézkedésekkel, a hazugsággal ésatöbbi, de marha unalmas, hogy állandóan ez a refrén minden észrevételre, kritikára.