Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nettisz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Nettisz 2020.09.13 11:00:01
Kedves Macska_fogó!

Van egy fél éves kandur cicusunk Müzli. 2 hónapos volt, amikor hozzánk került, sok figyelmet kapott tőlünk, de valahol hiba csúszott a dologba. Egyszer egy kicsit ment a hasa és nedves törülközővel próbáltuk letörölni a lábát, ami olyan lett és nyilván ez nem egy szimpatikus lépés volt számára és utána elkezdte lepisilni az ágyunkat rendszeresen (Ide tudom visszavezetni az egész történet). Olvastam hogy a több alom megoldást jelenthet, így beszereztünk még és a problémák egy időre megaszüntek. Aztán nagyobb változások történtek, egy szobát felújítottunk és kapott egy kis társat Nina személyében. Sikerült őket a blogon olvasott módszer szerint összeszoktatni, mostmár nagyon jó barátok. Ninával semmi probléma, nála jobb cicus nem létezik. Viszont az utóbbi időben Müzli napi rendszerességgel különböző helyekre pisil és nem győzök utána takarítani és ez komoly feszültséget szül itthon. Ezeket a pisiléseket nem lehet az ivarérésre fogni, mert nem spriccel, hanem hatalmas tócsákat hagy magaután. (Ivartalanítani a hónap végén fogjuk a cicusokat). Azt sem lehet mondani, hogy nem kap elég figyelmet, mert ő az én szemem fénye és ha itthon vagyok sokat foglalkozom vele (Talán ez is lehet egy probléma, hogy tulságosan összenőttünk). A barátom viszont emiatt az akciók miatt, annyira nem kedveli már, mert nyilván sokszor vita tárgya, hogy megint mit pisilt le a macska. Még annyit tudni kell Müzliről, hogy elég érzékeny kis lelke van, nagyon bújós és több törődést igényel, amit igyekszem neki megadni, viszont elég bosszantó, hogy egésznap takarítok utána. Emiatt meg is kaptam az ultimátumot, hogy vagy megtanulni viselkedni a macska vagy el kell őt ajándékoznom, amit semmiképp sem szeretnék, mert mostmár egy életre összenőttem vele.
Nagyon megköszönném, ha tudnál nekünk segíteni!
Nettisz 2020.09.14 16:21:31
@Macska_fogó: Jelenleg nincsenek tipikus helyek, ahova pisil. Régebben mindig a takarót vagy az ágyat célozta meg, mostanában igazából mindent lepisil, a cipőinket, a kanapét, ágyneműt, legtöbbször a leesett ruhákat vagy a törülközőket sem kíméli. Például ma volt egy eset, hogy a fogasról leesett egy pulcsi az alomtálcától pár centire és inkább rápisilt, minthogy belemenet volna az alomba.
A barátommal való viszonya egy kicsit hullámzó, nem sokat van itthon, de van hogy simogatja és kedves vele, ha meg mellépisil akkor legtöbbször leszidja és akkor napokig haragszik rá. Velem ellentétben, mert eddig szerintem 2x hozott ki a sodromból a hónapok alatt. Mindig simogatom, szeretgetem, jön oda dorombolva hozzám az ágyba, a mellkasomra fekszik és nyalogatja a hajam, szóval mondhatni nagyon bújós és a másik cicával nagyon sokat játszanak. Rohangálnak összevissza, a játékok csak nagyon rövid időre foglalják le őket.
Azt kell mondanom, hogy szinte soha nem bújt el még, aludni is (ha beengedjük a szobába) az ágyon szokott, a kanapén vagy mostanában az asztal tetején láttam többet a konyhában (amiről nagyon le kellene szoktatni).
És ebből adódik, hogyha mi nem vagyunk itthon, akkor a szobánkból és a nappaliból ki van zárva, mert sajnos nem győzök utána takarítani. Ha itthon vagyunk, akkor szabad az egész lakás, mert látjuk nagyrészt, hogy mit csinál. Illetve éjszaka van a hálóból kizárva, de olyan hajnali 3-4 fele rákezd a nyávogásra, ajtókaparászásra, beengedem és akkor jön hozzám nyávogva meg dorombolva, megnyugszik és alszik tovább jobb esetben.
Saját kuckói több is volt de mindet összepisil általában szóval ennél tovább nem használja őket.