Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zs.gothpunk

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egy hónapja, hogy megjelent a játék, de az első három hétig egyszerűen nem tudtam rendesen tesztelni a Mortal Kombat X PC verziót, mivel annyi gond volt a porttal, hogy szépen lassan kinőtte magát a rövidnek szánt, bemutató előtti “pár szó a PC portról” poszt.…..
Webisztán Élet, mobil nélkül 2015.01.16 19:40:01
Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége.  Az első nap még magamnál…..
Vagy legalábbis nagyon úgy tűnik. Múlt hét közepén már hallottuk a pletykákat, mostanra több szakportál is megírta a hírt: az egyik legrégibb magyar játékfejlesztő stúdió, az 1991-ben alapított Digital Reality (született Amnesty Design) nem tud tovább működni. Úgy tudjuk, a…..
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
K.A. Steve megismételte hétfői demonstrációját, azzal a különbséggel, hogy ma nem hajléktalanak volt maszkírozva, egy öltöny és egy nyakkendő volt rajta. A kerületi törvények szerint és mivel hétfőn már papírt kapott róla, hogy életvitelszerűen tartózkodott az utcán…..
Hát van az úgy, hogy a blog gazdája éjt nappalá téve dolgozik. Na ilyenkor ha más sem aktív, nincs poszt. Vagyis mégis van, hiszn még vagy 2 óra van a napból. Szóval. Hihetetlen jó hangulatú járgány. Valamiért engem gyerekkorom fémépítőire emlékeztet. Ne kérdezzétek…..
zs.gothpunk 2011.06.29 22:59:19
Geekblog Hollywood megöli a mozit? 2011.05.04 06:00:00
Az utóbbi években egyre gyakrabban, egyre több helyről hangzanak el olyan kijelentések, hogy Hollywoodban nincsenek eredeti ötletek, hogy a stúdiók nem mernek kockázatot vállalni, hogy a filmek egy kaptafára készülnek, és hogy az egész mainstream amerikai filmkészítés lefelé robog…..
zs.gothpunk 2011.05.05 10:36:15
Nem akarok nagyon élesen fogalmazni, de az írás a hangzatos cím után megmaradt számomra meglehetősen demagógnak. Hogyha a szerző a filmtörténetet és az esztétikát is olyan szakértelemmel bírja, mint ahogy nagyvonalúan a marketingről nyilatkozik, akkor nem lenne több kérdésem, de bízom ezért mégis megteszem.

Értem, hogy változnak a filmek esztétikai jellemzői, de ez minden területen igaz, vagy csak Hollywood esetében? Hogyha igen, akkor vajon miért van ez? Értem, hogy a stúdiók nem kockáztatnak, talán érthető, ha megvizsgáljuk, milyen költségek vannak ma és mekkora volt néhány évtizeddel ezelőtt egy-egy blockbuster elkészítése mögött?

Ami engem nagyon foglalkoztat és talán a fenti jelenségsor mögött is ott van, az a szórakozási formák tágabb értelemben vett átalakulása. Mennyi szabadidős tevékenységre volt lehetőség a 40-es, 60-es és 80-as években, mennyi lehetőségünk van most, a 2000-es években? Lássuk be, hogy ma már a hollywoodi filmnek nem csak a nem-hollywoodi mozikkal kell versenyeznie, hanem nagyságrendileg többféle szabadidős tevékenységgel (videojáték, netezés, zenei kínálat...) ahol szerintem az egyik lehetséges megoldás, hogy a versenyelőnyét használja ki, ami nem más, mint a nagy vászon és a durva hang, ezt kell kidomborítania és tökéletességig vinnie. A "tartalmas" szórakozásra ott a könyv, a blogok, más médiumok sokkal alkalmasabbak rá. Régen is így volt, ma is így van, azt gondolom, hogy hollywood csak jobban specializálódik, illetve látványosabb a változás. Hasonló folyamat játszódik le a videojáték fejlesztés esetében is, amivel kicsit többet foglalkozom mostanában, de gyanítom, hogy ez a helyzet a könyv- és a zenepiacon is. Mit gondoltok?
Geekblog True Blood 2010.06.25 19:00:00
A vámpírok mindig is szerves részét képezték a fantasztikus irodalomnak, rengeteg alkotót ihlettek, akik néha hasonló, néha teljesen különböző módon interpretálták mindezt műveikben. A Nosferatun és Anne Rice klasszikusain át eljuthatunk a modern vámpírtörténetekig, ahol már…..
zs.gothpunk 2010.07.01 12:59:41
@Oidipus Prime: Lestat már a buzulás jeleit mutatta, Drakula a vámpír, mindenki más bekaphatja. :) www.movieforum.com/features/festivals/tiff01/images/nosferatu/nosferatu.jpg
"Melyik a legjobb módszer a televíziós reklámok előtesztelésére? Ez a szakma egyik legellentmondásosabb kérdése, de abban általános az egyetértés, hogy a visszaemlékezés tesztelése kutyagumit se ér. Mégis, a legtöbb hirdető ragaszkodik ehhez a módszerhez. Pedig négy…..
zs.gothpunk 2010.03.09 13:18:58
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..
zs.gothpunk 2010.01.12 11:19:45
Írtam annak idején a filmről, csak ajánlani tudom: gothpunk.freeblog.hu/archives/2009/02/11/The_Elite_Squad/

A cikkhez meg gratula, jól összeszedett, alapos munka, várom a folytatást!
Geekblog Angyalok és démonok 2009.06.02 08:22:00
A legjobb, ha mindjárt az elején tisztázzuk, hogy az Angyalok és démonok határozottan jobban sikerült, mint A Da Vinci-kód – persze azt sem árt tisztázni, hogy ez még nem egy nagy dicséret, és hogy nagyobbra a film nem is számíthat. Robert Langdon újabb kalandja mellesleg már…..
Lehet hogy a modern játékscene nem tud semmi újat felmutatni, de azt, ami van, legalább eszméletlen látványosan prezentálja. Ha nem lenne már egy XBOX360-asom, ennek láttán biztosan vennék egyet... ..
A nagy sikerű Petőfi Csarnokos koncert után a Vágtázó Életerő, vagyis az egykori VHK tagjait tömörítő zenekar lesz a Negative Art szervezésében augusztus 6-8-ig Mátrafüred-Sástón megrendezésre kerülő Fekete Zaj fesztivál főzenekara. A VHK idén nyáron ezen az egy…..
zs.gothpunk 2009.05.26 11:43:18
Akik csak a postok első mondatát szokták elolvasni, azoknak mondom gyorsan, hogy nem kell összeomlani fejben, a Last.fm továbbra sem lesz fizetős, csupán a rádiót dugják el a havi 3 euróba kerülő lakat mögé.Amúgy én eddig sem használtam a Last.fm rádióját. Az ember nem is azért…..
zs.gothpunk 2009.03.25 15:48:19
@l3ssthanz3ro: "Cserébe azért, hogy mindenkit köteleznek arra..."

Senki sem kötelez semmire.

"De azok után, hogy évekig wikiztem last.fm-en és bővítettem az adatbázisukat a zenei preferenciámmal, ami alapján, durván célzott hirdetésekkel kaphatnak el"

És hány durván célzott hirdetés talált be? Nem úgy van, hogy ha subscriber vagy, akkor nem kell nézned a hirdetéseket?

Idézet a subscribe oldalról:
"No ads

You won’t see them; visitors to your page won’t see them. No one will, because they won’t exist."

"Szóval vicc ez az egész... És nem mellesleg az EU-n belül, a jogi szabályozás sem teszi lehetővé, hogy területi alapon szelektálja a szolgáltatás felhasználóit, tehát ugyanazért a pénzért, kevesebbet szolgáltasson az egyik tagállam polgárainak, mint egy másiknak."

Ezt így mégis honnan veszed? :D
zs.gothpunk 2009.03.25 16:30:52
@l3ssthanz3ro: "Tudod volt idő, amikor még nem engedhettem meg magamnak, hogy előfizető legyek és akkor azért voltak hirdetések, amikre kattintottam... érdekes, nem?" De te nem ezt írtad ám. Azt állítottad, hogy előfizető vagy és még így is targetálhatnak hirdetéssel. A hirdető részéről valószínűleg a német, amerikai és angol piacon túl nem éri meg hirdetni, köszönik szépen, nem akarnak. Ugyanakkor a last.fm-nek ezen országok esetében is ki kell, hogy termelje a működését és a profitot is, ergo bevételt kell termelnie.

"Amúgy meg van négy EU-s alapjog, Four Freedomnak hívják, millió helyen megtalálható, Article 12 of the EC Treaty prohibits discrimination on the basis of nationality and is one of its fundamental provisions."
Ez a Wiki-n linkelt Four Freedom cucc ez semmi olyasmit nem tartalmaz, hogy EU-s tagállamokban ugyanannnyiért kellene ugyanazt nyújtani. Miért adja a Shell más áron az üzemanyagot, miért kerül többe Londonban megvenni ugyanazt a repülőjegyet, mint mondjuk itt, miért olcsóbb nálunk a fogorvos, mint Ausztriában... szerintem nem jól értelmezed ezt a jogot.

"De tényleg tök jó az, hogy te mint előfizető továbbra is fele annyit kapsz a pénzedért gothzsepi, mint a kedves G3-ak, biztosan nagyon jó ez így, de nekem valahogy olyan hülye érzésem van, mintha hülyének néznének."

Hogy mi minek a "fele", abba ne menjünk bele, mert nem nagyon van értelme. Szolgáltatásról beszélünk, ami az egyik embernek semmit, a másiknak 3 eurót, a harmadiknak akár 15 eurót is megér. Mérlegel, eldönti, aztán fizet érte, vagy nem. Ellenben sehol sem láttam arra utaló infót, hogy azok a bizonyos G3-ak on-demand CBS katalógushoz és tartalomhoz férnének hozzá, szemben velünk. Tudsz ehhez linket adni?

(Btw, ha már személyeskedünk, legalább a zenei ízlésed jó. :D )

zs.gothpunk 2009.03.26 16:12:54
@l3ssthanz3ro: "nem azt írja, hogy ugyanazért a cuccért ugyanannyit kell fizetni. Azt írja, hogy nem tehetsz különbséget az árban nemzetiségi, vagy területi alapon."

Hát árban itt sem tesz különbséget, egyszerűen más szolgáltatást nyújt ugyanazon árért cserébe. Amit szerintem megtehet, tekintve hogy egy tőle független képződmény határozza meg, hogy kinek is adja azt a bizonyos szolgáltatást. (Például biztos vagyok benne, hogy műszaki cikkek szervízelése terén (ami ugye tipikusan egy szolgáltatás), irdatlan különbségek vannak nyugat- és kelet-európai országok között.) Ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ez jó, egyszerűen ez adottság.

"De mondok egy példát. Ha saját playlistet állítasz össze és a számok megvannak a last.fm katalógusban, akkor hirtelen lesz értelme ennek a featurenek is. Feltéve ha a fent említett országokban élsz, hiszen jelenleg a playlistjeidből, csak egy 30 másodperces privjút tudsz lejátszani, pont azért, mert nem vagy angol/amerikai/német."

Igen, ez mondjuk feltűnt, mert (jóval) régebben ez nem így volt. Ettől függetlenül egyébként ez engem egyáltalán nem zavar, mert nem használtam sosem ezt a funkciót. Például a similar artist-ot, vagy a velem hasonló ízléssel rendelkező userek library-jának bogarászását inkább csinálom, ha új zenék után kutakodok. (És mivel előfizető vagyok, a rádió fog menni nálam, így ha nagyon akarok, simán beüthetek most is stílust, előadót ugye, de ezt a legritkábban csinálom.) Hogyha egy előadó szimpatikus, akkor általában direktben rákeresek, és galád módon letöltöm, nem pedig last.fm-en vagy myspace-en hallgatom. (Egyébként amit még a last.fm-en sokat használok, az az infó része. Sok új zene esetén gyorsan lehet a kliensprogramban megjelenített adatok alapján belőni, hogy mi is az, kik a tagok, mik a hasonló előadók).

Summa summárum, mások az igényeink. :)
Eagles Of Death Metal, Haunts @ Dürer-Kert 2009.03.16. Fake vagyok, az izom és bajusznövesztés elmaradt, de a az asszonyverő trikó és a krokodilnyaklánc talán elegendő kamionos maskara volt az estére. Ezeket felöltve pattantunk tehát tettestársammal (szevasz Alíz!) a nálunk pár…..
zs.gothpunk 2009.03.24 15:24:21
@empyrean: Nagyon jó képek, gratu!

Mi is írtunk róla, egy-két dologban egyetértek Bedével: www.stonerrock.hu/2009/03/17/118/
 Awesome Machine - The Soul Of A Thousand Years (2003)   Eredetileg az - myspace-s oldaluk szerint - Üzbég Sharon Stoner zenekarról szerettem volna írni, mint érdekesség, de a csajringatók természetesen már írtak róla. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, mert…..
Odd Sonic Frequency III.       Mondtam már, hogy szeretem a válogatásokat? Nem, akkor most mondom? 01 - Candlemass - Prologue 02 - Ghoultown - Bury Them Deep 03 - Scoarched Earth - Dust 04 - Southern Flame - Number 7 05 - 69 Hard - It's All Over 06 - Railsplitter - Dirt Road 07 -…..
zs.gothpunk 2009.03.03 15:02:17
A pénteki buli kábé mindenben mást hozott, mint amire előzetesen számítottam. Ugyebár én Clark miatt mentem el, de mint kiderült (nem néztem jobban utána, van ilyen), nem ő volt a fő attrakció. Az igazat megvallva, jobb is volt így, a kellő mennyiségű alkohol meg nagyon sokat…..
megjelent vegyétek, vigyétek, olvassátok, szembesüljetek, nevessetek, sírjatok, kaparjátok a falat, unatkozzatok, röhögjetek, szenvedjetek, fájjatok, a tiétek is ez a világ, ilyenek vagyunkez csak arról jutott eszembe hogy megint Rollinst hallgatok, mer muszáj most, End…..
zs.gothpunk 2008.10.07 19:29:32
Furcsa egybeesés, vagy nem is tudom, minek nevezzem: a lemilblog ezzel a poszttal (fix ezzel a poszttal!) elérte a varázslatos 100. sorszámot. Másként fogalmazva: ez a 100. posztunk! A századik!!! Hogy miért furcsa? Hát mert a mai nap egyben évforduló is: hét évvel ezelőtt olyasvalami…..
zs.gothpunk 2008.09.11 09:40:14