Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tigrisa

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Fékszárny "Repülő" autók 2012.01.03 07:07:00
Boldog új évet mindenkinek! Kicsit hosszabb kihagyás után folytassuk néhány látványos videóval. A repülőgépek technikai adatait böngészve olvashatjuk, mekkora is a mai modern gépek hajtóműveinek tolóereje. Mégis, nehéz elképzelni, hogy a puszta számok mögött mekkora erő is…..
  Trianon igazságtalansága fáj. Azoknak is, akiknek a területveszteség a nemzeti öntudatuk döntő elemévé vált, és azoknak is, akik fontos, de nem kizárólagos traumaként tekintenek a békeszerződésre. Mégis, a magyar politikai közösségnek ma nincsen érvényes,…..
A következő kép igen jól kifejezni mit is érez többségében az ember ha repülőre ül és ilyenkor jogosan merül fel a kérdése, hogy tényleg én fogtam ki a legrosszabb helyet? Ti kitől/mitől irtóztok a legjobban a repülőgépen (magát a repülést nem ér írni)!?  ..
Tigrisa 2011.11.23 10:10:32
@miertfoglaltmindennick?:
A kínai utazóközönség olyan, amilyen. Sokat nem tehetsz ellene. Az Air France-t sem ezért szidtam, hanem azért, mert nem marhavagoni körülmények között szeretném eltölteni azt a tizenpár órát. Utaztam már ugyanebben a viszonylatban az Austrian Airlines-szal (a legjobb volt, nem értem miért szüntették meg), a KLM-mel és British Airways-szel is - ez utóbbiban nagyon kellemesen csalódtam. Ezek a légitársaságok azon voltak, hogy enyhítsék a fent említett kellemetlenségeket, ami nyilván nem az ő hibájuk. Az AF azonban nonszensz volt. Szeretek repülni, de életemben nem örültem így, amikor leszállhattam egy gépről.
Tigrisa 2011.11.23 10:58:46
@miertfoglaltmindennick?: :)
Nyilván aktuális személyzetfüggő is a dolog, de azért valahol minősíti magát a légitársaságot is.

Támlások: Az üléstámla azért hátrahajtható, hogy hátra lehessen hajtani. :) A nagyobb baj az, hogy az ezzel kapcsolatos kultúra hiányzik. Pl: Nem vágjuk úgy hátra, hogy a mögöttünk lévő asztalkáról minden leröpüljön, ha kaját hoznak állítsuk fel - úgysem lehet fekve enni, vissza nem akkor hajtjuk ha jóllaktunk, hanem ha a mögöttünk lévő sem eszik már, stb. Nyilván egy rövidebb repülőutat ki lehet bírni felhajtott támlával is. Ezeken a járatokon általában nem is működik ez a funkció.
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Tigrisa 2010.07.07 14:54:31
@Gaas: Amiről meséltem, az is Pécs. Konkrétan Szabadság u. vs. Mártírok u.

@Krisi: A duda az autónak az része, aminek használatával még egyetlen ilyen szituációt sem sikerült idő előtt felszámolni.
Tigrisa 2010.07.07 15:08:12
@Krisi: Most már értem, az autósok egy része folyamatosan pánikban van.:)
Tigrisa 2010.07.07 15:23:19
@Dobó: Én úgy vettem észre, hogy a "frissjogsis" vészhelyzetkezelés a "kezeket a szem elé", valamint a "3x reakcióidős satufék" pontokban merül ki. Nem tudom, hogy az elméleti oktatás tartalmaz-e erre vonatkozó anyagot, de a mai vezetői társadalom olyan egyedekből áll, akiknek valahogy sikerült túlélnie az első néhány alapszituációt. A többiek mentek a levesbe.

A vészhelyzetek kezelésének a gyakorlati oktatás részét kellene képezni. Ehhez vezetéstechnikai tanpályák, vagy félmegoldásként szimulátorok kellenének.

Itt-ott az országban már van egy-két darab belőlük - heroin áron.
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
Két érdekes autóvásárlási kísérletet figyelhetnek meg alábbiakban. Mindkét levélírónk az AAA Autócentrumnál próbálkozott, az első versenyző be is fizetett egy Astrára, a másikuk megúszta nézelődéssel: Pénteken sikerült vásárolnom az AAA Autócentrum Kft-nél egy 1996.…..
Tigrisa 2007.12.10 17:00:01
Az előzetesen legnehezebbnek gondolt ellenfelek közül mindenkit sikerült elkerülni, de nem kaptunk meg senkit a legkönnyebbek közül sem. A mai sorsolás után kiderült, hogy nincs kvalifikáció magyar-máltai meccs nélkül. Továbbá, mint négy éve, ismét megkaptuk a svédeket, 1999…..
Tigrisa 2007.11.26 10:21:19
Kedves fikázók! Tegyük már a helyére a dolgokat! Itt van végre egy csapat, amelyik ki mer menni a pályára. A török meccs után, majdnem szétvertem a tévét - ha jól emlékszem nem barátságos meccs volt. Hetven percig szopattuk a törököket, azt se tudták hol a labda. Ha nincs az a f@sz bíró, azt a (tét)meccset simán behúztuk volna - idegenben. Ha csak normál (elvárható) szerencsénk van, a T. Európabajnok egy hármassal hazakulloghatott volna - szintén tétmeccsen. Végre van egy csapatunk, ameyik focizik is. A két vereség ellenére is, biztató volt, amit láttam. Na jó, Moldávia ellen én sem voltam eldűlve. Persze, nem mi vagyunk a favoritok a csoportban. Egy esetleges továbbjutás nagy bravúr lenne. Ha ez mégsem sikerülne, majd jönnek az "énmegmondtamjánosok" és a "fikázóbélák" - a két kersztnév birtokosaitól elnézést:). Újra eltemetjük a magyar focit, a válogatottat, a kapitányt, majd jöhet XXII. "Csodatévő" Matheus Gerzson - legközelebb, majd őt temetjük. (Békén)Hagyni kellene már pár évig valakit dolgozni, és ne adj Isten, támogatni. Ha ez a csapat együtt marad és hasonló mentalitással játszik a következő EB-selejtezőn lesz mit keresgélnünk.Csak attól félek - látva a viszonyokat, hogy addigra ez a csapat már sehol sem lesz...
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
w Amikor a hóhért 2006.12.28 10:00:00
Akasztják Szaddámot. De nem ám majd egyszer, hanem most: egy hónapon belül. Hirtelen halál.A legnagyobb hiba, amit diktátor elkövethet, az az, hogy megbukik. Sőt, az az egyetlen hiba, mert ha hatalmon marad, akkor a többi hibája nem derül ki, vagy erénnyé kovácsolható.…..