Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egylet.hu

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
unortodoxingatlanos Hitegetők... 2022.11.19 19:40:02
Az ingatlanközvetítői szakma megítélése az utóbbi évtizedben folyamatosan leértékelődik. Ennek okairól számtalan cikk létezik és még egyszer ennyit lehetne azokról írni. Ennek az írásnak a szereplői azonban a túloldalon vannak, és érdemes kicsit talán bemutatni Őket is. Mind a vevői, mind az eladói…..
  Budapesten 10 ingatlan hirdetésből kilenc tartalmazza azt a kitételt, hogy „ingatlanosok kíméljenek” vagy ennek finomabb, netán kevésbé kulturált formáját. Ennek számos oka van, amit már korábbi posztokban kifejtettem. Természetes, hogy nem mindenkinek van szüksége ingatlanközvetítőre, ez is…..
Lerántjuk a leplet – sorozatunkban szakmai kerekasztal beszélgetések során olyan kollégák őszinte vallomásait tárjuk a publikum elé, akik a vezető ingatlanirodai hálózatoknál szereztek többéves tapasztalatot. Az első és a második részben a hálózatok szerződéseit és ígéreteit vettük górcső alá. A…..
  Az eladók többnyire azt a nézetet vallják, hogy minél többen foglalkoznak az ingatlanjuk eladásával, annál gyorsabban és könnyebben sikerül majd vevőt találni. Sajnos, aki nem tudja, mi folyik a közvetítői hálózatok színfalai mögött, az nem tudhatja, hogy pont az ellenkező hatást váltja ki ez a…..
Munkatársunk, Görzsöny Péter tette közzé az alábbiakat:  A home staging egy amerikából bejött módszer, melynek talán az egyik legfontosabb lényege, az ingatlanok felkészítése az értékesítéshez, illetve a bérbeadáshoz. Mit értünk felkészítés alatt? Magát a felkészítést két részre…..
Az állami támogatással vásárolt vagy épített ingatlanokra az állam javára szóló jelzálogjogot, annak biztosítására pedig elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be. Munkahelyváltás, egészségi állapotban bekövetkező változás, vagy a házaspár válása egyaránt felvethetik az ingatlan…..
  Még egy tapasztalt ingatlanost is megtéveszthetnek a beruházói ígéretek. Munkatársunk, Judit mesélte el az alábbi történetet, hogy okuljon belőle mindenki, aki manapság újépítésű ingatlan vásárlását tervezi: „ 2019. januárjában foglalóztunk le egy soklakásos társasházban épülő, kisebb méretű…..
Lakberendezőnk által kaphatunk bepillantást, milyen állapotokkal találják szembe magukat, akik hazánkban ma ingatlant keresnek: „Baráti társaságunk egyik tagja keresett meg egy teljesen hétköznapi kéréssel. Üzletfeleivel szeretnének egy olyan nagyobbacska ingatlant megvásárolni, ami zöldövezetben,…..
Csonka Judit ingatlanértékesítő mesélte el nekünk egyik szívmelengető történetét, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. Juditot összehozta a sors és az ismerősi köre Marika nénivel, egy kedves idős asszonnyal, aki egész addigi felnőtt életét Pécsen, a férjével közösen épített családi házban élte…..
 Statisztikai adatok szerint, a budapesti magánhirdetők több mint 90%-a feltűnteti a hirdetésében, hogy nem kíván ingatlanértékesítővel együttműködni. Megkérdeztük Szénási Viktóriát, az Etikus Ingatlanosok mozgalom tagját véleménye szerint miért van Magyarországon az eladók részéről ekkora…..
Home staging során sok lakásban megfordulunk, ahol helyenként megdöbbentő, időnként elképesztő függönymegoldásokkal találkozunk. A legfurcsább az, amikor úgy él valaki a lakásában, hogy se függönye, se karnisa nincsen. A függönynek nem csak dekorálási, de belátást gátló és árnyékolási szerepe is…..
Gyakran találkozunk olyan esettel, amikor több iroda foglalkozik egy ingatlan értékesítésével, de nemhogy eladni nem tudják, még érdeklődő sem érkezik. Ez általában olyankor fordul elő, amikor az értékesítők elfogadják a tulajdonos által bemondott árat. Azt az összeget, amit az eladó szeretne az…..
  Ennek a belvárosi, 40 m2-es egy szobás lakásnak az élettere nem tűnt tágasnak. Anno, az ötvenes években, amikor ezeket a gyönyörű, hatalmas, 5-6 szobás nagypolgári lakásokat feldarabolták, némelyiket igencsak meg kellett erőszakolni ahhoz, hogy valami lakásfélét ki lehessen belőle alakítani.…..
  Lerántjuk a leplet – sorozatunkban szakmai kerekasztal beszélgetések során olyan kollégák őszinte vallomásait tárjuk a publikum elé, akik a vezető ingatlanirodai hálózatoknál szereztek többéves tapasztalatot. Az előző részben a nagy ingatlanközvetítői hálózatok szerződéseivel foglalkoztunk. A…..
  Bizonyára mindenkinek van emléke egy első randevúról, egy várva-várt találkozásról a kiszemelt NAGY Ő-vel. Emlékszik a készülődés izgalmára. Fürdés, hajmosás (esetleg fodrász felkeresése a jobb frizura reményében), borotválkozás, fogmosás, illatfelhőbe burkolózás, a legcsinosabb ruha…..
Lerántjuk a leplet – sorozatunkban szakmai kerekasztal beszélgetések során olyan kollégák őszinte vallomásait tárjuk a publikum elé, akik a vezető ingatlanirodai hálózatoknál szereztek többéves tapasztalatot Amikor egy leendő ingatlan ügynök csatlakozik egy ismert hálózathoz, első lépésként egy…..
Kolléganőnket, Andit egyik korábbi elégedett ügyféle ajánlotta egy kedves ismerősének, Vikinek. A pesterzsébeti lakás tulajdonosa előzőleg egy kisebb ingatlan irodával kötött szerződést, de nyolc hónap alatt semmi nem történt a lakás körül. Viki egyre türelmetlenebbül hívta az ingatlanközvetítőt a…..
Egyik kedvenc történetünk 2015-ből. Kollégánkat, Robit felkérték, hogy segítsen eladni egy vidéki házat. Egy ingatlan iroda már több mint egy éve hirdette, de nagyon kevés volt rá az érdeklődő. Monor széle, utolsó utca, kétszintes, jó állapotú családi ház, mellette szántóföld. A tulajdonosok, a…..
Miért kell valódi mért adatokat tartalmaznia az alaprajznak egy ingatlan eladásánál? 2015-öt írtunk. Már egy hete kerestük a megfelelő lakást, a megbízónk részére. Ügyfelünk befektetési célú ingatlant akart vásárolni. Először befektetési tanácsadásért kereste fel minket, majd a számok ismeretében…..