Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roze

5 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetvenharmadik vendégem, az iráni Sassan (39) Dubajból érkezett hozzám. Egy éjszakára érkezett a request kérés, január 4-re írta az érkezés és január 5-re a távozás napját. Leírta azt is, hogy a gépe éjjel 00.30-kor érkezik Budapestre és egy napot lesz a városban,…..
Iránról a legtöbben csak a hírekben hallunk, és általában elég ijesztő (vagy ijesztőnek szánt) dolgokat. Pedig az egykori Perzsia olajban gazdag, változatos ország, rengeteg pozitívummal – derül ki Viktória mai írásából, aki persze a negatívumokat sem hallgatja el, mert…..
roze 2013.12.14 10:17:27
@Mirjam2: Nincs ebben igazad, a világ évszázadok óta úgy működik, hogy az adott társadalomba, a bevándorolt népek integrálódnak és nem fordítva. Nekem eszembe se jut egy muszlim országban élni, mert irtózom ezektől a vallási megkötésektől, ha mégis elveszteném a józan eszem és odamegyek akkor pedig alkalmazkodom, ezt a minimális tiszteletet minden nép és ország megérdemli. Tehát ennek fordítva is így kellene lennie, ez a minimum. Ha pedig nem megy, akkor maradjanak ott ahol úgy élhetnek és abban a vallási stb. környezetben, ahogy szeretnének. Ha jól emlékszem egyébk Svédországban volt ilyen inzultálós eset.
A sikeres ország- és életváltás ellenére sem egyértelműen sikertörténet a mai poszt, amiből megint az tűnik ki számomra, hogy külföldre költözni sokszor több egyszerű földrajzi helyváltoztatásnál. A Magyarországon szerzett sebek (amilyenek Katalinéi is) külföldön is…..
Mindig különös öröm számomra, amikor egy-egy törzskommentelő billentyűzetet ragad, hogy bővebben is kifejtse a hozzászólások során egyébként is már megismert véleményét. Azt gondolom, a Határátkelő történetének Bpetya75 (aki a kezdetektől velünk lévőknek talán már…..
roze 2013.01.21 11:04:19
@bpetya75: Az éjfekete szemüveg akkor jön amikor kilátástalan helyzetben vagy addig lehet kék vagy bármilyen adott hangulati aláfestéssel :) Nem tudom te mikor találkoztál legutoljára vele,de jelenleg ha valakinek nincs családi vagy bármilyen háttere akkor igenis a jelenlegi szociális háló "megtartása" egyenlő a nullával,átesik bárki a lyukakon a nagy semmibe. Ezen sztm kár vitatkozni.
roze 2013.01.22 09:14:18
@hagyma: Azért az vicces hogy itt értetlenkedsz miközben épp az állampolgári vizsgára készülsz :)) Ha valaki egy adott országban akarja leélni az életét,természetes hogy állampolgára szeretne lenni. Arról nem is beszélve hogy kb annyi köze van EU-n belül Romániának Svédországhoz mint Mo-nak Amerikához,tehát miért is lenne mindegy EU-n belül.
Harminchatodik és harminchetedik vendégeim a német Curley Sue Kempe (26) Berlinből érkezett hozzám a barátjával, a kiwi Matt-tel (24), aki Új-Zélandon született és nőtt fel. A srác szakácsként dolgozik. A pár Új-Zélandon találkozott, Curley angolt tanulni utazott…..
roze 2013.01.15 13:15:53
@nikita: Persze,azzal semmi baj nincsen,hogy olyan tipusú vendégeket látsz szívesen akiket magadénak érzel.
Én csak arra utaltam hogy még ezernyi paraméter lehet ami adott esetben jobban befolyásolja azt hogyan érezd magad valakikkel,valakivel,mint hogy van-e pénze minden este bulizni. Ezért találtam furcsának ezt a pénzes kikötést,de nyilván ha számodra ez a meghatározó,akkor ez.
Bornai Tibor A fa ára 2012.12.30 19:35:58
Szomszédom szomorúan mutatja a kertjében álló, félbevágott fenyőt. Valaki ellopta karácsonyra a felső másfél métert. A fejemet csóválom, és már ébred is bennem a tanult gondolatsor, hogyan lehetne elkapni az illetőt, miként bizonyítható, hogy éppen annak a fának a csúcsa…..
roze 2012.12.31 10:05:47
@doggfather: Addig se volt jó a poszt,de az az utolsó mondat mindent visz....Azért ijesztő hogy egy magát értelmiséginek tekintő embernek ennyire halvány fogalma ne legyen az őt körülvevő világról.
A morális tartása valakinek nem a pénzen múlik,kedves Tibor,elég sajnálatos ha neked igen.
roze 2013.01.01 11:19:34
@evaandrea: A lopásban nincs mit megérteni,egy büntetőjogi kategória amiben neked nem kell méricskélni,megvannak rá a jogi megoldások,szabályok,amik mindenkire egyaránt vonatkoznak.
Semmi köze a szegénységhez vagy gazdagsághoz,szeretethez vagy együttérzéshez.Kár ezeket a fogalmakat keverni egymással. Te személy szerint megbocsájthatsz magadban annak aki ellopta a bankkártyádat,a fádat,az autódat,de attól még törvényeink szerint az illető egy bűnöző.
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
2013 tavaszán jelenik meg a Depeche Mode 13. stúdióalbuma, amit az angol zenekar természetesen turnéval is megünnepel. Jövő májustól 34 stadionkoncertet ad 25 európai városban a csapat, majd folytatja körútját a világ többi részén. A turné május 7-én kezdődik Tel Avivban, de…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
A gerillakertészetet talán nem kell bemutatni senkinek, legalább említés szintjén bárki találkozhatott eddig is a kifejezéssel, talán az eredménnyel is, sőt, én magam is szenteltem a témának már egy posztot korábban (akinek mégis új a jelenség, kattintson ide vagy ide.) A…..
Jót, erőset, pergőset tudunk civakodni egy-egy halott felett. Sajnos, meglehetősen sok a brutális gyilkosság Magyarországon (egy is sok), és némelyik a többinél nagyobb figyelmet kap. Miért? Egyrészt: mert valójában az egyik embert értékesebbnek tartjuk a másiknál. A szépnek…..
roze 2012.07.18 09:42:25
@lájtmaci: Frászkarikát a saját hibája hogy megölték. Gondolkozz már, ennyiből semelyik elkövető nem hibás,hiszen ennyiből ha az áldozatnak kevesebb pénze lett volna nem rabolják ki, ha nem szólalt volna meg épp akkor nem szúrják le,egyáltalán ha nincs is ott akkor meg se történik vele.Az áldozatok a hibásak bármi történik velük miért nem rondábbak,csendesebbek,szegényebbek?? nettó hülyeség amit leírtál.
roze 2012.07.18 11:21:29
@lájtmaci: Igen,persze nyilván vannak okok okozatok,amiket jó tudni és vizsgálni. Viszont a megerőszakolt nőknél már nagyon régen nem szokás az áldozatokat okolni az éppen viselt ruházatuk miatt.
Mivel ebből kb.az következik hogy minden szebb nő zsákban járhat csak,ez meg egy "fejlett" társadalomban nem éppen így működik se jogilag,se emberileg,se erkölcsileg. Én azt gondolom hogy az is lehetséges, hogy pont azért mert pszichológus volt,azt gondolta hogy tudja kezelni a helyzetet és ezért másképp reagálta le/értékelte a veszélyhelyzetet. (ha volt egyáltalán választása és nem x-en rángatták be egy autóba)
Arról meg hogy munkaidőn kívül elment a barátaival sörözni egyet..25 éves fiatal volt,attól még hogy a rendőrségnél dolgozott sztd nem volt joga szórakozni a barátaival? Otthon kellett volna minden este feszes vigyázban ülnie?
roze 2012.07.18 11:43:40
@untermensch: igen ismerek pár pszichológust képzeld :) Nem azt mondtam hogy ő megtudta volna oldani,hanem azt hogy lehet hogy azt gondolta hogy igen! Ez nagy különbség..de ez csak egy elméleti felvetés volt,mivel nem ismerem se a lányt se a történteket pontosan.Veled ellentétben én nem tartom kevesebbre a pszichológusokat a pszichiátereknél,csak más a dolguk.ennyi.
Amúgy meg éjszaka hazafelé egy ismert úton,ha beszélgetéssel kezdődött és nem támadással,lehet hogy sokan nem fogták volna fel elsőre hogy ez egy gyilkolással végződő dolog lesz. Hiszen kb.ez így teljesen mindennapos helyzet hogy éjszaka részeg pasi dumál egy csajnak.
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
lorkautazik 5.nap 2011.06.30 10:20:32
A tegnapi " dobjuk el a térképet" nem igazán jött össze,lévén b-nek fájt mindene és passzivan ellenállt:)de azért az óvárost körbejártuk és megnéztem pár templomot-épületet is ami érdekelt. a chatrina templom és a városháza kimaradt, ez majd jövőre lesz sztm…..
lorkautazik 2011.06.29 11:25:39
4.napTegnap pihenőnap volt mert reggel mindenem fájt már,ugyhogy besimultam a svéd hétköznapokba:) Lementem a tengerpartra,ami nem is tenger mint kiderült csak afelől töltődik vízzel..a második legnagyobb tó svédországban.Az emberek csobogtak fel alá benne,elég hülyén éreztem…..
lorkautazik 3 nap 2011.06.28 09:58:17
Az alvás ma se nagyon jött össze:)bűnrosszak ezek a macskák.Őszinténszólva Henrybe beleszerettem,a norvég erdei macskába..pedig mindenki tudja h nem vagyok macska rajongó de henry egyszerűen hatalmas,akkora lába van mint 3 másiknak és csodaszép meg okos is és tartozkodása ellenére…..
lorkautazik 2 nap 2011.06.27 10:25:29
Az éjszaka kicsit rázósabb volt,a 2 macska egész éjjel játszott-van nekik egy zörgős alagútjuk és abban csúszkáltak a szobán keresztül együttes erővel...(nem lesz ilyen alagutunk soha! most mondom:) illetve a kisebbik kitartóan a fejemen trappolt dorombolva:)szóval kb 2 óránként…..
lorkautazik érkezés 2011.06.26 09:38:46
stockholm megérkezésA kisérő csapat nagyon édes volt,hülyére aggodták magukat miattam a reptéren :) szeretem őket.Persze én is ideges voltam de ahogy beléptem a terminálba,az egész szertefoszlott.Előtört belőlem a világutazó énem és hirtelen elkezdtem nagyon élvezni az egészet…..
Tisztelt Blog! Viszonylag sokat gondolkoztam azon, hogy elpanaszoljam-e a párommal történt problémákat, ám úgy gondoltam hogy kell az ügynek némi nyilvánosság, a dolgokat előremozdítandó.A párom most 15 hetes terhes. Az első és második vizsgálatkor a terhestanácsadáson…..
roze 2011.02.25 10:48:28
@eso: Igen szerintem is ez a gond,de igazából az emberek tartják fent ezt az állapotot hogy egy orvos megengedje magának ezt a stilust,hiszen nincs következménye,mert a beteg hazakullog és otthon kibőgi/ordítja magát.
A kiszolgáltatottság és tehetetlenség kombinációja...ami mondjuk amugy is jellemző Mo-ra.
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
roze 2011.02.16 10:24:14
@salamander: Kedves salamander szeretném azt a tárgyi tévedésed korrigálni miszerint a meleg férfiak nők ne tudnának gyereket nemzeni-szülni. Tudnak. de szivesen meghallgatom hogy sztd mi a biológiai különbség egy hetero v meleg nő/férfi között ami által képtelenek lesznek rá :)
 Majd ha egyszer megtanuljuk becsüni a másikat, akkor ennek a blognak nem lesz értelme.Én 21 éves lány, ő 23 éves szintén lány. Nem, nem futó kaland, még majdnem azt is bemeséltem magamnak, hogy életem nője. Nem kerestem barátnőt, nagyon is jól elvoltam a szingli életemmel, a…..
roze 2010.01.21 13:48:43
@PeterBlau: te még nem hallottad hogy egy nő balfasznak nevezi magát?:)) mivel nővel van kapcsolatban elég vicces lenne ha a story végén azt írná:a férfiakban nem lehet megbízni:))
roze 2010.01.21 22:40:00
@rémTündér: Nem pasi írta,elég általánosan elterjedt a "dugni"használata,a jelentéstartalma vevődőtt át,ami épp ironikus/szimpla fizikai kapcsolatra vonatkozó/lekicsinyítő/vicces stb.Ez egy ugyanolyan szituacio a posztban mint amikor hetero kapcsban a megcsalt nő/férfi pl megkérdezi h:és dugtatok is?
Szóval max nem neked mondja a leszbikus baratnod:) de kb mindenki használja :)
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
roze 2010.01.20 11:36:07
@vincere: igazság szerint én is kijavitom budaira :)de ez egyáltalán nem sznobsagbol van hanem pl.kozlekedésileg nem mindegy. Ez sztm ugyanolyan mint amikor pl vki azt mondja h a városligetnél lakom,egyszeruen csak h könnyebb legyen behatárolni.
roze 2010.01.20 11:48:36
@vincere: igen,vidékről nézve teljesen igazad van hogy ez teljesen idiotának tunik :) de a "pestiek" általában alapbol feltételezik h mindenki pesti :)
mondjuk nem értem az összefüggést hogy ha a lakhatas es a munkahely is budán lenne az miben lenne más? mintha az egyik pesten es masik budan?
roze 2010.01.20 11:57:37
@vincere: ja értem :)az egyik ismerősőm évek ota igy dolgozik és kifejezetten feszeng meg pánikol ha pesten a lerobbantabb részekre kell mennie :)