Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zágoni Bella

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bevált londoni gyakorlat, amit már New York is követ. Néhány londoni környéken kialakították az első ún. School Street-eket, vagyis lezárták az utakat a forgalom elől reggel és délután az iskolák környékén, hogy a gyerekeket és főként a szüleiket gyaloglásra és kerékpározásra ösztönözzék...
Kína egy 1700 négyzetkilométernél is nagyobb zöld várost épít Csengtu várostól délnyugatra. A látogatókat hatalmas, jól ápolt füves területek fogadják, ezeket mesterséges tórendszer öleli körbe, melyek együtt a Central Park méretét teszik ki. Ez a Tianfu parkváros egyike annak a több száz ökováros…..
A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémáikat jelezhessék, és arra az illetékesek megoldást találjanak. Felületünkön az egyik legnépszerűbb téma, amellyel kapcsolatban számos lakossági jelzés érkezik, a városi zöldterületek. Az év első felében is…..
Zágoni Bella 2020.10.17 21:14:00
@kéki béla: Melyik helyen jártál, ahol lekerítették a házak közötti zöldterületet a XIII-ban? Angyalföldön volt vagy Újlipótvárosban, vagy máshol? Ilyenkor több háznak kell összefognia, ha jól értem, azért ez nem semmi szervezést igényelhet! Érdekes lehet ez a fajta megoldás.

Amikről én írtam, egyébként a mindenki számára nyitott parkok, amikben az ember egy kicsit nyugodtan lehet, a város zajától valamennyire védve. :)

A játszóteres dolog meg EU-szabvány szerinti megvalósítás, mindenhol így építik az újakat, ahogy nézem, a gumiborítás éppen, hogy jó a gyerekeknek, a balesetek elkerülésére, a gyerekek egyébként nagyon szeretik az ugróiskolát is, előre felfestett verzióban is. :)
Berlinben nemrég autómentes lett egy nagyon széles, központi utca, a Friedrichstrasse több szakasza. A Friedrichstrasse egy kb. 3 km hosszú út Berlin Mitte (Belváros) elnevezésű kerületében, rendkívül változatos szakaszokkal: rengeteg kávézóval, pékséggel, irodaházzal, lakóházzal és néhány kisebb…..