Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.D.R.

86 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dömper főz Gazpacho 2013.06.20 19:29:45
Na ha már a gyerek minden nap gazpachot kíván, akkor nyilván kellett csinálnom egy adagot és ha már csináltam, hát jól leírom miként, mert jó lett volna, ha megvan a tavalyi receptem. Meg imádom ilyenkor nyáron. Nem szeretem annyira a gyümölcsleveseket, úgyhogy kísérletezem a…..
Ezt már másodszor csináltam és elég nagy népszerűségnek örvendett, úgyhogy most már leírom, hogy készül ez a rapid desszert. Anyagigény: 1 tábla fehércsoki 1 doboz mascarpone málna/szeder/áfonya/eper/akármilyen lekvár (de azért ideális esetben passzol a felhasznált…..
Amikor anutám először megkóstoltatta velem a házi sütési kenyerét, nem hittem el, hogy fél óra munka sincs vele,nem kell gyúrni, dagasztani és mindenféle nehéz műveletet. Ha nem a saját szemmel látom, hogy ennyi az egész, tényleg nem hiszem el, de ennyi. Anyagigény 2 bögre…..
A Levesben volt egyszer és annyira megkívántam, hogy gyorsan legoogliztam miként lehet kukoricalevest készíteni. Chili és vanília recept volt a legszimpibb, úgyhogy innen inspirálódtam: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2008/08/parmeznos-kukoricakrmleves-espelette.html Anyagigény: 1…..
Név: Vörös Miklós Életkor: 48-as huszár Foglalkozás: szociológus, antropológus, kultúrakutató Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al? Még az alapítvány hivatalos megalakulása előtt, 2010 júniusában két váltó is elindult Suhanj! név alatt, bár még nem Suhanj!…..
SUHANJ! Bemutatkozik: Fekete Zsuzsa 2012.11.13 19:54:04
Név: Fekete Zsuzsanna Életkor: 11 maratont teljesítettem eddig...vagy nem ez volt a kérdés?:) Foglalkozás: operatív vezető egy pénzintézetnél   Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al?   2010. nyarán, a megalakulás után kb 1 hónappal ültünk le Péterrel…..
Név: Teszári EszterÉletkor: 38Foglalkozás: fordító Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al? 2010 maratonja előtt a tésztapartin, mikor átvettem a rajtszámomat. Miután a maratonista sógorom mesélt egy futásáról, ahol egy kerekesszékes lányt tolt végig. Az volt az első futás,…..
Név: Petrucz Krstan (magyar fonetikával: Krsztán)Életkor: 40Foglalkozás: rendező Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al? A negyedik ember vagyok, aki a Suhanj!-hoz tartozik, ha úgy tetszik: enyém a Suhanj! 4-es számú tagkönyve. Trisa, Pierre (Gusztos Péter, a SUHANJ! egyik…..
Név: Simonyi Balázs Életkor: 32 www.simonyibalazs.hu Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al? Gusztos Péter keresett meg, mert a New York Marathon kapcsán kellett neki pár infó valakitől, aki már futott ott. Stílszerűen egy szigetes kocogás során  beszéltük meg mindezt,…..
SUHANJ! Géczy Andi: Maraton 2012.10.30 14:41:16
Annyira nem is távlati, tervben van. Igaz, csak jövőre. Fura érzés volt szemtől szemben állni a távval, és a sok, távot teljesítő futóval. Mikor kiderült múlt kedden a BSI-ben, hogy az 5 óra 30-as iramfutó csapatot fogom erősíteni, laza 7.30-as tempóval, akkor kicsit…..
A történet az, hogy iramfutó lettem, ami úgy tűnik, hogy a futótársadalomban nem is teljesen tekintélytelen szerepkör... Fotó: Homoki Laci ...persze ehhez az kellett, hogy a Suhanj! és a BSI vezetése kiötölje, hogy milyen lélekemelő, ha a mi kis kerekesszékes csapatunk segíti a…..
Dömper főz Zöldséges risotto 2012.10.15 20:18:51
Holnap a Márton zöldséges risottot visz ebédre, mert vettem egy zsenge cukkinit, amiről először azt hittem, hogy bepanírozom aztán rizsával meg is van oldva az ebíd, de végül a hűtőben lapuló zellerszár hatására meggondoltam magam. Anyagigény: 2 szár zeller 1 kis cukkini 1…..
Spar Maraton szurkolói szemmelA Suhanj! csapatról először dunakeszi futótársamtól, Attila Schwartz-Nagy hallottam május végén. A közreműködésével nagyon gyorsan beszereztem egy Suhanj! mezt és a gödi Fétis Terepfutáson már az Walter Ulrik által sokat…..
Azt hiszem ideje leírnom Nektek, ami régóta motoszkál Bennem...mondjuk futni jobban tudok, mint írni, meglátjuk...;-)...az afterparty emlékeivel most talán kicsit könnyebb...A Nike FM előtti napon jöttem először önkénteskendi hozzátok, nem tudtam, milyen lesz, nem tudtam mit…..
Anuta tökéletes padlizsánkrémje sok-sok kutatás és tapasztalás eredményeként. Anyagigény 3 közepes padlizsán egy gerezd fokhagyma egy kis tubus majonéz fél csokor petrezselyem egy kis fej vöröshagyma só-bors egy kis kanál méz A történet meg kell mosni a padlizsánt…..
A SUHANJ!6 csapat Ultabalaton beszámolójának harmdik része következik, ezúttal a narrátor, Kata főszereplésével. Aki lemaradt volna, az a elejéről, az ITT elolvashatja a csapat történetét és Eszter ITT pedig Krstanét. Ott hagytuk abba, hogy Krstan második emberként célba…..
A múltkor a Fruccolában ebédeltünk és a Márton zsályás répát kért a salátájára. Ez annyira megtetszett, hogy kitaláltam, ezt én is ki fogom próbálni. Azóta aduász olajam lett a végeredmény. Már egy adagot elajándékoztam és Anutának is be lett ígérve egy üveggel.…..
Pénteken einstandoltuk Anutáék házát és jó kis tárcsázós partyt szerveztünk oda.  Elég nullkockázatos a vendégváró menüm. Imádom a mártogatósokat, mindig osztatlan sikert akartnak, úgyhogy a kéksajtos, ávokádós, házi salsa kombókat szoktam váltogatni. Bármelyik 15 perc…..
A SUHANJ!6 csapat Ultabalaton beszámolójának második része következik, ezúttal Krstan főszereplésével. Aki lemaradt volna, az a elejéről, az ITT elolvashatja a csapat történetét és Eszter beszámolóját a rajtról és az ő szakaszáról. A csapat narrátora Nagy Katalin, ezúton is…..
A mai bejegyzésben rögtön vendégszereplő is lesz, mert Márton annyira megörült reggel a piacon a rókagombának, hogy gyorsan felajánlotta, hogy készít belőle egy pörköltet. Én meg vettem kaprot a hétre tervezett vajbabfőzelékhez, úgyhogy adta magát a kapros nokedli…..
Egy spontán összeállt csapat érdekes és szórakoztató beszámolója arról, hogyan is gyűrték le a 212 km-t. A csapat minden tagja leírta tapasztalatait, élményeit, amit szépen sorjában közlünk itt a blogon.  Az élményeket összegyűjtötte és az csapattörténetet megírta: Nagy…..
Ezt a blogot nem azért kezdem el írni, hogy egyszer én legyek a TV Paprika sztárja, a csajos műsorok szakisztárbloggere és a női lapok gasztrotuticsaja. Azért írom, mert a memóriám befogadóképessége korlátozott. Ergó lekorlátozódik a nevem, születési dátumom, lakcímem,…..
A mentás zöldborsókrém receptet nagyon gyorsan le kell írnom, mert ez nem veszhet el. Slágerkaja lesz vendégvárásra. Inspiráció innen: http://fuszerkert.freeblog.hu/categories/eloetel/ Anyagigény: 200-250g zöldborsó, ha lehet, akkor friss, de télen majd kipróbálom…..
Inspiráció innen: http://www.tutireceptek.hu/toszkan-paradicsomleves és innen: http://livingkitchen.postr.hu/toszkan-paradicsomleves Anyagigény: 8 paradicsom 3 nagy gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 szelet szeletelt kenyér (1 hetes, de persze semmi baja, éljenek a…..
A SUHANJ! Alapítvány 19 csapattal, több, mint 160 futóval vett részt az idei Ultrabalatonon. Az élménybeszámolók folyamatosan érkeznek, elsőként a Suhanó Szociológusok csapatából Vörös Miklós senior önkéntesünk osztja meg az élményeit, tapasztalatait, tanulságait.  Első…..