Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigeri

157 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly, a 94. Ünnepi Könyvhét előtt jelent meg Zajácz D. Zoltán: Gyilkos Balaton c. retró krimije a Generel Press kiadó gondozásában, mely a Véres Balaton sorozat előzménykötete. A fő trilógiához hasonlóan ez is egy izgalmas bűnügyi regény, ami ezúttal visszarepít minket az 1970-es évek Balatonjára,…..
2023-ban jelent meg az Underground kiadó gondozásában Stian Skald: Avalantia c. fantasy kisregény-sorozatának harmadik kötete, A nemszületett, mely ismét egy kalandos útra hívja olvasóit - nekem pedig a kedvencemmé vált a sorozatból! Itt is köszönöm Viktornak a bizalmat és a…..
Idén márciusban jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában Bauer Barbara: Találkozások c. kisregény-sorozatának harmadik kötete, A jövevény, ami Az átutazó után ismét tovább visz minket egy újabb spirituális állomásra, melynek középpontjában az anyaság, valamint anyai érzések és döntések állnak. A…..
Idén márciusban jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában Bear Grylls legújabb önismereti és önsegítő kötete, a Töltsd fel az agyad!, mely a mentális állóképességünk fejlesztésében lehet a segítségünkre.  Igyekszem tudatosan élni, folyamatosan tanulni és magamból a legtöbbet kihozni, ezért szívesen…..
2020-ban jelent meg az Underground kiadó gondozásában Stian Skald: Avalantia c. kisregény-sorozatának második kötete, A lelkek kútja, mely az előző részhez hasonlóan ismét egy kalandos, fantasztikus utazásra invitálja az olvasóit. Itt is köszönöm Viktornak a lehetőséget! Fülszöveg Fortélyos…..
2023-ban jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában Bauer Barbara: Találkozások c. kisregény-sorozatának második kötete, Az átutazó, ami Az idegen után tovább visz minket egy újabb spirituális állomásra, melynek középpontjában most a halál, a gyász és a gyászfeldolgozás áll. Ez a történet még jobban…..
A napokban jelent meg a Helma kiadó gondozásában Sipos Bettina és Hári Tamás közös, krimi és thriller novellákat tartalmazó e-könyves antológiája, a Receptek gyilkossághoz. Tamás eddig megjelent két kötetét nagyon szerettem, így örömmel fogadtam az ismételt recenziós felkérését - amit itt is nagyon…..
2018-ban jelent meg először, majd idén második kiadásban is Stian Skald: Az elveszett aranyváros keresése c. fantasy kisregénye az Underground kiadó gondozásában, mely Avalantia c. trilógiájának első kötete. A gyönyörű borítók és a kalandra hívó fülszövegek alapján rögtön igent mondtam Viktor…..
Nemrég jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában Jilly Cooper - Emily c. regénye, mely egy nem mindennapos, de annál valóságosabb szerelem és házasság történetét mutatja be. Még nem olvastam az írónőtől, de Anikó posztja és a gyönyörű borító abszolút felkeltette az érdeklődésem, a fülszöveg elolvasása…..
2022-ben jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában Bauer Barbara: Találkozások c. négyrészes kisregénysorozatának első kötete - Az idegen, mely egy spirituális utazás első állomása és egy olyan találkozás története, ami megváltoztathatja főszereplőnk életének irányát és sorsának útját, miközben nekünk…..
BrigEri Mítoszok ködében 2024.03.12 22:33:09
2023-ban jelent meg  a NYUSZI, avagy Nyugger Szövetség Íróknak csoport gondozásában a Mítoszok ködében c. antológia e-book formátumban, mely 15 magyar szerző 17 novelláját tartalmazza. A kötetre személy szerint Koppány Tímea novellája miatt figyeltem fel, majd a borító és a fülszöveg is nagyon…..
2024.03.08-án jelenik meg a Publio gondozásában Szapáry Nelli: Az éjszaka hercegnője - A kibontakozó erő c. romantikus-fantasy regénye, mely az írónő első megjelent kötete. A borítója instant szerelem lett, a fülszöveg felkeltette a figyelmemet, a műfaj pedig az egyik kedvencem, ha kikapcsolódásra…..
2023-ban jelent meg a Helma kiadó gondozásában Hári Tamás: Véres torkú angyalok c. e-könyves antológiája, mely a szerző második megjelent novelláskötete. A Lépcsőház után nem volt kérdés, hogy szeretnék még Tamástól olvasni, a Véres torkú angyalok pedig rögtön a kívánságlistámra is került, így…..
2013-ban jelent meg először a Publio gondozásában T. C. Lang alias Lang Tünde: A Lámpás nyomában c. regénye, mely az írónő első önálló kötete, de novelláival különféle zsánerű antológiákban is találkozhattok.  A Lámpás nyomában egy fantasztikus romantikus utazás, mely némi kerülővel egyenesen a…..
Tapodi Brigitta a tavalyi évem egyik nagy felfedezettje, aki A hajtű c. kötetével teljesen levett a lábamról, így nem volt kérdés, hogy olvasni fogok még Tőle. Az Amit örökül kapsz az írónő harmadik önálló kötete, mely 2022-ben jelent meg a Szeléné gondozásában, de novelláival több antológiában is…..
2023-ban jelent meg először az Aposztróf kiadónál, idén pedig e-book formátumban a Helmánál is Dömötör László: A lámpás hölgy c. ifjúsági kötete, mely A Hold hősei sorozat második része. Az elsőt, A vörös kereszt rejtélyét kb. 1 éve olvastam és nagyon szerettem - edukatívan, tömören és abszolút nem…..
2021-ben jelent meg először Magánkiadásban, majd 2023-ban a Helma kiadó gondozásában Hári Tamás: Lépcsőház c. e-könyves antológiája, mely a szerző első megjelent novelláskötete. A Lépcsőház először tavaly jött velem szembe az új megjelenési beharangozója kapcsán, majd a fülszöveg elolvasása után…..
Szeretem Tibor könyveit, mert még ha néha sokaknak túl klisés is egy-egy helyzet vagy karakter; esetleg sokallják, hogy minden szereplőnek vannak nyűgei, bajai és terhei - nekem pont ez miatt életszerűek a regényei! Mert gondoljunk csak vissza az osztálytársainkra vagy éppen menjünk végig a…..
A kötetet még 2016-ban olvastam és rendkívül nagy hatást tett rám, a gondolataimat róla viszont eddig még nem nagyon olvashattátok, bár néha itt-ott azért ajánlottam a regényt különböző témák kapcsán, mert ez egy mindenkihez és mindenkinek szóló történet... A napokban elolvastam Rácz-Stefán…..
A kötet több, mint 2 éve került a polcomra egy nagyobb Helikon Zsebkönyves rendelés apropóján, amit a klasszikus zsánerű olvasmányaim bővítése céljából adtam le egy akció keretein belül. Szerb Antal: Utas és holdvilág c. regénye 1937-ben jelent meg először; és eddig a moly.hu adatai szerint 54…..
Tavaly jelent meg Fritsi Péter legújabb kötete a Szülőföld Kiadónál, mely az író harmadik megjelent regénye. Első, Alexis Bramhook álnéven írt története, a Harc Atlantiszért szerintem egy abszolút jó alapja volt Peti íróvá válása felé; A székkészítő pedig egy nagyon jól megírt, izgalmas és misztikus…..
2022-ben jelent meg Czank Nelli: Mauritius, az édeni menedék c. romantikus krimije, mely az írónő legújabb, magánkiadásban megjelent kötete (leszámítva az Érzelmi vírusveszély idei évi újragondolt kiadását).Még nem olvastam Nellitől, de nézegettem már a könyveit, a figyeltjeim pedig, akiknek adok a…..
Idén nyáron jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában Mörk Leonóra: Szentjánosfű c. történelmi romantikus regénye, melybe első látásra szerelmes lettem, a Könyvfesztiválon pedig egy dedikált példányt be is szereztem! Eddig az írónő két kötetét olvastam: a Törött tulipánokról instámon, a Ködkirálynőről…..
BrigEri Tapodi Brigitta - A hajtű 2023.11.18 20:33:00
2019-ben jelent meg először Tapodi Brigitta - A hajtű c. kötete a Historycum Kiadónál, melyre szintén Anikó hívta fel a figyelmem - barátnőm polcáról pedig felvisítva kértem kölcsön, majdnem le is ugrasztva Őt a kanapéról  (: A hajtű egy gyönyörűen megkomponált történelmi romantikus családregény,…..
Múlt pénteken jelent meg e-könyves formátumban a Red Zone Book gondozásában a Kárhozottak legendái c. dark fantasy - horrorantológia, mely 10 kortárs magyar szerző 12 borzongató novelláját tartalmazza; a történetekhez pedig Szilágyi Heléna készített illusztrációkat. A borítóba, mely a kötet egyik…..