Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Munch

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Highlights of Hungary idei jelöltjei között nagy hangsúlyt kapott az élelmiszeripar, ahonnan számos jelölt került ki. Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész, a Munch “Ételmentő alkalmazás és weboldal”-t választotta egyik jelöltjeként. A Munch-on keresztül, ami 2020…..
Ahogy Fördős Zé is mondta, “A főzés divat, stresszoldás, a kreativitás kiélése, szexi tevékenység, ezek így mind együtt”. Éppen ezért az Amigossal egy közös főzés alkalmával mutattuk meg, hogy a nem szexi alapanyagokból is lehet ínycsiklandozó és laktató ételeket készíteni. Ebben cikkben a…..
A mikrozöldek otthoni termesztése hihetetlenül egyszerű - nem kell hozzá semmilyen speciális felszerelés, se kertészeti háttér. A friss mikrozöldek finomak salátákban, szendvicsekben és pácokban is. Csupán ki kell választanod azokat a mikrozöldeket, amiket a legjobban szeretsz és már indulhat is a…..
Évente 200 millió ember számára elegendő maradékot hagynak az asztalon Kínában – a pazarlás ellen több fronton is harcot hirdetett a társadalom és a kínai kormány. Számos étteremben táblák és üres tányérok hívják fel a vendégek figyelmét a pazarlásra. Ennek ellenére még számos olyan vlogger és…..
Magyarországon a Mikulás rejti el a meglepetéseket a cipőkbe december 6-án, és a hagyomány szerint Jézuska rakja a fa alá a karácsonyi ajándékokat 24-én. Ám nem mindenhol van így - néhol whiskyvel és sörrel kínálják a Télapót, és jó útra tért manócskák készítik a meglepetéseket. Nálunk a bejgli a…..
A karácsony az év legmeghittebb időszaka - mikor az egész család együtt ünnepel, a gyerekek ámulattal nyitják ki a karácsonyfa alatt rejlő ajándékokat és az asztalok roskadásig vannak a finomabbnál finomabb ételekkel. De gondoltatok már arra, hogy mennyi étel kerül a kukába ezen időszak alatt?…..
A világon egy perc alatt nagyjából 1 millió műanyag italos palackot adnak el. Ezek 40%-át az emberek csak egyszer használják fel, majd eldobják. Te is ezen emberek közé tartozol? Csak beszaladsz a boltba, és gondolkodás nélkül leveszel egy üdítőt, aztán pár óra múlva már a kukába is dobod? Ez az a…..
Még csak alig 5 hónapja indultunk és máris meghódítjuk a második legnagyobb magyar várost: Debrecent. Reméljük ti is örültök, mert mi már nagyon izgatottak vagyunk. Most egy kis nyereményjátékkal kedveskedünk nektek, amiben munchmaszkot és munchkupont tudtok nyerni. Íme a játékszabályok! Írta:…..
A zöld befektetések már régóta nagy népszerűségnek örvendenek. A gazdasági haszon mellett az etikai szempontok is meggyőző érvek lehetnek. De vajon egy átlagember pénztárcája is megengedheti magának a zöld befektetéseket? Hol, mennyiért és miként lehet zöld kötvényeket vásárolni, hogy ne csak a…..
A napi vízigényünk kielégítésének majdnem felére feleslegesen használunk ivóvíz tisztaságú vizet. Ha elzárnád a csapot, amikor nem használod, évente akár 15 ezer liter vizet is megspórolhatnál. Te is tehetsz azért, hogy hatékonyabban használjuk fel az édesvíz-készletünket és még pénzt is tudj…..
A világon több, mint 690 millió ember éhezik. Ha megszűntetnénk a globális éhezést, akár 3 millió gyermek életét tudnánk megmenteni. 1979-ben a FAO létrehozta az Élelmezés Világnapját, hogy minden év október 16-án emlékezzünk arra: az étel érték! A FAO idén is rengeteg, színes műsorral készül, amit…..
Négy könyv ha tisztában akarsz lenni a klímahelyzettel - Könyvajánló egy tudatosabb életmódért Napjaink legégetőbb problémája a klímaváltozás. Az elmúlt száz évben több, mint 1 fokkal nőtt meg az átlaghőmérséklet, és eddig soha nem látott módon csökkent a biodiverzitás. Tisztában vagyunk-e a…..
Ételcsomagokkal a hajléktalanokért - Mutassuk meg, hogy mindenkinek juthat étel! Magyarországon több, mint 15 ezer hajléktalan él. Habár a hajléktalanok 60%-a rendszeresen kap szállást hajléktalanszállókon, sokszor nem jut elegendő étel mindenkinek, így az éhezés egy mindennapi érzés számukra. A…..
Ég a Föld - 2020 legnagyobb erdőtüzei öt percben 3682 tűzeset. 1300 négyzetkilométernyi terület vált porrá csupán 72 óra alatt. Az időjárás egyre szélsőségesebb változásai soha nem látott erdőtüzekhez vezettek, amik hatására emberek ezreinek kellett elhagyniuk az otthonaikat. Miért nőtt meg…..
Klímaszótár - 10 kifejezés amit mindenkinek tudnia kell a klímaválság idején Üvegházhatás, ózonlyuk, fosszilis energia, fair trade. Nap, mint nap dobálózunk ezekkel a szavakkal, de tényleg tudjuk, hogy mit jelentenek? Megalkottunk nektek egy mini szótárt, ami a környezet nyelvéről, hétköznapi…..
Munch Sétálunk vagy megsülünk! 2020.09.16 18:43:53
Sétálunk vagy megsülünk!-Mit tegyél a jegesmedvék életéért? Ha autózás közben elhasználsz egy liter benzint, akkor nagyjából 2,5 kg-mal növeled meg a szénlábnyomodat és 75-ször több károsanyagot bocsátasz ki, mintha ugyanazt az utat vonattal tennéd meg. Ha meg akarjuk állítani a sarki jég…..
Leckék kezdőknek a csomagolásmentes életmódhoz Évente 300 millió tonna műanyag. Naponta 65.395 millió papírlap. Óránként 34 ezer fa. Ennyibe kerül a Földnek az egyszer használatos csomagolópapírok használata. Tudsz-e tenni ellene valamit? Hidd el, hogy lehet, csak akarni kell! Összegyűjtöttünk…..
7 napos zero ételpazarlás kihívás   Te is észrevetted már, hogy még ha oda is figyelsz, sokszor a kukában végzi az étel, amit még meg lehetett volna menteni? Nem tudod, hogy miként tudnál környezettudatosabban és a lehető legkevesebb ételpazarlással étkezni, még a lerohanósabb hétköznapokban is?…..
Te mit (t)ehetsz az ételpazarlás ellen? - Mi is az Munch? Ha az ételpazarlás egy ország lenne, akkor az üvegházhatású gázok szempontjából a 3. legnagyobb lenne a Földön. Az ételpazarlás nemcsak a vállalkozásokat befolyásolja, hanem a környezetünkre is hatással van. A környezetvédelemmel…..