Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VASARELY

1464 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Sánc- és VB történet után úgy gondolom érdemes foglalkozni a világbajnoksággal kapcsolatos háttér információkkal is, mely közülük jó pár egy-két hete kapott szárnyra a síugrás berkein belül. Sajnos a legtöbbjük nem éppen örömteli, hiszen míg a norvégok…..
 Megint eltelt egy év, jövő héten kezdetét veszi az újabb, immáron 59. „fírsáncturné”, mely a síugróknál a szilveszter körüli néhány nap – talán nem túlzás - az egész idény legfontosabb szakasza, szokás szerint dec. 29-én, Oberstdorfban indul útjára!…..
Kedves olvasóink !A mai naptól kezdődően az OLIMPIÁK blog elköltözött - nem tűnik el, csak átalakul... Köszönjük eddigi hozzászólásiakat és azt, hogy olvasták cikkeinket. Reméljük, hogy a jövőben a szurkoljlondonban.postr.hu oldalon is olvasóink, követőeink között…..
Teri McKeever személyében női edzőt neveztek ki az amerikai női úszó válogatott élére. A hír önmagában még nem nagy szám, kivéve, ha hozzátesszük, hogy ő az első, aki a gyengébb nem képviselői közül ilyen fontos megbízatást kapott. A Kaliforniai Egyetemen (UCLA) régóta…..
Nagy-Britanniában a labdarúgás kiemelten népszerű sportág, így bár az olimpiákat tekintve a foci nem tartozik a legtöbb figyelmet érdemlő sportok közé, mégis fontos a 2012-es hazai rendezésű labdarúgó torna. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már a csapat szövetségi…..
Tizennyolc hónappal a londoni olimpia megnyitója előtt átadták a hertfordshire-i szlalom kajak-kenu pályát, amivel elkészült a 2012-es olimpia első hivatalos versenyhelyszíne. A Lee Valley White Water Center névre hallgató létesítmény 31 millió fontba került és körülbelül 20…..
Saját elmondása szerint acsodával határos módon élt túl egy közlekedési balesetet Paul Tergat ötszörös mezeifutó-világbajnok. A 10 000 méteren kétszeres olimpiai ezüstérmes (1996, 2000) kenyai futó csütörtökön egy álló teherautót szeretett volna megelőzni a kenyai Eldoret…..
A belgák két világklasszis teniszezője, Kim Clijsters és Justine Henin egyaránt elképzelhetőnek tartja, hogy a 2012-es londoni olimpián párosban induljon – méghozzá egymás oldalán. Érdekesség, hogy korábban mindketten visszavonultak már egyszer (Clijsters gyermekvállalás,…..
Bár a londoni olimpia hivatalos jegyértékesítése még nem kezdődött el, a fennmaradó belépők száma napról-napra így is fogy. A közelmúltban adtunk hírt a családi jegyek bevezetéséről, most pedig azt kürtölték világgá az angol szervezők, hogy londoni iskolások részére…..
A walesi fővárost, Cardiffot választotta felkészülési központjául a trinidad és tobagói olimpiai küldöttség - jelentették be szerdán. A karibi ország lett ezzel az első olyan olimpiai küldöttség, amely a Londonhoz közeli Walest választotta ki végső felkészülési, edzési…..
Alig hat évvel az olimpia megrendezése után hatalmas pénzügyi nehézségekkel küzd a görög sportélet. A görög állam krízise miatt ugyanis veszélybe került a sportolók londoni olimpiára történő felkészülése, hiszen a Görög Olimpiai Bizottság (HOC) költségvetése a válság…..
Továbbra is Thomas Bach tölti be a Német Olimpiai Sport Konföderáció (DOSB) elnöki tisztét. Az 1976-os montreali olimpiai vívó bajnoka egyedüli jelöltként indult a DOSB december eleji elnökválasztásán, ahol a 392 szavazásra jogosult tag közül 360-an voksoltak rá (20-an ellene,…..
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) belga elnöke, Jacques Rogge szerint a Dél-afrikai Köztársaság „nagyon jó" nyári játékokat tudna rendezni, az ország esetleges pályázata pedig jó eséllyel indulna, az afrikai kontinensen ugyanis eddig még nem volt ötkarikás…..
A múlt hét egyik legfontosabb sporthíre volt, hogy a FIFA kijelölte a 2018-as (Oroszország) és a 2022-es (Katar) labdarúgó világbajnokság házigazdáját. Előbbi torna megrendezéséért volt versenyben az angol pályázat is. Az előzetesen az esélyesek közé tartozó angolok…..
A londoni olimpia szervezőbizottsága (LOCOG) november végén bejelentette, hogy a két év múlva a brit fővárosban versenyző sportolók családtagjai, ismerősei számára speciális jegyhez jutási konstrukciót dolgozott ki. Első hallásra az ajánlat nem túlságosan nagylelkű, de ha…..
Olcsó szóvicc, de esetünkben van alapja, sőt mi több olimpiai vonatkozás is a fenti címnek. Az olimpiai aranyérmes zimbabwei úszónő, Kirsty Coventry ugyanis a közelmúltban beteljesítette egyik álmát, eljutott ugyanis abba a városba, amelynek a nevét ő is viseli. Az utóbbi…..
Blogunkban a tervek szerint igyekszünk bemutatni az olimpiai témakörben megjelenő kiadványokat, könyveket. Elsőként Kis János: Az olimpiák krónikája című könyvét ajánljuk az olvasók figyelmébe. A szerző Dr. Mező Ferenc iránti tisztelete jeléül a magyar olimpiai mozgalom egyik…..
Bár az olimpia kezdetéig még több mint másfél év van hátra, a londoni vendéglátóhelyek már javában értékesítik kapacitásaikat. Korábban a brazil csapat és a 2016-os riói olimpia küldöttség foglalta le bázisát (a „Casa Brazil” a Somerset House-ban lesz a londoni…..
Woods vezet az első nap után 2010.12.03 10:54:00
A profi golfozók PGA Tour sorozatán ezen a hétvégén Kaliforniában rendeznek versenyt. Az első nap után Tiger Woods, az egykori világelső áll az élen. Woods hét ütéssel par alatt kezdte a versenyt, és visszatérése óta a legjobb napját tudhatja maga mögött. Woods nem tudott még…..
Némi pátosszal őrségváltásnak is nevezhetnénk a vasárnapi New York maratonin történteket. A legendás táv versenyét ugyanis az élete első maratoniján egyből győztes, „Gebre” becenévvel illetett etióp Gebre-Egziabher Gebremariam nyerte meg, miközben a versenyt a táv…..
Tizenkét év nagy idő. Pontosan ennyi esztendő múlva szeretnének téli olimpiát rendezni a svájciak. Hogy akkor az információ hallatán miért rettentek össze Annecy és München városának vezetői? Mindjárt megmagyarázom…Arról már korábban is írtunk, hogy a 2018-as téli…..
Nagyüzem volt hétvégén Kuusamóban, az északi összetett legjobbjai is itt kezdték meg a 2010/2011-es Világkupa-idényt. Jason Lamy-Chappuis ott folytatta, ahol tavasszal abbahagyta, de az osztrák Felix Gottwald sem felejtett el sífutni (Még szerencse, hogy ugrani nem tud annyira,…..
A közelmúltban a Spuri Futómagazinban jelent meg egy terjedelmes írás minden idők egyik legnagyszerűbb atlétájáról, Emil Zatopekről. A szerző (tapirka1014) engedélyével az alábbiakban közöljük a cikket a cseh legendával kapcsolatban:Az egykori Csehszlovákia legendás…..
A Rio de Janeiróban rendezendő olimpia ugyan még nagyon kevesek számára van célkeresztben, de a sportági szerkezet utóbbi időszakban megszokott változása miatt már most javában zajlik a lobbi harc a 2016-os nyári olimpiai programba kerülésért. Egyes új szakágak bekerülése (a NOB…..
A spanyol labdarúgó bajnokság 13. fordulójában hétfőre maradt a világszerte csak el classico néven ismert Barcelona – Real Madrid találkozó. A várt szoros mérkőzés ezúttal elmaradt, a szünetben már 2-0-ra vezető katalánok ugyanis végül 5-0-ra győztek és ezzel…..