Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palyi

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest Anno Vége 2011.09.08 15:38:00
Kedves Budapest Anno rajongók! Eljött a szomorú nap, az utolsó post. Időhiány miatt a megszokott formában a Budapest Anno története véget ér. Áprilistól augusztusig 107 kép, 107 történet segítségével körbejártuk a századforduló Budapestjét, persze sok kitekintéssel a 20.…..
Már lehet kapni a boltokban a Polar mellkaspántot olyan jeladóval, ami Bluetooth csatornán keresztül küldi a mért szívfrekvenciát a vevő készüléknek. Nem véletlenül írtam, hogy vevő készülék, hiszen most már nem csak órával, hanem okostelefonnal is futhatunk. Az…..
Az első telefonos-kisasszony Matkovics Júlia volt, aki 1881-ben vizsgázott le távbeszélő-kezelésből, később az ő feladata lett betanítani utódait is. A központok bővülésével a telefonkezelők száma is növekedett, jellegzetes, a csak hangjukat hallók számára kicsit rejtélyes…..
Mezítlábas futás 35. Huarache 2011.02.15 21:20:26
A véletlen két emberrel hozott össze a múlt héten és mindkettőnek gyártottam egy-egy huarache szandit. :)December óta cardiózok, de még csak most kezdek el újra futni,mert a lábaim még nem voltak elég erősek. Vibram Five Fingersben futópadozok 15-20 perceket. Remélem tavaszra…..
Nyáron jelenik meg egy új, fizikailag is létező, megfogható kütyü, amit iPhone-nal lehet irányítani. A TankBot ráadásul csak 20 dollár, és bármelyik iOS-készülék vízszintérzékelőjével irányítható, egyszerűen csak döntögetéssel. USB-ről tölthető.Namost az érdekes nem…..
A Goldman Sachs elemzője egy diagramon egymás mellé tette az Apple negyedéves jelentései alapján a cég árbevételeit és operatív költségeit. Azt lehet leolvasni, hogy az árbevétel sokkal gyorsabb ütemben nő, mint a működéshez szükséges kiadások. Ennyivel gyorsabb, ni:Bill Shope…..
palyi 2010.12.15 09:56:00
@szucsadam: ez esetben hozok egy rekettyést.
Mezítlábas futás 28. Esős napok 2010.06.02 13:16:00
Múlt csütörtökön futottam 1h15min-et olyan 160 körüli pulzussal, majd vasárnap egy 2h15min-et 150 körüli átlaggal. Mindkétszer a huaracheban futottam és a mp3 nélkül, biztos lassabban szedtem a lábaimat, de most nem is a távolság volt a lényeg, hanem az időtartam és a…..
palyi 2010.06.19 17:08:56
Már írtam a talán legismertebb minimalista lábbeliről a Vibram Five Fingers-ről. Egyesek szerint ez a legjobb választás, ha hoszabb távot szeretnénk futni, de a mezítláb érzetről nem szeretnénk lemondani túlzottan.Nos, eljött a rég várt nap! :) Ma…..
palyi 2010.04.28 19:45:21
@Muq: Én jóval többre számítottam, inkább 30 felé, de így simán megéri ha utcai cipő kell (nekem az, szóval ez el lett döntve).
Mezítlábas futás 19. HHH 2010.04.25 13:16:00
 Szombaton nem bírtam magammal és huaracheban felmentem( bkv-val) a Hármashatárhegyre (HHH) a Fenyőgyöngyéhez, hogy körbefussam (kb 9 km). Isteni idő volt, teljesen jól bevált a szandál, bár figyelni kell minden lépésre. A lefelé menetben nagyon szaporázni kell a lépéseket…..
Jelentem szerda helyett kedden zavartam le az 5 km-emet, ami kb 4-ig egész jól ment, de utána már elég kemény volt a vádlim és nem is sok csillapítással dolgoztak. Pihentem pár napot, bár csütörtökön és  ma pénteken is kb. 8 órát voltam nagyon vékony talpú…..
Napok óta nem aludtam rendesen és ma is a hajnali 3-as fekvéshez képest a 7 órás ébredés nem volt ideális, így kis olvasás után visszadőltem az ágyba. Fél 12-kor arra ébredtem hogy hétágra süt a nap és a vasárnapi futást már biztos kipihentem(!?), bár egy picit még feszült…..
palyi 2010.04.08 21:08:52
@Muq: Sziget budai oldalon az aszfaltos rész gondolom pont jó terep ennek? Most fogunk költözni a híd lábához, szóval napi szinten elérhető percek alatt.
palyi 2010.04.08 21:44:38
@Muq: Én meg pont belül nem :)
Jobban szeretek a parton botorkálni. Jártam metróval is a szigetre, akkor is néztek rám furán. Megszoktam már.
Dagály uszodához, pesti hídfő
TradeMark beszámolója után pedig folytassuk csurosandraséval.   A szalagavató Bakta Lóránt Szakközépiskola és Gimnázium, 12. c. osztály Minden ember életében eljön a szalagavató pillanata. Mindenki erről álmodik, a megtörténtéig. Utána tilos róla beszélni. Most mégis…..
A blog címében található „minimál cipőkről” ejtenék szót, mik azok a lehetőségek, amik elérhetőek itthon és a világban.Minimalista futócipőket itthon elérni teljes méretválasztékban szinte lehetetlen. (Na, majd nyitok egy webshopot !:) ) Ezek lényege, hogy a lehető…..
palyi 2010.04.03 12:17:35
@Muq: igen, pont erre gondoltam, mert ki szokta dörzsölni. Egyelőre csak cipőben futok, de tervezem, hogy kipróbálom mezítláb. A Vibram sima utca cipőként is érdekel.
Mai posztunkban az elmúlt három évtized azon slágergyanús témáját járjuk körül egy kicsit, amely lassanként olyan médiastátuszra tett szert, mint egykoron a labdarúgás, az államháztartási reform, vagy a különféle fogyókúrás topikok: tényleg mindenki ért hozzá, de…..
palyi 2010.03.22 11:44:48
@molnibalage: lehet, csak az emlékeimben kotorásztam. Nem néztem utána.
Én nem vagyok ellene az atomnak, de, hogy csak azt használjuk annak igen.
Nagyvárosoknak iparnak tökéletes lehet, de a kisebb közösségeknek sokkal természetesebb a helyi természetes energia.
Azt viszont sose értettem miért csak egy atomerőművünk van? Vagy csak egyről tudunk? :D
Ha jól számolom, kereken három hónapja (a King tiszteletesről szóló poszt óta) nem foglalkoztunk tisztázatlan hátterű halállal, márpedig az ilyen esetek a valódi konteósok számára olyanok, mint csipetnyi, házilag őrölt fűszerpaprika a lilahagymás, kacsazsíros házikenyérre.…..
Egy perccel ezelőtt elmúlt 13:00, addig lehetett beküldeni a megoldásokat, aki a megadott időpont után próbálkozik, már nem vehet részt a MacBook kisorsolásán.Egy nap alatt összesen 1476 helyes megfejtés érkezett, és megdöbbentő módon megugrott a látogatottságunk is. Az online…..
palyi 2010.02.12 17:13:13
@Lacás: Végigtoltam 4 részét, de a most ez a nagyúr megfogott, áááá ezt nem kiszúrni.
Riddle meg hatalmas, el lehet vele lenni napokig-hetekig!!!
Hát mindegy, nem így lesz MacBookom :(
Nemrég ért véget a TV2-n a Jericho című sorozat, mely "egy kisváros nukleáris csapások utáni mindennapjait mutatta be". A sorozat, bár sem Amerikában, sem idehaza nem lett sikeres, mégis beírta magát a sorozattörténelembe, hiszen miután az 1. évad végén a CBS úgy…..
Futóblog 51. heti vegyes 2009.12.16 19:30:04
Ezen a hétvégén aranyvasárnap és a szombat is munkanapnak minősül (néma üvöltés az irodai monitorok mögül, igen). Az ismert okok miatt szellős futóhétvége elé nézünk. A jó hír, hogy ma leesett a hó (éljen), és amilyen hideget a meterológusok mondanak meg is fog…..
Csak gondolkozom Hosszabb alvás hétvégén Több, mint a napfény?..
Mint azt korábban már említettem, a Snow Leopardban már egy új, korlátozásoktól mentes QuickTime-ot találunk olyan ficsörökkel, mint a kivágás, beillesztés és a jelenetek közötti iMovie-szerű válogatás.A dizájnereknek beindult a fantáziája, mi lehet minimalistább a mostani,…..
Őrület, őrület, a lány akkor született, amikor én már iskolába jártam, mégis tele van a net a véletlenül kikerült meztelen fotóival, amiken egyáltalán nem tűnik kislánynak. Megy az idő, a fenébe is.Hogy egyébként ki az a Vanessa Hudgens? Hát a High School Musical, a Szerelmes…..
palyi 2009.02.24 06:28:36
@chipanddale74: kb ennyit lehet erről a lányról mondani
Azért a maci és a a másik kép az erős kontraszt :)
Kenderzsupp Thor teker egy jointot 2009.02.05 17:24:00
Újra felbukkant az interweben a legendás Thor teker egy jointot fotósorozat, és minthogy tavaly elfelejtettem beposztolni, ennek a slideshowja következik most: ..
palyi 2009.02.16 21:38:05
Appleblog Hétfői Apple-csaj: ? 2009.02.02 12:06:00
Ezt a fotót .mandzsettának köszönhetem, ő hívta fel rá a figyelmemet. Tudom, hogy nehéz észrevenni, de a seggtől dél,- dél-keleti irányban egy MacBook Pro látható a képen. Nem az a tipikus Apple-fanatikus csaj a főszereplő, még az is elképzelhető, hogy nem is övé a gép,…..
Sanyával melegünk van, sapka nélkül megszúr a nap, sapkában izzad a fejem. Mauritániában főleg a tenger mellett haladunk. A helyiek barátságosak, annak ellenére, hogy Sanya barátságtalan hozzájuk. Nincs erőnk írni, mert bármihez érünk, beizzad. Ezért főleg képekkel…..
palyi 2009.01.30 19:52:04