Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zubreczki Dávid

3741 bejegyzést írt és 1787 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A téli szünet után újra jelentkezik az Ingatlansaláta. Szerencsére rengeteg mókás, különlegesen szép vagy csúnya hirdetést küldtetek az elmúlt hetekben is, úgy hogy nem okozott gondot kiválasztanom a legjobbakat. A címben szereplő ikerházfélhez tényleg nem tudok mit írni, a legjobb, ha magatok…..
Elképesztően erős válogatás gyűlt össze erre a hétre. (Jó, gondolhatjátok, hogy nem fogom azzal indítani a posztot, hogy hát gyerekek, ez most elég unalmas összállítás, de azért olvassátok el.) Van benne két minilakás (10, illetve 12 négyzetméteresek!), az egyik finoman szólva is felújítandó…..
Drága olvasók, itt a hétvége, és itt vannak a hét legjobb hirdetései ismét. Tényleg erős lett a felhozatal, elég csak Leninre és a kerti törpére gondolni. És akkor még csak a szobrokról esett szó! Ami engem illet, kedvencem a tatai horgászlak: ha a tó is oylan klassz, mint a házikó a képen, akkor…..
Ez a kis tavacska Szarvas mellett annyira jól néz ki a levegőből, hogy simán megállná a helyét bármelyik menő Insta-feedbe, de így hogy ráadásul eladó is, különösen izgalmas. Az eheti válogatásba belefért még egy másik tóparti vityilló, egy gyönyörű malom, na meg faragott fakeretbe illesztett…..
Drága hölgyeim és uraim, a múlt héten egy egészen másik ingatlanpiacon nézegettem az izgalmas épületeket, szóval kimaradt egy hét az Ingatlansalátában. Bocs! Na de most annál izgalmasabb válogatást kínálhatok nektek. Szőnyegbejáratú belvárosi lakás, templomi freskós mulatóhely és vizesárkos…..
Annyira hosszú ideje blogolok már házakról, hogy egyre gyakrabban jönnek szembe régi ismerősök az ingatlanpiacon. Most a válogatás két legizgalmasabbja ilyen: a titokzatos barlangrendszerre épült kastély, és az elképesztő Hernyóház a Svábhegyen. Mindkettő szerepelt már az Urbanistán, az utóbbi…..
Fantasztikus ínyencségek az elmúlt hét legjobbjai között. Van a kínálatban egy szép régi vízimalom, kúria és egy kétszáz éves serfőző műhely is. Van ezredfordulós kiskastély 690 millióért, meg egy Andrássy úti palota 5,6 milliárdért. Szóval színes a választék, kellemes böngészést! Nem tréfálnak:…..
Na, akkor itt az önálló bloggá vált Ingatlansaláta első válogatása. Mondhatnám, hogy az elmúlt hét legjobb hirdetései, de nem fedné a valóságot. Valójában annyi régi olvasói tipp van még tartalékban, hogy 3-4 poszt simán kijönne belőle. Persze azért ez ne riasszon el senkit, nyugodtan küldjetek…..
Drága emberek! Az Ingatlansaláta név talán nem cseng tök idegenül midnenkinek. Ha jól számolom, 11 éve kezdtem írni a sorozatot az Urbanistára. A kissé suta nevet a blog.hu - azóta megszűnt - blogsaláta rovatától nyúltam). Ezalatt az idő alatt közel 300 poszt született ilyen címkével, ami azt…..
Neked mi jut eszedbe arról, hogy művészet? Nekem régebben csupa olyasmi ugrott be erre a szóra, ami talapzaton áll, keretben lóg, esetleg színpad kell hozzá. Meg persze mondtam volna a filmeket és a könyveket is. Na meg ugye ott az építészet, ha már egyszer azzal foglalkozom. Most…..
Ha valaki szeretné megnézni a legrégebbi magyar repülőgéphangárt, siessen. Épp most bontják, hogy – ha helyesek az értesüléseink – a helyén egy Lidlt húzzanak fel. (Na persze a bontás után is lesz legrégebbi magyar repülőgéphangár, csak már nem…..
Zubreczki Dávid 2009.01.27 19:14:46
Kedves @borpancsoló >> Istvándy Jenő Pincészete: kösz a pontosítást! nekem is gyanús volt, azért szúrtam bele az "alighanem"-et az első elé. Ja és nem mentegetőzz, ez nem tudálékosság, csak pontosítás/kiegészítés, aminek mindig örülök : ) kösz!
Zubreczki Dávid 2019.03.06 07:26:45
@Grabb: ez egy 2009-es poszt. ennek a hangárnak a helyén áll az a lidl, amiről beszélsz
FRISSÍTVE: TIFF-ben, 60-70 Mb méretben, pengeéles felbontásban innen tölthetitek le a képeket. Kösz a tárhelytippet Bálint!  Szávoszt-Vass Dániellel, a Dunai szigetek bloggerével nem csak azért érdemes jóba lenni, mert felvisz száz méter magas hidak tetejére. Hanem azért…..
Zubreczki Dávid 2012.03.23 13:20:39
@Tanár: tyűűű kösz!
Zubreczki Dávid 2012.03.23 13:44:27
@GiliczeB: baromi jó, teljesen beleszerettem :) kösz!
Zubreczki Dávid 2018.12.19 21:23:39
@A csapos közbeszól: szia, sajnos már nincs meg. viszont közben elindult a fentrol.hu, a mapire.eu/hu/ és ott a hungaricana.hu/hu/adatbazisok/budapest-idogep/
Az Aquincum Porcelángyár kezdetei, azaz a Hüttl Porcelángyár története   Az Aquincum Porcelángyár 1948-tól elsősorban porcelán szobrocskák gyártásával foglalkozott. Az itt gyártott kisplasztikák szinte minden háztartás vitrinjét díszítették, egyben a rendszerváltást megelőző időszak…..
Time Goes By Annie Hall 1977 2018.08.17 10:15:00
Az Annie Hall egyike Woody Allen legfontosabb és munkásságát hosszú időre meghatározó filmjeinek, ami  fordulópont volt a pályafutása során. A korábbi könnyedebb vígjátékai után, amelyek legfőképpen különálló gagek sorozatának is felfoghatóak, az Annie Hall egy minden téren komolyabbnak ható film,…..
Budapest legklasszabb neoromán épületénél elhatároztam, hogy egy rövid sorozatban végigvesszük Budapest legszebb, legérdekesebb kilátóit. A mai posztban szereplő kilátó nincs sem zord hegycsúcson, sem sűrű erdő közepén, sőt a kilátás sem annyira szuper belőle - viszont…..
Zubreczki Dávid 2013.03.17 08:09:49
@Magister: hopp, biztos ybl miatt miklósodott be szegény :) kösz, hogy szóltál, javítottam
Zubreczki Dávid 2018.03.19 06:27:06
@szakállasbácsi: tyű, jól hangzik, jöhet, köszi :) urbanistablog kukac gmail pont com
Az Urbanistán már számtalanszor elmondtam, mennyire szeretem a szecessziót, meg azt is, hogy ezzel persze nem vagyok egyedül. Talán ez az utolsó stílus, amelyet a mai kor átlagembere és átlagépítésze ugyanúgy ítél meg. (Persze a maga idejében ugyanúgy nem volt teljes a…..
Zubreczki Dávid 2014.06.21 10:01:05
@kvadrillio: jöhetnek az ellenpéldák :) eladó, magyar és szecessziós legyen ;)
Zubreczki Dávid 2014.07.23 11:55:08
@brati88: ejnye, itt meg sem köszöntem, csak a posztban - szóval kösz! :)
Zubreczki Dávid 2016.09.26 09:01:35
@kovkam: hoop :( erről tudsz valami bővebbet?
Ebben a lakásban egy kertész él. Vagy egy kert. Ha se nem kertész, se nem kert, akkor alighanem egy őrült tudós lakott ebben a budavári lakásban, aki elvesztette uralmát teremtménye felett. A húsevő növény indái most kifesztik az ablakot és lehömpölyögnek a Franklin utcán, hogy…..
Hugyecz László a kommunisták elől körbemenekülte a világot, közben megtervezte Ázsia legmagasabb épületét Sanghajban, feltárta Szent Péter sírját Rómában és ötven évvel ezelőtt hrabali eleganciával meghalt San Franciscóban. Mit nekünk a pekingi olimpiára épült csodálatos…..
Zubreczki Dávid 2015.10.24 07:42:04
@Vincze Miklós [grofjardanhazy]: váá de jó h egy hét évvel ezelőtti poazthoz jött komment :) csak nem készülsz valamivel a témában? ;)
Nagy visszhangot váltott ki a Nagy-Magyarország alakú fenyőerdőfoltról szóló poszt, mely lombhullatás után válik láthatóvá a Budai-hegyekben. A legkülönfélébb légi és űrfelvételeken próbáltunk utánajárni a dolognak - hiába. Alighanem azért, mert ezek nem repülőknek és…..
Zubreczki Dávid 2012.08.17 17:02:52
@GiliczeB: kösz felraktam!

@Németh András: nagyon kösz! az igazat megvallva aesculus is elárulta ezt az érdekes hátteret, de ő majd külön posztot akar belőle írni a tájkerten, szóval én nem lőttem le a poént :) de nem számolt a szemfüles olvasókkal :D

@Momina: köszi, várom szeretettel :)
Zubreczki Dávid 2012.08.17 21:43:51
@koborló: tyű klassz, milyen szöveggel volt posztolva?
@felcsúti kimdzsongil fan club: abból a könyvből
indult ki az egész poszt:-) urbanista.blog.hu/2012/07/02/letezik-e_a_nagy-magyarorszag_alaku_erdo_a_budai_hegyekben
Zubreczki Dávid 2015.10.15 16:39:56
@Buszke Utod: tyű köszönöm, holnap kilövöm!
Egy rosszul írt betű, egy aljas átfirkálás, egy megszűnt és egy sosem volt település neve, na meg egy tökéletesen eltévedt utcatábla. Palotabarát, a BPXV bloggere ismét remek válogatást küldött az Urbanistára, saját fotókkal és ismertetőkkel. Át is adom neki a szót,…..
Zubreczki Dávid 2015.04.20 13:25:55
@Adani: tyű köszi, erről a kurvásról nincs véletlenül kép? :) köszi!
   Van Budán, a Nyéki-hegy oldalában egy különös erdőfolt, melyről még nyáron volt szó az Urbanistán: állítólag Nagy-Magyarország alakja van. A Diktatúrák árnyékában című könyv szerint szándékosan telepítették ilyenre Trianon után…..
Zubreczki Dávid 2015.04.05 08:43:30
@Gáspár Norbert Pál: klassz! hacsak nem április 1-i pimpelés ;)
Hihetetlen, de igaz, Gólem négy napos kóválygás után sem talált ki a ligetből, viszont mindenki nyugodjon le a picsába, a napi egy szett az megvan keményen, most éppen egy eléggé elszabott csíkos ing van rajta egy darab órával, és azt csikorogja ritmustalan hangon, hogy Béjvacsra…..
Zubreczki Dávid 2015.03.21 17:05:58
Vasútállomás hangosbemondóval (forrás: vasútállomások.hu) Vannak jellegzetes városi hangok, amiket nap mint nap hallunk, megszoktuk őket, de gyakran nem sokat tudunk az eredetükről. Két ilyen hangról lesz most szó: a már éppen megszűnőben lévő, vagyis már alig hallható…..
Zubreczki Dávid 2014.07.31 08:19:21
@satie: egyetértek, bár szerintem az instrumentális komoly zene mindig könnyebben emészthető a vokálisnál egy olyannak, aki (azt hiszi, hogy) nem szereti. Viszont a barokk az tényleg a tuti belépő. Akiket az iskolában csak csupa nehezen emészthető xx. századi darabbal kínoztak, azok egy csomószor rácsodálkoznak, hogy jé ez milyen jó :)
Zubreczki Dávid 2014.11.03 09:36:12
@Fluffer: hümm én ezt még nem láttam, de érdekes. van róla kép vhol?
Bizony. Mégpedig az Indexre. Imádtam hat évig itt blogolni, és úgy tűnt ti is egész jól viseltétek, ám mostantól még sokkal jobb lesz! Hogy miért? Itt szépen leírtam. Ami a fontos, a ma kora délutánig élesedett posztok és kommentek rendre átmigrálódtak oda, amik ezentúl…..
Zubreczki Dávid 2014.08.02 12:35:18
@retek: @cso zsi: hihi tévedtek :) igaz, külsős indexes blogként indult 2008-ban, de nagyon hamar függetlenné vált: azt mondták, nekik nem kell, ha akarom, csinálhatom a magam kedvére. akartam.

most tért vissza hosszú évek után az indexhez január elsejétől
Zubreczki Dávid 2014.08.04 12:12:22
@Cave Nick: csak az elmúlt bő fél évben, azelőtt csak a ketrecben
Zubreczki Dávid 2014.08.11 10:47:44
@Derek Beach: biztos azért döntöttek így a dizájnerek, hogy kontrasztban legyen a pozitív, életigenlő tartalommal :) @EwiiL: pedig lehet kommentelni! ráadásul ugyanazzal az indapass-szal, amivel itt is. egyedül válaszolni nem lehet egyelőre :( lehet h csak vmi átmeneti probléma volt
  A fenti képen is már úgy néz ki, mintha végig ment volna egy tank rajta, de ami igazán meredek, az ez:  Igen, ott alul a Duna kandikál ki. Egy felnőtt ember talán nem fér be, szóval nincs akkora vész. Meg a rozsdás vasak úgyis felfogják a zuhanást, tehát minden rendben…..