Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poptanító

485 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BreakFree Education nevű szervezet Amerika-szerte kínál oktatási programokat bebörtönzött fiataloknak. Mióta a Berklee College of Music csatlakozott a szervezethez, egyre több bebörtönzött fiatal részesülhet zeneoktatásban, sőt, egyetemi kreditpontokat is szerezhet. – A zene nyelvén mindenki ért.…..
Hajnali kávé a roadok között vagy a dedikált papírzsepi, ami örök emlék marad. Egy focimeccs az építőtáborban, ahol kötényt adott a kedvenc gitárosod, egy félszeg párbeszéd a dobossal vagy egy váratlan helyzet, amelyben felbukkant az előadó, akiért régóta rajongsz. A Volt egyszer egy…..
Poptanítás Volt egyszeregy BS 2024.04.18 17:48:46
Volt egyszer egy BS A Budapest Sportcsarnok (1982–1999), az ottani koncertek és egy fantasztikus csapat története Előadó: Kövér Péter, a Budapest Sportcsarnok egykori rendezvényszervezője Az előadásom az 1982-ben átadott Budapest Sportcsarnok történetét (az épület létrejöttét, adottságait,…..
MEGHÍVÓ Először érkezik Sümegre a Hangszert a kézbe kiállítás. Ezzel a Veszprém vármegyei járási székhely az 52. olyan település, ahová a 2017-es indulás óta eljut az a közel száznegyven hangszer és hangtechnikai berendezés, amelyeket immár közel százhetvenezren próbáltak ki. Az NKA Hangfoglaló…..
Scarlet Keys a Berklee Colleg of Music-on tartott Taylor Swift kurzusa nem várt sikert hozott, ami arra is jó, hogy miközben a hallgatók dalszerzői praktikákat tanulnak, kicsit ki is kapcsolódhatnak a stresszes tanulásból. Keys emlékeztetett arra is, hogy a nyolcvanas években már voltak Madonna…..
A digitális átalakulás a teljes zenei világot átformálta, természetesen új lehetőségeket nyitva a zeneoktatásban is. A jó minőségű online zeneoktatás is hibrid pedagógiai ökoszisztémaként érdemes megközelíteni. A zenetanítás online útjairól rendezett Oly távol vagy tőlem (?) című fórumot…..
Két év után ismét Balassagyarmatra érkezik a Hangszert a kézbe kiállítás mintegy száznegyven hangszere és hangtechnikai berendezése, valamint egy tucat rendhagyó énekórai foglalkozása. A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) azért döntött úgy, hogy immár harmadik alkalommal – először 2018…..
A Popular Music Education oldalon évekkel ezelőtt osztotta meg élményét Bryan Powell a Radiohead és a Pittsburghi Szimfonikus Zenekar kollaborációjából született, a klasszikus és a könnyűzenét vegyítő videókról. Azaz a Radiohead kulturális relevanciájáról és a klasszikus zenekarok fiatalok…..
A lengyel és a magyar beatszínterek hatvanas évekbeli összehasonlításával folytatódik április 10-én a Beatkorszak Szabadegyetem a Lumen kávézóban. Közben a tavaly őszi sorozat újabb része vált elérhetővé a Hangőr Egyesület Youtube-csatornáján. Sokak előtt ismert, hogy a keleti tömb országai között,…..
Bakonyi Bálint (DJ-ként HiBoo néven is ismert) 2016 óta foglalkozik zenei producerek képzésével, ma már a Producer School keretei között. Digitális zeneszerzést, felvételezést, utómunkákat is tanít, akivel az online oktatás lehetőségeiről beszélgettünk. – Elektronikus zenei producereket képeztek,…..
Stephanie San Roman, az amerikai zenetanárok egyesületének (National Association for Music Education – NafME) tagja az év elején publikálta a szervezet blogján gondolatait arról, miért is tanít zenét, ez miért fontos számára és mi értelme az egésznek. A világon bárhol érvényes filozofálgatás egy…..
Poptanítás 80. Hangszert a kézbe 2024.04.02 13:23:34
Bő öt esztendővel ezelőtt járt a Hangszert a kézbe kiállítás Vácon. A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) 2019. január 31. és február 2. között a 24. hangszerbemutatót vitte el a Madách Imre Művelődési Központba. Az elmúlt fél évtizedben az akkori óvodás látogatókból iskolások lettek, a…..
Poptanítás Színes a paletta 2024.04.02 12:53:54
Oly távol vagy tőlem (?) címmel a zeneoktatás online lehetőségeiről rendezett fórumot a Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja a Budapest Music Centerben. Az előadások és panelbeszélgetések felvételei folyamatosan felkerülnek az egyesült videómegosztó-csatornájára és a Poptanítás blogra. Bajnai…..
A romániai magyar könnyűzene 1970-es és 1980-as évekbeli lehetőségeibe nyújtott betekintést a Beatkorszak Szabadegyetem március 20-ai előadásán Dr. Fodor János, egyetemi adjunktus. Legközelebb, április 10-én a lengyel és a magyar beatzenei színtér összehasonlítása kerül terítékre a szabadegyetem…..
A Popular Music Education oldalon Gareth Dylan Smith, a londoni Institute of Contemporary Music Performance tanára még 2018-ban idézte fel munkájával kapcsolatos kétségeit, és az egykori diákjai által nyújtott, a folytatásra is ösztönző inspirációkat. Nyolc éven át tanítottam egyetemistákat az…..
MEGHÍVÓ Hét évvel ezelőtt, a sorozat harmadik állomásaként járt először a Hangszert a kézbe Nyíregyházán, majd 2021 szeptemberében a 43. kiállítást is a szabolcsi megyeszékhelyen rendezhettük. Újabb három év elteltével, március végén, a 79. Hangszert a kézbe kiállítást, a programsorozat 288., 289.…..
Beatkorszak Szabadegyetem (V. szemeszter 4. előadás) 2024. március 20. szerda, 18.00 óra Lumen kávézó, Budapest VIII., Horánszky u. 5. „Nyugtalan, kopott napok küszöbén túljutok, megláthatod!” Körkép a romániai magyar rockzenei élet 1970-es évek végének és az 1980-as évek elejének…..
Az Oly távol vagy tőlem? - A zenetanítás online lehetőségei című fórum nyitó előadását Dr. Fenyvesi Kristóf, egyetemi kutató, a Finn Oktatáskutató Intézet munkatársa tartja online formában. Alábbiakban előadásának előzetese összefoglalóját közöljük. Az elmúlt évtizedekben lezajlott technológiai,…..
Oly távol vagy tőlem (?) A zenetanítás online útjai   A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportjának fóruma 2024. március 27. szerda (10-16 óra) Budapest Music Center, Könyvtár (Budapest IX., Mátyás utca 8.) – és online közvetítésben a Hangőr Egyesület Facebook oldalán –   10.00 Oly sokáig…..
A második újpesti Hangszert a kézbe kiállításon, a 2017-ben indult sorozat 285. rendezvénynapján ünnepelték a szervezők az esemény 7. születésnapját. Az NKA Hangfoglaló Program támogatásával megvalósuló kiállításokra eddig több mint 150 ezren voltak kíváncsiak. – Az akkor már két éve létező, de még…..
A zenetanítás online lehetőségeiről szervez fórumot a Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja március 27-én a Budapest Music Centerben. A négy előadásból és három panelbeszélgetésből álló fórumot az egyesület Facebook oldalán élőben közvetítik. A könnyűzene oktatás lehetőségeivel is foglalkozó…..
Beatkorszak szabadegyetem V. szemeszter 3. előadás 2024. március 6. szerda, 18.00 óra Generációk zenéi – zenék generációi Ifjúsági szubkultúrák és társadalmi szerepük az államszocializmusban Előadó: Dr. Valuch Tibor történész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyetemi tanára, a…..
Poptanítás A „közös szál” 2024.03.04 08:21:23
Az Amerikai Zenetanárok Egyesülete (NAfME) egyik szponzorált cikkéből is kiderül, hogy a covid után ott sem fenékig tejfel egy iskolai zenetanár élete, sőt az intézményi zenetanítás helyzete sem. Egy képzeletbeli trombitatanár egyáltalán nem elképzelhetetlen helyzetét vázolják fel egy lehetséges…..
Miért ne lehetne akár alapszintű zenei producerséget is tanulni és oktatni egy középiskolában? És miért ne lehetne ilyesmivel feldobni egy informatika órát? Mindennek pedig nemcsak pályaorientációs haszna lehet, de közösségszervező is lehet benne, sőt, az iskolai rendezvények is színvonalasabbak…..
A könnyűzenetanítás és az online oktatási lehetőségek kapcsolatáról szervez fórumot március végén a Hangőr Egyesület. Ennek előkészítéséhez kapcsolódóan készült el az a kérdőív, amely az aktívan zenét oktatókat szólítja meg, hogy online tanítási és tanulási szokásaikról kérdezze őket egy mindenki…..