Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Janek Bence

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 2020-as amerikai elnökválasztás kapcsán kevesebb visszhangot kapott az oroszok eddigi szerepe a kampányban, pedig a befolyás úton-módon tetten érhető. Az eddigi információk alapján alapvetően a politikai káoszra fókuszál, ugyanakkor bizonyos tekintetben mégis különbözik a 2016-os…..
Habár állapotáról egyelőre ellentmondásos hírek keringenek, a lehető legrosszabbkor, csaknem egy hónappal a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt, a kampány hajrában Donald Trump pozitív koronavírus tesztje átírhatja az eddigi politikai forgatókönyveket. Az ezzel kapcsolatos egyik fő kérdés az, hogy…..
Úgy néz ki, nem kellett sokáig várni, míg Donald Trump megtalálta új jelöltjét a nemrégiben elhunyt Ruth Bader Ginsburg Legfelsőbb Bíróság társbírójának megüresedett helyére. Az elnök választása egy korábbi szövetségi bíróra, Amy Coney Barrettre esett, aki a várakozásoknak megfelelően a konzervatív…..
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
Janek Bence 2020.09.23 12:35:44
@Aurora86: Szia!

92-ben Bush elnök jelölt volna társbírót a választások előtt, és Joe Biden akkor azzal a kritikával élt, hogy ezzel a választásokig várnia kéne Bushnak. Azóta a republikánusok hivatkoznak erre, mint “Biden-szabály”. Nem törvénybe rögztett dolog, inkább ilyen "elvi" dolog, már amikor ez persze számít.

2016 igen, sry.
A Kaliforniában pusztító, évről évre súlyosabb futótüzek kapcsán a globális felmelegedés jelentőségét már számos elemzés taglalta, ugyanakkor az elmúlt időszakban kevesebb szó esett az államban zajló lakhatási válságról, mely óhatatlanul gerjeszti a tűz terjedését.  Az Egyesült Államok Erdészeti…..
Az amerikai politikai showműsorokat és beszédeket a felszólalók rendszerint országimázst fényező szlogenekkel próbálják feldobni, mint például a gyakorta használt “szabadság őshazája” kifejezéssel. Amerikának a története során azonban olyan politikai ellenfelei is akadtak, akik nem győzték negatív…..