Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blah

0 bejegyzést írt és 3725 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
blah 2020.11.17 11:39:56
@felső határ nincs: az 50% akkor sincs meg.
blah 2020.11.17 12:01:05
@felső határ nincs: a te számaidról amit sokadszorra másolsz ide.
blah 2020.11.17 12:09:27
@felső határ nincs: tök nyomi vagy.
Vannak arra utaló folyamatok, hogy a közeljövőben ez nem teljesen elképzelhetetlen. Az elnökválasztások utóbbi fél évszázadára visszatekintve, elsöprő többséggel az idősebb Busht, Reagant, Nixont választották csupán meg. A jelenlegi politikai megosztottság már ’90-es években kialakult, vannak…..
blah 2020.11.09 19:10:35
@midnight coder: az FBI által közzétett számokat néztem végig az utóbbi 10 évben, bár nem érte el az 50%-ot egyszer sem, ez most lényegtelen. a fehérek között is magasabb a gyilkossági ráta. az eredeti gondolatra reflektálva mondom, hogy nem gondolnám, hogy jó lenne akár a franciáknál akár más európai országban egy amerikai típusú fegyvertartás. ugye amit mondott, hogy a késes támadást könnyebb lenne leszerelni, de abban az esetben már fegyveres lenne, és az usa-ban sem jött be még eddig a good guy with a gun teória.
blah 2020.11.09 19:22:59
@midnight coder: ennek a gondolatsornak a végén én csak vérontást látok... ha valaki gyilkolni akar akkor meg szerintem úgyis mindegy.
blah 2020.11.09 20:17:54
@Sadist: oké, de azt vágod ha neked jogodban áll megvédened magad fegyverrel, akkor majd más meg úgy érzi, hogy az utca törvénye jogán meg majd nem ököllel támad, nem törvényesen tartott fegyverrel. ez az ami a gondot okozza jelenleg az usa-ban.
Továbbra is minden hétvégén zárják le az autóforgalmat a pesti alsó rakparton. Ezt kéri Karácsony Gergely főpolgármesternek írt közös levelében a Levegő Munkacsoport, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, a Járókelő Közhasznú Egyesület, a Kortárs Építészeti Központ, a Közlekedő Tömeg…..
blah 2020.11.09 15:29:33
blah 2020.11.09 15:30:17
@DFK: ezt mondjuk adnám.
JogÁsz Dúró Dóra darálója 2020.11.07 13:03:24
Újabb korlátolt gondolkodású fideszes képviselőtestület tiltotta be a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Most, hogy elolvastam a meséket, először is meg kell köszönnöm a mihazánkos darálónak, hogy látványosan, igaz, ordenáré módon felhívta sokak figyelmét, így az enyémet is erre a könyvre.…..
blah 2020.11.09 11:08:21
@másik különvélemény: nem mellesleg összemosni a kétféle könyvtiltást nagyon beteg, az egyik a feketék védelmében történik a másik meg a melegek elleni támadás jegyében.
blah 2020.11.09 13:48:31
@másik különvélemény: a sértés az a faji sztereotípiák megjelenítése. nem szerintem, mert szerintem ez faszság és értelmetlenül túltolt dolog. de azt sem látom, hogy miként sérti a gyerekeket ez a meleg propagandának csúfolt toleranciára való nevelés.
blah 2020.11.09 14:59:51
@Bambano: mondj már légyszi példát arra hogyan terjesztik a saját jogaikat mások kárára!
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
blah 2020.11.07 16:18:41
@kewcheg: a becsületes ember aki tönkre tett néhány ezer vállalkozót életében, adóelkerülő, kb minden nap hazudott valamit, uszított és megosztott. amit prognosztizálsz meg cseppet nevetséges, nem először lesznek a demokraták hatalmon és eddig egy lenin szobrot sem emeltek. de gondolom te is becsületes emberként gondolsz a magadra. mennyire beteg...
Ismét a szómágiát veti be a kormány a koronavírus ellen, noha egyértelmű, hogy a keményen hangzó, ám tartalmában üres intézkedésekkel nem lehet legyőzni a járványt. A rendkívüli jogrend bevezetésétől inkább pszichikai, mint gyakorlati előnyöket remélhet a kormány, vagyis a lakosság egy részét…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
A K-Monitor és a TASZ 2020 szeptemberében közös korrupciófigyelő programot indított, melynek célja, hogy háromhavonta kiadott jelentésben értékelje az állami korrupció és a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések alakulását. Magyarországon a jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai…..
blah 2020.10.27 09:54:50
Az alapvető dolgokban mindig hiányzik nálunk a társadalmi közmegegyezés már évtizedek óta, annyira így van ez, hogy már szinte természetesnek is vesszük a hiányát. Mennyire bízunk meg egymásban, az ilyen felmérések is jól jellemzik az összefogást vagy annak hiányát, e téren Magyarország jelenleg a…..
blah 2020.10.24 09:43:32
@Andy73: a valóságban van az ország fideszes fele meg a nem fideszes fele akik köpik egymást. ez lenne az egység? amikor az ország kb fele-fele szemben áll egymással? aztán ha a politikát félretesszük vannak a feudális rendszer szervilizmusához szokott szolgalelkűek meg vannak akik tudnak magukról gondoskodni és szeretnének is élni ezzel a képességükkel. ez elég régi ellentét ebben az országban, nem 10 vagy 15 éves. a politikának soha nem volt érdeke, hogy a gondozottakat kicsit önállóságra nevelje. ott kezdődne a társadalmi összefogás, a nemzeti egység. ehelyett jobbról vagy balról táplálják a betegeket meg a betegségüket.
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Biztos mindenki unja már, hogy ez a téma. Én is. De mégis úgy érzem a sok kardoskodás a gyerekek és a másság nevében, védelmében teljesen célt tévesztett. Igazandiból arról kéne beszélnünk, hogy ma Magyarországon mit kéne elvárnunk egy politikustól! Olcsó, populista és megosztó húzások helyett…..
blah 2020.10.15 20:16:40
@Matyika Ápolója: a gyerek leginkább a szüleit utánozza. de szerintem az egy bizonyított tény, hogy a szexuális orientáció nem egy olyan dolog amit utánoz valaki. valamint a gyerek olyan, hogy kérdez ha nem ért valamit és ezért van ott a felnőtt, hogy elmondja, hogy nem kell félni tőle. ha jól tudom erről szól a mesekönyv. ha akár meleg is lesz és úgy lesz boldog akkor ott a haszna a társadalom számára, hogy nem egy frusztrált gyűlölködő felnőtt lesz belőle például aki saját magától is fél.
blah 2020.10.16 12:01:56
@Matyika Ápolója: 70%-ban nevelés??? ezt honnan veszed? vannak olyanok akik melegnek nevelik a gyereküket? ez most komoly?
arról beszéltem, hogy aki elnyomja magában a szexualitást annak komoly lelki problémái lesznek. ehhez még hozzájön, hogy nem csak meleg vagy heteró lehet az eredmény hanem vannak ugye biszexek is. viszont ez a hozzáállás, hogy gyerekkorban szégyenérzetet kelteni a gyerekben, vagy bizonytalanságban tartani csak azért mert néhány frusztrált ember fél a témától csakis zsákutca lehet és totál nevetséges. az ilyen dúró dóra meg közönségéhez hasonló frusztrált embereknek is van valami rendezetlen dolog a gyerekkorában az biztos és ezért nem tudnak felnőttként viselkedni ha a gyereküknek el kellene magyarázni miért nem kell tartani ezektől a dolgoktól.
blah 2020.10.16 12:25:38
@birkamenet: én mondjuk már általánosban elkezdtem csajozni, szóval ezzel nem annyira értek egyet. a lányomnak meg már oviban volt szerelme. jó persze ez még komolytalan meg nem szexuális jellegű de azért nem mondanám, hogy nem létezik, csak nem mindenkinek ugyanakkor és ugyanúgy fejlődik ki. viszont beszélni róla lehet mert amikor a gyerek tényleg találkozik vele akkor tudjon valami alaphoz nyúlni, hogy miként kéne magában rendeznie a dolgot vagy hogyan viselkedjen.
Idén a tanévkezdet sem a szokványos módon ment végbe. Ahogy nem láttunk a 2020 előtti időkben unalmas tanévnyitó beszédeket maszkban hallgató iskolásokat, úgy nem igen láttunk eddig ekkora erővel,lelkesedéssel mégis kétségbeeséssel szemesztert nyitó egyetemistákat se, mint ahogy most láthatjuk a Vas…..
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
blah 2020.09.01 09:16:05
@Csip2010: az állítása nagyon ott van? ezt úgy kell érteni, hogy az érzéketlen tuskó oldalon?
blah 2020.09.01 09:35:13
@Csip2010: nem értem miért van abban igaza, hogy ízléstelen dolognak tartja, hogy olyan emberek keseregnek akiknek ez az egész nagy bevételkiesést jelent. na ezt nem sikerült kicsit sem megmagyaráznod.
blah 2020.09.01 20:08:39
@balázs73: hé fidesz felszopó, arról volt szó, hogy érzéketlen tőle egy ilyen megnyilvánulás. de te rohansz, hogy beszarozhasd a nyelvedet te szánalmas nyomi...
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
blah 2020.08.26 13:22:29
@MAXVAL bircaman közíró: ja, az tény, hogy egy gerinctelen senkiházi vagy, Bulgáriából pofázol ami még Magyarországnál is nagyobb putri, nyugaton meg sosem voltál mert pedofilként nem teheted be oda a lábad.
blah 2020.08.26 13:55:43
@MAXVAL bircaman közíró: persze neked Románia is nyugat.
blah 2020.08.26 14:03:25
@MAXVAL bircaman közíró: nem földrajzról volt szó nyomi.
Az élet legtöbb eleme kezd visszatérni a normális kerékvágásba, még akkor is, ha a vírus hatását továbbra is nap, mint nap érzékeljük. A politika sincs ezzel másképp, szép lassan végéhez közeledik az az időszak, amikor kizárólag a vírus okozta problémák kezeléséről szóló kommunikáció lebegett a…..
blah 2020.08.20 11:06:05
@midnight coder: azért gondold végig mekkorát hazudsz. az mszp már halott régen, nem két oldal van, több párt még nem volt hatalmon, hogy a korrupciót gyakorolják. és persze az, hogy már elhitette veled a fidesz ezzel a mértékű korrupcióval, hogy ez a mindennapok része, az csak az bizonyítja milyen egy segghülye gerinctelen ember vagy.
Nem tudok és nem is akarok más nevében beszélni és a szexuális bántalmazásnak is sok féle formája van. Gyerekek is különbözőek és másképp élnek meg dolgokat. Az erőszakos és fájdalmas bántalmazás, sokkal intenzívebben hat ki a gyerek viselkedésére, hisz ez még egy felnőttnek is komoly trauma. De mi…..
blah 2020.08.17 20:05:04
@MAXVAL bircaman közíró: gyereket így bántani nem betegség, ahogyan ezt elfogadni sem az. alávaló féreg csinál ilyet. akinek meg beveszi a gyomra és kapcsolatot ápol egy féreggel az sokat elmond az illetőről, az is egy hasonló féreg.
blah 2020.08.17 20:41:26
@MAXVAL bircaman közíró: nem betegség, egy velejéig romlott értékrend folyománya. aki elfogadja az meg hasonló értékrenddel rendelkezik. a féreg csak egy óvatos jelző.
blah 2020.08.17 20:51:25
@MAXVAL bircaman közíró: amikor valakiben szexuális vágyat ébreszt egy szexuálisan éretlen gyerek ott egy óriási disszonancia tör felszínre. a saját romlott értékrendjét kompenzálandó a tudatalattija kompenzál a romlatlan irányba, természetesen szélsőségesen, és a legmagasabb "szeretetkifejezés" az ilyeneknél a szex. lehet ezt betegnek mondani, de az alávaló férgeket az értékrendjük teszi azzá, így klinikai értelemben nem tekintem betegnek őket hanem féregnek. ezt nem nehéz átlátni, persze ha olyen értékrended van, amiben eddig sem kételkedtem, benned együttérzést vált ki nem undort.
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
Véget ért az NB I, és most látszik csak igazán, hogy mennyire kegyelmi állapot volt ez az elmúlt bő egy hónap! Többször írtam már arról, hogy az NB I már nem hoz lázba, elfordultam tőle, és az alsóbb osztályokban találom csak meg azt, amiért érdemes meccsre járni. Ez a blog is azért jött létre,…..
blah 2020.06.29 08:57:30
sokáig hajtogatták, hogy nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci... aztán most nagy pénz aztán... agyatlanul öntik egy semennyire megszervezett sportágba a pénzt. nem tudom mikor fog leesni, hogy ok van szép stadion, de ez még kicsit sem lesz vonzó, sem a nézőknek sem a valamit érő szakembereknek, játékosoknak. pedig a következő lépés az lehetne, hogy a volt kommunista országok valamit érő szakembereit, játékosait ide csábítsuk. pénz volna rá, kultúra nincs.
az nem vitatható, hogy a magyar "akadémiai" rendszer semmit nem ér. a magyar "szakemberek" évtizedekkel vannak lemaradva.
a kis városok, faluk csapatai nem vonzanak nézőket, nemhogy a nagyobb bajnokságok felé tartó játékosokat, valamit érő szakembereket. nekünk a volt kommunista országok ugródeszkájának kellene lennünk ennyi pénzzel.
a témához visszakanyarodva, van 9db 100e pluszos városunk ahol meg lehetne tölteni 15-20 ezres stadionokat, ott lehetnének állandó csapatok, a többi pedig az adott régió farmcsapatai. el kell felejteni az nb1 nb2 relációt, semmi értelme, ahhoz túl kis ország vagyunk, hogy ezzel bármire is jussunk. kell egy állandó első osztályú bajnokság és kell egy farmcsapat bajnokság amik között nincs átjárás csapatoknak, csak az azt kiérdemlő játékosok számára.
az uefa szabályzata majd megengedi, van már olyan sportdiplomáciai ereje (pénze) az országnak, hogy működjön. de a magyar furfang azt hiszem képes kijátszani azt is ha nem engedik. ez már részletkérdés.
Nemrég jött a hírt, hogy a kormány részéről tervben van a magyar könnyűzene megreformálása. Első lépésként miniszteri biztossá nevezték ki a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét, Demeter Szilárdot, akinek a feladata, hogy  koordinálja a magyar könnyűzene megújítását és társadalmiasítását. Ez…..
Amikor az antirasszizmus átesik a ló túlsó oldalára – ahogy Antoine Sénanque neurológus-író látja a Huffington Postban. Persze az ő állításaival is lehet vitatkozni. „Emlékeztetem Hollywood revizionista történészeit, hogy az Elfújta a szélnek köszönhetően kapott először Oscar-díjat fekete színész…..
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
Nem egyszerű egy e-mailt elkezdeni manapság – mondják a Le Figaro Madame által megszólaltatott média-szakemberek és pszichológusok. Az üzenetnek kedvesnek, világosnak, de nem bizalmaskodónak kell lennie. A koronavírusjárvány óta sokan megkerülhetetlennek hiszik a „Kedves Xy, remélem, jól vagy”…..
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
blah 2020.06.15 20:57:59
@a nagy hohohorgász: szerintem tök jól leírtam. nálam a mérleg középen van. az egyik ebben volt jobb a másik abban, mondom ezt gazdasági szempontból. társadalmi szempontból is kb ugyanaz a helyzet. és mindkét dologban volna még hova fejlődni. szerintem.
blah 2020.06.15 21:05:10
@6.Lenin: értem, de nekem most ne gyere azzal, hogy ez vagy az mit mondott. csak, hogy kicsit tisztábban láss, 2010ben a fideszre szavaztam volna ha itthon vagyok, utóbb meg a jobbikra meg a momentumra szavaztam. nem azért mert rosszabbul élünk, hanem azért mert nem igazán szeretnék támogatni olyan erőt amelyik túl nagy hatalommal bír és gazdasági maffiát hoz létre. mert ebben már viszont érintett vagyok ha az olcsóbb és műszakilag is jobb pályázatunk ellenére, nem vicc, a 2x drágább nyer. vagy amikor olyan cégnek adnak egy felújítást amit eredetileg mi csináltunk, és a végén mi vagyunk a nyertes beszállítói és még így is bőven jól járnak.
blah 2020.06.15 21:07:56
@a nagy hohohorgász: most a momentumra szavaznék. elsősorban a jobbikra szavaznék ha a néppártosodásból nem lett volna kapufa, mert az az irány tényleg tetszett.