Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ati8

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár látott már olyat, amikor az ingatlanos ugyan 3 hónap alatt nem adott el egy lakást, mégis követelte a jutalékát, hiszen benne volt a szerződésükben, hogy annak felmondása után 2 hónappal is jár nekik a pénz a nagy büdös semmiért. Az alábbi levél viszont még ennél is…..
Ati8 2008.08.06 18:07:02
Az ingatlanszakma eléggé fel van hígulva. Kevés ember fogadja el azt, hogy nincs alapfizetés, vagy később jön rá, hogy ez nem neki való. Ez főleg a sikerdíjból adódik. Ha dolgozik a lakásokkal napi 8-9 órát és nincs eladás az eléggé el tudja venni az ember kedvét a szakmától. Rájön, hogy ez nem neki való. (Azért kezdte el az ingatlanozást, mert mint ebben a fórumban is sokan, azt mondták neki, hogy ezzel rengeteg pénzt lehet keresni, de végül ott marad üres zsebbel és a számlákat sem tudja kifizetni). Az irodának ez baj, de ilyen az értékesítés majd jön másik. Ha valaki meg a mellett, hogy hajt, elad, napi 10-12 órás (hétvége is, de akkor csak 4-6 óra) melóval és még van affinitása az ügyfelekhez és a lakásokhoz is az meg egy két évig jól keres, de hamar kiég.
A profi már több éve ingatlanozik és remélhetőleg becsületesen üzletel. Neki már csak napi 7-9 órát kell dolgoznia és az mindegy, hogy melyik cégnél! Ez a szakma 10%-a.
Mindegyik másért jó. Van aki kifejezetten csak egy területre ált rá, és azt úgy ismeri mint a tenyerét, csak/főleg onnan vannak ügyfelei és megbízásai. Olyan is van aki a lakásról a legjobb, legfigyelemfelkeltőbb leírást írja és a legjobb képeket készíti ( a fotózás is művészet, de meg lehet tanulni ), sorolhatnám.
De ami a lényeg, ezzel a tudásával több, potens ügyfelet talál meg és megtalálja azt a vevőt aki a legtöbbet megadja az ingatlanért. Ez sokszor több, mint amit a tulajdonos el tud érni!
Szerintem ezért van ez a blog. A tulajok leginkább a balfékekkel találkoznak és ezért mondják azt, hogy ezt én is meg tudom csinálni. A félprofi ingatlanosok meg, meg vannak sértődve, hogy nem becsülik meg a munkájukat pedig ők mennyi dolgoznak. Pedig egy ingatlanosnak igazán lehetne annyi bőr a pofáján, hogy ne sértődjön meg semmin.
Na megyek vissza melózni, sokan már visszajöttek a nyaralásból és lakást akarnak venni.
Üdv,
Attila