Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szko

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Szko 2010.11.19 10:53:37
@huncsongor: Nemcsak Ő, hanem a szerkesztőség is! Hát miért nem szólt neki valaki, hogy olvassa el a cikket, amiről ír? Szerintem ez egy nagyon felkészületlen cikk, vagy szándékos provokáció.Egyik sem elképzelhetetlen. Persze a végére hozzátéve, hogy a biciklisek idióták.
Szko 2010.11.19 11:06:38
@isti77: Nem tudtam, de ha senki nem ellenőrzi, akkor neki kellene sokkal jobban figyelnie, hogy ne csináljon hülyét magából!
Két bankártyás mókát is kaptunk, az elsőnél a fenti adatlapon egy konferencia szervezői kérték el a résztvevők minden kártyaadatát, a másodikban viszont maga a Microsoft próbálta megtudni Tibortól a titkos azonosítóját. Az ilyen megoldásokkal a bankok sem értenek egyet és…..
Szko 2010.03.19 09:00:14
Szko 2010.03.19 14:00:01
A Pannon is javasolja a bankártyás fizetést. Ők is hasonlóan mindent tudni akarnak, és semmilyen biztosítékot nem adnak, hogy mire használják fel:

A PannOnline segítségével interneten egyszerűen és kényelmesen befizetheted a telefonszámládat!
Hogyan fizetheted be a számlád?

1. Lépj be a PannOnline-ra. Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
2. Belépés után, a főoldalon kattints a PannOnline menüpontra.
3. Itt válaszd a „Számlainformáció és befizetés”-t. (A számla összegét azonnal látod, a számlát a „Megtekintés” gomb megnyomásával ellenőrizheted.)
4. Kattints a kiegyenlíteni kívánt számla melletti „Befizetés” gombra
5. A szolgáltatás feltételeinek elfogadása után, az OTPDirekt oldalán add meg a kért adatokat:
* Bankkártyaszám
* Bankkártya lejárati dátuma
* Érvényesítési kód: a kártya hátoldalán, az aláíráscsíkon szereplő szám utolsó három számjegye. (OTP Bank által kibocsátott Maestro kártya esetén ezt a mezőt hagyd üresen.)
6. Hagyd jóvá a tranzakciót. Ezt követően nyomtathatod és exportálhatod a megjelenő oldalt, de a befizetésről e-mailben is visszaigazolást küldünk.

Fontos tudni!

* A fizetési tranzakció annak végrehajtását követően nem vonható vissza.
* Sikeres számlafizetés, egyenleg feltöltés, előlegfizetés tranzakciók esetén a bankkártya egyenleg azonnal megterhelésre kerül és a Pannon haladéktalanul elvégzi a kívánt művele
Karesz elkészült Dezsővel, azaz most még egy utolsó cserélendő olaj van benne, amit majd én cserélek le szűrőstől, mert ő csak pár száz métereket tudott ott menni az utcában, az kiadott három olajcserét. Ez a negyedik, hosszan futtatott olaj remélhetőleg a legmikroszkopikusabb…..
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Szko 2010.03.04 22:12:56
A legutóbbi étkezési utalványos posztunkra érkezett egy komment egy pénztárostól és egy levél a Spar kommunikációs vezetőjétől. A komment: "Sparos vagyok, nem védem a céget, de tudnotok kell: a Spar pénztárain futó program nem kerekíti az összeget, viszont egyes…..
Szko 2010.02.03 09:31:22
@Kulics: Ezzel csak az lenne a baj, hogy nagyon sokan nem tudják használni. Még most is sok ember van, aki a hónap elején felveszi az egész fizetését, mert nem tud, vagy "fél" bankkártyával fizetni!
Szko 2010.02.04 09:44:12
@CID: Végül is ez olyan , mint a szemét az utcán. Az olyanok, mint te, talán észre sem veszed, átlépsz rajta! De ha valaki felveszi, akkor azt legalább ne szidd azért, hogy miért nem fontosabb dolgokkal foglalkozik!
Szko 2010.02.05 10:05:52
@CID: Valóban, nem tökéletes hasonlat, ha minden utamba kerülő szemetet felszednék, soha nem érnék haza! De, pl. a munkahelyemen, a házunk előtt az utcán már felszedem.
Viszont, nem ezt akartam ezzel mondani, hanem hogy ha te nem is akarsz változtatni a rossz dolgokon, attól még lehet valaki, aki akar. Te meg azt mondod neki, miért nem lép túl rajta. Eddig mindenki csak hallgatott, vagy a pénztároson vezette le a dühét, vagy valahogy ugyan megoldották (plusz vásárlás, másik vevő bevonása), de miért van erre szükség? Végre valaki utánajár, hogy miért kell párszáz embernek naponta ezzel idegeskednie, és erre te lecseszed, hogy miért nem hallgat! Ez a baj.
Úgy tűnik egész komolyan specializálódott egy angol csalócsapat a magyar elektronikaitermékfogyasztókra. Múltkori iMaces történetünkhöz kísértetiesen hasonlító csalás lett az Expresszen olcsónak tűnő iPhone-ból, amit most egy Phone Stock Inc. hirdetett, kábé így: Pár…..
Arhemus hónapok óta rendesen, beszedési megbízással fizeti diákhitele törlesztését, soha nem csúszott és késett vele. Ám mégis, rendszeresen kap sms-t  Diákhitel Zrt-től különböző hátralékokról, amit be kéne fizetnie. Egy érdekes történetet szeretnék megosztani, ami…..
Mi különbözteti meg a művészt a nem művésztől? Én, a nem művész úgy fogalmaznék, hogy "Noranora kiszúrta, az ATV egyik telefonos-pénznyerős vetélkedőjében rossz megoldást adtak egy feladatra". Ugye milyen unalmas? Bezzeg ha Noranora, a művész fogalmaz, az olyan…..
Szko 2009.09.21 11:17:39
@moli: Én nem tudom, te hivatkoztál rá:
"tudod, hanyan jartak mar vegig ezt? btw, mar tobben is leirtak a helyes megfejtest: lab felirat van a buszon"
De ha az a felirat beleszámít, akkor a feltehetően a másik oldalon lévő felirat miért nem?
Szko 2009.09.22 11:06:50
@moli: Ne bánts, én sem gondoltam komolyan, csak azt akartam ezzel mondani, hogy ilyen pontatlan feladványban tulajdonképp bármi lehet a végeredmény.
Magyarul csalás az egész!
Szko 2009.09.22 14:26:34
@moli: Régebben velem is előfordult, hogy kiszámoltam ezeket a feladványokat, és csodálkoztam, hogy miért nem mondja senki a jó választ. Azután valaki mondta az általam jónak vélt eredményt, és az sem volt jó! Volt, hogy kitaláltam, mi az átverés, volt hogy nem, de ha egy feladvány átverős, akkor annak minimum precíznek kellene lennie, hogy az átvertek ne tudjanak belekötni! De ez így...?
Nem vagyok jogász, ezért nem tudom, hogy oldják meg hogy ez nem minősül csalásnak, nekem az.
Persze, ha kevesebb ember telefonálna nekik, akkor is megszünne.
Sokszor írtuk már, hogy nincs lejjebb, de újra és újra meg kell lepődnünk, most például az Ebédmester bőrvastagságán: az ételkiszállító cégnél felvették levélírónk rendelését, vissza is igazolták, majd másnap mégsem akarták kihozni, mert Ferihegy annyira messze van,…..
Szko 2009.08.12 11:01:52
@jesszum: Tudom, sajnos Tuddjukkinek is sikerült. Elég baj, mert a bizonyíthatatlan megkárosításokat elkövetőkkel szemben ez az egyetlen hatásos fegyver.
Szko 2009.08.12 11:03:18
@Szko: Ez, mármint a minél nagyobb nyilvánosság!
Szko 2009.08.12 11:50:46
@elwood: Na, ezért hiába a cenzúra, aki nagyon erőlködik, leveszik ugyan, de talán még jobban megjegyezzük őket!
És valaki mindig lementi.
Attilla, akit az egyik legviccesebb posztunkból ismerhetünk, mostanra beköltözött új otthonába, kovácsoltvas konvektortakaró nélkül, de boldogan: "a régi takarót lefújtuk erre alkalmas festékkel, és olyan, mintha új lenne, a kovácsok meg kapják be. Kivéve egyet, aki a…..
Szko 2009.08.07 11:34:15
@Sün‼: Az volt már?
Nyaaaaaaaaljuk a fagylaltot.
Továááááább nem tuuuudom.
Szko 2009.08.07 11:41:44
@staropramen: Na az, az IP tévén sem semmi, meg a vízilabda! A gyors, egyszerre több egymástó független mozgás, az MPeg4-es tömörítésnek nem az erőssége!
Júliustól az útlevélnek tartalmaznia kell a tulajdonos ujjlenyomatát is, Jenőtől is megpróbáltak vételezni egyet az okmányirodában. A scanner azonban nem tudott elfogadható mintát készíteni, sokadszori próbálkozásra sem, pedig Jenő még kenegette is az ujjbegyét előtte. Ha a…..
Szko 2009.08.06 11:55:55
@Sün‼: Mindjárt dél van!
Kérlek látogass vissza a mosógépszerelős blogba, mivel pluszmunkát készítettem neked. Előre is köszönöm fáradozásaidat!
Judit és 60 vendége tuti nem mennek többet a Menta Teraszba. Svédasztalos vacsorájuk első körben csak a csapat felére volt elég, a tulaj és a pincérek ugyanazt a pökhendi stílust hozták, a saláta meg homokos volt: Nem vagyok egy kötözködő típus, nem szoktam visszaküldeni az…..
Szko 2009.07.28 13:18:04
@d.hardman: Ez milyen vendégkönyv? Ha nem tetszik amit írnak bele, törlöm az egészet? Ilyen hozzáállással nem csodálom az előzményeket sem.
A Homár főleg a cégek, boltok, államigazgatási szervek és a Naiv Ügyfelek konfliktusaival + örömeivel foglalkozik, így üdítő változatosság Zuzanko levele, aki azt vélte látni, hogy egy strandfürdőt magkárosítanak a saját alkalmazottai. Virtigli nyári történet alant: Ma…..
Szko 2009.07.15 09:41:56
@Bodzaszedő Manager: A becstelenségre nem indok, hogy más is csinálja, és a gyerek sem! Ha becsületesen nem tudod felnevelni, ne vállalj gyereket, mert csak a becstelen emberek számát szaporítod.
Ha nem írnánk ezt a tejjel-mézzel folyó blogot, máris rohannánk elfoglalni a meghirdetett állást, amire András hívta fel a figyelmünket. ..
Szko 2009.07.09 11:56:56
@Koholmány: Nem értem. Ha reklám lenne az allas.monster.hu-tól, akkor is lehetne benne valami humoros, vagy felháborító. De ez így?
Szko 2009.07.09 13:04:23
@ámbátor: Nyertél! Elég sok idő kellet, míg rájövünk min kell nevetni. De azért ilyet minden második hirdetésben találni, ezért egy posztot írni...
Szko 2009.07.09 13:08:36
Pompás mikrotörténet következik itt, mélyebb következtetés nem vonható le belőle, nem érint tömegeket, durva átverés sincs benne, gonosz monopólium még kevésbé, viszont megismerhetünk egy olyan tudatos fogyasztót, amilyenek még mi sem vagyunk. Henci az az ember, aki az utcán…..
Szko 2009.06.29 14:48:32
@májgeriberi: Szerintem nem szörszálhasogatás, mivel a pincér válaszából arra következtetek, hogy rendszeresen használja az utcai szemetest, ami nem arra van méretezve, ezért mások nem tudják a szemetüket belerakni, ezért vagy elrakják (lásd MPL), vagy rossz esetben eldobják!
De tudom bezzeg a kutyapiszok, csak azt nem értem az mér ad felmentést.
Szko 2009.06.29 14:57:13
@beachball: Én nem erről beszéltem, hanem egy használt pzs-ről, ami nem ugyanaz mint amit te írtál.
Szko 2009.06.29 15:04:15
@májgeriberi: Éppen ez a baj, hogy nem nagy, tehát ha naponta csak néhányszor lusta visszavinni a szemetét, már akkor is megtellik.
Egyébként tényleg felfújt lufi, én csak azon háborodtam fel, hogy mindenki a posztolót fikázta, pedig alapjában igaza volt.
  Jogharmonizáció kis hibákkal: Magyarországon nem ülhet előre egy nagyobbacska gyerek, az EU többi részében meg igen. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Szko 2008.08.28 16:15:46
Tyuxem

Teljesen egyetértek, hogy az ember legyen lehetőleg minél óvatosabb, de a lehetőségek sosem adottak a teljes biztonságra, tehát valami ésszerű kompromisszumot kell kitalálni. Semmi értelme a jó drága gyerekülésnek, ha nincs bekötve a gyerek (láttam már ilyet)! Vagy a kiválóan bekötött gyereket kiveszi a kocsiból és átfut a kocsik közt, miközben pár méterre ott a zebra!…
Szerintem az a lényeg, hogy az adott körülmények közt törekedjünk a lehető legjobb megoldásra, és ez az adott körülmény lehet akár Smart, puttonyos, sportkocsi vagy akár multipla is ahol elöl ül a gyerek. Persze a vezető ennek tudatában vezessen, és akkor városban egy Smartban sincs nagyobb veszélyben egy gyerek, mint pl. egy tizenvalahány éves kiskocsiban országúton hátul!
Vannak gyártók és mérnökök akik kikapcsolható légzsákot terveznek, ha ez hit kérdése akkor akár nekik (bennük) is lehet hinni!
A francia értelmezés szerintem teljesen korrekt, akkor lehet elöl ha hátul nem lehetséges v.milyen okból. Feltételezik, hogy szándékosan senki nem veszélyezteti a gyerekét!
Arról nem is beszélve, hogy a legkisebbeket ilyen alapon miért lehet előre ültetni? Értük nem kár? Ők még nem nőttek annyira a szívünkhöz? (Brrr, ez durva!) Továbbmegyek miért szabad babakocsiban (szinte teljesen védtelenül) áttolni a forgalmas úton a gyereket?
Persze ezek szándékosan sarkított példák, de talán megmutatják, hogy teljesen lehetetlen megvédeni, és aki azért védi, mert különben megbüntetik, annak úgyis mindegy!