Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meg nem értett

428 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"az áruló Júdás" Szerintem e szavak után az emberekben gyűlölet,megvetés,bosszú (mértéke változó) fogalmazódik meg. pedig,mit sok helyen olvasom: "minden Isten terve szerint történik".Ha pedig így történnek a dolgok,ezeket az érzéseket hamar le kell győznünk,hisz az első gondolatunk utána a…..
"Mert erre a szeretetre csak az képes, aki ezt a szeretetet befogadta" Sajnos,legtöbbször Isten szeretete és annak befogadása akadályba ütközik,méghozzá a múltunkéba. Szüleink szeretete,amitől kialakul bennünk az ősbizalom,nem a legtökéletesebb. Van akit az anyukája kisgyermekkorában fel akart…..
Ha ezt kiírjuk,akkor gondoljuk is komolyan. Azaz mikor a háborúról olvasunk,benne civilek hátba lövését,megkínzását,nők megerőszakolását,stb, még véletlenül se ítélkezzünk,vagy támadjon bennünk bosszú. Tudatosítsuk,hogy egy nő megerőszakolása is Isten tervének a része. Ha így van,mit csináljunk?…..
Istenképzetek Mekkora Isten? 2022.05.14 20:09:45
Azt jelenti,hogy az Univerzumban Ő volt legelőször,és minden őbelőle van,azaz minden Ő maga,csak sokszorosítva. Isten nem a semmiből teremtette a világot,hanem Önmagából. Ha így nézzük,kizárólag Isten van,annak a klónjai,ahogy a Szentírás is mondja,minden belőle lett. Ha máshogyan nézzük,akkor Isten…..
"Isten és a sátán küzd a lelkünkért" Nagyon vicces kijelentés! Isten soha nem küzd meg senkivel,Neki nincs erre szüksége. Isten mindenki és minden fölött áll. Belőle lettünk,általa vagyunk,milyen küzdést emlegettek? Mi emberek,mi már küzdünk az elménkkel,hogy elkerüljük a rosszat. Ez számunkra…..
A hitet magadban kell kialakítanod és erősítened. A hitedet még Isten sem képes befolyásolni,mert pont az a lényege,hogy az egyedül a tiéd,benned zajlik,te alkotod meg. Máskülönben Isten egy agresszor lenne,aki csak azért növeli a hitedet benned,hogy kisajátítson. Ezért tehát aki érti a hit…..
Istenképzetek 2022.05.11 13:31:59
Érdemes megfigyelni,hogy az idő múlásával hogyan változik az emberek istenképe. Ószövetségben mire volt szükség és manapság mire van szükség. Aztán befolyásolja ezt még a helyi kultúra és a történelem. itt Európában ma (nagyon helyesen) aktualizálva van Isten,ami azt jelenti,hogy nagy hangsúlyt…..
Nagyon fura ez az apáca és egyben nagyon jól jellemzi az emberi gondolkodást. Az ember számára olyan,hogy Isten nem létezik,mert nem tud létezni. Ahhoz,hogy léteztessük számunkra,megfoghatónak,megérthetőnek kell válnia,de nem Isten felől nézve,hanem mifelőlünk. Ez azt jelenti ,hogy ábrázolnunk…..
Istenképzetek Milyen is Isten 2022.05.03 22:51:18
Mikor Istenről beszélünk,valójában azokat a dolgokat soroljuk fel,amiket Istenről elképzelünk,ki ki a fejlettségi színvonalának megfelelően. Mikor azt mondjuk Isten a szeretet (vagy az igazság) az is csak annyi,amennyit ezekből megértünk,azaz nagyon kevés. Életünk folyamán a megtapasztalt szeretet…..
Nagyon pozitív hozzáállás Istenhez és önmagunkhoz,ezek a sorok. "Mert Isten nem emberi módon méri az időt." Ám a gyémánt ebben a mondatban van. A hívőknek fogalmuk sincs arról,hogy Isten mennyi mindent "nem emberi módon" csinál. Az emberek nagyon szeretik kivetíteni a dolgaikat istenre,azt hiszik…..
Istenképzetek Isten és mi. 2022.05.02 15:02:22
"Támogatás nélkül" Tökéletes! Isten nem tesz meg helyettünk semmit,hanem bármit teszünk Isten "támogat" benne. "őrizzük ezt a kapcsolatot (Istennel)" Tökéletes! Nem Istennek kell őriznie,hanem magunknak,viszont a jó kérdés,a hogyan? "az talpra tud állni, nem saját erejéből, hanem az Úr neki…..
Ez eddig rendben van. Mi van Isten szeretetével? Ezek a szeretetek megfoghatatlanok,csupán érezni,tudni és hinni lehet bennük. Fontosabb,hogy hogyan tudod tovább adni a szeretetüket. Mert semmit nem ér,ha csak gyűjtögeted és elrejted a világ elől. Jézus szeretete, mikor átjár,téged már…..
"Rövid imádság, az igaz, de remélem, hogy az Úr meghallgat." Itt sincs meg a bizalom,mert csak "reméli". Az Úr mindent tud rólunk! Amit gondolunk,amit cselekszünk,vágyainkat és félelmeinket is. Tehát ne légy bizalmatlan az Úr felé,hacsak nem szeretnél valamit eltitkolni. Akkor megnyugtat a…..
Zoltán Nagy Sajnos Istennel kapcsolatban az embereket szorongással viselnek. Szorongunk azért,mert Isten követelményeket támaszt velünk szemben: alázattal legyünk felé,akaratának engedelmeskedjünk,stb. Szorongunk még Isten büntetése miatt is,hisz mindenki azt fogja kapni amit megérdemelt.…..
Istenképzetek Hol van Isten? 2022.04.28 16:05:05
Ha valakit meglátogatnak az annyit jelent,hogy olyan személy érkezik,aki nincs ott. Ha így tekintünk Istenre,azaz aki nincs az életünkben akkor tévedünk. Már az is jó,ha elképzeljük,hogy isten mindenhol jelen van,ennél jobb,ha elképzeljük,hogy mi vagyunk Istenben,de talán nekünk az a legjobb,ha el…..
Tulajdonképpen nem Isten viselkedéséről van szó. nem arról,hogy isten mit tart jónak,rossznak. Itt az emberekről van szó! Márpedig az ember egész életében félelemben él. Kisgyermekként kiszolgáltatottak vagyunk,hisz nagyon sokáig életképtelenek vagyunk egyedül. Felnőttként pedig legtöbben,ismét…..
Hurrrrááá!!!! "De csak egy dolog győzhet le bennünket. És ez nem más, mint saját emberi gyengeségünk." Hurráá!!! Végre valaki nem keni ezt az ördögre!!! Észrevette,hogy önmagunk vagyunk gyengék!! Ez az,néha olyan bölcsek,okosak,tisztán látóak vagytok,máskor meg háríttok mindent mindenre. (ilyenkor…..
"Szelídség,jóság,türelem" Milyen szépen hangzik. Ezek olyanok,mint ha egy gyermeket arra szólítanál fel,hogy úgy kell átmenni a matek évzárón,hogy tanulni kell. Köszöni szépen,de ha nem érti az összefüggéseket,nincsenek meg neki az alapjai,talán átmegy. Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a…..
Pálferi Után Szabadon "Jézus, akinek Szíve maga a szeretet. Fogadd irgalmas Szíved hajlékába azokat a lelkeket, akik különösen tisztelik és dicsőítik irgalmadat!" Mekkora ellentmondás!!! Mekkora nem értés!!! "Jézus,akinek Szíve maga a szeretet," nem tesz különbséget ember és ember között.…..
"Mert az ígéret nektek és fiaitoknak szól, meg azoknak, akiket - bár távol vannak - meghívott a mi Urunk, Istenünk" Észre vetted a kiközösítést? Nem minden embert vesz egy kalap alá,hanem csak azokat,akiket meghívott. Ez teljesen emberi logika,mert az ember szeret kiközösíteni,így erősítvén a maga…..
Istenképzetek Párkapcsolataink 2022.04.19 08:49:57
"Az élet mindig tükröt tart elénk" Ugyan úgy nem szeretjük az életnek e részét,mint mikor én tartom ezt nektek. "Szerintem itt az ideje, hogy magadba nézz" Én az önismeretet szoktam hangsúlyozni,nem is tetszik senkinek. "Problémák, akadályok mindig voltak, vannak és lesznek is az életben, az…..
Istenképzetek Jézus bújkálása 2022.04.18 16:04:52
Az egész Bibliára jellemző a következő:"Látásukat azonban valami akadályozta és nem ismerték fel őt." A rendező hogyan ábrázolta ezt? Úgy,hogy Jézus úgy eltakarta az arcát (nagyon vicces/nevetséges módon),hogy ne lehessen látni azt. Ez egy rendezői,butuska ábrázolás,amit a hívők ugyan így csinálnak.…..
"S miközben ők a hazugság útjára lépnek, a feltámadt Jézus elindul, hogy sorra találkozzon azokkal, akiket szeretett" Álljunk itt meg! Jézus Isten fia igaz? Tudjuk (illetve hangoztatjuk),hogy Isten szeretete tökéletes. Gondolom újdonságot mondok (mert az írásokban nem ez van),hogy Isten szeretete…..
  "Nincsenek bizonyítékok" Nem sok mindenki látja így,a jeleket ugyanis elfogadjuk,mint bizonyíték. persze a meggyőződéseink mondatják ezt velünk,de nem nagyon érdekel bennünket ez. Elfogadjuk és kész,nincs vele nagy baj. "Erősítsd hitünket" Ezzel már nagyobb a probléma. A hitünket ugyanis nem…..
Istenképzetek Jézus és a béke. 2022.04.16 18:58:06
"Jézus mutassa az utat a békéhez" Eddig rendben is volnánk,a baj onnantól kezdődik,hogy te mit vagy képes felfogni Jézus békéjéből és azt hogyan tudod a gyakorlatban megvalósítani. Itt jön be két fontos dolog: önismeret és fejlődni vágyás. Mindkettő abban segít,hogy magad létrehozd a belső…..