Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dale

1 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Publius Ki lesz a magyar Romney? 2012.10.07 16:06:40
Érdekes magyar szemmel figyelni az amerikai elnökválasztást. Láthatjuk, hogy Obama még a mai napig népszerű hazánkban és a világban is. Sokan kérdezgették négy éve, hogy miért nincsenek nekünk olyan politikusunk, mint ő, aki a remény jelszavával, szinte a megváltás…..
Dale 2012.10.07 20:07:12
A Város Mindenkié Utca és jog kutatócsoportja 2011 őszétől végez kutatást a fedél nélkül élő embereket érő hátrányos megkülönböztetésről. A kutatás során kérdőív segítségével közel 400 hajléktalan embert kérdeztünk meg ebben a témában, és többek között a főpolgármesterrel is készítettünk interjút. A…..
Most tényleg azt veri mindenki a miniszterelnök fejéhez, hogy nem hagyta csípőből elvinni a magyar költségvetés feletti rendelkezés jogát egy 1400 kilométerre lévő, ismeretlen összetételű, szándékú, és általunk fel nem hatalmazott testületnek? Számomra ez hihetetlen. Nem…..
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
Dale 2011.12.01 09:34:09
@Bummer: Pont ez a baj, hogy az államadósság a manyup pénzek lenyúlása ellenére sem csökkent érdemben...
Nem tisztem megvédeni Karsay Dorottyát, vagy a Milla mozgalmat, nagyon sok problémám is van velük, de az olyan buta és általánosító cikkek kiverik a biztosítékot, mint amilyet a Mandiner is írt. Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül…..
  Segélynap. A segélyezettek a hivatal előtt gyülekeznek. Legtöbben a pénzük átvétele után fegyelmezetten az épület előtt álló fekete Lada nyitott csomagtartójához fáradnak, hogy rendes adósként törlesszék a kamatos pénzt. A kedvenc Tisza-parti…..
Dale 2011.08.31 10:53:38
@tesz-vesz: Igazából elkezdtem neked leírni, hogy mit jelent az IMF, hogyan működik az IMF hitelezési rendszere, de kitöröltem. Ha valaki odáig jut el, hogy "a zájemeff uzsorahitel!!!!", azzal tök nehéz vitatkozni.

Javaslom, hogy tanulj egy kis közgazdaságtant, esetleg tanulmányozz néhány sikeres és sikertelen IMF projektet. Az IMF nem vidám dolog, de nagyon-nagyon-nagyon messze van az uzsorától.

Felvilágosultabb országokban ilyen vitakultúrával semmilyen klubba nem engednének be :)
Hihetetlen versenyzéssel a semmiből előretörve, úgy látszik meg fogja nyerni az Egyenlítő blog a Goldenblog szavazását! Míg pénteken még 2.9% alatt voltak és be se fértek a top 10-be, addig szombatra már elérték a top 10-et és a 2,9%-ot, vasárnap eljutottak az 5%-ig, hétfőre…..
Múlt hét végén kezdődött az ügy, amikor 207 darab magyarországi iPhone tulajdonosa arra lett figyelmes, hogy nem tud csatlakozni a hálózatra. Mindegyikük a Telenorhoz tartozó SIM-kártyát használt. Nem sokkal később a telefonok újra elérhetőek lettek. A Telenor azt állítja, a…..
Dale 2011.08.08 17:05:15
Még múlt héten kaptam egy személyes felhívást, hogy nézzek utána néhány bérkommentelőnek, vagyis ahogy mostanában pontosabb, fake usernek. A dolog alapja a Kreatívban és a Kreatív Online-on megjelent cikk volt arról, hogy a korábban fórumokban és blogokban tanyázó…..
Dale 2011.08.02 19:53:06
Számoljunk, az mindig hasznos.

Nagyon sok álprofil van a Facebookon de azért ez enyhén szólva is túlzás (idézet az ügynökség oldaláról): "Virtuális felhasználóink ismerőseinek száma a teljes magyar facebook felhasználók számának 19%-át eléri, tehát majdnem minden ötödik facebook user az ismerősünk!"

A FB-on 3 427 000 magyar van, ennek az ötöde 685 400. Korábban olvastam statokat, hogy az átlag felhasználónak 150 ismerőse van, de ahogy nézem itt az áljúzereknek inkább 90. Ez azt jelenti, hogy HA nincs duplikált ismerős, akkor az ügynökség 7616 profilt kezel, de nyilván van egy csomó közös, úgyhogy legyen (kb. háromszoros szorzóval, nagyon jóindulatúan) 22 500 fake profil.

Fenn kell tartani annak a látszatát, hogy ezek igaziak, szóval hetente legalább egyszer mindegyikbe érdemes belépni, valamit valahová odaböfögni, stb. Ráadásul ezek ugye nem ellenőrzött júzerek, tehát capthával, minden szarral szenvedni kell, szóval legyen 1 böfögés = 5 perc (amúgy több, mert elvileg személyes üzenetben is zaklatják az embereket, ami tovább tart). A 22 500 fake profil fenntartásához hetente 112 500 perc = 1875 munkaóra szükséges. 5 munkanappal, 8 órás egyetemista munkával számolva ez 47 ember, és akkor nagyon-nagyon jóindulatúak voltunk... Szerintem nincs ekkora az irodájuk (az Ebolának feleennyi munkaállomása volt fénykorában, amikor még a terjesztés volt a fő fókusz, de ők elmentek sokkal tisztességesebb irányba - Ebola Play).

Szóval a 19% elég hazugságszagú.

Drága ügyfelek, ébredjetek már fel! Hirdetéssel harmadáron elértek ugyanennyi garantált felhasználót...
Dale 2011.08.02 20:31:15
@TomT: Nem lehet vele pénzt se keresni igazából... Hirdetéssel sokkal jobban járnak az ügyfelek, és ha erre egyszer rájönnek, soha nem fognak visszatérni ide.
    Azt mondják, a nyócker tele van rejtett kincsekkel. Erre a gyönyörűségre, amit Művészkert vagy Martsa Műterem néven ismerhet, aki hallott már róla, akkor találtam rá az indafotós Loniii mappái között, amikor fotókat kerestem a siránkozós poszthoz. A mappát a…..
Dale 2011.07.19 12:53:14
@borso: Egyszer véletlenül keveredtem arra. Nem hittem a szememnek, nem értettem, hol vagyok :) Szuper jó hely.
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Dale 2011.07.05 08:00:36
@fatia-negra: Egyetértek, nem is használtam a bal-jobb felosztást :) Ha tetszik, akkor van két, egymással szemben álló érdekcsoport, de végeredményben ugyanannak az "elitnek" a tagjai. És van néhány "független oligarcha", aki elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen állást foglalnia.

Az történt, hogy 21 év csendes gyűlölködés ÉS együttműködés után az egyik oldal hadat üzent a másiknak. Ha tetszik a jobb a balnak (sok értelme nincs), ha tetszik a Corleone család a Tattaglia családnak...

Az érdekcsoportok háborúja új szintre lépett, márpedig egy ilyen paktumot nem borít fel senki, hacsak nem _nagyon_ biztos a dolgában (= úgy gondolja, hogy olyan helyzetet tud létrehozni, amiben neki nem kell többet aggódnia). Én viszont aggódom.
Dale 2011.07.05 08:17:35
@fatia-negra: "független oligarcha" = aki elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen csatlósnak beállnia sehová. Aki elég nagy ahhoz, hogy ha pisztolyt tartanak a fejéhez, ő is pisztolyt tartson a másik fejéhez. Ne legyenek kétségeid, nagyon leegyszerűsítve az "elitek harca" úgy néz ki, hogy az egyik oldal pisztolyt tart a másik oldal és a "független oligarchák" (Csányi, Demján, Kocsis, stb.) fejhéhez, a másik oldal szintén, az oligarchák meg mindkét oldal fejéhez.

Annyi történt, hogy az egyik oldal elsütötte az egyik pisztolyt, és most mindenki kurva ideges emiatt.
Dale 2011.07.05 08:27:31
@fatia-negra: Máshonnan fogom meg, de nincs köztünk vita, pont ugyanezt gondolom én is.
Egyre nehezebb elképzeli világunkat mostanában okostelefonok nélkül, melyek lassan ugyanúgy hétköznapjaink részévé válnak, mint a számítógépek. A Techking által készített infografika az okostelefonok evolúcióját foglalja össze 1993 -tól kezdve, amikor megjelent az IBM Simon.…..
Dale 2011.07.03 22:49:55
@flugi_: Pontosan. Viszont az r380-on EPOC 5 fut.
Dale 2011.07.03 23:06:37
@flugi_: Persze, azzal a különbséggel, hogy amikor az r380 kijött, EPOC-nak hívták + az EPOC ER5 és az első Symbian (=ER6, tehát a kontinuitás valóban töretlen) között volt egy tulajdonosváltás is (Psion -> Symbian Software Ltd, még ha az utóbbiban döntő részesedése is volt a Psionnak).

Részletkérdés amúgy, csak engem bosszantott, mert rengeteg EPOC-os cuccom volt akkoriban :)
Vastagbőr Ki lesz az első? 2011.07.01 11:41:00
Csak a zavarosban lehet igazán jól halászni, az új Médiatörvény pedig tökéletesen alkalmas erre. Itt van mindjárt maga a regisztráció: "A törvény hatályba lépéskor már működő, de sem a Hivatal, sem a KÖH nyilvántartásában korábban nem szereplő internetes…..
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
Dale 2011.06.30 23:19:53
@Konrad: Hát ja, csak nézd meg, popó már itt van, meg mondatoló is, Vidéki délután volt szolgálatban, de lassan őt is riasztják :D

Viccen kívül, volt fent két szakmai kérdésem. Azokról mit gondolsz?
Dale 2011.06.30 23:27:40
@Konrad:

1. FB kommentdoboz - nem a hazai fél szolgáltatja a tartalmat, nem ő adja az infrastruktúrát, semmit. Érdekes kérdés, kellene ide egy jogász :)

2. Elvileg igen, de azért ez vékony jég. Nem kell .sk, lehet ez Kajmán-szigetek is, akármi. Azért odáig még csak nem jutottunk el, hogy linkért is büntessék az embert :)
Dale 2011.06.30 23:47:49
@manager2008: Amúgy meg ennyi, de tényleg (mármint az első mondat, a többiről nem tudok nyilatkozni).

Nem _lehet_ szabályozni ilyen módon az internetet, az online tartalomszolgáltatást. Mérhetetlenül egyszerű kibújni a magyar médiatörvény hatálya alól, ha online dolgokról beszélgetünk. Elég egy anonim domainreg, ahol az anonimitás mögött is eleve téves adatok vannak, a regisztrátorok ezt soha nem ellenőrzik.

Ha internetről van szó, az ügyesebbek mindig a "pandúrok" előtt három lépéssel járnak, a magyar államigazgatás előtt meg háromszázzal.
  „Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország…..
Mandiner blog A szabadságról 2011.06.23 07:01:00
  „Tévedéseik fele azzal a végzetes hajlamukkal függ össze, hogy megszűnnek gondolkodni mindenről, ami már nem kétséges számunkra.” (John Stuart Mill: A szabadságról)   1793. január 21-én egy nem túl tehetséges, középszerű, ám mindenképpen…..
Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra ... nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott…..
Lesz ebből poszt? - fordul felém Csaba. A feje mögött a Bazilikát látom, keze alatt egy hosszú, hideg pult húzódik végig. Ha még öt percig nem néz ránk senki, akkor feltétlenül - válaszolom. Akkor már öt perce támasztottuk a pultot úgy, hogy a néhány vendég körül…..
Dale 2011.06.03 11:37:41
Reggel óta visszafoglalták Barcelona főterét a rendőröktől a Democracia Real Ya aktivistái, a rendszer megváltoztatásért tüntető valódi demokráciát követelő mozgalom tagjai. Őket azért verte ki (szó szerint) a rendőség a térről, mert holnap a Barcelona BL döntött játszik,…..
„Sssssssssssssssshhhhh” – csitítják a szomszédaikat egyre csak a körülöttem állók, ahogy araszolunk a madridi Puerta del Sol (Napkapu) tér belseje péntek éjfél előtt pár perccel. Nemsokára kezdődik a vasárnapi helyhatósági választás előtti kampánycsend, a…..
A társadalmi ellenállás és a választási vereségtől való félelem az MSZP-kormányokból tehetetlenséget váltott ki. De vajon mit fog kiváltani a Fidesz-kormányból? Ez a kérdés előbb-utóbb aktuális lesz. (Fotó: Huszti István/Index) Az elmúlt hetekben az összes…..
Dale 2011.05.18 09:43:49
@Joooe: "Meggyőződésem hogy a fidesz a célja, hogy a jövőben senki se szerezhessen 2/3-ot"

Ha elfogadsz egy tanácsot, minden bunkóság és cinizmus nélkül: nyomtasd ki ezt a kommentedet és tedd ki a falra. Olvasd el újra 2014-ben, és szavazz ennek alapján.

Én azért tartok tőle, hogy túl jószándékúan látod a helyzetet...
  Tegnapi ígéretünknek megfelelően íme egy kis színes-szagos-füstös videóösszeállítás a rendvédelmi dolgozók tüntetéséről. Az esemény egyébként nekünk bejött, demokratikus chartás nénis rendezvényekhez szokott lelkünknek jól esett, hogy végre hozzánk is elkezdett…..
Dale 2011.05.07 09:51:52
  Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat tegnap Tónival és Kálmánnal a roma honfitársaink alapvető jogaiért tartott tüntetésbe, mely a kedd esti gyöngyöspatai verekedés apropóján szerveződött. Elsőként itt van az eseményről készült kis hangulatvideónk,…..
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
Dale 2011.04.27 19:59:15
@jan: Nálad a pont.