Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FitnessGym

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fitness&Gym Gyakori hibák 2020.10.05 13:29:29
  Van jó néhány gyakorlat amit kifejezetten nehéz megtanulni alap szinten is, tökéletesen pláne nem. Ezekből fogok most szemezgetni, mire figyeljetek kiemelten, ennél a néhány gyakorlatnál. - Oldalemelés. Ez a gyakorlat a terembe járók mumusa. A leggyakoribb kivitelezési hiba a súly  túl magasra…..
Fitness&Gym Tévhitek a diétáról 2020.09.25 11:42:22
  Nem csak a diétával kapcsolatban, hanem az összes súlyzós edzés fajtával kapcsolatban rengeteg a tévhit. Ennek oka lehet például a sok szakmaiatlan cikk, félreértések, semmit sem érő képzések, kontárok és az ellentmondó kutatások(sok a cégek által támogatott, nem túl objektív tanulmány) Na itt…..
Fitness&Gym Kókuszzsír és az MCT 2020.09.21 13:42:35
  A kókuszzsír vagy más néven kókusz olaj az egyik legnépszerűbb sütőolaj manapság. Mi ennek az oka? Tényleg ennyire jó? Nemsoká kiderül.A kókuszolaj egy minden porcikájában speciális zsír. Lényegében csupa ellentét, ami mindent felborít, amit eddig a zsírokról tudtál. -Növényi forrás, de mégis…..
  Ebből a cikkből állandó rovatot szeretnék csinálni. Mindenféle diétával, tömegnöveléssel, edzéssel kapcsolatos érdekességeket, tippeket fogok megosztani pontokba szedve. -Nem tudod tartani a 2-3 óránkénti étkezéseket? Rágózz! A rágásra a szervezet reakciója emésztőenzimek termelése lesz, így…..
Az edződ vagy a táplálékkiegészítő boltban, a pult mögötti eladó javasolta, hogy szedj BCAA-t? Azt is elmondta mi az? Mire jó? Ha nem akkor most megtudhatod. A BCAA(branched chain amino acids) az elágazó láncú aminosavak mozaikszava. Összesen három aminosavról van itt szó, ezek pedig a leucin,…..
A súlyzós edzéshez számos eszköz használható arra, hogy elkerüljük a sérüléseket vagy az edzésünket hatékonyabbá tegyük. Ezek közül fogok most a legnépszerűbbekről írni, illetve arról, hogy nekem mi a véleményem az adott eszköz használatáról. Súlyemelő öv.: ezen eszköz elsődleges feladata a derék…..
  Korábban volt egy "Személyi edzés-hogyan is néz ki" című cikkem azoknak,akik látatlanban nem tudják,hogy mi a tematikája a személyi edzővel való együtt dolgozásnak,igaz abban a cikkben csak azt tudtam leírni én,hogyan dolgozok.A mostani hasonló lesz,csak itt azt osztom meg,hogyan állítok össze…..
FitnessGym 2020.09.08 08:48:43
@studkell: Szia! Köszönöm az észrevételt és igyekszem fejlődni ezen a téren. Sajnos függetlenül attól, hogy informatikusnak tanultam a szövegformázàst tanulnom kell :D
Fitness&Gym "Eszek,de nem hízok!" 2020.09.04 16:52:40
    És igen eljött ez a cikk is.A könnyen hízók számára a legutálatosabb emberek:a nehezen hízók.Ők azok akik bármit esznek nem képesek normális tömeget építeni.A probléma ilyenkor kb 99%-ban az,hogy az illető mégsem eszeik eleget.Általában ilyenkor ha megkérdezem mi az a "sokat eszem" kenyértől…..
FitnessGym 2020.09.06 09:10:45
@odamondó: Na igen,csak sokan viszont azt hiszik ugye,hogy eleget esznek.Nem ritka amikor még kb sem tudja valaki mennyit evett,mégis állítja,hogy eleget :D
FitnessGym 2020.09.07 17:51:05
@odamondó: Igen ezek is az egészségügyi problémákhoz sorolható dolgok.Ilyenkor ugye általában az étvágytalanság a probléma forrása
Fitness&Gym A ketogén diéta 2020.08.28 12:58:01
    Bevallom számomra ez az egyik legérdekesebb diéta típus.Több mint 12 éve vagyok benne a testépítésben és azóta foglalkozok a különböző diétákkal és edzéstervekkel,de a ketogén diétából még így is van sok vakfolt a számomra.Na de lássuk miről is van itt szó. A ketogén diéta lényegében zsír…..
FitnessGym 2020.09.06 09:11:44
@Burgermeister: Megkérdezhetem mi volt a cél?
Fitness&Gym A kollagén 2020.09.02 18:23:12
  A kollagén használata mostanában hatalmas divat,de vajon mi is ez a szer?A rengeteg felhasználó jó része ismerős ajánlására kezdi el használni a csodát várva,aztán vagy a csoda jön vagy a csalódás.Általában két dolog miatt használnak az emberek kollagént:ízületre vagy ráncokra.Az,hogy megértsük…..
    A súlyzós edzés gyakran jár kéz a kézben a sérülésekkel.Ebben a cikkben a leggyakoribb sérülésekről fogok írni,azok kivédéséről illetve a lehetséges kezelésről. A testépítésben a sérülések gyakrabban előfordulnak.Ennek okai a a statikus terhelés,a szakszerűtlen edzés a túl nagy súlyok és a…..
  Nos eljött ennek a cikknek is az ideje.Manapság egyre divatosabbak a különböző vega és vegán étrendek ezek vélt vagy valós pozitív hatásai miatt.Lássuk pontosan miről is van itt szó. Először is a különbség a vega és a vegán között.A vega vagy vegetáriánus húst nem eszik,de egyéb állati…..
  Nos a cím önmagában nem túl beszédes,ezért lássuk miről is van szó.Szakmai jellegű cikk lesz,amiben leírom az elejétől,hogy néz ki ez az egész személyi edzés dolog.Értelemszerűen valamilyen úton módon rám talál a vendég és megbeszélünk egy időpontot.Itt letárgyaljuk az edzésmúltját a céljait…..
Fitness&Gym A bicepsz edzése 2020.08.22 19:47:07
    A mell mellett mindenki másik kedvenc izma a bicepsz.Elég könnyen edzhető,jól érezhető izom,de mint mindent ezt is lehet rosszul csinálni ezért íme egy kis segédlet. Először is én azt vallom,ha tudjuk mit miért csinálunk,hogyan működik,akkor azt az adott dolgot hatékonyabban fogjuk…..
  Diétázol,de nem pörögnek a kilók?A legáltalánosabb hiba ilyenkor a helyesnek vélt,de valójában nagyon nem helyes étrend.Most viszont feltételezzük,hogy az edzés és a kaja is teljesen rendben van,így viszont számos dolog szóba jöhet a pajzsmirigy alulműködéstől a PCOS-en át egészen életvitelbeli…..
Fitness&Gym A növényi fehérjék 2020.08.19 14:44:43
  Ez a növényi fehérje dolog akkora divat lett manapság,hogy muszáj pár szót ejteni róla.Először is leszögezném,hogy az egészségügyi érvekkel alátámasztott növényi fehérje fogyasztást erősen lábszagúnak érzem.Egyrészt mert nincsenek független kutatások,amik azt bizonyítanák,hogy a kizárólag növényi…..
  Elöljáróban leszögezném csodaszerek nincsenek.A zsírégetők sokat segíthetnek HA megfelelő diétával és edzéssel párosulnak. Többféle ilyen termék van a piacon.Vannak nagyon komplex termékek,vannak 1-2 hatóanyagosak illetve ezekből olyanok amiket erős marketinggel horror áron adnak. Ezen felül meg…..
A kérdés teljesen jogos.A válasz röviden:nem... De nem röviden kicsit már árnyalódhat a kép.Sokan(főleg hölgyek)attól tartanak,hogy az étrendkiegészítőktől "túl izmosak" lesznek.Na ez a veszély nem fenyeget senkit.Ahhoz,hogy valaki izmos legyen tesztoszteron kell,ami a nőkben alapból sincs nagy…..
Az étrend összeállításának az alapjairól már írtam,most az "edzésterv" összeállításáról ejtenék pár szót. Miért van zárójelben az edzésterv szó fent?Azért mert a klasszikus értelemben vett edzésterv egy baromság.Az edzés sosem lehet statikus,előre leírt,mivel az aktuális állapotunk is mindig más.…..
Fitness&Gym A diétázás alapjai 2020.08.13 16:21:52
Sziasztok! Ez az első cikkem,és egyből arról fogok írni,ami a legtöbb embert érdekli:hogy néz ki egy jó összeállított diéta. Ez egy elég nehéz és terjengős téma,de azért próbálok egyszerűen és érthetően fogalmazni.Amikor valaki lejut egy konditerembe,vagy beszél "hozzáértő emberekkel" mindenki…..