Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TrutHurts

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Most komolyan, mi a fene ez? A Hegyvidéket ábrázoló műholdfelvétel amúgy is elég randa a Google Maps-en, de ez még nem indokolná, hogy ilyenek legyenek rajta. Esetleg visszaveri egy tető a napfényt? Na de könyörgöm, nem Bánffyhunyadon vagyunk! A Bingen ráadásul nyoma sincs a…..
TrutHurts 2012.06.12 15:50:15
Belsőség Ezt mi betiltanánk! 2011.07.20 06:00:00
Milyen autó lenne, amit mi tervezünk? Betiltanánk minden felesleges vackot, ami csak bosszúságot okoz és köteleznénk a gyártókat néhány dologra. Sértegetésig menő vita alakult ki. Mai cikkünk blogposztja...
TrutHurts 2011.07.20 20:56:11
@Bathory:

A súlyról írt kommentedhez:

Sajnos igen, szerintem a tömeg jelentős része adódik olyan dolgokból, amik arra irányulnak, hogy a gépet szerethetőbbé tegyék azok számára, akiknek vér folyik az ereiben és nem 100-as oktánszámú benga, mint nekünk. Azt hiszem a Lotus oldalán néztem egyszer, hogy a "túra csomag" részei: az elektromos ablak, a pohártartó, a szőnyeg és a motortér szigetelés, és ez így majd' 100 kg-ot ad a tömeghez, pedig az egy kis autó (Elise)...

Az olyan gépeknél, ahol a vélt vagy valós presztízs a vételár jelentős részét teszi ki, ez sokkal durvább lehet, simán el tudom képzelni, hogy egy A8L 6.0 2200 kg-os tömegéből (ráadásul az nagyrészt nagy szilárdságú aluminiumból készül, tehát még könnyű is a kategóriában) jó 300 kg a "csend élménye".
TrutHurts 2011.07.20 21:07:27
@Gerardus A. Lodewijk:

Értem a logikádat, de nem értek egyet.

Sarkalatos példa, de mondjuk egy sebész is tudjon áramszünet alatt operálni, ne csak HD száloptikával. Az autó veszélyes üzem, komoly gép, ne kezelje aki alkalmatlan rá. Persze amíg pl. az USA-ban egy délután (!) alatt tudsz 16 évesen jogsit szerezni, itthon pedig a pénztárcád függvényében alakul a vizsga eredménye, addig nem látok sok esélyt a jó megoldásra...
Belsőség Az autózás vége 2011.01.31 18:15:00
Nincs már ordító Weber karbi, nincs már hörgő kipufogó, az autót már nem vezetni kell, hanem utazni benne. 8 légzsák, övfeszítő, biztonságosabb, mint az anyaméh. Vajon jó irányba megy a fejlesztés?Szerintem egyáltalán nem.Nem vagyok a műszaki fejlesztés ellenzője, sőt. Én…..
TrutHurts 2011.02.01 12:41:00
@Shadowbull:

Köszönöm, ez kimerítő volt.

Erről jutott eszembe:

Az is, ha úgy vesszük nézőpont - vagy marketing politika - kérdése, hogy ön most egy hatótáv növelő benzinmotorral ellátott elektromos autót vezet, vagy egy hibridet. Ok, itt is biztos van egy műszaki vízválasztó, de kétlem, hogy az emberek többsége utánanéz, hogy akkor ez most a hajtást 60-70-80%-ban elektromosan oldja-e meg, vagy minden negyobb gyorsításnál bekapcsol a "range extender".

Más:

Kipróbálnám, hogy a Jaguar új elektromos sportkocsi tanulmánya mit lép. Állítólag ebben már a range extender tényleg csak arra való mit a neve sugall, önálló hajtásra nem képes, csupán egyből a saját generátorán keresztül meghajtja a kerékagy motorokat. Mondjuk egy ilyen rendszerben nem tudom mi értelme van egyáltalán az akkupakknak?
TrutHurts 2011.02.01 12:56:29
@Shadowbull:

Jah, tényleg, az állóhelyzeti töltés...

@Refuse/Resist!:

Én is ezt mondom (ami a súly/le arányt illeti).

Ráadásul a menetdinamika és a lóerők közötti arány sem állandó, a Lotus Elis pl. 140 lóerőel is mókás és abszolút értelemben is gyors.
TrutHurts 2011.02.01 13:09:08
@1kutya:

Szerintem a szerző kissé fapadosan fogalmazott. Arra gondolhatott eredetileg, hogy az ilyen jellegű extrák - és a velük járó súly- és árgyarapodás - egy jelentős része nem azért keletkezett, mert igény merült fel rá, vagy szükségessé váltak, hanem azért, mert egyszerűen nem tudtak mit előhúzni a kalapból. Én nem hinném, hogy a klíma hazsontalan pl. (a cikk írója még nem ülte végig a Bajcsy-Zsilinszkij úti dugót egy 35 fokos nyári délutánon?), de azt, hogy a tükör figyelmeztessen, hogy majdnem elalszom, vagy az ülés masszírozzon, fölöslegesnek tartom. Ez olyan, mint a "nézzen tévét a mobilján". Létezik rá jobb megoldás, de így elmondhatom, hogy az én termékemmel ezt is lehet, még ha kifolyik is az ember szeme. A masszírozós ülés sem hozza egy sportmasszőr képességeit, de elmondhatom, hogy van, mégha többségük kényelmetlen is valójában (volt, próbáltam, nem jött be).
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
TrutHurts 2010.12.01 13:10:44
Véleményem szerint:

Tegyük fel, hogy már ma tudható, hogy a magyar állam csődbe megy mondjuk öt éven belül, ráadásul menthetetlenül, a költségvetési politikától függetlenül. Ebben az esetben a kormány által látott egyetlen mentőöv az Euro. Ha a bedőlés előtt olyan számokat könyvelünk, ami megfelel a kritériumoknak, akkor lehet, hogy bevezetjük az EUR-t és akkor a nettó befizetők kénytelenek lesznek újrafinanszírozni a magyar államot, hogy megvédjék az Euro árfolyamát.
Ilyet láttunk már (Görögök), nem is új, nem is pofátlan.

Ami új és pofátlan, az az, hogy a kormány az év legsűrűbb 45 napját adja a "pénzügyileg egyébként is tájékozott és művelt" ún. "nép"-nek, hogy "átgondolja", hogy mit tegyen. Beszéltem pár értelmiségi ismerőssel, sokuk azt sem tudja az elmúlt években nyert vagy veszített az MNYP kezelője a befektetés értékéből.

A számomra elfogadható egyetlen megoldás:

Viktorék letesznek arról, hogy kb. 4% hiányról egyből 7% pluszban zárjanak, ami jól mutatna ha csak a két számot nézzük és a trükköket mögötte nem. Zárjanak csak nullásan, már az is szép.

A maradékból meg kéretik létrehozni egy alapkezelőt, ami személyenként elkülönített számlán forgatja a MNYP pénzek azonnal fel nem használt hányadát. Ez azért is okos lenne, mert így lenne majd egy "esernyő", mely lehetővé teszi, hogy a mai - szép, kiszámítható, biztonságos - világunk ellenére, a nemzetet és önmagukat elárulva, gyermeket nem vállaló generáció nyugdíja is finanszírozható legyen.
 Megint itt az ideje, hogy vegyek valami vackot kétszázért. Épp ki se hevertük a Subarus bukót - ott 800 ezerbe került az autó eladása - amit egyébként az új tulajdonos totálkárra tört azóta. Ő köszöni jól van. Így néz ki, tessék, ha ilyet akarnak csinálni, a sztrádán…..
TrutHurts 2009.10.18 11:25:07
Én ezt találtam :

www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/504/peugeot_504-2671477

(Belmondo féle rendőrautók... classic!)

Amúgy vagy érdekes (francia/olasz a 80as évek elejéről), vagy megbízható (japán/svéd a 80-as évek végéről, 90-es elejéről) autód lesz ennyiből, a kettő egyszerre a csodával érne fel.

A Tercelt amúgy tudom ajánlani, egy nagyon jó barátom családja a mai napig használ két ilyet, kizárólag télire, mert 4x4 és -10 fokban is pöcc röff...
Kicsit csalós a cím, mert persze volt már félrefordítás a Top Gearből; például az "elfoglaltabb, mint egy püspök süvege", de mostanra annyit szedtetek össze belőle, hogy egy sorozat simán kitelik. Jó eséllyel indulhat a fordító a Helyszínelők és a Jóbarátok…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Nem kertelek, nem írok hosszadalmas, szájbarágós bevezetőt, hanem belecsapok a lecsóba: mi a francot keres Bernie Ecclestone fejszobra a Hungaroring bejáratánál? Mi a fészkes fenével érdemelte ki ez a menedzser, hogy még életében olyan emlékműve legyen, mint a legnagyobb, legendás…..
Szerdára a Szingapúr-balhé eddig ismeretlen részletei szivárogtak ki a Motorsport Világtanács hétfői üléséről, ahol eltiltották a Renault-főnököket, de megkegyelmeztek az istállónak és Nelsinho Piquet-nek.Az autosport.com és a gazzetta.it is úgy értesült, az FIA-nyomozás és…..
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..
TrutHurts 2009.09.23 18:31:33
Ez felháborító, még ha ez a sztori nem is igaz (bár kétlem, hogy puszta szórakozásból valaki ilyeneket találna ki) akkor is mind láttunk már hasonlót.

Kedves csökött agyú kommentelők : én speciel leszarom, hogy "bírságolni meg büntetni" tartják a rendőröket. A mi pénzünkből élnek, minket kellene megvédeniük a társadalom mocskától. Ez kissé nehéz ha a két halmaz metszi egymást.

Érdekes történet: A minap ellopták egy barátom motorját a mélygarázsból, még aznap feljelentést tett, még aznap megtaláltuk a motort a hasznaltauto.hu-n, felhívtuk a "tulajt", keresztkérdésekkel kiderítettük, hogy az az a motor. Megadtuk a rendőröknek a nevet, címet, telefonszámot. Egy héttel később (mi érdeklődtünk természetesen), közölték, hogy aznap küldték át a faxot (kb. 1 hét késéssel) a helyi illetékes kapitányságra.

Ez a léha, teljesítményorientált posztkommunista rendszer fenntarthatatlan. Kedves főkapitány úr: ha meghal egy beteg állampolgár rendőri tehetetlenség miatt akkor az eltussolható, mi? Nem lenne egyszerűbb úgy kiképezni őket, hogy olyan rendőrök járják az utcákat a mi pénzünkből akikre felnézünk? Szerintem itt mindenki magasról tojik rá, hogy hány százalékkal csökkent a gyorshajtók száma (mellesleg azon az útszakaszon ahol rendszeresen - értsd nyilvánvalóan - mérnek)...

Ajánlom a kiképzés fejlesztésével (ha van ilyen egyáltalán és nem még mindig az 1920-as kiadású tankönyvek futnak) foglalkozó hölgyeknek és uraknak, hogy vegyék fel a listára Niccolo Machiavelli : A fejedelem c. művét. Érdekes, hogy a szerző már a 15. században felismerte : a tiszteleten keresztül fenntartott hatalom és rend könnyebben, olcsóbban és tovább tartható fent mint a félelmen alapuló...

Ezt kéretik megjegyezni.
w Add ide az ítit! 2009.01.31 23:00:00
Amerikai állampolgárok ezrei, tízezrei ragadnak faxot, levélpapírt vagy számítógépet, hogy Barack Obamának levelet írjanak. Mind ugyanarra kérik. A gyerekek rajzolnak hozzá, a komoly fölnőttek udvariasan érvelnek, a primitívebb hívők nyomtatott nagybetűvel követelik. Azt…..
  Nálunk jobban senki nem érti a felzúdulást, a pokoli, gyilkos indulatok zabolátlan felszínre törését egy-egy cikk kapcsán. Az anyázási lehetőség csak egy kattintásnyira van, sokan nem is várják meg, míg csökken a fejükben a nyomás. Ezekből pedig mi karácsonykor mindig…..
TrutHurts 2008.12.24 23:07:34
OFF
Winklinek :
Ez ismét egy jó sorozat volt, gratz. Nem ide kapcsolódik, de azt a vicces, sárgás bőrkabidat lecserélhetnéd már, a rőzséd így is világít a metrón reggelente. :)
Ezt tudnám ajánlani ha unod a tiszta feketét :

www.alpinestars.com/Rod_Jacket/pd/np/121/p/310258.html

ON
Az utolsó gyűlöletlevél szerzője ezt írja : "Az RS6 motorja nagyobb teljesíményt és nyomatékot ad le mint az M5 motorja és ezt ráadásul NÉGY keréken."

Okos ember lehetsz barátom. Odáig látom nem jutottál el, hogy a 4x4 rendszer egy jó adag nyomatékot megeszik az általad is - más kontextusban - említett diffik miatt. Javaslom tekintsd meg kedven példámat, a Jeremy Clarkson féle "Supercar showdown" DVD-n található Ferrari 430 Spider / Lamborghini Gallardo Spyder összehasonlítást. A Ferrari méterekkel veri a Lambot, pedig az erősebb és "ráadásul" összkerekes.
Vicces, hogy a verebek tanítják repülni a sasokat, de ha ez kell hozzá, hogy ne lássam őket a köztereken műsorozni, akkor inkább írják ki magukból...
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Bigyóblog Kétképernyős laptop 2008.12.20 10:50:00
Egészen új irányba vinné a laptopok fejlődését a Lenovo. Bejelentették ugyanis, hogy olyan laptopot terveznek, melynek két kijelzője van, az első 17 colos, a második 10,6 colos. A "mobil munkaállomás", ahogy a Lenovo nevezi az új gépet Intel Core 2 Duo processzorral és…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Pontosítok, csak a címbe nem fért bele: a nemrég megjelent második generációs zenelejátszó gyorsabb, mint elődje, vagy mint bármelyik iPhone, méghozzá nemcsak elméletileg: nagyobb órajelen fut a Touch processzora, mint a családtagoké. A többi modellben ugyanis 412 megahertzen…..
w Lassú hajnal 2008.11.24 08:30:00
A magyarok istene lusta dög. Most sikerült felfogni, hogy tényleg nincs pénz.   Ld. még: Hitel, világ, stádium..
TrutHurts 2008.11.24 16:35:51
TrutHurts 2008.11.24. 16:09:01

még ehhez kapcsolódóan kis munkerő-piaci oktatás: amúgy az amcsiktól is lehet mit tanulni (nem a fogyasztási hajlamot és a pazarlást). Lehet, hogy a klasszikus amcsi polgár nem oly intelligens mint a magyar átlag, de az a buta texasi paraszt is lemegy a gyárba dolgozni és nem rinyál ingyen diplomáért meg adókedvezményért, lenyeli, hogy a társadalom sokrétű és neki ez jutott. Miért van az, hogy itthon mindenki 3 diplomával munkanélküli, vagy használhatatlan bölcsész diplomával (nem mindenkiből lesz MTA-tag vagy jó újságíró/történész/stb.) munkanélküli vagy 45 évesen nyugdíjas, de pl. CNC szakmunkás (havi 320.000 Ft nettó), géplakatos (havi 240.000 Ft nettó), honvéd (havi 150.000 Ft nettó + nyugdíjkorhatár kedvezmény) alig akad. Büdös a kétkezi munka, kedves Magyar? Én személy szerint 27 évesen, közgáz diplomával és tapasztalattal most tanulok autószerelő mesternek, mert:

1, leszarom, hogy hol verek el napi 8-10 órát munkával
2, sokkal jobban keresek, mint sok "manager"
3, még szeretek is vasakon bütykölni
4, ami elromolhat az el is romlik, tehát kereslet mindig lesz

A büszkeségedből adj le egy keveset drága barátom, és akkor minden könnyebb lesz. Nem azt mondom, hogy tagadd meg magad, de egyszerűen értsd meg, nem lehet mindenki vezérigazgató. Sőt, ha nem a haverod haverja, vagy a szüleid barátai akik pozícióba tesznek, akkor lehetsz te akármilyen jó közgazdász, te éhen fogsz halni, én meg olajos kézzel, de jóllakottan fogok blogolni.

A KÉTKEZI MUNKA SEM BÜDÖS, EZT ÉRTSD MEG.
Csak azért mert régen a diplomást szopatták, most meg a "melóst", attól még helyre fog állni az egyensúly magától, és már látod te is. Nincs egy jó villanyszerelő 50 éves kor alatt, de munkanélküli bölcsész/jogász/közgazdász/stb. az van rengeteg. Gondoljátok át.

A rendszer úgyis helyrebillenti magát, csak az a kérdés, hogy a mérleg melyik serpenyőjében leszel amikor megtörténik.
Az Indexen megjelenik naponta 50-70 cikk, és majdnem ennyi hírecske, ehhez jönnek még az indexes blogok. Ennyi anyaggal az Index sikeresen előállítja a saját médiazaját. A címlapon gyorsan cserélődnek az anyagok, könnyen előfordulhat, hogy aki délután néz rá, az már lemaradt…..
Mostanában egyre több, a mai abszurdisztáni közbiztonsági állapotról szóló - gyakran egyenesen megdöbbentő - cikket olvasok. Egyre több és több a rablás, a garázdaság, a betörés, a verekedés, a zsarolás stb... Lassan egyes régiókban, varosokban a közbiztonság szintje nemhogy…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
Five Budapest policemen, all of them members of the Police Security Service (REBISZ), were taken into custody on Thursday after a young woman identified them as her rapists, Hungarian media reported on Friday morning. FULL STORY at Caboodle.hu Note: "Kneel and suck" was the order. Yes,…..
w Eroica II. 2007.05.14 19:26:00
[Első rész itt.]Tehát eljutott hősünk a szkepszistől és a felfedezéstől a mindentudásig, súlyosbítva azzal az érvrendszerrel, hogy „azért, mert különben beverjük az arcod”. A világ azonban ettől még úgy maradt, Gyurcsány nem mondott le, a zsidók zsidultak tovább,…..
w Szerény javaslat 2007.02.27 08:00:00
Mint tudjuk, a világ legnyomorultabb helye Közép-Afrika. Nincs mit enni, sőt inni se, viszont nagyon süt a nap, rengeteg igen fájdalmas betegség terjed, és nemhogy kórház, de fájdalomcsillapító sincs. Vannak viszont lovas és terepjárós milíciák, amelyek – államrend híján…..