Regisztráció Blogot indítok
Adatok
58múltam

0 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rainbow Bunchie, Llama BunchieITT megtekinthető...Lámológia..
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
Falujáró motorvonat Orosz óriás 2019.07.01 10:31:22
A Transzmas-holding/NEVZ 4ESz5k sorozatú villanymozdonya a legnagyobb a világon. A héten Ukrajnában jártunk, ami a kapudrog lehet a poszt-szovjet térség óriásvonataihoz és óriásmozdonyaihoz. Talán az amerikai, kilométer hosszúságú vonatok közismertebbek, de igazán komolyan csak a szélesnyomközű…..
58múltam 2019.07.06 08:44:00
@gigabursch: A Wikipédián talált adatokból számolva a tartós üzemi áramfelvétel 580 A körül van. Időlegesen ez az áramfelvétel 620 A-re nőhet. A műszaki adatok között az áll, hogy megengedett +4...-6 kV eltérés a névleges 25 kV feszültségtől. Ez talán ad támpontot a (felsővezeték) hálózati feszültségesésére nézve. Ami a frekvencia pontosságát illeti, a volt Szovjetúnióban, és vele együtt a "lágerben", így nálunk is nem volt annyira fontos, illetve a spórolás eleme volt egy kis késés. Most megnéztem, ez nem változott az utóbbi 30 évben. Egy mégoly nagy teljesítményű mozdony sem akkora terhelés, hogy befolyásolhatná a frekvenciát.
1880-as évek. Egy magas fa metszése, még emelőkosaras daru és motoros fűrész nélkül az Egyesült Államokban..
58múltam 2019.06.25 19:11:38
@pali923: Érdekes, hogy az angolban "ready money" és "hand money" egyaránt létezik, és mindkettőt készpénznek lehet fordítani. A másodikat akár kézpénznek is, szellemesen.
Minden idők legszörnyűbb tengeri katasztrófái kapcsán a Titanic, esetleg a Lusitania tragédiája jut eszünkbe, pedig a második világháború idején egy torpedótámadás következtében több mint 9000 utas, főként nők és gyerekek lelték halálukat a jeges Balti-tengerben, amikor a Wilhelm Gustloff…..
A gyárban volt ezer meg ezer dal, ami beleült a fejembe és nem takarodik ki még 10 év után se... és azóta se hallottam őket, még a google se adott ki eredményt...Az egyik ilyen már napok óta itt szerencsétlenkedik a fülembe, már szerintem Bandi is kívülről tudná, ha tudna…..
A tudósok már évtizedek óta gondolkodnak azon, hogy mire szolgál a zebrákon a csíkozás. Számos elmélet született: rejtőzködés, hőszabályozás, a csoportban elfoglalt hely – ám egyikre sem találtak bizonyítékot. Egy kutatócsoport, amely a bristoli egyetem és a kaliforniai UC Davis tudósaiból áll, úgy…..
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
58múltam 2019.01.23 08:20:42
@Desmont:
A léghajók megjelenésével egyidejűleg azonnal megkezdték az elhárítás módját is keresni. Az első ötletek között volt a hidrogén felgyújtása, de hamar kiderült, hogy nem egyszerű, a lövedékek nem okoztak tüzet. Még a gyújtólövedék sem, mert nem volt jelen oxigén (75% fölött a H nem ég). A lyuk pedig, amit a lövedék okozott kicsi volt a leeresztéshez.
Az óriásgalaxisok körül, akár több tucat kísérő törpegalaxis, ún. szatellita keringhet kaotikus pályákon, teljes összevisszaságban, ahogy azt a jól bevált Standard Modell meg is jósolta. Mondjuk a saját Galaxisunk esetében ez pont nem igaz, mert a kísérő szatelliták inkább egy közös keringési síkba…..
58múltam 2018.02.05 09:14:48
@gigabursch:
A szakzsargon már évtizedek óta befogadta ezeket a szavakat, épp az keltene zavart, ha valaki "jobban" fordítaná. Amúgy a fizikusok között sok a vicces kedvű, ami a névválasztásban is megmutatkozik, hadd emlékeztessek a kvarkok egyik tulajdonságára, a bájosságra, vagy más részecskék színére...
A DIC Australia tonereit szinte mindenhol használják a világon. Csupán néhány héttel karácsony előtt szörnyű tragédia rázta meg a cég  auburni tintagyárát, aminek a körülményeit még mindig vizsgálják...
58múltam 2018.01.28 09:21:56
@zaturek: , de főleg a szerző: az az idézett mondat magyarul azt jelenti, hogy az ismerősei voltak életvidámak, családszeretők; a hálón, amikor elbúcsúztak tőle.
Szerintem, aki blogot ír, legyen tisztában a nyelv használatával... Nem arról van szó, hogy ne értettem volna meg, mit akart írni, de az jön le, hogy igénytelen, műveletlen. Van egy közmondás: a stílus az ember. Lehet azt mondani, hogy apróság, nem érdemel szót se, de a blogot sokan olvassák, legyen hát a magyar nyelv helyes használatának színtere, ne a magyartalanságé. A hazafiságnak ez is része...
Profigrammer's Durran vagy nem? 2017.12.30 14:37:37
Megvolt az első Bitcoin rablás Magyarországon! Ezúttal nem virtuális pénztárcát raboltak ki, vagy fiókot törtek fel. Sokkal egyszerűbben jutottak pénzhez. Találtak egy befektetett, aki úgy döntött, hogy három jóvágású fiatalembertől az egyik sötét belvárosi kapualjban éjnek évadján fog Bitcoint…..
58múltam 2018.01.02 21:17:13
@zsenyeg:
Bocs, de a mértékegységek előtagjai között van a 10 a 12-en, aminek T a jele, és tera- az előtag, míg a Terra a Föld neve latinul, a sci-fi irodalom nagyon kedveli.
Kérlek, ne keverd.
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
Sexy Asian Girls Tera Patrick 2017.10.07 18:46:11
58múltam 2017.10.10 09:08:33
InspiredByFantasy Rólam 2017.02.17 22:56:54
Majd visszakerül ide is valami... De most levettem...
58múltam 2017.09.21 08:14:41
Csak négy elbeszélésedet olvastam el, de talán így is képbe kerültem. Ahhoz nem vagyok eléggé művelt, hogy szakértő kritikát írjak, de az kiviláglik, hogy sok fantazyt olvastál, és megtanultad a stílust. Az írásod intelligens, nyelvileg is helyes, keresve is csak pár vesszőhibát találtam. Talán jobb volna, ha lenne saját stílusod, de ebben már nem tudok tanácsot adni: mondom, hogy nem vagyok eléggé művelt. A Femina-Romana-Julia-Bianca könyvek között simán elférne bármelyik írásod, talán meg is jelennek az erre specializálódott sorozatok valamelyikében?
Hozod, amit a tankönyvek írnak a nők szexuális fantáziáiról: erőszak/többes erőszak.
Azon gondolkodom, vajon nem adsz-e mintát az érzelmileg eldurvult fiúknak, akik az írásaidat olvassák: nem fogják-e azt gondolni, hogy a megerőszakolt nők valójában élvezik az erőszakot. Remélem, hogy nem; az olyanok talán nem olvasnak semmiféle irodalmat, a neten sem.
Érdekes, de nem találtam szexuálisan izgatónak a történeteidet. Lehet, hogy csak azért nem, mert tökéletesen ki vagyok elégítve, a nőm minden módon a kedvemre tesz, és amit én adok neki, azzal maradéktalanul elégedett. De talán nem is az a célod az írással, hogy másokat felizgass, inkább azt érzem, hogy ki kell szabadítanod magadból ezeket az elfojtott vágyakat, amelyeket - gyanítom - a valóságban sose szeretnél megélni. A szex fizikai részét mindenesetre érzékletesen és őszintén írod le, az én tapasztalataimmal megegyezően. Le se tagadhatnád, hogy nő vagy, a férfi szexualitását csak nyomokban érinted a novelláidban.
Olvasmányos, amit írsz, de szívesen találkoztam volna egy kicsit változatosabb témákkal is.
L
Hét tenger Hitler anyahajója 3. 2017.09.14 09:21:09
Vízrebocsátása után a Graf Zeppelint átvontatták a Deutsche Werke kikötőjébe, ahol tovább folytatódtak rajta a munkálatok. A hajó építése a tervezett tempóban haladt, és a háború kitörésekor már majdnem 90 %-os készültségi állapotban volt. A hajtóműveket és a kazánokat már beépítették, s elkészültek…..
Ki volt az a magyar, aki segítséget adott neki a relativitáselmélethez? Mekkora része van sikerében első feleségének? Mi köze Yodához? Gondolkodott-e, hogy anyát vagy lányát vegye feleségül? Hogy szólt bele a politika a Nobel-díjába? Melyik szerve járta be befőttesüvegben Amerikát egy Buick…..
A napelemeket az utóbbi évtizedben már 35-40 éves időtartamra tervezik, és többnyire olyan akár szélsőséges időjárást is jól tűrő anyagokból állnak, mint az akár jégesőnek is ellenálló, edzett üveg, a rozsdamentes acél, az alumínium vagy az UV sugárzás álló solar-kábelek. Emellett nem tartalmaznak…..
58múltam 2017.05.04 11:43:17
@MaxVal BircaMan HJCD: iróniaértés negatív.
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
58múltam 2017.04.27 21:31:22
@SomiTomi:
Bevallom, hogy nem teljesen értem, amit írsz.
Mi az, hogy a feszültség iránya? Nálam a feszültség(különbség)nek nagysága van, meg előjele.
Az egész diskurzus onnan indult, hogy azért 50 Hz, mert 100 x változik a feszültség iránya. Nekem ez nem világos. A feszültségnek van abszolút, és előjeles értéke. A 100 V az lehet a 0-hoz képest +100, vagy -100, és a fénycsőnek, meg az izzónak mindegy, De már egy mágnesnek, motornak nem! Mármost nekem a +100 V-tól a -100 V-ig a feszültség csökken, és ha a "feszültség iránya" ezt jelenti, akkor az egyféle: csökkenő. Ha azt akarja valaki mondani, hogy a hálózati 50 Hz azt jelenti, hogy a feszültség abszolút értéke másodpercenként 100 x éri el a csúcsértékét, akkor az igaz.
Ha viszont a feszültséget vektoros jelenségnek értelmezzük, ami egy nagyon szemléletes kép, akkor azonnal minden a helyére kerül, mert egy perióduson belül a feszültség minden pillanatértékéhez más nagyságú és irányú vektor tartozik, és nincs tere a periódusonkénti 2 értéknek. Azért 50 Hz, mert a feszültségvektor másodpercenként 50 x mutat ugyanoda.
Az eredeti cikkben egy rendkívül pongyola, és részben hamis állítás van, de értjük, éppen erre a vektoros képre utal. A hozzászólásomban adtam egy talán szerencsésebb megfogalmazást.

A deriváltat csak azért említettem, mert "igazi hős" csacskaságot írt az inflexiós pontról, neki válaszoltam. Más okból nem deriváltam a színuszt, és azt sem értem, hogy a Ucsúcs-nál mit kéne számolnom, mit hagytam ki, mit befolyásol az, hogy az első derivált ott 0, ami egyébként kétségtelenül igaz. Nem a feszültség változásának irányáról (deriváltjáról) beszéltem, ahogyan állítod. Viszont itt megértettem, miból ered a félreértésed. Azt írod: "a feszültségnek az irányáról (előjeléről). Az általad leírtakból egyébként nagyon jól látszik, hogy egy perióduson belül két előjelváltás van." Azt hiszem, te arról a képről beszélsz, amikor az állandó állapotú hálózatokat leíró csomóponti egyenletekben a feszültséget egy nyíllal jelöljük, mely fölfelé mutat, ha pozitív, és lefelé, ha negatív feszültség van az adott pontban. Akkor viszont a teljes pozitív félperiódusban ez a nyíl mindig fölfele mutat, a negatívban pedig mindig lefele. Előjelet a nullátmeneteknél vált, azokból 2 van, és egy perióduson belül csak egyszer vált pozitívból negatívba, a másik átmenet negatívból pozitívba történik, tehát megint nem sérül a mondás, hogy 50 x mp-ként.

Még egyszer: a feszültség a pozitív félpriódusban 5 ms-ig nő, azután 5 ms-ig csökken, majd a csökkenést monotonon folytatja a negatív félperiódusban 5 ms-ig, végül 5 ms növekedéssel eléri a kiindulási értéket (0). Gondolom, nincs vita köztünk abban, hogy mondjuk +200 V-tól -200 V-ig történő változást csökkenésnek kell nevezni, és a feszültségnek csak az abszolút értéke fog hol csökkenni, hol nőni.
58múltam 2017.04.28 10:31:11
@SomiTomi:
Köszönnöm a visszaigazolást, eszerint eltaláltam, mit értettél irány alatt. Megértem az érvedet, de tudomásom szerint a villamos hálózatanalízis nem használja ezt a fogalmat.
Utólag sokszor végiggondoltam az inkriminált mondatot az eredeti posztban, abban igazat adok neked, hogy következhet belőle az, amit írtál, akár azt is lehet mondani, hogy annak a megfogalmazásnak a 100-szori "irányváltás" lehet a folyománya. Ebből is látszik, milyen rossz meghatározás.

"igazi hős" az Ucsúcs pontra mondta, hogy inflexiós pont, Ez volt a csacskaság.
Amerika keresi az emberarcú fideszest. De nem találja...
58múltam 2017.04.23 13:36:28