Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eaposztrof

4 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
oktatás-filozófia problémafa 2008.09.06 08:14:47
a sok egyszerű projektmenedzser kitalált egy marék olyan módszert, amivel áltluk komplexnek látott dolgokat tudnak elemezni a viszonylag egyszerűen felépített agyukkal. nem szégyen tőlük ellesni dolgokat. az egyik, ami nagyon tetszik nekem, és haszonnal forgattam már magam is, az a…..
A Flattr egyik legnagyobb nehézsége, mellyel rövid létezése óta szembe kell néznie, hogy senki nem érti miről szól. Megpróbálom ezt most magyarul elmagyarázni. Bevezetésként: A Flattr egy mikro-fizetési rendszer. Ez máris egy sokat használt és könnyen értelmezhető magyar szó.…..
Tod Seelie eredetileg Cleveland-ben született, majd Brooklyn-ban telepedett le, közben azonban bejárta öt kontinens, több mint húsz országát és közben fotózott, természetesen, hiszen ebből él. Alapító tagja a The Miss Rockaway Armada csapatának, amely a Swimming Cities mozgalom…..
Amikor először láttam a Való Világ negyedik szériáját beharangozó szpotot, nem hittem a szememnek. Nem értettem, mire lehet jó ez a szinte szándékosan vacak, lapos, kiszámítható és közönséges reklám. Aztán rájöttem, hogy igazából nincs is ezzel nagy baj, hiszen nem lehet…..
Judittal megbeszéltük, hogy mivel én abszolút újonc és tudatlan vagyok hacker-témában, megpróbálunk valahogy előnyt kovácsolni a nézőpontomból, és egy poszt erejéig tudatosan fogom képviselni a kívülálló álláspontot, hogy ezáltal kicsit közelebb jussunk a dolog…..
eaposztrof 2010.11.10 14:37:11
a köznyelv az IT biztonság terén használja a hacker jelzőt, régen a rádióamatőrök, azelőtt pedig a feltalálókra, ezermesterekre volt jellemző.

minden hacker másként, saját érdeklődési körének megfelelően ismertet a hacker fogalmat. én azt mondom, hogy a hacker az aki a dolgok mögé lát, és az eszközök, rendszerek, elvek alkalmazása helyett inkább azok működése foglalkoztatja.

egy kreatív káoszra épülő közösség képes különösebb erőfeszítés nélkül alkotni és produktívan élni, felülkerekedni a korlátokon, és egy élhetőbb alternatívát biztosítani a kevésbé eredményes rendszerek mellett.

egy effajta társulás inkább a céltudatos fejlődést megelőző szakaszt testesíti meg, mint a céltudatos jelzővel illethető cselekvéseket.

az elért eredmények szélesebb társadalom számára is hasznosak, mivel alapelveink közé tartozik a transzparencia, nyílt rendszeresk alkalmazása és nyílt kódok használata.

a közösség teljes függetlenségre törekszik, és természetesen vannak elvek és stratégiák amelyek figyelembe vétele elengedhetetlen az eredményes működéshez. kezdetekben felmerülhetnek kulturális konfrontációk, de minden esetben a kihívás megértése segíti az együttműködést. a hackerspace "hálózat" inkább egy mozgalomnak nevezhető, és természetesen folyamatos a kommunikáció, együttműödés és egymás segítése, országon belül és nemzetközi szintéren egyaránt.

a hackerspace egy önfenntartó független közösségi műhely.

akár a legszélsőségesebb érdeklődési körrel rendelkező személyek is - egymás megismerése által - meg tudják találni a közös pontot, amely mentén elindulva születnek az innovációk, újdonságok.

a hackerspaceben a cselekvés határoza meg az eseményeket; ha ez egy közös érdekhez kapcsolódik, vagy párhuzamos egymásra hatás jellemzi, csak erősödik, de jelegében nem változik.

ha belátják, hogy léteznek a közösségben erősebben hangadó egyének, hogy tudják mégis megtartani a hierarchia-ellenességet?
nem beszélünk hierarchia-ellenességről (hiszen az biztosítja a jelenlétét), hierarchia-mentességről beszélünk. talán ez az a pont, amelyet a kelet-európai kultúrában kissé nehézkes "teljesíteni", de a cselekvés-elvűség megértése után többé nem merülnek fel hatalmi és döntéshozói kérdések.

mennyire érzik úgy, hogy szubkultúrát képviselnek? mik azok az elemek, amikben észreveszik, hogy esetleg befolyásolnák a mainstreamet?
nem foglalkozunk társadalmi rangsorolásokkal.

egy hacker számára a párhuzamos valóság megélése teljesen természetes, így egyáltalán nem jelent hátrányt. a hackerspacere úgy lehet tekinteni mint egy másik otthon, épúgy mint az iskola, munkahely, család, stb.. a spaceben a hacker-énünk teljes mivoltában meg tud nyílvánulni, míg a polgári létben ez jelentős korlátokba ütközik.

delta, élet és tudomány, a technika és a világháló csodálatos világa, szinte mindnyájunknak jelentős hatásal van az életére.

az effajta közösségek már léteztek a globalizácó és posztmodern, nagyvárosi lét előtt is, és létezni fognak ezután is. a globalizáció nincs különösebb behatással, de a posztmoder-nagyvárosi-lét erősíti az igényét.
Onlinemarketing blog Recseg-ropog 2010.09.22 14:10:00
Rossz nézni, ahogy a közösségi média kezdi szétverni a hagyományos, eddig megszokott kommunikációs beidegződéseket. Eddig az teljesen normális volt, hogy húztunk egy határidőt: eddig nincs semmi információ, majd innentől kezdve van minden.A kíváncsi emberek maradtak kíváncsiak,…..
Április 12. a Kikötő Friss, az utolsó anyag (7:24).    ..
készül a kiállításra: burnstation@hspbp from eaposztrof on Vimeo...
"Az a jövő, hogy nem eltávoltjuk, hanem jogostjuk a tartalmakat." Kerekasztal a szerzői jogokról..
modellek: Anna Selezneva, Sean O'Pry fotós: Mario Sorrenti ..
Első körben egy BurnStation felállítását terveztük, majd egy jogász felvilágosított, hogy a jelen jogi korlátozások miatt Magyarországon ez nem lehetséges. Felmértük, hogy mit tehetünk a megvalósulás érdekében. Felmerült, hogy kirakunk egy szomorúra festett kikapcsolt…..
kiállító: HackerSpace Magyarország - Hungarian Autonomous Center for Knowledge (független magyar tudásközpont) // http://hspbp.org/ jogi háttér: Asimov Alapítvány rendezvény: Kopirájt 300 // http://kopirajt300.blog.hu/ helyszín: Open Society Archive //…..
burnstation-logo.png · 400x156 · 20,78 KB URL: http://burnstation.blog.hu/media/image/burnstation-logo.png..
 A MÁV-START Zrt. pályázatot hirdetett: „Kerékpárszállítási lehetőség megjelenítése a vonatokon” címmel: „Célunk, hogy a kerékpárszállító vasúti járművek külső felületén olyan jellegzetes ábra jelenjen meg, amely alkalmas arra, hogy a…..
Yuri Suzuki, japán designer és zenész (?) érdekes utcabútort tervezett, melyet Új-Delhiben állított ki elsőként. A szemre is kellemes készülék befogadja az utca zörejeit, majd azok mennyiségének megfelelően állít elő és bocsát ki fehér zajként aposztrofált, borzalmas…..
A klasszikus, mondhatni időtlen formák újragondolása a design-evolúció egyik legtöbbet mozgatott területe. Ezt a vonalat követi Craighton Berman asztali lámpája is, amely a szinte a minimumra egyszerűsítette a tárgy felépítését. A műanyag várzra tekeredő, nagyjából 30 méter…..
addict Írj egy Class dumát! 2010.01.19 17:30:00
Egy kis minipályázatot írnék ki a Class FM meglepő poszterére építve, amelyen valamilyen okból kifolyólag szabadon hagyták a logófejű alak szövegbuborékát. Lehet, hogy eleve nem is akartak odaírni semmit, vagy csak nem jutott eszükbe egy class duma sem, de az is lehet, hogy egy…..
És most tényleg ez az utolsó "újtervekérkeztek" post, nekilátunk a beérkezett, rengeteg logó összerendezésének, hogy valami egyszerűen áttekinthető, ugyanakkor látványos megoldással kommentezhetővé tegyük a beérkezett munkákat. Hajtás után tehát a hosszabbításban…..
Half Pécs Squad Antichrist (2009) 2009.12.28 20:25:00
dzsoni:Akkor fussuk le gyorsan a megszokott köröket... Az Antikrisztus a dán, magát istennek valló Lars von Trier legújabb filmje, amely - természetesen - botrányfilmre sikeredett, Cannes-ban inkább gyűlölték, mint nem (érdekes, a skandináv kritikusok imádták...) és közönségét…..
Tegnap óta kint van a Turulcsirip jobb felső sarkában, hogy Csirip Live!, és szombat este... Aki kicsit is ismeri a hazai bulváréletet, az tudja, mi lesz a Nagy Esemény szombat este. De vajon hogy kapcsolódik ehhez a Csirip? Természetesen úgy, hogy az RTL Klubnál is látják, tudják,…..
Nem gyakorló felnőtteknek valószínűleg az égvilágon semmit sem mond a Minimax csatorna neve, de a gyerekeseknek valószínűleg azonnal beugrik valamelyik itt látott mese. Persze ezen az adón is vannak furcsa mesék (például Noddy, a kissé gyengeelméjű autóvezető játékbaba, Flipper…..
A Mashalbe-ön olvasom a PostRank pár hónapja indított analitikájáról szóló hírt. A lényeg, hogy ez egy olyan szoftver, mely azt méri, hogy milyen volt a teljesítménye a szájtunknak például a Twitteren vagy a Diggen, vagy a FriendFeeden. A cucc egyelőre a Facebookkal nem tud mit…..
Fokozódik a nemzetközi helyzet a pumpa logópályázatának kapcsán. Sörszagú fogadkozások mellett mellett új terv is érkezett eaposztrof, vagyis az eaposztrof | dotHEAD project révén. A pályamű filozofius kibontása így kezdődik (majd hajtás után folytatódik): "a design, mint…..