Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DBeer

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Sörművek Fater 2018.02.08 12:25:27
Illat: klasszikus lager Hab: sűrű, kemény Szín: óarany  A jó sört mindenkinek jelmondattal egyetértek, csak kinek mi a jó sör? Aki naponta megissza az ihatatlan hulladékot, vagy akinek a túlárazott középszer a tuti, nos számukra az a jó sör. Rátérve a témára, ez a Fater már megint a savanyú…..
DBeer 2024.02.19 08:57:32
@JohnyMclaine: Korábban ittam olyat 500 ft-ért, és nem ízlett, savanyú íz votl benne, az ugyanennyiért akkor megjelent IPA pedig szerintem a Harcos IPA, csak a Lidlben jóval olcsóbb volt, így egyik sem érte meg sajnos. Már nem jelennek meg a boltokban olyan új sörök, amikre megérné rámenni sajnos, netről érdemes rendelni nagytételben jóságokat inkább. Kivéve persze a Lidl jól bevált időszakos sörei, pl. Festbier, belga sörök, angol pakk.
sörfigyelő Hubertus Premium 2019.02.17 18:34:20
Illat: kimaradt a jegyzetből Hab: közepes lyukak, rugalmas Szín: óarany  Eleinte a szokásos csehes, nem drága, de korrekt sör, aztán később egyre jobban érezni a telt malát, hogy a végére a komló is előkerüljön és kifejezetten jó, enyhén citrusos és frissítő legyen, de sajnos viszonylag hamar ér…..
sörfigyelő Csíki Krém 2017.12.05 08:29:26
Illat: telt csehes Hab: sűrű, krémes Szín: óarany  A csíkiek a kínálatukat pasztőrözetlen sörrel bővítették, ami azért lepett meg kissé, mert csapoltan már árulták a szűretlen változatot és az volt eddig a legfinomabb tőlük, tehát 'újításként' inkább számítottam arra. Természetesen ez lágyabb…..
sörfigyelő Szentandrási Mutti 2018.08.21 20:10:55
Illat:  édes, fűszeres Hab: sűrű, kemény Szín: narancsos óarany  Jól rácsodálkoztam amiért kisüvegben árulták, ugyanis az Óbudai Kisüzem Fesztiválon már ittam ilyen névvel szentandrási sört, de azt hoplagerként csapolták és nem volt hidegkomlózva. Amúgy egy édes komlózású, malátás, könnyű lager…..
Illat: édes, telt, pörkölt maláta Hab: masszív, drapp Szín: fekete   Valamiért arra gondoltam, ez egy gyengébb Houdini lesz, azonban a szentandrásiaknak sikerült két felső kategóriás sört kihozni egy hónapon belül.   A sűrűsége és teltsége a garancia arra, hogy megfékezzék az agresszív rozst,…..
sörfigyelő De Helder 2015.02.10 10:45:36
Illat: olcsó lengyel sör, konkrétan: Dock Hab: puha Szín: aranybarna Egészen telt, édes íz, ami a tavaly kóstolthoz képest komoly változás, mivel az annyira híg és semmilyen volt, hogy nem tudtam posztot írni róla.  Ennek a rejtélynek az egyik megoldása lehet, hogy a fix szerződésre szállítandó…..
DBeer 2023.10.16 00:26:29
@Láttukmár: Ezekből a boltokban van Pilsner is, de az is rossz sajnos. A német névvel hogy próbálják átverni a népet, lehet h páran beveszik :)
sörfigyelő Peroni 2018.09.05 15:49:11
Illat: enyhén édes Hab: rugalmas, szép Szín: arany  Megint egy olyan termék, mely az olaszok sörhöz való sajátos viszonyát bizonyítja. A Morettihez hasonlóan ez is hígnak érződik, viszont az eurolageres semlegesség helyett enyhén savanykás, de még elviselhető karaktert kapott. Az utóíze is ehhez…..
                                    Auchan márciusi sörvásár - gyorsjelentés a 2023. március 2-29. közti ajánlatokról Itt egy újabb alkalom, amikor aztán pláne óriási szükség van a szakértői és főleg tiszta fogyasztói szemléletünkre, ugyanis az elmúlt évben rendkívüli mértékben…..
DBeer 2023.03.23 00:28:34
@zefike: Egyet értek, én online rendeltem Pest megyébe és nálam is a legtöbb nyári lejáratú, bár az elején felsoroltak augusztusig elállnak, és a DAB idei főzet. A Bitburger-Radi-DAB nagyobb akció online nem működött. Bitburgerből én is foci VB-s dobozokat kaptam.
sörfigyelő Berliner Pilsner 2022.12.01 10:41:28
Illat: édes, virágos Hab: sok, masszív Szín: óarany  Közepesen könnyű, virágos ízű, óvatosan keserű, kicsit tapadós malátájú ivósör. Német létére elég lazára veszi magát. Jó tudni, hogy a Berliner Kindl ilyenre is képes. Enyhén túlárazva, de egyszeri kóstolásra belefér. Külalak: látványosan…..
DBeer 2023.03.15 19:45:25
@bottleopener: Erre gondoltam: untappd.com/b/privatbrauerei-eibau-berliner-geschichte-hefeweizen/3679991
Egyetértek az első komnmentelővel: "Privatbrauerei Eibau a gyártó"
Itt vidéken megjelent egy kis boltban 310 forintért, ennyiért el is fogyott :)
sörfigyelő Pécsi Bio Pale Ale 2020.03.29 12:06:09
Illat: Semmi. Talán tarló Hab: Szép, selymes, piszkosfehér Szín: Homályos, de nem zavaros, gyenge akácméz színű, mintha fehér grapefruitlé lenne   Hát ez amolyan semmilyen, de legalább jól összeáll. Mondjuk sejteni lehetett, hogy az új bio széria Achilles-sarka a pale ale lesz. A pale összejött…..
DBeer 2023.03.13 17:30:48
Ezt és a bio búzát nagyon olcsón kiszórják most: pecsisorshop.hu/akcios-termekek/
Nekem már megérkeztek, és nem közeli lejáratúak, májusban jár le a búza, a pale ale csak augusztusban. Most a pale ale nem savanyú, és rendesen szűretlen.
Illat: korrekten komlós Hab: rugalmas Szín: arany  A test elbújik a komlózás mögé, ami nem véletlen, mert ez a leggyengébb Konrad. Kicsit tapad a nyelvre, enyhén meg gyógyszeres az íze, de ettől még nem lesz rossz sör. Pont annyit ad, amennyit egy olcsó, belépő szintű cseh sörtől elvárhatunk. A…..
sörfigyelő Staropramen Praha 2021.04.18 17:58:06
Illat: szúrós kénes-pincés Hab: rugalmas, tapadós Szín: arany, átlátszó Bőcsött Konrádosították a Staroprament. Levettek 1%-nyi alkoholt és fémesen megkeserítették. Voilá, kész az új termék. Azért kezdjük már szakmailag a kritikát: ha egy pilseniből lágert akarok csinálni, akkor nem hogy kevesebb…..
sörfigyelő Rizmajer Világos 2021.01.11 11:20:12
Illat: telt, fűszeres Hab: masszív Szín: arany  Egy éve mintha még más lett volna ez a sör, magasabb volt a szárazanyagtalma, de ízre nagyon alap volt. Most a kevesebb anyag ellenére teltebb lett. Nagyjából a magyarosan kicsit édes, kissé virágosan fűszeres, tipikus hagyományos kézműves lagerre…..
sörfigyelő First Mexicano 2020.11.26 19:42:35
Illat: édeskés, kukoricás lager Hab: hamar eltűnt Szín: világos, kicsit ködös Az értékelésnél figyelembe vettem, hogy maga a típus köré nem szerveznek gourmet versenyeket, nemzetközi zsűrivel, mert nem nagyon van mit értékelni. Ez a sör pedig a kategóriájában jó. Az biztos, hogy sokkal jobb, mint…..
Illat: Paulaneres: inkább erjedt pincés, de nem édes Hab: paplanos, de aztán meglágyul Szín: vonzó búzasárga, teljesen hazy, picit sötétebb is Tipikus példája, hogy hogyan lehet alacsonyabb anyagtartalomból korrekt sört készíteni. Nemsokára lesz teszt a nemrég a Lidl polcain megjelent…..
sörfigyelő Frankenthaler Festbier 2020.09.20 19:02:19
Illat: németesen malátás, kenyérhéjas, talán a rozst is bele lehet érezni Hab: krémes, lágy Szín: sötét arany, már-már barnás, kicsit homályos (jó értelemben) Azért vettük a bátorságot tesztet írni, mert ezt a doboza szerint már nem a Perlenbacher főzi a Lidl-nek (azoktól most egy búzával jöttek…..
sörfigyelő Dreher Red Ale 2019.02.22 15:47:48
Illat: édeskés Hab: sűrű, lágy, piszkosfehér Szín: narancsos-bordó  A Dreher alaposan felkészült a tavaszra. A Kozel prémiumosítása és a Dreher Classic Golddá változtatása után egyből kijöttek a jelenleg egyetlen felsőerjesztésű nagyüzemi hazai vörös sörrel. Ügyes lépés volt, mivel nincsen…..