Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmreceptek

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmek receptre Filmek (teljes) 2022.01.04 18:12:42
Leállították az általunk is kedvelt Filmek (teljes) nevű csoportot, bizonyára a gyanús adománygyűjtések miatt. Aki továbbra is szeretne jó filmeket nézni, azt szeretettel várjuk a Filmteraszon! Kevesen vagyunk még, de minden feltétel adott, hogy újra összeállhasson ugyanaz a népes - a csalók miatt…..
Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász, akinek az élete a versenyekből és a bulikból áll. Egy este nem tud aludni, és összeismerkedik egy furcsa benzinkutassal, aki látszólag lecsúszott figura, pedig pontosan ott van ahol lenni akar. Beszélgetéseik a rejtélyes idegennel ráébresztik, hogy milyen…..
Franciaország csodára vár, egy hősre, aki megmenti az országot az angoloktól. Egy tapasztalt, harcban edzett férfira van szükség, hogy vezetésével szembeszálljanak a világ egyik legerősebb hadseregével. De mi van akkor, ha ez a hős egy fiatal lány? Ha erős a hite, ha látomásai vannak és Isten szól…..
Filmek receptre Halálsoron (1999) 2021.12.01 09:52:00
Csodák márpedig vannak. Stephen King klasszikusának filmadaptációja egy nemierőszakért bebörtönzött napszámosról, John Coffey-ról szól, aki hatalmas termetét és erejét meghazudtolva egy gyámoltalan lélek, egy óriási fekete mackó. Csakhogy a siralomházba kerülve furcsa dolgok kezdenek történni.…..
A filmben Herman Melville (Ben Whishaw) felkutatja az Essex legénységének utolsó, még élő tagját. Thomas Nickerson (Brendan Gleeson) egész életében titkolta mi történt a hajón. Nagynehezen beadja a derekát, majd a 14 évesen az Essex fedélzetére került árva (a fiatal Nickerson szerepében Tom Holland)…..
Filmek receptre Vándorút (2010) 2021.11.28 18:16:42
Az adventi időszak csendes, elmélkedéssel töltött hónap, amikor testi-lelki megtisztuláson mennek át a hívők. Ezt az elcsendesedést szeretném az egyszerű filmkedvelő emberek számára megadni a Filmandventtel. Ha Iste… akarom mondani az Admin engedi, akkor az adventi gyertyagyújtással párhuzamosan…..
Újragondoltuk az adventi hagyományokat! A mi kalendáriumunkban nem csoki bújik a számok mögött, hanem egy remek film. Nem gyertyát gyújtunk, hanem egy-egy hétig a hit, a remény, a szeretet és az öröm témaköreit járjuk körbe olyan (nem vallásos) filmekkel, amelyek néha elgondolkodtatva, néha mosolyra…..
A filmet nézve az egyik pillanatban még hangosan nevetünk, a másikban pedig már könnyekig meghatva pislogunk.Hat gyönyörű, életteli nő gyűlik össze rendszeresen a louisana-i Chinkapin fodrászatában. Shelby az esküvőjére készül, és míg édesapja próbálja elhessegetni a magnólia fájukon megtelepedő…..
Julia Fiona Roberts 1967. október 28-án született egy Smyrna nevű kisvárosban, Georgia államban. Állatorvosnak készült, később mégis újságírónak tanult, ám bátyja, Eric Roberts sikerein felbuzdulva úgy döntött, hogy megpróbálkozik a színészettel. Jól tette! Színészi pályájában az átütő sikereket a…..
Filmek receptre Áttörés (2019) 2021.10.28 14:14:20
Amikor Joyce Smith örökbefogadott fia, John alatt beszakad a befagyott tó jege, minden remény elveszettnek tűnik. A kamasz majd negyed órát volt a fagyos vízben, mire sikerült kimenteni. Az orvosok szerint azonban a kómába esett fiúnak semmi esélye arra, hogy felépüljön. Csakhogy Joyce-t nem érdekli…..
Filmek receptre Pig (2021) 2021.10.21 15:32:50
Rob (Nicolas Cage) az oregoni erdőségben, szarvasgomba vadász malacával, nomád körülmények közt. Disznója - egyben hű társa és barátja - mesterien szagolja ki a szarvasgombákat, ezek eladásából él. Kedvencét azonban elrabolják, így kénytelen nyomozásba fogni, amelyben Amir, egy fiatal és törtető…..
A Good bye, Lenin! egy 2003-ban bemutatott német filmdráma, amely humoros és tragikus elemeket vegyít. Az NDK bukása és a német újraegyesítés idején játszódó történet lényege, hogy egy testvérpár NDK-rajongó anyja hónapokra kómába esik, semmit sem tud a végbement változásokról, és amikor felébred, a…..
Kimani Maruge élni kíván a kormány által beígért ingyenes oktatás lehetőségével. Százak tolonganak a beiratkozáskor, hiszen Kenyában az írni-olvasni tudás jelenti az egyetlen kitörési lehetőséget a nyomorból. Csakhogy Maruge kissé túlkoros, a gyerekeknek szánt programra 84 évesen jelentkezik. Persze…..
A tizenhét éves Isabelle (Marine Vacth) egy teljesen átlagos család tagja, szülei és testvére szeretik őt, mindegyikükkel jó a kapcsolata, minden adott, hogy boldog legyen. Csakhogy a nyaralás alatt elveszti a szüzességét, a szerelembe esés helyett úgy dönt, hogy a testével fog pénzt keresni. Hogy…..
5 skandináv film a téli napokra, a kultura.hu filmajánlóihoz összegyűjtöttük a filmek online változatait. Jó szórakozást! Az eredeti cikk az ajánlókkal: https://kultura.hu/5-skandinav-film-a-teli-napokra/ Örök kedvenc a Vadászat, jó sztori és remek színészi alakítás. Az eredeti Engedj be! és annak…..
A jómódú lengyel fiú, Jacob (Robert Pattinson) állatorvosnak készül, ám az államvizsgája napján egy csapásra mindent elveszít. A fiú potyautasként kerül a Benzini-fivérek világhírű cirkuszának vonatára, de szaktudása miatt nem dobják ki. Aztán megismerkedik az igazgató és egyben porondmester…..
Filmek receptre 9 (2009) 2021.10.12 14:19:05
A Föld kietlen tájjá vált. A Nagy Gép segítségével a világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a humanoidokat. Miközben világunk darabokra hullott, misszió indult a civilizáció megmentéséért - egy kis csoportnyi rongybabaszerű teremtmény, akikbe az emberiség utolsó napjaiban…..
Joe Gardner egy gyerekkori élménye miatt rajong a jazzért, ezért is lett zenetanár egy középiskolában. Amikor teljes munkaidős állást kap az iskolában, kész lemondani álmairól, hogy híres dzsessz-zenész lesz. Az utolsó pillanatban kap egy rendkívüli ajánlatott, turnéra indulhat a kedvenc jazz…..
A történetben Juliet Ashton (Lily James), az író 1946-ban levelet kap Guernsey szigetéről, a nagyon furcsa nevű, Krumplihéjpite Irodalmi Társaság egyik tagjától. A kezdeti levélváltások után egyre több guernsey-i lép/szól bele a kéziratos beszélgetésbe. Ekkor Juliet úgy dönt, elutazik a szigetre,…..
Zak, a Down-szindrómával küzdő fiatalember rajong a profi birkózásért. Családja nem lévén idősek otthonában él, miközben arról álmodik, hogyan váltsa valóra álmát. Egy nap lelép az otthonból, és elindul, hogy jelentkezzen a bálványa, The Salt Water Redneck profi birkózó iskolájába. Útja során…..
A film Gerhard Richter festőművész életét vette alapul és követi 30 éven át, Németország legsötétebb korszakain keresztül. A Mű szerző nélkül megtanít arra, hogy soha ne nézzünk félre. A legtöbb kritika ennek a szembenézésnek a történelmi vetületét emeli ki, hogy ne felejtsük el a gaz nácik…..
Filmek receptre Nyelés (2019) 2021.10.07 16:23:11
Hunter (Haley Bennett) látszólag tökéletes életet él. Férje, Richievel (Austin Stowell) gazdag családból származik, így a nő egyetlen feladata, hogy odaadó társa legyen férjének. "Boldog vagy vagy csak úgy csinálsz, mintha az lennél?" A külvilág számára mindez irigylésre méltó, de a kedves és…..
Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő, de házassága zátonyra fut és alkotói válságba is kerül. Egy barátnője repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances egy ódon villában kap szállást, ami pillanatok alatt elvarázsolja. Rémes ötlete támad, hátat…..
Filmek receptre Az ajtó (2012) 2021.10.06 09:54:52
A film Szeredás Emerencről szól, aki amolyan mindenesként lép egy írónő és férje életébe. Több lesz egy barátnál, hiszen Emerenc egy személyben tanító, családtag, sőt egy kicsit még szent is. A cselekmény valamikor a hatvanas-hetvenes években játszódik. A hétköznapokat hetek és hónapok, a hónapokat…..
Tizenegy évvel fia halála után Einar Gilkyson (Robert Redford) ajtajában megjelenik volt menye Jean (Jennifer Lopez), akit a balesetért felelősnek tart, és magával hozza unokáját Griff-t, akiről eddig nem is tudott. A nő jelenléte rég beforrt sebeket szakít fel az öregben. A cowboy stílusú Einar…..