Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adambrunner

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Julian Robin designer tervezte a Cub Lamp névre hallgató beltéri világító oblektumot, amely első ránézésre egyszerű fakockának tűnik. A kilógó vezeték azért sejtetni engedi, hogy valami történni fog, ha áramot kap, de az egyelnetesen megvilágított faerezet és a levélminta…..
Kedves olvasóim, elköltöztem!Amennyiben RSS-en keresztül olvasod ezt a bejegyzést, kérlek változtasd meg az új címre: http://adambrunner.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rssÜdvözlettel,adambrunner..
Bent merült fel ismét a probléma, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben lecserélni egy szövegben a benne található webcímeket (URL) kattintható HTML linkekre. A megtalálásuk igazából annyira nem volt bonyolult, aki írt már pár reguláris kifejezést (regular expression), annak…..
Tegnap eléggé összezavart egy PHP viselkedés, amiből bug report is keletkezett. Mikor reagáltak rá, logikussá vált a viselkedés, viszont még több kérdés merült fel bennem. Ma bent beszélgetem erről Zolival és benne is – remélhetőleg – ugyanazok a kérdések…..
Történt is mostanában, hogy szükség lett volna arra, hogy a Flash egy bizonyos anchor-hoz ugorjon – megszokott <a href="#header" /> megoldás HTML-ben –, szóval gondoltuk tök egyszerű lesz, hogy navigateToUrl('#header'); és boldogság!Minden szépen és jól…..
Igen, ez a nagy kérdésem, hogy hogyan is lehetne ezt? Flash-ben bekövetkezett eseménykor szeretném, ha értesülne róla a JavaScript, tehát, hogy a beágyazott Flash Applet egy JavaScript event-et dispatch-eljen.Valaki tud rá megoldást?Nem, a fix metódusnév meghatározása nem jó, az nem…..
Igazából nem volt szó másról, minthogy egy oldal lekérésekor a teljes megjelenítési időnek: a 10%-a szerver-oldalon történik; a maradék 90% viszont a kliensnél, így ezen lehet a legtöbbet gyorsítani a kliensnél 10% a HTML letöltése és feldolgozása…..
Architectures for scaling AJAX applicationsThe Power of RefactoringKeynote — Web Standards to make life easierIgnore the DOMMajd igyekszek írni mindegyikről, igérem!..
Azt kell, hogy mondjam, a helyiek kitettek magukért rendesen! A szervezés nagyon jóra sikerült, a kaják és minden egyéb remek, azt hiszem a képek magukért beszélnek! ..
Kint vagyok, majd később írok is az itt látottakról, hallottakról. Két előadásonvagyoktúl, remélem a többi is ilyen jó lesz!IPC2008 — WebSocket az Internet új úttörője..
Bevezetés Ma egy teljesen jó Keynote-on sikerült részt vennem. A Kaazing.org egyik alapítója, Jonas Jacobi beszélt a jelenlegi HTTP hátrányairól. Legfőképp a Half-Duplex problémát és a ma egyre terjedő RI alkalmazások — számára a RIA "Richer, and Interactive…..
..., mindezt tegnap vettem észre. Rég nem kellett már használnom, ezért sem tűnt fel, pedig az Apple még szeptember végén adta ki ezt a frissítést. Hát igen, mostanában — már vagy másfél éve — nem dolgozok itthon egyáltalán, emiatt sem volt a jEdit-re…..
Megnéztem, és már az elejétől ámulatba ejtőek a képek, amik fogadnak. Végig kísérnek az élénk színek, a látványos elemek, a történet... és hát a mi kis hősnőnk, Alexandria (Catinca Untaru): tüneményes, aranyos, édes, megfogó! És remekül játszik!..
Nemrég megjelent egy blogmark a weblabor.hu-n egy cikkről. A cikk írója szerint 10 ujjas gépelés nélkül nem lehet az ember jó fejlesztő. Szerintem pedig nem a gyors írás a jó ismérve a jó fejlesztőnek, hanem az, hogy jól működő —, hiba mentes — kódot…..
Amint azt ígértem korábban, egy újabb felfedezett bug-ot írok le. Úgy egy héttel ezelőtt ráment egy egész délutánunk, hogy rájöjjünk a megoldásra. Kitérő Egy eléggé nagy oldalnak a sitebuildere vagyok, így eléggé érdekes dolgokba tudok belefutni. Egy más oldalakba…..
Minden simán ment, amíg a flash applet nem akarta használni az ExternalInterface-t, ugyanis bár meghívta a JavaScript metódust, de annak visszatérési értékét már nem kapta meg. Internet Explorer alatt. Csini mi?Három napi bugkeresés után rájöttem, hogy ha a jQuery append(),…..
Mostanában jelent meg az Adobe által megvásárolt Flash Player új, 10-es verziója. Szükség is volt az új verzió kiadására, mivel nemrég jelent meg a CS4, amit telepakoltak ugye új "jóságokkal", aminek sokan örültek, mert most majd húdejó csillivilli effektekkel…..
Szeretném a nyaralások alkalmával készített fotókat könyv formájában is a polcra helyezni. Erre annó ugyebár alpból a fotóalbumot használtuk. Kétoldali ragasztó, előhívva a fotó az ofotértben, és már ott is díszelgett. Manapság a digitális időkben ez nem annyira móka,…..
...vagy amit akartok! Beköszöntő 2008.10.19 14:49:00
Újra elérkezettnek láttam az időt arra, hogy megosszam a publikummal a véleményeimet, szenvedéseimet, ötleteimet, tapasztalataimat.Remélhetőleg lesz majd itt szakma (web), fotó és új vásárlt dolgok által keltett érzésekről szóló bejegyzések is.Ez egy blog szerűség, amit…..
Az Apple mobiljára ezerháromszáz kiegészítőt lehet letölteni, ennek a negyede játék, és a felhasználók főleg az utóbbiak közül válogatnak: a tíz legnépszerűbb programból hét játék, derül ki a Time elemzéséből. Nem meglepő, hogy a tipikus ájfónos szeret játszani,…..