Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Alex__

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy már többször is írtam az elmúlt hetekben, rekordmértékben emelkedett a használt autók ára, a Vezess.hu adatai szerint most 43%-kal kell többet fizetni egy ugyanolyan autóért, mint tavaly. A pandémia, az új személyautók gyártási nehézségei mind szerepet játszanak a használt autók…..
Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanállás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni...
_Alex__ 2022.01.19 01:10:08
@pityu43: Nem szabadna kamuzni a lakcímmel, aki valóban külföldön él az mind szavazhat.
A poszt felvetése egyébként csúsztatás, Németországban természetesen több a lehetőség mert az ország területe is jóval nagyobb. Ha a suttyomban külföldön lakók, vagy aki épp turistáskodik az kint akar szavazni, el tud menni, azért nem meglepetésszerűen lesz választás, hogy ne legyen etrvezhető...
„Nekem ez ugyanolyan súlyos, mint amikor egy pasi vallja be egy nőnek, hogy korábban sűrűn járt fizetős lányoknál. ” - A nő talán azt remélte, ettől jobban begerjed majd a lovag, ám az ellenkezőjét érte el vele.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Az Olaf Scholz kancellár által vezetett új kormánynak tervei vannak – amiket máris próbára tesznek. A London-München Lufthansa-járat stewardesse egy nagyon kicsi, sárga csomagolású csokit adott nekem – a szokásos ellátmányt. Amikor látta, hogy egy hosszú, német nyelvű dokumentumon próbálom átrágni…..
Kevesebb, mint egy év alatt a Renault a legendás gyárában, Flinsben létrehozta az "autófelújító" részlegét. Ez lenne a fenntarthatóság, csak ezt nem lehet olyan szépen becsomagolni egy halom kiüresedett frázisba, mint a oly sok minden mást manapság. Pedig a projekt hatalmas figyelmet érdemelne…..
_Alex__ 2021.12.09 10:19:38
Érdekes, hogy a fogyasztók jelentős része ellenkezésének ellenére (!) fogyasztó- és környezetbarát tendenciák vannak. A cégeknek az éri meg minél több újat veszünk, de szerencsére van pár ember aki ennek a hozzáállásnak a fenntarthatóságát vitatja és így kezd egyre jobban visszajönni az, hogy mi lenne, ha esetleg vigyáznánk a szarjainkra és javítanánk azokat ahelyett, hogy kidobjuk és újat vegyünk.
És ez ruhára, szerszámra, elektronikára, autóra ugyanúgy igaz.
Magyarországon is csak sírni szokás, hogy bezzeg mi miért nem vehetünk annyi szart mint a gazdagabbak de a legtöbb ember mára vigyázni a cuccaira, azt nem tud.
El fog jönni az idő amikor kezdjük a valós költségeket kifizetni, pl kíváncsi lennék mi lesz ha majd megadózzák a kipufogógázakat csak mondjuk az egészségkárosító hatásuk függvényében. Elég jól lehet mérni mindennek a hatását mára, vissza kell osztani az ajutókkal és egy módosító szorzóval kibocsátás függvényében, rögtön kijön, hogy mennyi pénzzel lehet megváltani azt az elég sok halált ami ezek miatt következik be. A sok proli rögtön vagy leteszi a járművet, vagy nekiáll sürgősen elvégezni az elhanyagolt karbantartást, vagy valamiféle refurbisht vesz igénybe.
Ez a 60% nyilván hasraütéssel született és majd kiderül sikerül-e életképesre kihozni, de alapvetően teljesen rendben volna, ha tartani tudnák értelmes minőségű refurbishhel ami tartalmazza a hajtáslánc modernizálását is.
A kínai honatyák úgy vélik, hogy a gyerekek viselkedéséért kizárólag a szülők tartoznak felelősséggel, ezért egy új törvényjavaslat szerint azokat, akiknek a gyerekei nem tudnak disztingválni, pénzbüntetéssel sújtanák és gyermeknevelési tanfolyam elvégzésére köteleznék...
  Anushka Sachan minden este lefekvés előtt előveszi a telefonját, hogy bejelentkezzen egy online ruhákat értékesítő alkalmazásba.  “Ez egyfajta szokássá vált nálam” - mondta a 20 éves hongkongi egyetemi hallgató. “Elalvás előtt annyit szoktam mondani, hogy okés, még egyszer bejelentkezem, hogy…..
Jürgen Stackmann 5 évig volt a Volkswagen kereskedelmi igazgatója. Sokak sajnálatára nemrég elhagyta a céget, mostanában leginkább előadásokat tart a jövő trendjeiről és az autóipar átalakulásáról.A Next Mobility-nek adott interjújában többek között visszaemlékezik a dízelbotrány utáni időszakra, és…..
_Alex__ 2021.08.24 08:58:54
Adott volt egy rendszer, amelyet elvben húsz éve arra készítettek fel, hogy ellen tudjon állni a demokratikus visszarendeződésnek. Mégis pillanatok alatt omlott össze, amikor a rendszert fenntartó erők kivonultak...
_Alex__ 2021.08.23 22:27:29
Az a helyzet a denmokráciának én nem tudom, hogy van-e objektív, részletes definíciója. A politikai csatározásokban nyugati liberális mainstream ideológiáját szokás érteni rajta, pedig a világban létezik sokféle önrendelkezés, mindegyik rendszerben van jó adag diktatúra, és egyik sem az igazság bajnoka egymagában. A német rendszerben élek egy ideje és csodálkozom mennyire erőszakos a rendszer, a maga kifinomult módján: évi szinten 8 milliárd euró köztv adó, 12 milliárd egyházadóból, mindez gyakorlatilag kötelező jellegű. Nem csodálkozom amióta egyszer délután gyorshajtásért lefotóztak magyar rendszámmal, másnap délelőtt felhívott a rendőrség, beinvitáltak és felvázolták, hogy az adóelkerülés bűncselekmény és miért nem regisztráltam az autót Németországban ha itt élek (egyébként még próbaidő alatt voltam, 3. hónapban, de ez nem hatotta meg őket és barátságosan kezet széttárva feljelentettek adóhivatalnál). Most egy dolog, hogy adókat mindenhol kell fizetni, de ilyen erőszakos és türelmetlen behajtást nem hittem volna el ha nem élem át. Gyakorlatilag erre van ráállva az egész rendszer. Mondjuk, hogy nálunk pénzbehajtás van, nem, nincs, tök emberségesek a szervek ezekhez képest. Ez csak egy példa sztori.

Ha van tanulság akkor számomra az, hogy az ideológiai dominanciát nem kell erőszakkal terjeszteni mert az eredménye mindig pusztítás. A különbségek helyett a közös értékeket kell folyton keresni, kis kompromisszumokkal, pozitívan hozzáállva és minél több a kontaktus annál jobban közelednek a felek, ehhez viszont idő kell. A technológiai fejlődés elég jól halad, de nem lehet megspórolni a sok évtizedet, évszázadot az emberek, társadalmak változásában.
Valahol ez talán jó is, felfalnának a mammutcégek pár évtized alatt, ha nem lenne ez a nagy tehetetlenségi erő és a kulturális különbségek. Így talán kicsit lehet hőzni, időt nyerni, mint a coviddal. Talán ha elég lassan történik a dolog akkor tudunk kicsit változtatni rajta.
A holland befogadó nép, a tolerancia ezzel együtt is kényes kérdés az országban. Előkerül nyelvtanfolyamon, az ország gyarmati múltja kapcsán és bizony a legutóbbi magyarországi törvények miatt is – mint Vera írja, még az általános iskolában is téma volt...
_Alex__ 2021.07.07 09:57:00
@élhetetlen: Hallhat, orvostól, vagy pszichológustól, nem lobbiszervezettől akinek az az érdeke, hogy minél több identitászavaros gyerek legyen. A törvény arról szól, hogy olyan korban, amikor eleve sokmindenben bizonytalan egy gyerek, lázad a szülők ellen, és keres valami kapcsolódási pontot minden mással akkor ne testcsonkításról meg hormonkezelésről halljon mint megváltó, boldogságot elhozó eljárásokról, olyan emberektől akinkek egyetlen érdekük, hogy egyre többen legyenek (mert esetleg megvannak a maguk identitászavarai, kisebbségi érzései meg miegymás).
Olyan mintha bitcoin minert küldenénk be közgázt tartani, vagy homeopatát biológiára.
Ellenőrizetlen lobbisták, objektív tájékoztatásban ellenérdekeltek az utcáról beesve semmit ne tartsanak gyerekeknek, se mateket, se szexuális felvilágosítást. Felnőtt korban ráér találkozni ezekkel, amikor már egy fokkal felelősebben tud dönteni magáról az a gyerek.
A címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy inkább a nyár. Természetesen nem állítom, hogy az oltási kampány ne járult volna hozzá, ám az adatokat elnézve a nyárnak vélhetően komolyabb szerepe van ebben. De nézzük az adatokat sorjában! Az első, hogy kísértetiesen hasonló mintázat rajzolódik…..
_Alex__ 2021.06.28 16:37:38
@steery: A cikkből nem tudom az következik-e amit mondasz. A megfázás elég gyorsan lefut, hogy az alatt nem tudsz megfertőződni esetleg azt értem, de ebből hogyan következik az, hogy valójában eltűnt a covid?
A másik, hogy a gyógyszergyár-lobbi lefizette az 1 millió szakembert a világon, hogy mindenki hazudjon elég valószerűtlen. A korlátozások, még ha el is fogadunk valami konteót, hogy politikailag hasznosak, de szerintem politikailag sem biztos, hogy fenntarthatók, egy idő után az emberek megelégelik és fellázadnak. Valamint azért a gazdaságnak nem jó mert rengeteg ember vegetált és csak várta a végét. Egy gyógyszergyár-konteó akkor lehet életképes, ha az egész egészségügyet és politikusi gárdát meggyőzik maguknak, de egyrészt nem hiszem, hogy közös itt az érdek másrészt nehezen hiszek az ilyen világméretű összeesküvésekben, amit annyi ember tud az nem titok. Van épp elég szakember aki szólt volna ha a covid tesztek egyszer csak kamuk lesznek, vagy hasonló.

@G.Tibor: Én teljesen elcsodálkoztam azon, hogy mindenhol egyformán kezdett el meredeken csökkenni a fertőzöttség, miközben Magyarországon a fél lakosság volt beoltva, máshol 25%. Az oltás hatását inkább abban nézném, hogy mi lesz ősszel. Mindeközben meg nehéz hasonlítani a számokat persze amikro ahány ország annyiféleképp mérik. Elvileg vannak erre szabványok de másrészről rengeteg hír volt ami ezt cáfolta, hogy melyik iogaz melyik nem azt lehetetlen eldönteni. Én csak Romániáról tudok ahol van család és olvastam híreket, az oltás a béka segge alatt mégis gyorsabban lecsökkent a fertőzöttség mint Magyarországról. Közben igaz, hogy voltak kósza hírek konténer-intenzívek (!) felgyulladásáról (oxigén rossz kezelése, villany problémák), de a statisztika szerint fele beteg és halott volt mint nálunk.

Nekem egy dolog ami nem fér a fejembe, az az érzésem, hogy a politika és a korlátozások szinte semmi összefüggéssel nem bírnak a fertőzöttségi mutatókra. Látszólag ugyanolyan random a magyar magas fertőzöttségi arány mint amilyen random volt a tavaly az alacsony rekordunk, és csomó országban tökre nem értem mi történik. Oké, ilyen variáns, olyan variáns de fene tudja. Azért igyekszem mégis az elérhető infók alapján a kézenfekvőnek tűnő következtetéseket levonni, de elég nehéz.
_Alex__ 2021.06.28 21:59:27
@steery: De hogy csinálják, tavaly óta hamis teszteket osztogatnak, az összes gyártó összebeszélt és covid helyett náthát jelez a covid tesztjük vagy hogyan hazudtak be annyi statisztikát ha valójában már el is tűnt a betegség?
_Alex__ 2021.06.29 13:49:03
@steery: A gyorsteszteknél merült fel még egy bő évvel ezelőtt, hogy rossz lenne a hatásfokuk. A tesztek pontossága mérhető és mért paraméter, azért van a WHO-nak listája az elfogadott, megbízhatónak ítélt tesztekről, amik megfelelnek az előírt kritériumoknak.
Olyan cikket én sem láttam, mivel legalábbis PCR tesztről van szó az a genetikai anyagot azonosítja, ami elég specifikus a vírusra. Nem olyan, mint amikor azt mondjuk, 2 kínai hasonlít egymásra szemre.
Variánsokróül van infó, pl itt:
www.who.int/en/activities/tracking-SARS-CoV-2-variants/

Ez azokat fedi le amikről azt tudjuk / gondoljuk, hogy a betegségért felelős, feltételezem nem tartalmazza az össze slétező koronavírust amit az elmúlt tudomisén, 5 évtizedben felfedeztek.
A pozitív tesztek valahány százalékát további vizsgálatoknak vetik alá, így találják meg a különböző variánsokat (részletesebb / drágább vizsgálat kell ahhoz, hogy a mutációkat beazonosítsák).
Egy ország, amely többet ígér fiataljainak, mint amennyit képes betartani. Egy ország, ahonnan a fiatalok közül sokan elvágynak. Egy ország, ahova a már elköltözött fiatalok nem akarnak visszatérni. Egy ország, ami maga a beteljesületlen ígéret...
Tízből hat magyar megfontolná (akármit is jelentsen ez), hogy visszaköltözzön Magyarországra, más kérdés, hogy pontosan ugyanennyien vannak azok is, akik ezt egy éven belül kizártnak tartják – olvasható egy friss felmérésben...
Focilázban ég az ország, sőt, egész Európa. A magyar válogatott is ott lesz a kontinenstornán, sőt, rendezőként két alkalommal hazai pályán, Budapesten lép pályára a nemzeti tizenegy. A mérkőzések időszakában sűrűbben fognak járni a BKK egyes járatai. A járatsűrítés az 1-es villamos mellett a M2-es…..
A határátkelés nem feltétlenül mindig sikersztori, fontos megmutatni azt is, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk, ha nem figyelünk oda. Időről időre előkerülnek hátborzongató történetek...
_Alex__ 2021.06.04 12:19:12
@fhdgy: Továbbra sem bőrszín kérdése. A posztban szereplők fehér emberek. Az én főnököm indiai. A tipikus, kissé nagyszájú, nagyképű fajta, szeret a középpontban lenni, utasítgatni, mikromenedzselni, munkát kiosztani, a tipikus megélhetési menedzser aki ahhoz nem ért amit mi, az emberei csinálunk. De felvitte az Isten a dolgát mert valószínűleg amit ő csinál az jó az ő főnökének. Ő még szerintem nem kvóta miatt került abba a pozícióba (habár egyre inkább szempont lesz most már ez is).
Két hónapra tervezték, már fél év lett Nikiék amerikai kalandozásából. Ilyenkor azért akadnak már hátulütők, hiszen nem könnyű így dolgozni és tanulni, lekötni az iskolába még nem járó kisebbet és nélkülözni a megszokott kényelemből sok mindent...
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
_Alex__ 2021.04.17 17:41:10
@Etniez: A pozitivitási ráta csökken. Ez megerősíti a csökkenő fertőzési számokat. Az intenzíven kezeltek száma is csökken. Vagy neked van igazad vagy a bizonyítékoknak.
_Alex__ 2021.04.19 00:26:01
@Etniez: Amikor sok a fertőzött akkor jellemzően az összes elvégzett teszt közül több a pozitív. A csőcson, március végén 26,9% volt Magyarország (feltételezem, hogy a muszájból tesztelők száma pl utazók, dolgozók nem változik, de a betegen jelentkezők száma egyre nagyobb ezért lesz több a pozitív teszt aránya). Tipikusan amikor csökken a fertőzöttek száma, akkor ez a mutató is javul. Most valami 17% ami ugye igen jelentős csökkenés, hacsak valaki nem pakol sok hamis negatív tesztet a statisztikába akkor ez azt szokta mutatni, hogy csökken a fertőzöttek száma. Ezt megfigyelések igazolják, de így utólag logikus.
A számok eleve nehezen összehasonlíthatók mert nem egyforma szempontok alapján sorolnak be mindenhol, de több adatot figyelembe véve azért lehet következtetéseket levonni. Az egyértelmű, hogy a csehek után mi ültünk fel a szopórollerre, Románia gyanús, ott már mobil konténeres inteenzívek üzemelnek, papíron azért jobban állnak mint mi.
Kíváncsi vagyok lefutott-e a dolog vagy sem, a tavaly is elég véletlenszerűnek tűnt, hogy mikor melyik ország állt rosszul, nekünk mondjuk legalább idénre valószínű ennél rosszabb nem lehet, hogy mennyire lesz élet Európában az azon múlik, hogy jön a nyár és megint elfújja a vírust mert kint leszünk többet vagy sem...
Onlinemarketing blog Nyitnikék 2021.04.08 09:58:30
Itt a tavasz, és tegnappal olyan üzletek, szolgáltatások is kinyithattak, amelyek eddig nem. Ez jó a hír gazdaságnak, és főleg jó hír ezeknek a szolgáltatóknak. Ugyanakkor a szabályozás némileg szigorodott: az üzletbe 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat. Az ilyen nyitások mindig hoznak…..
Most egy olyan vitatott albérlet ügyet nézzük meg, ahol a bérlő oldaláról csak jönnek és jönnek az újabb kívánságok. Te meddig teljesítenéd az óhajait?..