Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Alex__

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan tíz éve már, hogy egy Amerikában élő, de magyar származású, a szakmában közismert, dokumentumfilmek készítésével foglalkozó hölgy, törölt a facebook ismerősei közül. - Maga a legutóbbi posztjában azt írta, hogy görögkatolikus! – szólított meg privát üzenetben. - Görögkatolikusnak…..
_Alex__ 2022.08.31 09:47:22
@Iván Gábor IGe: nem tudom trollkodsz-e (sajnos feltételezem, hogy igen), de nyilván az a releváns amelyik közösséghez aktuálisan érzed, hogy tartozol, ha van ilyen. Ha nincs nincs, nem szégyen csak egy kicsit szomorú, nem kell gyenge vicceket csinálni a kérdőívből mert statisztikailag nem releváns.
Az oroszok ötöde már nem nézi az állami tévécsatornákat, mert unja Vlagyimir Putyin könyörtelen háborúpárti propagandáját – derült ki a független Rosmir közvélemény-kutató központ legfrissebb felméréséből – írja a Daily Mail.                         Forrás: Instagram  Az új felmérésből kiderült,…..
Időről időre felmerülnek ötletek Magyarországon (is) arra, miként lehetne hazacsábítani a külföldön élőket. Ezek között akadnak már eleve bukásgyanús elképzelések (talán emlékeztek még a „legendás” Gyere haza, fiatal fantázianevű programra), most a Magyar Nemzeti Bank (mi más...) állt elő egy…..
_Alex__ 2022.06.06 17:05:59
@fhdgy: Nincsen statisztikám, de ha jól tudom a csok a 3+ gyerekes családoknak jelentett igazi előnyt így a hatását ezzel arányosnak gondolnám. (tehát a nép töredéke tudta igénybe venni, így kétlem, hogy az értékkel egyenesen arányos drágulást okozna). Ahol nézem mindenhol brutál drágulás van. Romániára és Németországra látok rá és nincs csok de mégis rekord áremelkedések vannak, ezért óvakodnék attól, hogy a csoknak tulajdonítsam.
Ha pénzosztás van akkor annak a hatását a politikai ellenfelek rendszeresen vitatják (hogy felesleges, sőt rosszabb mintha nem lenne), ha nincs pénzosztás akkor meg hiányolják, hogy micsoda embertelenség nem adni pénzt. Ezért nem könnyű olyan elemzéseket találni amit az ember el is tud hinni. Biztos minden pénzosztás emelhet az infláción, de ha a lakosság relatív kis részét érinti akkor szerintem a hatás is ezzel arányos.
_Alex__ 2022.06.06 19:33:04
@fhdgy: Érveltem. Nem értem mit szeretnél. Bizonyítékot, hogy a lakosság kis részét érintő kedvezmény nem jelentkezik akkora emelkedésben ami a teljes piacot ugyanannyival drágítaná? Kérek egy milliárdot és csinálok tanulmányt...
45 millió euróért 56 elektromos buszt vett magának a város néhány éve, a "klímavészhelyzet" kezelésére. A polgármester akkor így kommentálta a buszok átadását: "hivatalosan is elkezdődött az elektromos buszok korszaka". Visszahívások, meghibásodások, és az ígérthez képest lényegesen…..
Elvileg van megoldás Ukrajna és Moldávia gyors Európához való csatlakoztatására - máskülönben az Európai Unióba egy hosszú, több évnyi jogharmonizáción keresztül vezetne csak út - a megoldás neve: „Európai Konföderáció”. Ennek a terve már a berlini fal leomlásakor, 1989-ben felmerült, akkor…..
_Alex__ 2022.05.16 16:36:45
@a nagy hohoohooo: Ha tetszik ha nem mindenhol aki a törvényt hozza az kb azt csinál amit akar. Ez nem tudom, hogy diktatúrának számít-e, ha igen, akkor mindenhol az van. Orbánék ha egy törvény nem felel meg a céljaiknak, megváltoztatják - de nem ez a parlament dolga? Az EU-ban ugyanez megy, kitalálta a többség, hogy be kell törni a reintens országokat, így kitalálnak workaroundokat, hogy megtegyék. Utoljára már gyakorlatilag azt a választást tették elénk, hogy x csilliárd euróba fog kerülni, ha "rosszul" szavazunk - ez demokratikus?
Nem értem ilyen dolgokat miért szokás egyik oldalnak felróni és a másiknak tapsikolni amikor ugyanezt csinálja. Elvileg szuverén állam lennénk, akkor miért esnek egyesek keresztül a fejülön, hogy ne a magyar választók által preferált politika legyen a mérvadó hanem amit külföldön találnak ki? Nem visszás ez?
Én mindig azt gondltam, hogy az EU érdekközösség, ahol közös célokat keresnek ami mindenkinek jó és így fejlődünk együtt. Amit meg másként akar a helyi közösség azt későbbre hagyjuk. Az egyre több közös téma és mobilitás miatt meg a mentalitás is valamennyire konvergál idővel, de ez sok sok évtized, akár évszázad és erőltetni nem megy, illetve megy, de amikor a "szövetségesed" kényszeríted az nem szövetség, inkább gyarmattartás.
Megjegyzem van csomó kölönbség az Eu tagok közt, mi kitüntetettek vagyunk, aminek - szvsz - több köze lehet ahhoz, hogy a nyugati cégek valamivel kevesebbet tudnak kilapátolni a protekcionista politika miatt mint korábban, mint lmbtq ideológiákhoz vagy tudomisén.
_Alex__ 2022.05.16 20:20:49
@Boldeone2: Ez államok szövetsége eredetileg nem egy központosított birodalom ahol a lefizetett helyiek megszavazzák a hatalom átadását idegen kezekbe. Azért az ember azt gondolná nem itt tartunk megint.
fáymiklós B-től a-ig 2022.05.13 07:14:00
Nem tudom megmutatni azt, amiről szó van, mert léptek a hatóságok, és mindenféle korlátozásokat léptettek érvénybe az adidas sportmelltartó reklámjával kapcsolatosan. Az eszme az volt, hogy nem a melltartót kell megmutatni, hanem ami benne van, hogy mindegyik más, de azért a sportruházati vállalat…..
Az esőben vízpárában láthatatlanná vált autók az autópályák időzített bombái a ráfutásos balesetek veszélye miatt. A kőfelverődések mindennapos apró, de drága bosszúságot jelentenek - akár a szélvédőt, akár a karosszériát teszik tönkre. Egy néhány ezer forintos megoldás megkímélhetné a közlekedőket,…..
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
Akkor most féljünk vagy ne?..
_Alex__ 2022.03.19 19:29:51
@sync: Egyetlen dolog amit csinál az az, hogy nem szigetelődik el és nem köt előnytelen üzleteket a nyugattal ha van alternatíva. Elég nagy demagógia kell ebbe bármit belemagyarázni. Értem, hogy a dk-s facebook csoport szintjén azt gondolják ez így megy, de egyébként a világ egyik országában sem megy ez így.
_Alex__ 2022.03.19 19:31:27
@birkamenet: ez olyan Trumpi mélység, nyilván vannak megfigyelők, jegyzőkönyvek stb és kb lehetetlen rendszerszinten bármit csalni, ne tedd már a hülyét...
_Alex__ 2022.03.19 20:24:19
@Boar.: Olyan választások sehol nincsenek ahol 100% a szavazatoknak érvényes. A bizottságokban van mindenféle beállítottságú ember és megfigyelő, így rendszerszintű csalás kb teljesen ki van zárva. Amiket említesz jobbára bizonyíték és/vagy tét nélkül esetek - lehet, hogy van az a falusi polgármesteri választás ahol próbálnak kicsit bundázni pár lakcímmel. A hatósági informatikai rendszereket elég nagy szervezetek felügyelik amiben mindenféle ember ül, pl személyesen ismerek vezető beosztású ellenzékit is, az, hogy valaki jól leállítja a rendszert és sql-ben átír valamit az ordas nagy hülyeség, ilyen rendszereknél ez kb lehetetlen, de annyi ember tudna róla, hogy nem lehetne véghezvinni.
A lista amit írtál kb ugyanaz amit Trump mondott annó és kb annyira megalapozott.
Azt kellene elérni, hogy a második legnagyobb párt támogatottsága ne a harmada-negyede legyen a Fideszének és akkor el lehetne kezdeni valamit kezdeni. Ezzel ellentétben az utóbbi években az alakult ki, hogy azt a kommunikációt amit annó felrótt az ellenzék a Fidesznek (leegyszerűsített féligazságok) azt átvette a teljes ellenzék és még egyet tekert rajta, hogy mostanra csak a caps lockos facebook szintű clickbait címek vannak és ezt propagálja vérmérséklettől függően a 444-telex-és az ilyen blogok meg mindenki aki így vagy úgy érdekelt a kormányváltásban, vagy meg sikerült vezessék a demagógiával. A kommunikáció annyira szar lett, hogy MZP a felkent megmondóember is össze-vissza nyilatkozik hol hülyeséget, hol még nagyobb hülyeséget, hol meg letagadja.
A valódi helyzet meg az, hogy van ez az összemosott semmi ahol a pártoknak nincs semmi identitásuk és az ellenzék minősége mélyen a 4, vagy 8 évvel ezelőtti alatt van és ez nyilván az embereknek is feltűnik. Így az eredmény borítékolhatóan szar lesz, amit már mindenki felmért és tud ezért elkezdődött a sivákolás és a bizonyítvány magyarázása már a választások előtt. Értelmes ember nem is maradt, aki lett volna azt vagy hátratolták vagy kilépett a nagy igyekezetben.
Sajnos a teljes ellenzék mára oda süllyedt ahol régen csak az LMP-menekült karrierista PM-esek vagy a DK volt, és az egyedüli említésre méltó párt aki még eszébe jut az embereknek az MKKP maradt.

A mai Magyarországon ez az "elcsalt választások" kb annyira tényszerű mint a többi gumicsont - az oktatás vagy egészségügy ilyenek, a világ összes országában a világ minden választásakor elmondja az ellenzék hogy tönkre lettek ezek téve még akkor is, ha kézzelfogható bizonyíték van csomó érdemi fejlesztésre.

A második személyt nem értem, ha csak vakon személyeskedni akarsz nem beszélgetni akkor jelezd egyértelműbben, hogy ne fáradjak értelmezi és válaszolni. Nem vagyok egyik párt tagja, sőt rajongója sem az itt jelenlevők többségétől eltekintve. Van ismerősöm akinek Gyurcsány-bérenc vagyok, másnak Orbán-bérenc, sajnos manapság egyre szélsőségesebb a politika és ha az ember megpróbál esetleg önállóan gondolkodni akkor a két lövészárok között nem a legbiztonságosabb.
A posztert értem, lelkes kormányellenes aktivista és elvégezte a képzést így tudja, hogyan flameljen és szítsa az indulatot de az olvasóktól valahogy elvárnám, hogy legalább a saját érdeküket képviseljék ne másét...
Atomerőművet megtámadni vagy csak fenyegetni ilyen támadással, az ENSZ alapokmányába ütközik. Sajnos nem példa nélkül álló a történelemben, de azért kevés ilyen eseménynek voltunk eddig tanúi. 1991-ben, Jugoszlávia szétesésekor, miután Szlovénia deklarálta, hogy kilép Jugoszláviából, a központi…..
Most nézem a ruszkik elmebeteg cárját, ahogy ukrán nácikról vizionál, drogosokról (Tomi, Tóni, Árpi, fussatok), meg arról, hogy az ukránok puccsolják meg saját vezetésüket. Azt hiszem, Vologya, itt a vége. (Zelenszkijt például a nácik az áldozatszerepre predesztinálnák.) Olyan ez, mint mikor a cár…..
_Alex__ 2022.02.26 12:16:28
@Igazamvanvagyigazamvan?: Hát figyelj háború a szomszédban, az természetes, úgy értem én nem szívesen szállnék be a háborúba egy ilyen fél mellett bármennyire is sajnálom, de humanitárius segítséget mint menekülteknek segíteni, egészségügy, kaja stb ha ilyesmivel tudunk a civileknek az normális.

Politikailag értettem, a jelen helyzetért az ukrán döntések is felelősek, folyton ment a propaganda, hogy hű mi olyan erősek vagyunk ide vele és teljesen figyelmen kívül hagytak mindent ami Oroszország felől felmerült, a nagyképűségből lennebb lehetett volna adni és kompromisszumot keresni az elmúlt évek alatt. Azt hiszem sérthetetlennek hitték magukat. Tény, hogy ezt a fejleményt nem sokan várták, én is csak a keleti régiókra rendezésére gondoltam volna, csak az, hogy én mit tippelek mindegy, hogy zelenszki mit gondol és mit blöfföl az kicsit sokba került.
Bár az összefogás színeiben politizál, a kutyapártra szavazásra buzdít az ismert LMP-s politikus, Vágó Gábor, amiért akár az ő párttagságát is felfüggeszthetik az LMP elnökségének határozata alapján, akár Hajdu Máriáét vagy Takács Lajosét. Pedig őt a jószándék vezeti.  SPOILER: Mint amúgy a legtöbb…..
A hatalmon lévő Fidesz érdeke, hogy négyévente olyan körülményeket teremtsen, melyek reményt adnak az ellenzéki szimpatizánsoknak a kormány leváltására. A díszletek fontosak, elfedik ugyanis azokat a tényeket, melyek szinte reménytelenné teszik a politikai fordulatot. Ugyan erősen lejt a pálya a…..
_Alex__ 2022.02.15 12:36:52
@Sancho12: Ez a lopásos dolog kicsit fárasztó, olyan mint az egészségügy és oktatással járó panaszkodás - a világ összes ellenzéke elmondja minden ciklusban. Még senki nem oldotta fel azt a paradoxont, hogy ha annyira sokat lopnak akkor mitől javult elmúlt évtizedben rendre a gdp és mitől dolgoztuk le 81%-ról 65-re az államadósságot. Most jól megzuhant mindenki, világgazdasági trendektől függően majd remélhetően mi is elindulunk a jó irányba, de mindenesetre inkább egy konzervatív kormány mellett voksolnék főleg ilyen időkben. Azért az előző példa azt mutatta, hogy Magyarország képes volt akkor süllyedni amikor nem volt válság, nem szívesen tapasztalnám meg nehézségek idején mire képes egy komcsi kormány.
Van kis osztogatás kampányév, sajnos ez van, egyik oldal oszt a másik telisszájjal hazudik és nyugatot kéri meg segítsen politikai nyomással, pénzügyi zsarolással. A politika sosem tisztességes játék, nekünk annyi jut, hogy ki mellett esélyes, hogy több marad meg és lesz valami stabilitás.
Én nem ellenzek kormányváltást, néha kell, de szükség lenne egy középre orientált pártra, vagy jól bevált max 2 pártos koalícióra akinek vannak megfelelően felkészült húzóemberei és megfelelően stabil szavazóbázisa. Ahelyett van MZP, Donáth Anna meg hasonló facebook huszárok akik versenyeznek ki tud nagyobbat mondani. Most higyjen mindenki amit akar de komolyan ki gondolja, hogy 6 párt képes kormányozni? Még ha mind tök profik lennének is? Meg kell nézni Romániát, kormányválság kormányválság után évek óta. Legutóbb 3 pártos koalíció bukott meg mert a 2 nagy nem sikerült egyetértsen most visszavették a szocikat a koalícióba akik meg bukásuk előtt olyan törvényeket szavaztak meg, hogy pénzügyileg megfektessék az utánuk következő kormányt.
Inflációval senki nem tud mit kezdeni, hatását ideig-óráig picit módosítani lehet de komolyan befolyásolni nemigen. Önmagában nem a világ vége ha nem tart sokáig. Ez most főként nem országon belüli tényezőkön múlik. Kellene járványhelyzeti stabilitás (felejtsük el végre tartósan), chiphiány járjon le (még 1-2 év esélyesen lesz legalább), meg energiaárak is stabilizálódjanak (pl USA-orosz konfliktus csituljon meg ogadja el az EU a gáz és atom használat politikai és pénzügyi támogatását) és akkor visszaállunk a növekedő trendbe.

De a lényeg, hogy ha valaki azt gondolja, hogy ezek az ördögök, semmihez nem értenek és az eddigi eredmények is mind hamisítottak és az újak okosak és ügyesek és becsületesek akkor sem életképes ez a sokpárti felállás és a social média harc amit bemutattak, szóval szerintem bukó ezúttal. Váltás akkor lesz amikor lesz karizmatikus és nem megosztó vezető és erős párt vagy hihetően erős koalíció, és ehhez nem kell vak hit ez inkább csak technikai jellegű kérdés, hogy mi valószínű meg mi nem józan paraszti ésszel.
A közvélekedés szerint Frei Tamás az emlékezetes moszkvai riportja után a médiában ellehetetlenült, ezért pályát kellett módosítania...
Egyik utolsó alapítótagjának párttagságát is felfüggesztette az LMP országos elnöksége. A XII. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő, Hajdu Marcsi bűne mindösssze annyi volt, hogy szóvá tette bizony Hajnal Miklós valótlant állított végzettségét illetően. "Mondj igazat, betörik a fejed" -…..
Történt egyszer, hogy megelégeltem a jegypénztárok előtti sorban állást és a jegyautomaták tökéletlenségét, ezért egy applikáción keresztül a lehető legkényelmesebben vásároltam meg a BKK havi bérletemet. Olykor előfordult, hogy ellenőrök kérték, és a náluk lévő leolvasó igazolta a jogosultságomat…..
_Alex__ 2022.01.31 09:36:10
@lenörd hofstadter: ha odaadnank azt a sok nagy projektet nemet/nyugati cegeknek mint korabban akkor gondolom megint fene nagy demokracia lenne...
Amikor az ember már külföldön él, egy fokkal könnyebb dolga van, ha új lakásba költözne, ám még ilyenkor is érhetik váratlan és nem feltétlenül kellemes meglepetések. Ilyenekkel szembesült a Prágában élő Karel is (aki legutóbb a nagy pogácsa-rejtélyről írt)...
_Alex__ 2022.01.26 14:20:57
@Csodabogár: Ha 2-3 havonta egyszer lenne szükséged a nyelvre, akkor bizony nem ragad rád.
Ahogy már többször is írtam az elmúlt hetekben, rekordmértékben emelkedett a használt autók ára, a Vezess.hu adatai szerint most 43%-kal kell többet fizetni egy ugyanolyan autóért, mint tavaly. A pandémia, az új személyautók gyártási nehézségei mind szerepet játszanak a használt autók…..
Ahogy 2018-ban, 2022-ben is hosszú sorbanállás várja a voksolókat, akik közül sokaknak kell száz kilométereket utazni...
_Alex__ 2022.01.19 01:10:08
@pityu43: Nem szabadna kamuzni a lakcímmel, aki valóban külföldön él az mind szavazhat.
A poszt felvetése egyébként csúsztatás, Németországban természetesen több a lehetőség mert az ország területe is jóval nagyobb. Ha a suttyomban külföldön lakók, vagy aki épp turistáskodik az kint akar szavazni, el tud menni, azért nem meglepetésszerűen lesz választás, hogy ne legyen etrvezhető...
„Nekem ez ugyanolyan súlyos, mint amikor egy pasi vallja be egy nőnek, hogy korábban sűrűn járt fizetős lányoknál. ” - A nő talán azt remélte, ettől jobban begerjed majd a lovag, ám az ellenkezőjét érte el vele.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Az Olaf Scholz kancellár által vezetett új kormánynak tervei vannak – amiket máris próbára tesznek. A London-München Lufthansa-járat stewardesse egy nagyon kicsi, sárga csomagolású csokit adott nekem – a szokásos ellátmányt. Amikor látta, hogy egy hosszú, német nyelvű dokumentumon próbálom átrágni…..
Kevesebb, mint egy év alatt a Renault a legendás gyárában, Flinsben létrehozta az "autófelújító" részlegét. Ez lenne a fenntarthatóság, csak ezt nem lehet olyan szépen becsomagolni egy halom kiüresedett frázisba, mint a oly sok minden mást manapság. Pedig a projekt hatalmas figyelmet érdemelne…..
_Alex__ 2021.12.09 10:19:38
Érdekes, hogy a fogyasztók jelentős része ellenkezésének ellenére (!) fogyasztó- és környezetbarát tendenciák vannak. A cégeknek az éri meg minél több újat veszünk, de szerencsére van pár ember aki ennek a hozzáállásnak a fenntarthatóságát vitatja és így kezd egyre jobban visszajönni az, hogy mi lenne, ha esetleg vigyáznánk a szarjainkra és javítanánk azokat ahelyett, hogy kidobjuk és újat vegyünk.
És ez ruhára, szerszámra, elektronikára, autóra ugyanúgy igaz.
Magyarországon is csak sírni szokás, hogy bezzeg mi miért nem vehetünk annyi szart mint a gazdagabbak de a legtöbb ember mára vigyázni a cuccaira, azt nem tud.
El fog jönni az idő amikor kezdjük a valós költségeket kifizetni, pl kíváncsi lennék mi lesz ha majd megadózzák a kipufogógázakat csak mondjuk az egészségkárosító hatásuk függvényében. Elég jól lehet mérni mindennek a hatását mára, vissza kell osztani az ajutókkal és egy módosító szorzóval kibocsátás függvényében, rögtön kijön, hogy mennyi pénzzel lehet megváltani azt az elég sok halált ami ezek miatt következik be. A sok proli rögtön vagy leteszi a járművet, vagy nekiáll sürgősen elvégezni az elhanyagolt karbantartást, vagy valamiféle refurbisht vesz igénybe.
Ez a 60% nyilván hasraütéssel született és majd kiderül sikerül-e életképesre kihozni, de alapvetően teljesen rendben volna, ha tartani tudnák értelmes minőségű refurbishhel ami tartalmazza a hajtáslánc modernizálását is.
A kínai honatyák úgy vélik, hogy a gyerekek viselkedéséért kizárólag a szülők tartoznak felelősséggel, ezért egy új törvényjavaslat szerint azokat, akiknek a gyerekei nem tudnak disztingválni, pénzbüntetéssel sújtanák és gyermeknevelési tanfolyam elvégzésére köteleznék...