Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pelydzs

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15. és 21. között Franknél tartózkodtunk. Ez a hét (majd a következő is) nagyjából a munkakereséssel telt el, kevesebb sikerrel, mint amire számítottunk. Sajnos túl sok izgalmasat nem tudok mesélni. Meló nélkül nem engedhetjük meg magunknak a kicsapongásokat, így nem túl sokat láttunk eme csodás…..
Pelydzs 2012.08.13 17:10:58
Zia felhő & Boulder Flickstop 2012.06.27 09:51:00
..
Pelydzs 2012.06.29 16:25:02
Három hét után egyszerűen nyakára léptünk majd minden pénznek, amit sikerült összekuporgatni. Az első beruházás nem tűnt drágának. A Zélandi Tesco saját nevén Warehouse, szezon végi kiárusításon dobálja ki a nyár kellékeit, így nekünk is jutott belőle 30 $-ért egy sikló surfdeszka. A hozzá valókat…..
Megindultunk Akaroából dél felé. Most Ashburtonben ülünk a Mekiben. Innen üdv Mindenkinek :) A szemünk pedig viszket… Furcsa, bármennyire is mosolygósak, köszöngetősek a Kiwik, mégsem előzékenyek. Se a vezetésben, se a klotyón. Na de ezt is túléljük valahogy! Eszembe jutott, hogy nem írtam arról,…..
„A kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek” – mondta a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor, utalva arra, hogy folyik a diskurzus, mire költötte a…..
Pelydzs 2011.08.31 14:54:05
@room_101:
Nem egészen!
Ui. ha Te meg is takarítod és elhelyezed mondjuk bankbetétben, akkor azt a bank képes kihelyezni hitelként mondjuk egy termelő és értéket (GDP-t) előállító vállalkozáshoz.
Ennek is több oka van, többek között az is, hogy mivel nincs kereslet, ezért a vállalkozások sem akarnak többet termelni és kapacitásokat bővíteni, tehát nincs szükségük beruházásra, emiatt pedig hitelre.

A kapitalista gazdaság sajnos egy öngerjesztő folyamat, amelyben a növekedés/bővülés a kulcsszó. Növekvő fogyasztás, növekvő termelés, növekvő beruházás, növekvő pénzigény...
A Két Cica Konyhája L'ecsó 2011.08.08 11:18:00
  Azaz ratatouille - ahogy én szeretem.   A francia "lecsó" a magyarhoz hasonlóan az "ahány ház, annyi szokás" elvén készül, néhány elengedhetetlen hozzávaló felhasználásával. Egyedivé tételének pedig csak a hozzáférhető alapanyagok és fantáziánk szabnak határt. Én a klasszikus…..
Gyerekként szerettem a Kisvakond kalandjait. Egész pontosan rajongtam érte. Aztán, amikor élőben megjelent a kertemben egy vakond, érzéseim ambivalenssé váltak. A helyzet fokozódott egyrészt a vakond miatt, aki feltúrta a kertet. Másrészt, a szomszéd Sanyi bácsi miatt, aki a…..
Aki már próbált esküvőt szervezni, az nyilván tisztában van vele, hogy a nagy napot megelőző hónapok, hetek nem a nyugodt pihenésről szólnak. Annyi baj legyen, legalább emlékezetes lesz az esküvő és a lakodalom, az meg minden nyűgöt megér. Sajnos azonban a problémák…..
A Gösser marketingcsapat ismét kitett magáért. A kánikulai utcákat járó citromnő mellett, már javában zakatol az a facebookos szolgáltatás, ami stílusos módon egy régi sörös viccen alapul: A fickó bemegy a kocsmába és mondja: - Egy sört kérek. Erre a pultos: - Alkoholmentes…..
Pelydzs 2011.06.23 11:55:43
Shakira @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.05.05. Shakira, a kolumbiai területi seggrázó-versenyek etalonja már második alkalommal látogatott el hazánkba. Őszinte leszek, az első koncert idején, 2007-ben annyira nem érdekelt, hogy valószínűleg inkább néztem volna meg…..
A mexikói kormány 134 tonna marihuánát égetett el egy nagyszabású razzia után. Ezt a tételt az amerikai piacra szánták, de az maximum füst formájában juthatott át a határon.A képek magukért beszélnek... forrás http://www.utro.ru/..
Amíg Orbán Viktor a közélettől elvonulva kedvenc koponyájával beszélget, Gyurcsány Ferenc egyre inkább elemében érzi magát. Teheti, a Nemzeti Einstandolás kormánya szépen lassan rendbe teszi elveszett renoméját. Szerintem ő maga sem hitte, hogy az új kormány első évében a…..
Pelydzs 2010.11.28 12:09:44
@gyilkos fűegér: Bőven túl vagyok a 18-on...
Pelydzs 2010.11.28 12:12:50
@Táskás Tóni:
Kedves Tóni!

Nagyon sajnállak, hogy kivetíted saját személyiségedet (hazudozás) másokra is, de ha én azt mondom, hogy nem szavaztam rájuk, akkor az úgy is van.

Hozzátenném, hogy minden épeszű, közgazdasághoz egy kicsit is értő ember nagyon jól tudja, hogy amit írtam az igaz.
A többi nagy szarban lévő ország (görög, spanyol, portugál, ír) ugyanúgy meglépi ezeket az intézkedéseket...
Subba Kurva magas 2010.10.27 13:00:00
A világ legmagasabb mászófala 37 méter magas, az aljától számítva 11 méteres a kinyúlása, a hollandiai Groningenben található és Excaliburnek hívják. Több kép itt...
A Cukiság az utóbbi időben macska bloggá változott, ezért ezt ellensúlyozva és a nép akaratának eleget téve íme egy vegyes videó, ahol a főszerep a teknősbékáé, aki terrorban tartja a ház macskáit:   A találatért köszönet Dr. KörömlakknakIndavideo.hu..
Éledezik a halálbiznisz Délkelet-Ázsiában – ha élhetek ezzel a képzavarral –, elképesztő mértékben nő ugyanis a luxustemetést kérők száma a régióban. „Ügyfeleink nemcsak a legjobb életet érdemlik meg, hanem a legjobb halált is” - mondta Au Kok Huej, a…..
 Alig néhány nap alatt körbeszáguldotta a webet az alábbi videó, sőt, hivatalosan már el is tűnt onnan. Én az alábbi címet találtam, beágyazom ide, hogy aki még nem látta, végig tudja nézni. Már ha végigbírja. Egyszerű karbantartási rutinfeladatról van szó,…..
Egy férfi megszólít egy nőt az utcán : - Mondja hölgyem lefeküdne velem egymillió dollárért ? - Egymillió dollárért? Le. - És húsz dollárért ? - Na de uram mit gondol mi vagyok én? - Hogy ön micsoda azt már megbeszéltük.Most már csak az áron vitatkozunk! Magyarok!…..
„Úgy viselkedett a pasikkal, mint akit éppen dobott a barátja: felkaptam a vizet és megkérdeztem, akkor most mi is van? Ő azt mondta, semmi, és értsem meg, ő nem szeretne már tőlem semmit, még barátkozni sem” – hősünk tovább mereng a női lélek összefüggő és…..
 Az volna a szép mutatvány, ha a VB-meccseken nem mindig ugyanazt a kedvenc/legolcsóbb/legfrissítőbb/legerősebb söreinket innánk, hanem mindig annak az országnak a neves sörét, amelyik éppen játszik. És amelyiknek drukkolunk. Ez a lista segít a tájékozódásban. A New York…..
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
Arizonában, a tucshoni sivatagban található a Davis-Monthan Légitámaszpont, ami a világ legnagyobb repülőgép temetőjének ad otthont. Az 1950-es években hozták létre a 309. számú Légijármű Karbantartó és Felújító Egységet (Aerospace Maintenance and Regeneration Group), ahol…..
Pelydzs 2010.05.07 22:25:00
@BBW_LOVER: Ezt szerintem ne írogasd le sok helyre, mert a végén még kopog az ajtódon a CIA. :-)