Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkv.115

0 bejegyzést írt és 577 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai irodalom egyik legfontosabb szerzője, a romantika egyik legnagyobb alakja és a misztikus, hátborzongató történetek, sőt a scifi egyik ismert írója alig negyven élt, mégis komoly nyomot hagyott maga után...
wagmg Mi a helyzet a fronton? 2022.09.24 06:32:36
Megint cikkeket olvastam, megint látom, hogy zavar van a fejekben. Szakértők nyilatkoz(gat)nak, pedig inkább nem kellene. Megpróbálok eloszlatni néhány téveszmét. Nem azért, mert olyan nagyon okos vagyok, nem vagyok az. Egyszerű dolgokról van szó, amit lehet, sőt kellene tudni. Ezek kiképzetlen…..
fkv.115 2022.09.26 20:48:07
@tiltsál ki te gyökér: Leginkább senki nem akart leszakadni, te nagyon hülye, úgy kellett átdobni hivatásos muszka diverzánsokat, hogy legyen aki a felforgatást elvégzi, ha már a helyieknek se volt hozzá kedve.
fkv.115 2022.09.26 23:40:49
@tiltsál ki te gyökér:

"Aham. Hát, a te eszeddel nyilván ez teljesen elképzelhető."

A te eszeddel még az is elképzelhető hogy lapos a Föld...

"1. Akkor miért nem dobtak át még pár diverzánst, és akkor egész Ukrajna leszakadt volna?"

Hogyan, te nagyon hülye? Átmegy 10 millió diverzáns a határon és közben senkinek nem tűnik fel?

"Esetleg újabb muszka diverzánsokkal az egész Európa leszakadt volna, aztán az is odacsatlakozik."

Annyi terroristájuk még a muszkáknak sincs.

"2. Miért ne lett volna kedve bárkinek leszakadni erről a foshalmazról, amit Ukrajnának hívnak? Mert ott olyan magas az életszínvonal? Szárnyal a gazdaság?"

Egy másik foshalmazhoz, ahol még a wc csésze is ufótechnológiának számít?
fkv.115 2022.09.26 23:41:52
@tiltsál ki te gyökér: "Hülye vagy kisnyilas, mint a seggem."

Hülye vagy kiszsidó, mint mindkét apád segge.
wagmg Zelenszkij követelései 2022.09.01 07:29:49
Ki vagyok akadva a magyar sajtón. Nagyon elfogult, nagyon torzít, nagyon propagandaszaga van. Mondjuk mostanában leginkább a lengyelországban készített angol nyelvű hírműsorokat nézem, de a magyar sajtó persze betolakszik az életembe. A lényeg, hogy a magyar propaganda óvatosan, kúszva, rejtőzködve…..
fkv.115 2022.09.01 20:15:21
@gigabursch: Inkább muszka propagandával kéne tömnie a fejét?
A napokban megjelent, illetve a mai kornak megfelelően streamelhetővé vált a legújabb Beavis and Butt-Head film, amiben már nem csak Highland városát, hanem a tér-idő folytonosságát is ugyanúgy szétbalfaszkodja a türhő brigád, mint eddig bármi mást; a legutóbbi, már huszonhat éves egész estés…..
Azon állami vezetők, akik a kortársaktól vagy az utókortól megkapják a "diktátor" jelzőt, nem egy esetben véres háborúk vagy államcsínyek során ragadják magukhoz a hatalmat - amitől aztán a legritkább esetben szabadulnak meg békésen (persze ha az elhalálozást nem tekintjük békés…..
fkv.115 2022.06.13 18:44:34
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
                       A barátok újabban telenyomták a csaj fejét öntelt celeb-filozófiával, így Posztolónk jogosan érzi, hogyha szakításra kerül a sor, az idén fog megtörténni. Viszont jogi kérdésekben tájékozatlan, így nem tudja, járna-e az exnek ennyi év után bármi is.                      …..
fkv.115 2022.06.09 21:41:54
@Almandin: "a tulajdonjoggal, vagy bérleti joggal bíró másik élettársat kötelezi a bíróság a lakás elhagyására, a kiskorú gyermek érdekei védelmében. Ez esetben a tulajdonát, vagy bérleményét elhagyó élettárs lakáshasználati díjra is tarthat igényt."

Ez milyen pofátlan már... És ha az ex nem hajlandó fizetni, akkor is ingyen lakhat a lakásomban? Ha nekem kell a saját lakásom helyett albit bérelnem, azt is ő fizeti? Hiszen miatta keletkezik költségem.

Mondjuk ilyen esetben előbb robbantanám fel a gázpalackot, mint hogy hagyjam magam kisemmizni.
Qubit.  2022. június 7. Sz. Bíró Zoltán KÍNAI ELEMZŐK SZERINT ELKERÜLHETETLEN OROSZORSZÁG VÉGÉRVÉNYES VERESÉGE UKRAJNÁBAN Kínai elemzők azt állítják, hogy Moszkva a nyilvánvaló vereség felé tart Ukrajnában, derül ki a csak előfizetők számára elérhető moszkvai republic.ru összeállításából, ami…..
fkv.115 2022.06.08 21:07:33
@Rodney_2: Igen, szarban hagyta. De ha nincs a NATO, még mindig ünnepelhetnénk április 4-ét, a "felszabadulást". Kívül maradni még mindig szarabb. mert könnyebb zsákmány lennénk a muszkáknak. A finnek, svédek is ezért lépnek be gyorsan.
Vitatkozom Soros Györgynek a davosi világtalálkozón elhangzott megállapításával, miszerint „az elnyomó rezsimek felemelkedésének lehetünk tanúi, miközben a nyílt társadalmak ostrom alá kerültek. Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra”.…..
fkv.115 2022.05.27 16:28:03
@midnight coder: Kína csak addig jampizhat, amíg az amcsik vissza nem viszik haza a gyártást. Onnantól nincs mit lemásolni, hamisítani, viszlát jampeckodás! Trump ezt jól elkezdte, most ezzel az agyalágyul vénemberrel valszeg parkolópályára került, de majd folytatódik. Amerika és a ruszki fehér kultúra, Kína nem. Akkor se követné őt a fehér ember, ha rejsz-rojsszal gizdáznának itt. De hamarabb kieszik magukat a kajából, aztán éhenhalnak.
fkv.115 2022.05.27 16:28:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A munka szabaddá tett? Mégiscsak jó volt valamire Auschwitz...
fkv.115 2022.05.27 19:01:28
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Lölőkét kéne megszorítani, 60 milliárdnyi közpénzt írt a nevére Viktátor csak tavaly. Abból van mit adóztatni, 999%-kal.
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindketten érzékeljük, hogy rossz mentális állapotban vannak az emberek, hogy nagy bajok vannak és még nagyobbak lesznek az oktatásban, hogy a fiatalok helyzete drámai. Persze a miénk sem nagyon jó, de mi…..
fkv.115 2022.05.25 21:05:33
@CoachCo: "Köztünk élnek a nyilasok"

Élnek? 150 évesen még vígan kávléézgatnaka körúton?

"akik lenyúlták a zsidó vagyonokat"

És akik a magyar vagyonokat nyúlták le? Az nem számít, csak a zsidó? A málenkij robot, a dáváj csaszi, a többszörösen megfizettetett "jóvátétel", az ország szétrablása (Trianon)? Az nem érdekes, mert nem zsidó?

Te is csak betáplálni akarod a bűntudatot olyanokba, akik ott se voltak, semmi közük hozzá. Vagy ilyenkor számítanak az apák bűnei? Akkor számítson Sólymosi Eszter gyilkosainak is! Úgy lesz 1:1.
fkv.115 2022.05.26 20:01:22
@CoachCo: "legyünk vele tisztában, a bűneinkért a gyerekeink, az unokáink is lakolnak"

Na, pont hogy nem! Vagy akkor nézzük csak a zsidók bűneit is, amiért ők lakoltak 45-ben! A sok bankár, uzsorás, aki a szegénynek nem adott pénzt, csak a gazdagnak, összezártak egymás mögött, de a többségi néppel nem kokettáltak. Ugyanakkor elvárták volna hogy vész esetén meg segítsenek rajtuk (miért is? Kölcsönkenyér visszajár!). Az addig megszopatott kisember jogosan kárörvendett hogy viszik a hóhért akasztani. Ez az antiszemitizmus valódi alapja, nem a fajelmélet, és a zsidóknak végre magukba kéne nézniük, hogy nekik vajon milyen szerepük van abban, hogy évezredek óta mindenki kiutálja őket maguk közül. Vajon a köztünk rakó románokat, tótokat, rácokat miért nem közösítjük ki? Pedig azok se épp puszipajtások. Van egy régi mondás: Rómában tégy úgy mint a rómaiak. Ezt a zsidóknak nem sikerült megfogadni, meg is lett mindig az eredménye. Nem a rómaiakat kell sározni érte. A verekedés nem ott kezdődik, amikor visszaadják a pofont.

"De a házaik most is ott vannak..."

Akárcsak a 150 év török megszállás alatt kiirtott magyaroké. Vagy a málenkij robotra / Recskre deportáltaké. És a tatárjárás után is maradt "pár" üres kecó. De ha ezt egy szinten mered említeni a holoval, akkor meg náci vagy... A ma polkorrektnek beállított zsidósimogató álláspont nem a középút, a valóság, hanem csak az érem egyik oldala, amit a zsidók propagálnak. A másik oldalt is meg kéne végre hallgatni, és kibeszélni a dolgokat. Persze lehet tovább nácizni, de akkor a másik oldalról se lesz más a válasz egy karlendítésen kívül.
                       A levelezés során minden gyanúsan stimmel, majd a férfi bevallja, hogy ő szeretne új barátnőt, de még megvan neki a jelenlegi, nála is lakik. Csak akkor tudna onnan dobbantani, ha már lenne máshova, amennyiben nem kap jobb ajánlatot, marad.                              …..
A politikai demagógiában egy gyakori szitokszóként használatos a "náci" és a "fasiszta" jelző az ellenfél teljes lejáratására, azt próbálva rásütni, hogy a múlt századi katonai diktatúrákra jellemző módszereket alkalmaz. Sőt, az ellenfél ezen a ponton számukra már ellenséggé válik. Hivatalos…..
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
fkv.115 2022.05.15 21:36:15
@gigabursch: Milyen mobil? Az egy hajkefe!
Az orosz cári cím körüli vita sokszor azon megy, hogy egyáltalán létezik-e vagy sem. Miért is érdekes ez a vita?..
Nem lehet mostanában úgy írni a háborúról, mintha valami távoli, absztrakt eseményről lenne csak szó. Mindenekelőtt a háború mindig destruktív és szörnyű jelenség, ahol nem csak a civil áldozatokra kell gondolni, de éppúgy sajnálhatjuk azokat a katonákat is, akik életük virágjában elestek vagy…..
fkv.115 2022.05.11 21:52:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ja, Putyin elvtárs nem hajlandó eltakarodni, de majd eltakarítják az emberei, ha már unják az üres polcokat a boltokban.
fkv.115 2022.05.11 21:54:52
@gigabursch: Csak hát ez nem Putyinon fog múlni. Előbb-utóbb a ruszkik mammerek is meg fogják kérdezni hogy hol vannak a fiaik, miért nem jönnek haza a háborúból. Az ukránoknál számolatlanul feláldozható mindenki, hiszen a hazát védik, nicns hova hátrálniuk, de a ruszkik nem saját magukért küzdenek, hanem egy elmeroggyant diktátorért. És nem mindenki olyan hülye hogy más hatalmáért meghaljon.
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
fkv.115 2022.05.08 21:43:02
@Le a spammerekkel: Leszarom. Azoknak is vannak hozzátartozói, akik előtt bűntetőfékezgetett.

"a családjuk. Ők meg mit tehetnek róla, hogy ezek milyenek voltak, míg éltek?"

Nem volt kötelező részt venni a bűnözésből szuerzett vagyon felélésében. Ha meg megtették, vállalják a következményeit. A nép részéről a mélységes megvetést.
fkv.115 2022.05.08 21:45:18
@Éhes ló: Sőt, jobb. Az egész életükből ez érdekli leginkább az embereket. :)
fkv.115 2022.05.08 22:11:49
@ulpius66:

3!
Mozdonyvezetők nyílt levele itt érhető el. A mozdonyvezetők nyílt levelet írtak az autósoknak, annak apropóján, hogy idén már rekordot döntő - 39 vasúti átjárós baleset történt, köztük tizenhét halálos áldozattal. A baleset során nemcsak a gyászoló család érzi meg a tragédiát, hanem a…..
fkv.115 2022.05.04 06:52:04
@tiltsál ki te gyökér: Pontosan! Azért szarnak itt az emberek mindenre, mert megszokták hogy tök értelmetlenek a tiltások. A sárga lámpa itt azt jelenti hogy taposs a gázba, ha nem akarsz 10 percet dekkolni ennél a saroknál is, mint az összes többinél, nem pedig azt hogy meg kéne állni. A nyílegyenes útszakaszra (évekkel ezelőtt) kihelyezett (és kb. azóta nem is aktuális) 30-as tábla nem veszélyre figyelmeztet, hanem bokor mögül trafizó rendőrre, aki le akar húzni egy kis pénzzel.

Ezzel szemben a horvátoknál ott van 50-es tábla, ahol az S kanyar egyik oldalán sziklafal, a másikon szakadék van, és még a 30-at is neccesnek érzem.

Csoda ezek után ha az ember itt a tiltó táblát nem csak felesleges basztatásnak, szivatásnak értelmezi? Hiszen többynire az. Ezért aztán a valódi veszélyre is legyint, mert ahogy írod, a vasúti piros lámpa fél óráig zölédnek is tekinthető lenne.
fkv.115 2022.05.04 06:55:01
@nyikk: 1. valóban jólesik beérni időben a munkahelyre, és nem folyton elkésni, amiért ugye mindent elkövet a hungarisztáni rendszer...
fkv.115 2022.05.04 06:56:24
@Bobby Newmark: Talán nem lopni kéne, nem politikai kifizetőhelynek használni a MÁVot, és akkor meg is van a lóvé a fejlesztésekre. Mi befizettük adóban, nem rajtunk múlik, tessék visszarakni a közösbe, és akkor ott van az a pénz!
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
wagmg Moldova, itt az idő... 2022.04.26 11:34:30
Itt az idő, hogy Moldova behívjon egy hadsereget. Kérdés, hogy melyiket is... Én valami nemzetközi békefenntartó hadseregre gondolnék a helyükbe, valami csapatra, amiben nincs benne az orosz állam. Az UN (ENSZ) nem nagyon menne, benne vannak az oroszok, de mittudomén, akárki. Mert ha nem az oroszok…..
fkv.115 2022.04.27 18:35:37
@Nzoltan: Gyávák és gerinctelen tolvajok, de hogy lúzerek lennének... Azok mi vagyunk. Gyávák, gerinctelenek, Hitler utolsó előtti csatlósai, mégis minden vh-ból győztesként szállhattak ki, lopott magyar földekkel.
fkv.115 2022.04.27 18:39:20
@Ekrü: Ha Putyin utasítására hátba akarják támadni Ukrajnát, akkor igen. Nekik is joguk van megelőző csapásra, nem csak a muszkáknak.
fkv.115 2022.04.27 19:09:20
@Ménár Atya: Ha venni nem is tudnak, fejleszteni elvileg igen, megvan hozzá a tudásuk. Végül is atomhatalom voltak, csak a Krímért cserébe mondtak le róla, ami szerződés most az orosz invázióval semmissé vált, tehát bármikor joguk van újat fejelszteni. ÉS ha van eszük, fognak is, hiszen csak ez véd meg az inváziótól. És pont ezért nem fog ezután már Irán és Ékorea se lemondani róla, hiszen épp most igazolják félelmeiket. Nekünk is kéne, hiszen hadseregünk 0. De ilyen balfasz kormánnyal, mint ez...
A mai napra az MTI Fotóarchívumából válogattam Magyarország száz évét átölelő képeket. Méghozzá mindjárt két tucatot! Nézzétek csak! 1971. augusztus 12. Tisztek és újságírók figyelik a búvárkiképzésen résztvevő harckocsizó katonákat, a Magyar Néphadsereg egyik alakulatánál. MTI Fotó: Petrovits…..
Egyre kevesebb magyar szavaz a Fideszre, és egyre több Orbán Viktorra. Persze, sokak szerint a kettő egy és ugyanaz, ám ha alaposan megvizsgáljuk a kormánypárt szavazóinak preferenciáit, sokkal többet számít nekik a vezér iránti bizalom, mint a mögötte lévő politikai szervezet működése. Orbán hosszú…..
Ezúttal is a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
wagmg Finnország NATO tag lesz 2022.04.13 11:10:34
Ah, úgy látszik most már biztos, Finnország belép, NATO tag lesz. Mégpedig hamarosan.  Annak idején Sztálin megtámadta Finnországot. Nem mondta, hogy ez csak egy "különleges katonai akció", de egyébként pont úgy hazudott mint most Putyin. Azt hazudta, hogy a Szovjetúnió nagy veszélyben van…..
fkv.115 2022.04.15 20:28:06
@arthurthedent: "gázembargóba"

Magyarul: -ban, -ben. Eleinte nem akartam szóvá tenni, de annyira rendszeresen kevered, hogy ez már nem elírás nálad.

Embargó akkor lesz, ha megszavazzák. A németek, mint ez EU fő gazdasága nélkül nemigen.
fkv.115 2022.04.16 16:53:58
@arthurthedent: Fogalmam sincs mi köze lehetne a gáznak a gázhoz... Neked van valami ötleted? Esetleg hogy pont erről beszégetünk már egy ideje?

Ez alap nyelvtan, ezért még Grétys László se fog megállni egy szóra. Én se azért szóltam mert elírtad, hanem mert következetesen a 20. után már nem lehet arra fogni. Egy bloggertől azért elvárható némi minimál szint, nem gondolod?
fkv.115 2022.04.17 16:11:20
@arthurthedent: Az se biztos hogy felhívják, csak leírják hogy megvolt. Ki meri ellenőrizni?