Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bableves

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot még nem legyintette meg a kormányváltás szele, ők folytatják tovább küzdelmüket. (Az Egyenlő Bánásmód Hatóság központi hivatal. A hatóságot a szociális és munkaügyi miniszter irányítja. Illetve most az a csúcsminisztérium, ahová ez a…..
Vastagbőr Schmuck dalra fakad 2010.08.24 15:35:00
Minden idők legkeményebb kampányanyaga. Ennyi. Nem hiszem hogy ezt valaha is sikerül túlszárnyalni ... Köszönjük, hogy feltalálták az Internetet, köszönjük, hogy felfedezték a PC-t, és köszönjük, hogy megalkották a Youtube-ot, így láthatjuk ezt a mesterművet: Mára…..
Két eset lehetséges: vagy a balos sajtó legjobb idei kamujának, vagy az év jobbikos botrányának vagyunk szemtanúi. Esetleg egy sértett ember vagdalkozásának."Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzeti Gárda nem járul hozzá, hogy a lemondásom mögött meghúzódó valódi okokat…..
Azt hittem, a Jedi-képzés a csúcs. Tévedtem! "A PUA, azaz Pick Up Artist jelentése: Ismerkedő és vonzalomteremtő művész, férfi. Röviden: Ismerkedő Művész, avagy Nőfelszedő Művész. Az valóban igaz, hogy a PUA világgal érintett férfi a pickup-ra, azaz a nők…..
A magyar egészségügyi dolgozók hajlamosak őszintén nem érteni az ügyfeleik egyik leggyakoribb panaszát, miszerint igen gyakran bunkók és lekezelők a betegekkel. Az egészségügyi dolgozók ilyenkor a sanyarú körülményeikre meg a stresszre és a felelősségre szoktak mutogatni.…..
Bableves 2010.08.06 13:48:38
Neurológia - rémálom

Egy rövid történet M.-ről, tényleg dióhéjban:

15 éve diagnosztizáltak nála Sclerosis Multiplexet, gyógyíthatatlan betegség, talán lassítani tudják kissé. "Szerencséjére" hamar kapott gyógyszert minden másnap injekció formájában beadandó típust, amire akkor még várólista volt. 15 éve adja magának (kb. 2800 injekció), mellékhatások garmada, tönkrement bőrfelületek, stb. A gyógyszer kb. havi 400 ezer egyébként, vagy már jóval több. Kezdődtek a megszorítások: Közgyógy igazolvány megvonása, rokkantsági felülvizsgálat legutóbb is megalázó, derékig levetkőztetik, vérnyomás méréshez, oszt annyi. Aztán kitalálják, hogy hátha depressziót okoz a gyógyszer (15 évig nem jutott eszükbe!), és elküldik pszichiáterhez, aki futószalagon gyártja más hasonló betegnek is, hogy "lehet hogy de igen". Erre hivatkozva elveszik tőle a gyógyszert! (Ez olyan, mint rákostól megtagadni a sugárkezelést, mert jaj, kihullik a haja!)Ennyi, nem kap mást, túl jól van, mondják! Legalább egy súlyos rosszullétet produkálna! Aki ismeri kicsit ezt a betegséget, tudja, hogy mekkora szemétség ilyet mondani egy orvosnak. Ha megtagadják a gyógyszert, majd biztosan fog is produkálni...

Végül mégis kap egy gyengébb (és olcsóbb) szert, igaz azt naponta kell immár szurkálni. Majdnem lebénul, fullad, fogsor feldagad, bőrkiütés, ezernyi mellékhatás - alkalmatlan a szerhez. Panaszolja az orvosnak, aki nem hiszi, annak a gyógyszernek nincs ilyen mellékhatása. Végül kiderül, rosszul emlékszik, nem is azt a gyógyszert akarta, csak összekeverte! Jaaaa, bocs, majdnem tolószékbe kerültél, sorry. (Papírt persze nem akar adni róla) Most azzal hitegeti M.-et, hogy beveszi valami új programba majd, ha visszajön a három hetes szabadságáról. Addig nincs semmilyen gyógyszer.

Eddig adott volt egy hatalmas akaraterővel rendelkező beteg, aki kapott gyógyszert, állapota stabil volt, nem is zaklatta sokat az orvosokat, sőt munkát vállalt, hogy hasznos tagja maradjon a társadalomnak. Ezután majd lesz egy összetört ember, akinek se nyugdíja, se gyógyszere, és a munkáját se tudja majd emiatt vállalni, mert előbb-utóbb egészségileg még jobban tönkremegy. Végül majd tényleg megvalósul a depresszió is.
  „A nyugati filmek firmák/cégek, az amerikai befolyás és a zsidó pénz ellen” lép fel a kétharmados Fidesz, mert új ellenség kell neki a baloldal legyőzése után - nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak adott nagyinterjúban Kovalik Balázs, a budapesti Operaház…..
  Az országban nemzeti szabadságharc van a globális pénztőke és az IMF ellen. Na bravó, ahogy édesanyám mondaná. Nyelvi leleményből nem fogytunk ki. Annyira szánalmas már ez az egész bohózat, hogy nem tudom, sírjak vagy nevessek. Mint amikor a kiütés előtt álló részeg…..
  Gratulálunk a konokul kitartó pécsieknek a radarügyben elért győzelmükért, a hon védelme azonban továbbra sem tűnik elsőrangú feladatnak Magyarország számára.   Az évek óta politikushalálokkal, belassult EKF-projekttel, katasztrofális pénzügyi helyzettel megvert…..
Bableves 2010.07.16 21:06:38
@tanarseged ur: Szerintem elrettenteni erős saját hadsereggel lehet, nem ilyen hókuszpókusszal. Továbbá karakán fellépéssel, külpolitikával, nem azzal, hogy majd utólag a Nátóbácsi lebombázza a hídjaitokat. Mindegyik esetben egyébként az "nemzetközi tőke" jár jól az újraépítés/újrafelfegyverzés üzletágban.

A 90-es évek elején a szerb ügynökök lazán autókáztak Veszprémben a Vár alatti utcában, ahol most a régi (kamu) irányítótermek alatt van berendezve - amerikai személyzettel - a légvédelmünk központja. De olyan a rendszer, hogy mielőtt bármit is tennének, Nápolytól (NATO felettes szerv) kell parancsot kérni. Ez volt a helyzet pár éve, gondolom nem változott. Magyarán ugyanolyan nehézkes, és nem önálló (magyar érdekek elsősorban) döntések előznek meg minden "választ" egy agresszióra.

Az ENSZ v. NATO lazán hagyta a szerbeknek, hogy Srebrenica mellett kiírtsanak több ezer bosnyákot. A nemzetközi politika (gazdasági érdekeik) mindig is a mi érdekeink felett fognak állni. Amit az ország eddig költött Afganisztánra, meg hasonlókra, abból már saját hatékony légvédelmi rakéta rendszerünk lehetne, pölö.
Mindig is érdemes volt olvasgatni a Magyar Közlönyt, sok-sok érdekességet megtudhattunk belőle. Nincs ez most sem másképp, szép csendben végrehajtott személycserékre, és ezáltal érdekes parlamenti figurákra bukkantunk. 1. találat Magyar Közlöny 107. szám (2010. június 23.):…..
Bableves 2010.07.09 12:56:40
@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ha pusztán szakmai szempontok szerint nézzük, így van. De a Parlament, vagy az Önkormányzatok vezető testületei nem így állnak fel. Arra vannak a szakértők, háttérmunkások, stb. hogy ezt segítsék, hiszen nem polihisztorokat szavazott be az istenadta nép a székekbe. (Az érettségi státuszával nem értek egyet, egy jó szakmunkás, kellő általános ismeretekkel megspékelve, többet ér, mint egy mindenbe kicsit belekóstoló általános érettségivel rendelkező egyén - gyakorlati "felhasználás" tekintetében mindenképp.)

Persze, a hatékonyság szempontjából ennyi erővel lehetne diktatúra is, ahol a diktátor egy személyben dönt mindenről, viszont tanácsadóknak választhat (akár több százat is) szakértőket, professzionális embereket adott területre. De a "demokrácia" jelenlegi szabályai szerint a döntéshozó testület nem így áll fel. A gyenge láncszemek megfelelő szakmai hátteréhez biztosítani a feltételeket a saját pártjának a felelőssége. Azok, akik meg az embert kritizálják, nem mondjuk a döntésének okait, azok nem érvekkel vitáznak, hanem a könnyebb utat választva személyeskednek.
Alant Zed epikus párbaja olvasható a debreceni közlekedési zéerté ellenőreivel, két fejezetben. Az első esete önmagában nem halálosan izgalmas, de abból a szempontból fontos, hogy innen indul az a csodálatos ív, aminek a csúcspontján elhangzik a nap mondata: "Az eset után…..
  A parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn többek között a nemzetiségi színházak támogatásáról szóló indítványt tárgyalta. Novák Előd a témaismertetés után szót kért, és előadta, hogy a javaslat rasszista. Így tömören, szókimondóan, a nép…..
Bableves 2010.06.15 12:16:31
@El Topo (Sgt. Elias): A tahóság nem diploma v. iskolai végzettség függő. Ha valaki azért tahó, mert nem a szád íze szerint beszél, sőt a kapott pofonra erővel reagál, nem pedig három bocsánatkéréssel, az nem bunkó, hanem megvédi az elveit, ahogy tudja. Kizárólag veretes beszédekkel még nem maradt életben egy nemzet sem.
Bableves 2010.06.15 12:23:15
@teknős: A felhígult (szándékosan felhígított) Jobbik nem tökéletes, mint ahogy egyik párt sem. Nem baj, ha kritizálják, támadják, tanuljanak ők is a saját hibáikból. A probléma akkor van, ha valaki azzal bizonyítja más véleményét, hogy a vele ellenkező véleményt vallók között van olyan is, aki nem felel meg a (mások által felállított) játékszabályoknak. A Jobbik ha "darálódik", akkor az azért van, mert a Parlamenti út választásával elfogadta a (demokratikus) játékszabályokat. Azzal viszont egyetértek, hogy a radikalizmus fenntartását nem mindenáron kell elérni, támadható hozzászólások helyett jobb és eredményesebb a zsákpakolás a gáton. Hosszú távon emlékezetesebb.
István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós…..
Bableves 2010.02.20 04:46:19
@szita szita péntek:

"1: Miért megy a szülő gyerekkel vásárolni? - Mer' a gyerekre vigyázni kell + enni is kell."

Egyetértek!

"2: Nagy baj-e a letört kiflicsücsök? - Nem. Ha ez az ára annak, hogy a gyerek lefoglalja magát, akkor teljesen rendben van. A 2 éves gyerekemnek még én is törtem belőle, a háromnak már nem, hisz az már képes magában kezelni a helyzetet. Aki meg azt hiszi, hogy a gyerekesek tudatos összeesküvése a letört kiflicsücsök a kereskedelem szétzüllesztésére, tönkretételére az szánnivaló bolond.

A világban eligazodni képtelen postolóknak mellékelnék néhány okosságot. Ha meg nem is érthetik próbáljanak beletörőni és együttélni ezekkel, különben valahol majd nagyon meg fogják őket rugdosni."

Nagy baj lenne, ha kifizetnél egy kiflit, aztán utána nézelődnél a boltban gyermekeddel? Milyen szülő az, akit jobban érdekel a nyugodt vásárlás, mint a helyes nevelés? És igen, sokan pályáznak direkt az apró lopásokra, mert a lúzereket ez elégíti ki. Többnyire egyébként az átlag feletti anyagiakkal rendelkező önérzetes "HP" kategóriások

"1 - Mindenki volt gyerek."

Nem mindenkinek volt gyerekszobája...

"2 - A gyerek is ember, de nem kis felnőtt"

Ezért van a felelősség a szülőn, és gyenge érv a gyerek szükséglete mögé bújni. Valójában a saját dolgodat akarod könnyíteni...

"3 - A gyerek még nem tudja megvédeni, ellátni magát kell mellé egy felnőtt, aki vigyáz rá."

Így van! A felnőttnek megvan az a képessége, hogy előre látja, a gyerek a holnapi vásárlás alatt is éhes, nyűgös, vagy akármi lesz.

"4 - A gyerek még nem sajátította el a viselkedés, a magántulajdon, etikett, jogrend stb összes szabályait. (Időnként pld. hangosabb, mint egy felnőtt.) Most tanul. Praktikusan a vele lévő felnőtt terelgeti ezen az úton. Mondjuk, hogy hogy kell egy boltban viselkedni. Hidd el, előbb utóbb sikerülni fog neki!"

Ismét terelés a gyerekre. Általában nem a pici gyerek veszi le a polcról, és bontja ki a termékeket. A kedves szülő míveli azt. És tényleg tanul. Látja, mit csinálsz.

"5 - A fentiek miatt - ésszerű határokon belül - a gyerekekkel és a gyerekesekkel elnézőnek, segítőkésznek kell lenni."

Teljesen egyetértek. Ezért is jó megoldás, hogy nem lesz feljelentve mondjuk áru rongálásáért, hanem udvariasan tájékoztatni kell, hogy fogyasztani fizetés után lehetséges, és hogy a már fogyasztani kezdett terméket a pénztárnál kifizetheti, oda is kísérhetjük. (jaaa, hogy kétszer kell sorba állni? ...igen, legközelebb már tudni fogja)

"6 - Aki ezt nem látja, az egy antiszociális állat, egyszerűen nem érdemli meg, hogy közösségben éljen. Ha rajtam múlna nem is tenné..."

Jellemző hozzáállás. Egyfelől van a "kicsit vétkezem" de nézzétek el, mert gyerekkel vagyok felmentés, másfelől a dolgát végző szerencsétlen alkalmazott, aki - elterelve a figyelmet az alap kérdésről - előlép szörnyeteggé. Úgy kezdődött, hogy visszaütött, persze. Javaslom, szülői anyaoroszlán szerepet ne téveszd össze a pitiáner bűnözők érvrendszereivel, és nem fognak baszogatni a boltokban.
Bableves 2010.02.20 14:05:51
@szita szita péntek:

- annyi idő mégis akad, hogy az aprónép elnyámmogja a kiflit/csokit/üdítőt a boltban, ha meg véletlenül otthon hagytad a pénztárcádat (fel sem tételezem alapból, hogy nem szeretnéd kifizetni), akkor mi van? A legjobb, amikor olyan terméket fogyasztanak a boltban, amit a pénztárnál kéne lemérni, mivel súlyra van. (banán, szőlő) Lehet hogy egy szemet ettél, lehet hogy két kilót. Szőlőből pl, mértük egy héten keresztül, napi 6 kg volt a veszteség, 1-1 szem "kóstolás" miatt, ami még piacon is árus függő. A veszteséget vagy le tudja írni a bolt, vagy trükközik a meglévő áruval. Aztán rákényszerül, hogy más vevőkön behajtsa, ha nem akar az alkalmazott fizetni. (lásd utolsó pontod)

- Honnan is tudnák? Létezik a varázslatos hangzású "blokk" szavunk, mely egy varázscetli, felmutatva a legtöbb vagyonőrből kezes bárányt csinál, továbbá befelé menet bármely eladó/pénztáros/őr megtalálható áru bemutatása céljából, sok helyen ki is írják, hogy ezt tedd

- A kifli csak példa, maga ilyen munkakörben dolgozva egy átlagos forgalmú boltban egy nap (12 óra alatt) 16 ilyennek szóltam, 90% meg is értette az előbb fizetek-utána fogyasztok képletet. Van persze aki tábla Milka csokit eszik alkalmanként, ízlés dolga. És ezek csak azok, akiket láttam, hány olyan van, akit nem?

- Utóbbi annyiban igen, hogy ebből is látszik, nem úszod meg, hogy ne szánd rá a megfelelő időt a vásárlásra. Különben tényleg így járhatsz.

További sikeres vásárlásokat kívánok neked!
Balázs blogjában írta meg kalandját a hévízi Kocsi Csárdával, ahol a tulajdonos letiltotta, hogy ivóvizet szolgáljanak fel a vendégeknek, azért csak hosszas alkudozás után kapott egy pohárral a kért kancsó helyett. Volt már ilyenünk, egyszer beszólással, egyszer hülye…..
Fantasztikus szuperinfós hirdetést hozott nekünk szóviccblogos harcostársunk, Hancu, a reklám azonnal meg is kapta az Évtized árukapcsolása díjat. Először csak simán nevettünk, hogy hahaha, ha sírkövet veszel, tunéziai nyaralást kapsz ajándékba, muhaha, aztán egyszer csak…..
Bableves 2010.02.02 14:14:17
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
  Tavaly júniusban szórakoztunk és szörnyülködtünk a híren, hogy a Penny Market árauházaiban kitört a balhé a fillérekért árult, ám valójában nem kapható, idézőjel közé kívánkozó sajt miatt. Még videónk is volt a remek harcról, ezt most megtekinthetjük újra.A…..
Bableves 2010.01.28 11:03:50
Penny Market üzletek száma: (forrás: cég és Nielsen)
• 177 üzlet (2009. október 29.)
• 169 üzlet (2008) (Nielsen)
• 163 üzlet (2007) - ebből 16 Budapesten
Penny Market éves bruttó forgalom:
• 162 milliárd Ft (2008) --- +12% növekedés
• 145 milliárd Ft (2007) --- +10% növekedés
Éves adózott eredmény: cég összesen (Forrás: Creditreform/HVG)
• 3,7 milliárd Ft (2007) --- +26% növekedés
• 2,9 milliárd Ft (2006)
„Az üzletek hatékonysága a piaci átlagot meghaladó. Egy Penny Market éves forgalma átlagosan 890 millió forint volt 2007-ben.”

Az összes bolt napi bruttó bevételét (kerekítgetve 2008-as adatokkal) véve alapul, elnagyoltan:
162 milliárd/169 üzlet=959 millió bevétel/bolt/év
naponta 2,6 millió 13 órás nyitva tartás
óránként 200 000 x 169 üzlet = 33 800 000

Egész jól saccoltam, hogy keretezzem magamat!

Az akciós áruk félrerakásáról meg annyit, hogy szerintem a dolgozóknak az "akciós" ár is drága, mert az valójában nekik nem az! A legtöbb multinál van lehetőség (és havi keret) az egyes osztályokon az áruk leértékelésére, 25% és 50%-os kedvezménnyel, az eladók szerintem ezt használják ki! Itt főleg szavatossági idő lejáratának közeledtével van lehetősége a mezei eladónak, de természetesen tudnak variálni a raktárkészletekkel, hogy mindig legyen a nyakukon maradó áru. A multik alapból 20-30 %-os veszteséggel is számolnak egyes területeken! (pl. zöldésges rész) Az eladóknak az év végi prémiumok v. havi forgalom után járó juttatások miatt nem éri meg "eldugni" az éppen reklámozott akciós árukat, mert az a forgalomban nagyon meglátszana, és akció minden héten van. Inkább a központi leosztásba nincs beleszólásuk, azt rakják ki akcióba, amit ténylegesen kapnak.
Bableves 2010.01.28 11:50:01
@Mialee: Igaz, de ugyanazok a pofák ülnek a Minisztériumokban, csak a segg cserélődött, amit nyalnak!

Állami beavatkozáson azt értem, hogy egy nemzeti érdekeket szem előtt tartó kormány védi a saját piacát, a saját polgárát előnyben részesíti a külföldivel szemben, és őt támogatja nem a multit. Továbbá védővámokat alkalmaz, ügyel a kapható élelmiszerek minőségére, stb. A rossz élelmiszerek miatt fellépő betegségek kezelése sokkal többe kerül az államnak (valójában neked, mint adófizetőnek), mint pl. az egészséges, és államilag támogatott hazai termékekre szánt állami támogatás. Ez nem szocializmus, inkább nemzeti-szocializmus! (ha már szereted az ideologiákat :))
Egyetlen biztonsági őr elég volt Galimának, hogy soha többé ne tegye be a lábát a százhalombattai Tescoba. Még a karácsonyi rohamban felejtett a bevásárlókocsijában két kazettát kifele menet, amit a biztonsági őr lopási kisérletnek minősített, aztán egy hónappal később…..
Bableves 2010.01.26 13:19:12
A cikket olvasva feltűnt a Szent-György Security neve. Én dolgoztam nekik pár hónapig, az átlagnál jobb vagyonőr-cég, és ügyelnek lehetőség szerint a képzettebb őrök alkalmazására, manapság van kínálat a munkaerő piacon.

Az eset számomra teljesen egyértelmű, és nem is megyek bele a cikk írójának minősítésébe - mert lehet hogy a cikk megrendelésre készült!

Én más áruházláncnál voltam beosztásban, ahol említett cég vitt jó pár üzletet. (Spar) Egy megyeszékhelyen rövid idő alatt négy helyen is megfordultam, a többi őrrel együtt "vetésforgóban", mindenki volt mindenhol. De a boltvezetők mindig találtak valami mondvacsinált indokot, ami alapján kérték az őr cseréjét a cégtől. Valójában e mögött a Spar területi vezetője állt, akinek a férje másik vagyonőr céget működtet, és szeretné kitúrni a meglévő céget (jelesül a Szent-György Securityt). Ehhez nemtelen eszközöket vetnek be. "Álvevőket" küldenek, akik szándékosan botrányt okoznak, panaszkönyvet kérnek (nem jó nekik a vagyonőr cég saját panaszkönyve - mert ilyen is van!), hanem ragaszkodnak a Spar-oshoz. A cél, bizonyítani lehessen bármilyen apró indokkal, hogy gond van a megbízott céggel. Ehhez a boltvezetők asszisztálnak, az őröktől olyan dolgokat várnak el, ami nem feladatuk (pl. italraktárból a "márkás-drága" italok kiszolgálása vevő felé), vagy vevők zaklatására utasítás (pl. kifizettetni az újságot, ha olvassa üzleten belül). A boltvezetők (és a helyettesek is)elég mélyen benne vannak a bizniszben más oldalról is, hogy megérje nekik a dolog. A vagyonőr cég nem tehet mást, mint hogy minduntalan cseréli az állományt, csak hogy megmaradjon a megrendelés. (Szerény számításom szerint egy kisebb piaci rész, ahol "csak" 10 üzletben havi 4000 munkaóráról beszélünk kb., ott 1500 forintos szerény bruttó rezsióradíjjal számolva (ebből 400 ft az őr bére óránként) 6 millió forint/hó bevétele lenne a Spar területi vezetőjének, ill. kiccsaládja részére...

Na, ezért születnek az ilyen beírások, panaszkönyves firkálmányok, és városi legendák vevőzabáló biztonsági őrökről. A Tesco sem kivétel, csak itt több munkaóráról beszélünk, lévén 24 órás nyitvatartás...
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
Bableves 2009.09.04 09:32:42
Kb. 10 évvel ezelőtt én is kiléptem az OTP Mátrixból, igaz nem ment könnyen! A folyószámla megszüntetés olyan tortúra volt, hogy a végére teljesen kiakadtam. Csak slágvortokban:

- 2,5 órás sorban állás, az ügyintéző(k) ebédszünetével megszakítva
- Sorra kerülésem előtt ügyintéző "ismerőse" elém furakodik, másik ügyintéző segítségével, újabb 20 perc
- Közlöm, hogy megszüntetném a folyószámlámat. Kiderül, hogy ez egy 30 perces csuklógyakorlat az ügyintézőnek a klaviatúrával, és kis küzdelem a programmal
- A számlán lévő pár ezer forintot nem kapom meg, mert kötelezően még egy hónapig fizetnem kell a szla költségeit, hiába vagyunk a fordulónap előtt
- Megjegyzések tétele ügyintéző részéről arról, hogy miért is hagyom ott az OTP-t, és ez most mekkora munka neki!!!
- A program természetesen lefagy, és egy helyen nem enged neki beírni egy adatot. Rögtönzött kupaktanács összehívása többi ügyintézővel
- Megoldási javaslat, idézem: "Hát itt nem stimmel valami 100 forinttal, de hát 100 forint ide vagy oda, nem igaz?
- Zaklatott válaszom idegkimerültség határán: Most akkor ide vagy oda? Nekem nem mindegy, mivel csak a parkolásom a 10x-e ennek, amíg itt tökölök Önöknél!

Eredmény: fél nap alatt sikeresen megszűnt a folyószámlám, kb. 3-4000 forint összköltséggel. Megmaradt a kellemes érzés, hogy soha többé nem kerülök az OTP közelébe sem!
Lol. Gigalol. Tegnap véletlenül megakadt a szemem az Index címlapján egy Velvet híren, mely szerint István Dánielt megverte egy biztonsági őr. Kövezzen meg bárki, én baromira nem vágtam, ki is az az István Dániel, de a biztonsági őr miatt megnéztem a cikket. Mit mondjak, sok…..
Bableves 2009.08.25 15:12:53
Ha az ember biztonsági őrként dolgozik áruházakban (is), könnyen találkozhat "hírességekkel". A cikkben írtakhoz kapcsolódva írnék ide két minap történt esetet:

... Plaza, Deichmann Áruház

Kis hölgytársaság tér be az üzletbe, élén egy "humanoiddal", aki ránézésre egy rossz buzi külsővel megáldott lény, félig rózsaszín hajjal, és selypítős stílussal. Rihegnek-röhögnek, mindent széttúrnak és hangosan beszélnek, hogy mindenki észrevegye őket. Rosszabbak, mint egy csapat holland túrista! A Honecker szandálos ratyi teljesen szerepet játszik, lelkendezve mondja: - Ezt a napcsit megveszem! És végül tényleg kifizeti az "ócsó" napszemüveget, de cipőt nem vesznek, a kíséret - egytől egyig dagadt, alacsony 16-17 éves lányok - csicseregve követik. Miután elmentek, mondja az egyik eladó, hogy a homoki a Megaszar 4. egyik "sztár" énekese, és mondja is a nevét, de azóta már elfelejtettem, egy közös éneklős videójukon középen fekszik az idióta rózsaszínű frizurájában ... de nagy gáz, hogy az emberek tudják, hogy ki ez a niemand.

...Stop Shop, C&A Áruház

Csendes, álmos délután, csak a kötelező vevődroidok próbálgatják a bizsu fülbevalókat az állványok előtt, hál istennek, nincs nagy forgalom. Az őr szeme megakad egy ismerős arcon, egy férfi, hátrafésült fekete hajú, jól öltözött, válogat a férfi ingek között. Azonnal felismeri, és lelkendezve, de diszkréten megy az eladókhoz: - Akartok látni egy igazi híres színészt? Ott nézeget a férfi osztályon! mondja nekik. De, egy kivétellel, senki sem ismeri fel, vagy a név hallatán nem ugrik be senkinek sem, ki ő. Sőt, legtöbben azt mondják, hogy nem érdekli őket. Ők is passzolnak a helyhez, ők az eladó-droidok, a lényeg, hogy a másik eladó ne akkor menjen szabadságra. amikor ő szeretne, a többi smafu. A férfi végül vásárol pár ruhát, fizet és csendben elmegy. Az őr nem akarja megzavarni vásárlásban, de szívesen megszorítaná a kezét, mert szimpatikus neki a színész. Az Üvegtigris Rókája volt az üzletben, Gáspár Sándor, de a tehetséges embereknek nincs respektjük ma Magyarországon.