Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arandanos

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
arandanos 2021.09.10 16:25:52
@eloi: Szerintem, ha ennyi lóvét tolnak bele valamibe, akkor nagyon tudatosan választják meg már a forgatókönyvírókat is - a végcél (minél több műanyagbabát, legót stb. eladni, ahogy írtad) szempontjából tulajdonképpen mindegy, hogy az írók kutyaütők vagy elvtelenek.
De ezen nem veszünk össze :)

(Azért a Rogue One villantott valamit. A többire szinte nem is emlékszem; de ebben komoly dráma van.)
arandanos 2021.09.10 17:10:27
@midnight coder: Ha nem lett volna benne "kötelező néger", akkor is szar lett volna.
Ez remekül látszik pl. az ostrományú-jeleneten (superlaser siege cannon). Tök para a cucc, Finn (a "kötelező néger) kamikázét játszik, majd - mivel Rose megakadályozza Finn önfeláldozását - "tüzel" az ágyú, és... megsérül az ellenállás védelme, de kb. mintha egy kézigránátot dobtak volna rá.
Elkezdik építeni a feszültséget, aztán kiherélik, ami Finn önfeláldozási szándékát is kiheréli utólag.
Ez az egész forgatókönyvre igaz; béna dramaturgia, buta párbeszédek, a feszült és drámai jelenetek elcseszése. Mintha egy kezdő írta volna. (Nyilván nem ez a helyzet pedig.)
Egyiknek sincs köze ahhoz, hogy hány darab fekete vagy ázsiai arc van benne.
arandanos 2021.09.10 17:51:44
@midnight coder: "A fõszereplõ csaj meg talál egy lézerkardod amitõl automatikusan jedi lovaggá válik. Szegény Luke-nak mit össze kellett ehhez güriznie Jodával a hátán."
Na ez meg a másik. De ennek sincs köze a PC-hez; szimpla igénytelenség, hogy nem törekedtek a következetességre.
Az én Nagyim még maga nyújtotta a rétest. A mákos tésztához a metéltet ő vagdalta boszorkányos gyorsasággal - ha lecsukom a szemeimet, így több évtized távlatából is látom az ujjait, amint átpergeti a tésztacsíkokat és a számban érzem a saját maga által darált mákkal és porcukorral hintett mennyei…..
arandanos 2021.09.06 09:58:35
@marvin00: "Természetesen" nem megy, ha van munkamegosztás, nem a nőre van rálőcsölve az összes otthoni és a gyerekkel kapcsolatos feladat.
arandanos 2021.09.06 10:01:31
@MagyarTarka: Kicsi gyerekre gondoltam itt elsősorban, aki már nem szopik, de nem is feltétlenül jó neki minden étel, amit a felnőttek esznek. A nagyobbak oviba, iskolába járnak, és többnyire ott esznek.
arandanos 2021.09.06 10:07:31
@Lesz még Magyar Köztársaság: Így is fel lehet fogni, de nem attól leszel jó szülő, hogy minden egyes másodperced be van osztva. Pihenni nem bűn.
Sosem értettem, amikor valakinek az a reakciója pl. a mosogatógép-vásárlásra, hogy "mer' a mai háziasszonyok inkább pihenGETnek" (rohaggyanakmeg). Igen, pihennek, hogy ne váljanak pengeszájú, örömtelen mártírokká a nagy szuperháziasszonyságban.
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
arandanos 2021.09.04 16:17:21
@geegee: "A vonatot én már felejteném, 30-40 éve is egy szar volt, most meg már ha nem is szar csak pocsék; de már drágább (teljes értékű jegyeket vásárolva), mint az autózás."
Szerintem egyre jobb, meglepően kulturáltan lehet már Balatonra utazni vonattal is, busszal is. Az igaz, hogy a csomagokat cipelni kell; kisgyermekes családok számára nem megfelelő.
arandanos 2021.09.04 16:17:21
@rfz: "Ha kinyitotod az ablakot, akkor nem megy a klíma."
Ez mitől akkora dráma?
Energiapazarlás nyitott ablak mellett nyomatni, ezt kb. mindenhol elmondják, ahol van klíma.
Egyébként nem feltétlenül a felkapott helyekre érdemes menni.
arandanos 2021.09.04 16:17:21
@LucMandelor: " Amibe pl. egy hete futottunk bele egy füredi szálláson, hogy a bögrék mind reklám-bögrék voltak!!!!"
Azért irigylem a problémáidat... Legyen tisztaság, rend, a bögre mintája nem érdekel.
fáymiklós Vincero 2021.08.25 07:15:40
Szólok előre, hogy ez szörnyű lesz. Szörnyű volt. Jennifer Hudson énekli a Nessun dormát a Central Parkban, egy többé-kevésbé újranyitási koncert alkalmából. Maga a koncert nem végződött jól, mert eső és villámlás miatt a hivatalos programot nem is tudták végigjátszani, de, gondolom, körülbelül…..
arandanos 2021.08.29 22:32:46
@Berta Csacsi: Vegyél vissza. Az egyik legtehetségesebb mai soul- és R&B-énekesről van szó.
Ui.: A fenti előadás tényleg rossz.
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
arandanos 2021.08.01 19:44:36
@Ekrü: "...máj. 19-től pedig bárki regisztrálhatott Pfizerre,rögtön kapott időpontot."
Kb. egy héttel előtte regisztráltam a Sputnikra, ezek szerint "elsiettem". De miután öt hónapot vártam, már nem számítottam rá, hogy jut nekem "nyugati" vakcina egészségesként, nem veszélyeztett korúként. Másrészt, az, hogy "bárki regisztrálhat", csak annyit jelentett, hogy nem kellett hozzá előzetes sms; ebből nem következik, hogy szabad időpontot is sikerült megcsípnie mindenkinek. 199 ezer nem olyan sok.
arandanos 2021.08.01 21:27:48
@Ekrü: "Tehát ez a Te döntésed volt." Ja, mert még nem volt információ arról, hogy számomra is elérhető lesz a Pfizer... Azért döntöttem, ahogy, mert nem vagyok jós.
arandanos 2021.08.02 09:05:53
@Ekrü: "Ez az út előtted is ott állt."
Valóban. De közben ment a duma (megjegyzem, jogosan), hogy mindenki oltakozzon a járvány megfézekése érdekében, és hogy védettségi igazolvány nélkül nem lehet menni sehova. Szóval, nem érzem úgy, hogy felelőtlenül döntöttem volna az adott információk birtokában.
Egyébként most sem gondolom, hogy rossz döntés volt a Sputnik, de olyan szempontból kellemetlen, hogy plusz tesztet kell végeztetnem, ha bizonyos országokba utazom. Ez persze kibírható (vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is az életben), de remélem, azért nem leszek évekig korlátozva, csak mert a Sputnikot választottam.
/ Modell: Tóth Andrea Fotó: Én / A négy legfontosabb kérdés a táplálkozásban: Mit? Mennyit? Hányszor? Mikor?   Mit?   Bár nem gondolom, hogy létezik a világegyetemben olyan városi ember, aki valóban csak és kizárólag "tisztán" táplálkozna, a cél azért mégis az, hogy lehetőség szerint amikor…..
arandanos 2021.07.30 07:24:50
@Nast: Úgy látom, itt hozzáértők vitáznak, és te részletesen kifejtetted az érvedet; lehetne egy laikus kérdésem?
Az a (saját, egyszemélyes mintán végzett :)) tapasztalatom sok évnyi ilyen-olyan, az egészséges életmód és testsúly fenntartásáért tett próbálkozás után, hogy a "gyúrás" rendkívüli módon felgyorsítja az anyagcserémet, és ilyenkor még többszörös kalóriabevitel mellett is látványosan fogyok. De ehhez az kell, hogy elérjen egy szintet a sport intenzitása és gyakorisága (heti 4-5 alkalom). Valahogy érzem is, ha elértem, és "pörgök". Semmilyen más mozgástípus, sem diéta nem képes elérni ezt a hatást nálam.
Gondolom, megemeli az alapanyagcsere szintjét, de mégis, látszólag ellentmond annak, amit "minden" életmódguru tanít, hogy 70% kaja, 30% edzés. Mi lehet ennek a magyarázata?
(Bocs, hogy így neked szegezem a kérdést, ha nincs kedved/időt válaszolni, lepattinthatsz nyugodtan. Ha van, akkor előre is köszönöm.)
A szülői gyászt tekinthetjük-e elegendő felelősségvállalásnak egy gyermek baleseti halálában? Lefolytatható-e jogi eljárás így minden baleset esetén? L.L. Junior rapper a hároméves kisfia halálával járó balesetet követően megvonta az anyától a másik, nagyobbik fiuk láthatási jogát. Írásom egy…..
arandanos 2021.07.14 23:42:00
@Mad Marx: "Viszont egy felelős szülő ezzel tisztában van."
Igen, viszont ezzel együtt is történhet tragédia. Elég egy pillanat, amikor valami megzavarja a szülő figyelmét, abban az egy pillanatban enyhül a kézszorítása, és a gyerek már ki is szabadult. Szerintem remek találmány a "babapóráz". Inkább egy szabad mozgásában kicsit korlázotott gyerek, mint egy kilapított.
Kismamának lenni egy tiszavirág-életű, különleges periódus a nők életében. Nem azt mondom, hogy pont olyan eszményi, romantikus és rózsaszín, mint mondjuk a menyasszony korszak, de azért ennek is megvan a maga szépsége a számos nehézsége mellett. via GIPHY Ott vannak a rosszullétek, a…..
arandanos 2021.07.09 10:34:32
@Geographic: "Nem értem, miért jó az ha reggelre két fáradt szülő van, akiből egyik munkába megy, nem mintha másiknak kevesebb dolga lenne, de akkor is na :)"
Az nem jó, viszont szerintem segíthet az anyának, ha van néhány órája egyben aludni. Ha meg is lenne a kellő alvásmennyiség "kilóra", akkor sem tudja kipihenni magát, ha folyamatosan meg van szakítva az alvásciklusa. Persze, ha a ded minden nyikkanására felébred, akkor mindegy.
arandanos 2021.07.09 14:18:32
@beste12: Ebben az a lényeg, hogy a kisgyerekes szülőket (főleg az anyákat) mindenki szabályozni akarja, hogy kirakatba tegye a "hozzáértését", meg mert saját életcéljuk valszeg rég nincs.
arandanos 2021.07.09 16:40:53
@Geographic: Igaz, szoptatni nem tudsz :) De nem feltétlenül azért ordít a baba, mert éhes, van, hogy azért, mert berottyantott, vagy fáj a pocakja, vagy mittomén. Nyilván először csak azt hallod, hogy sír, nem biztos, hogy sejted, mi baja, de ez az anyukára is igaz. Nálunk a családban ez valahogy úgy ment, hogy anya is, apa is "tanulták" a gyereket, és így apa is tudott segíteni, ha "csak" pelenkázni kellett, mondjuk, nem pedig szoptatni. Gyerekfüggő is.
Nem számít, hogy mennyi ideig voltál együtt a pároddal, 5 hónap vagy 5 év, a hűtlenség fáj. A megcsalást vannak, akik nem tartják nagy ügynek, amíg nem házasok. Végülis még nem köttetett meg a hatalmas fogadalom egymás iránt. De ha kapcsolatban vagytok és mindketten megegyeztetek abban, hogy a…..
arandanos 2021.05.19 08:17:30
@szeme közé, laposan!: "Mi lehet még kizáróbb ok annál, ha a párunk félrekúrt?"
Érzelmek. Törődés. Amiből a másiknak több jutott, mint neked, holott te vagy a párja/szerelme/jövendőbelije etc.
MovieCops A RÓZSA NEVE 2021.05.17 06:00:00
Umberto Eco 1980-ban megjelent regénye, A rózsa neve világszerte hatalmas sikert aratott. Megfilmesítése is hamar szóba került, a francia Jean-Jacques Annaud szívügyének érezte a megvalósítást. Az előkészületek több évet vettek igénybe. A forgatókönyv megírásában négy író is közreműködött. Eco nem…..
arandanos 2021.05.19 08:02:19
@fö: "a lány jóval idősebb a fiúnál. Ez már önmagában visszatetsző."
Mert? Egyébként öt évvel idősebb. Amikor kiemelted - mert ezen a cikkben átsiklottam -, azt hittem, 10-20 év plusz a felháborodás tárgya, nem öt... Az nem sok, bár az igaz, hogy egy 16 éves fiú még fiú, egy huszonkét éves lány már inkább nő.
"Az meg, ahogy az egész történik, hogy a lány kvázi "megerőszakolja" a srácot, már ha lehet egyáltalán ilyen felállásban erőszakról beszélni (ezek szerint lehet), szóval az valami botrányos. Ez a szexjelenet az erkölcsnek és a nemi szerepeknek az egyidejű felrúgása."
Egy kezdeményező nő, micsoda fertő!
Nem irigyellek a tilalomfák miatt, amelyek közt élheted az életed.
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
arandanos 2021.05.17 17:09:29
@Rodney_2: Ezzel az ordenáré stílussal inkább nem érvelnék a gyerekvállalás mellett (sem), hacsak nem akarod azt a benyomást kelteni, hogy nagy erőkkel önigazolsz.
arandanos 2021.05.17 17:13:59
@fö: "És vajon ki venne feleségül egy 30+ éves, komoly karriert befutott nőt?"
Izé. Egy mai harmincvalahány éves ereje teljében van, már nem hullunk, mint a legyek negyvenéves korunk előtt. A termékenység sem olyan, hogy a harmincadik születésnapja után egy nappal a béka segge alá kerül. Családos (nő)ismerőseim nagy része 30 felett kezdett bele a családalapításba, mindannyian (néhányan többszörös) anyák azóta. Igaz, volt, aki lombikozott, de ilyen huszonéves is volt, egy-egy.
Az meg, hogy karriert befutott, csak azokat zavarja, akik a függőségbe kényszerítésével uralkodnának fölötte.
arandanos 2021.05.17 17:16:20
@metal: Huszonévesen végleg elköteleződni? Muhaha. Ilyen válási statisztikák mellett nem egy életbiztosítás.
A hidegháború idején az Egyesült Államok, és a Szovjetunió ideológiai csatát is vívott. A politikai háborúban mindkét fél igyekezett a "harmadik világ" nemzeteit is meggyőzni arról, hogy rendszere felsőbbrendű. Ennek egyik formája volt a katonai és technológiai fölény bemutatása a posztereken…..
arandanos 2021.04.03 13:56:17
@bandiras2: Nektek mindenről "az" jut eszetekbe?
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
arandanos 2021.03.25 20:39:08
@Nagy kámpics: "Az aranyásás amúgy is egy nagy szürke skála, vegyük észre, hogy a standard nemi szerepekben és családmodellben VAN aranyásás"
Hát persze. Mivel a hagyományos családmodell lényege, hogy apa tolja haza talicskában a pénzt, anya meg "otthont teremt". Ha anya jó anyagi körülményeket akar magának, azt a "jó parti" apun keresztül érheti el, mivel saját keresete nincs.
Megjegyezném, hogy ha ebből egy nő nem kér, és saját egzisztenciát teremt, akkor az a baj.
arandanos 2021.03.25 21:31:55
@Nagy kámpics: Látom, páram már írták, hogy a tartásdíjat a gyerek után fizeted. Inkább vegyük azt, amire valójában gondolhattál: létezik házastársi tartás is, amely a közhiedelemmel ellentétben nem csak a (volt) feleségnek járhat, és amely abban az esetben jár, ha a házastárs magát önhibáján kívül nem képes eltartani, azaz pl. súlyos betegség miatt munkaképtelen.
Viszont: ha jól tudom, Németországban létezik "asszonytartás".
Ez ördögtől valónak tűnhet, de igazából pont a hagyományos családmodellből következik (épp ezért én csak az ezt megvalósító házaspároknál tartom megfontolandónak); nem a punciért fizetsz utólag, hanem azt ellensúlyozod, hogy az (ex)nejed a hagyományos családmodellnek megfelelően nem keresett pénzt, hanem az ideje és energiája nagy részét a családi életre, a háztartásra és a(z akkor még) közös céljaitok (=a te karriered) előmozdítására fordította.
(Ne vedd magadra, csak az egyszerűség kedvéért fogalmaztam úgy, hogy "te").
arandanos 2021.03.25 21:32:41
@Nagy kámpics: Igen, ez is jogos.
Amúgy felőlem mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, csak ne másokat cseszegessen, amiért másképp csinálják, hanem keresse meg a "foltját". És legfőképp ne jöjjön azzal, hogy "mee' ahogy nekem teccik, az a női/férfiprincípium".
Gyakorlatilag az életünk minden területén, így a testképünkről való gondolkodásban is átvette az uralmat a megszégyenítő vs. piedesztálra emelő kommunikációs táborok harca. Egy nő százötven kilósan is szexi, vagy hatvanegy kilósan már nem is számít nőnek. Tegyük helyre! Fontos leszögezni, hogy…..
arandanos 2021.03.17 22:17:28
@Josagos: Ez csak annyit bizonyít, hogy a 2-es típusú diabétesz jól karbantartható megfelelő táplálkozással és mozgással. Ha hipofízis adenómát vagy autoimmun eredetű pajzsmirigy-alulműködést gyógyítasz meg, akkor gyere azzal, hogy Q.E.D.
Patibulum Nők és a kivégzések 2021.03.08 12:53:13
Nőnapi írásunkban a nyilvános kivégzéseket övező feltűnően nagyszámú, nem egy esetben túlnyomó női érdeklődés jelenségét mutatjuk be.  A 19. századi nyilvános kivégzésekről szóló korabeli tudósítások visszatérő eleme volt a gyengébb nem nagyarányú jelenléte, nem egyszer még a férfiak száma fölé is…..
A nőnap nem a virágokról és az üres bókokról szól, hanem a női jogokról (vagyis az emberi jogok kiterjesztéséről a nőkre), illetve az arra való figyelemfelhívásra, hogy ezen a téren milyen elmaradásai is vannak még a világ összes társadalmának. Így nőnapi bejegyzésünkben felhívjuk a figyelmet, hogy…..
Ott ugyan még nem tartunk, hogy H.P. Lovecraft legyen az új Stephen King (már ami a művei trendszerű mozgóképes adaptációit illeti, de egész jó úton haladunk efelé. Nicolas Cage 2019-es, nagy sikerrel vetített Color Out of Space-je és az HBO tavalyi Lovecraft Country-ja után máris itt egy újabb…..
arandanos 2021.01.18 01:53:19
@Fredddy: Szerintem a filmadaptációk mennyiségére gondolt a szerző.
Jó huszonöt éve történt, amikor egyik barátom lagziján az italpultnál az örömapa megosztotta velem egyik életbölcsességét: "Lacikám, minden életszakasznak megvan a funkciója. Tízéves korig szinte csak játszik a gyerek. Tíztől húszig a tanulásé a főszerep. A következő tíz év a szerelemről szól.…..
arandanos 2021.01.15 15:33:43
@MAXVAL birсaman közíró: "amikor az adott tevékenységet a legkönnyebb végezni" - nem rossz megfogalmazás. Akkor a legkönnyebb - de ez nem jelenti, hogy máskor nem szabad.
Az életút-ideál felállítása úgy jó, amíg ajánlás, nem kötelező.
arandanos 2021.01.15 15:39:56
@6.Lenin: "Nincs, és nem is lehet ,hogy mindenki, minden korlát nélküli egyén legyen."
Persze. De:
"Hiszen szaporodni és kéne, hisze n másként nem lehet értelme a létének."
Már hogy ne lehetne, ha másokat segít.
Egy katolikus pap létének nem volt/nincs értelme? Nem gondolnám.
De egy tudós vagy egy elhivatott pedagógus is ezt teszi.

Igen, vannak korlátok és elvárások, de ez nem jelenti azt, hogy egy társadalom minden egyes egyedének pontosan ugyanazt az utat kellene bejárnia.
Az állatok hosszú időn keresztül részesei voltak az emberi sportoknak, s számos sportág van, ahol mind a mai napig kihagyhatatlan elemei a shownak a leggyakrabban négylábú vagy éppen szárnyas társaink (ha másról nem, lóversenyekről biztos hallott már mindenki). Milliók számára jelent szórakozást:…..
arandanos 2021.01.12 20:32:06
@Örömhernyó: A kannibalizmus is biztos nagyon szép hagyomány volt.
Szinte minden ismerkedésnél előkerül manapság, kinek milyen az előélete. Mikor veszítette el a szüzességét, hány komoly kapcsolata volt, miért ért véget a legutóbbi (ha egyáltalán véget ért), mit szeret az ágyban és így tovább...
arandanos 2020.12.11 09:53:24
@Reactor: "Ha egy kulcs minden zárat nyit, az mesterkulcs. Ha egy zárat minden kulcs nyit, az a zár szar."
Mondjuk, ez a hatékony fogamzásgátlás korában sokat* veszített a jelentőségéből.
Ti. az apaság biztosítása, a magántulajdon védelme (volt) az alapvető célja a női szexualitás feletti kontrollnak, illetve a női nem felosztásának tenyészkancákra és kurvákra.
*Nem 100%-ot, mert persze az apaság és az anyaság közül csak az utóbbi tuti még mindig, de arról azért már leszoktatok, hogy a nászéjszakán akarjátok felbontani a konzervet.

Minden más csak komplexus.
arandanos 2020.12.11 09:58:20
@Gábor Gévai: De az is lehet, hogy nem is akarta megtalálni akkoriban, csak változatosságra, kötetlenségre vágyott.
Érdekes, hogy míg a változatosság iránti igény természetesnek van véve férfiaknál, nők esetében elképzelhetetlen vagy fertelmes bűn.
Hozzáteszem, nőknél is van olyan, hogy egy adott életszakaszban ezért vagy azért nem akar komoly kapcsolatot, de ez nem jelenti azt, hogy élete végéig így akarná.
arandanos 2020.12.11 10:05:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Minél több partnere volt valakinek eddig, annál nagyobb a valószínűsége, hogy rajtam is túl fog lépni."
Túlléphet rajtad akkor is, ha te voltál neki az első.
Ez ellen semmivel nem tudod bebiztosítani magad. Összeilletek, jó társak vagytok? Akkor valószínűleg együtt maradtok, ha nem, nem.
Kávé blog Kávé kísérővel 2020.11.04 07:25:00
A igényesebb kávéházakban, kávézókban a szervírozott eszpresszó mellett mindig találsz egy kis pohárka vizet is. Talán te is azok közé tartozol, akik furcsállják ezt: pedig nem újkeletű hagyomány. ..
arandanos 2020.11.05 18:22:05
@MaCS_70: "Azt pedig, hogy a kávé ízét kimossuk a szánkból, egy igazi barista szerint halálos vétek"
Logikus. De a kávénak szájnyálkakártya-szárító hatása van, ez független attól, hogy finom-e vagy sem; én ezért "öblítek" utána elsősorban.
Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket is. Előfordul, hogy a kellemetlen panaszok ellenére mégis dolgozniuk kell. Hogyan könnyíthetnek a helyzeten az érintettek?..
arandanos 2020.10.19 21:11:38
@DFK: A parasztasszony pálinkával kúrálta a görcsöt, a mai nők gyógyszerrel.
arandanos 2020.10.19 21:13:33
@232323: Mintha az olyan könnyű lenne. A nőgyógyászok (tisztelet a kivételnek!) szarnak rá.
Amúgy nem kell a pampogás, az olyan mértékű fájdalom és egyéb kellemetlenség, ami lehetetlenné teszi a munkavégzést, a nők kis százalékát érinti.
arandanos 2020.10.19 22:03:54
@232323: "...barmikor csipcsup ugyek miatt nem jonnek dolgozni"
Erről van valami statisztika? Mert a saját tapasztalatom nem ez.
Van, aki ájulásra hajlamos vagy hány, mint a lakodalmas kutya a menstruáció első napjaiban, de ahogy említettem, ez ritka. A többség bekap egy Cataflamot vagy Algoflexet, és dolgozik tovább.

Én sem értek egyet az általános menstruációs szabadsággal, mert a többségnek nincs rá szüksége. Az a kis százalék pedig, aki tényleg nem tud dolgozni ilyenkor, nem fogja összeomlasztani a gazdaságot, illetve gyanítom, hogy sok munkakörben meg lehetne oldani a pótlást pl. rugalmas munkaidővel.
Három alapelv alapján nevelik gyermekeiket a franciák, de tényleg annyira jól csinálják, mint amennyire elterjedt róluk? A válaszok persze sokfélék, saját személyes múltunktól, a minket körülvevő társadalomtól, kultúrától is függnek...
arandanos 2020.09.13 22:01:28
@cortes: Felteszem, nem arra gondolt, hogy természetes, ha a gyerek úgy káromkodik, mint egy kocsis, hanem hogy a "caca boudin"-féle gyerekes "káromkodások" elfogadhatók.