Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pg2

0 bejegyzést írt és 891 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél eldöntheti, hogy kicsit akar többet fizetni, vagy nagyon. Viszont hogyan alakul ki a határozatlan időre szóló, kedvezményes díjszabás? Interneten ugye már évek óta kizárólag hűségnyilatkozattal lehet előfizetni... Egyik közös kedvencünk, a UPC lepett meg egy…..
pg2 2013.01.18 20:06:43
@uraaam: Hívd fel a 1221-et, kb. fél óra ömlengés után nyomj egy 5-öst, és ott beolvassák, mit mondott a hatóság a ráutaló magatartás szerintük való értelmezéséről. Na, azt a bullshitet! Szerintem az a hangmenü is megérne egy hatósági vizsgálatot. Gyakorlatilag elérhetetlen bármilyen ügyintéző...
Soha nem látott mértékben özönlötték el a budapesti aluljárókat a hajléktalanok. Az egésznek bosszúíze van...Orbán Viktor megmondta: nem életszerű az Alkotmánybíróság döntése, amely megsemmisítette a közterületeken életvitelszerűen élők büntethetőségét - noha ő az…..
pg2 2013.01.14 10:17:42
@din viesel: Ha már levitted személyes szintre: szerintem tanulj olvasni. Ugyebár Taplós állítja azt, hogy most kerültek elő, mégpedig az ombudsman meg az AB miatt--milyen ócska kommunikációs fogás! Ő sem tud (vagy inkább nem akar) választ adni, hogy miért ürült ki a korábban hajléktalan ellátásra szánt keret. Rosszul felmért problémára adott még rosszabb válasz. Mellesleg Demszky idején sem volt lényegesen jobb, de legalább nem alkotmánysértésben látták a megoldást.
Pézsma A gyűlölet karbantartása 2013.01.09 10:11:01
A civil- és békedíjas Bayer Zsolt fontos szerepet tölt be a közössége életében. Erősíti a csoportkohéziót: ápolja a közös hitelveket, szokásokat és babonákat. Őrzi és fejleszti azok nyelvét, szimbólumrendszerét, metaforáit. És mint az egyik kiemelt fontosságú…..
pg2 2013.01.09 13:04:42
@doggfather: nem a zsidó nóbeléktől, hanem a pógári...
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } „Ha nem szorítjuk ki a hajléktalanokat, akkor ők szorítják ki a józsefvárosiakat.” - mondta Kocsis Máté polgármester az évértékelőjében. Naponta járok a Dankó utcában, és nem éreztem még, hogy valamelyik hajléktalan ki akart…..
pg2 2012.05.06 08:40:45
Bocsi, hogy úgy írok, hogy nem olvastam végig az összes kommentet, de szeretném nyugodtan eltölteni a mai napot.

Az örökké bokorba szarást emlegetőknek csak annyit szeretnék elmondani, hogy de, igen, a brit (olasz, orosz stb.) túristák is szarnak a bokorba, ha nem jutnak el a Népszínház utcai szállodájukig, mert pl. a polgármester úr ősszel lebontatta a Teleki téri piacot (azóta itt áll a sitt), amiből, nem tudni miért, egyetlen épületet hagytak meg: a vécét. Viszont azóta nem nyitották ki, innen az erkélyről elég jó statisztikát tudnék csinálni, hogy kik és melyik napszakban hugyozzák-szarják körbe. (Mindenki, és főleg nap közben.) Aztán a Mátyás tér felújításakor építettek két valamit is, de az egyikben az összes kaput bezáró parkőrnek alakítottak ki bőrgarnitúrás, cigányhifis pihenőt (amitől egy darabig minden gyerekes a játszótéren és minden környéken lakó idegbajt kapott -- mostanában kicsit nyugisabb), a másikról meg még nem derült ki, hogy mi van benne. Csak remélni lehet, hogy mivel játszótér mellett van, vécé, mosdó és pelenkázó, és csak a kulcsa veszett el...

Másfelől pedig elég csak egyetlen óbégató részeg barom, hogy az egész tér elviselhetetlen legyen, alig párszáz itt lakónak. Amióta rendszeres a rendőrjárőr, nagyságrendekkel élhetőbb lett a környék...

Amikor visszagondolok arra, hogy milyen volt itt 20 éve, milyen volt pár éve és milyen most, nem nagyon érdekel (és gondolom másokat sem), hogy ez kinek mibe került. Az eszünkkel tudjuk, hogy kibaszás a hajléktalanokkal, de úgy tűnik, másképp meg kibaszás velünk...
pg2 2012.05.06 14:09:00
@midnight coder: Mielőtt félreértésekbe csúsznánk, a rendszeres rendőri járőrözés ellenére vannak itt csövesek (bár igaz, lényegesen kevesebben), csak nincs annyi baj velük, mint korábban. Ennek ellenére nem gondolom, hogy ez a jó megoldás (csak remény, hogy ezért nem szívesen KM. polg.m. úr)...

Egyébként meg a rendőri intézkedések előtt voltak biztonsági őrök bódéban a Telekin, rendszeresen járőrözött a RÉV8 biztonsági szolgálata a Mátyás téren és az üres házakban, de azoknak nem volt túl nagy respektjük, mellesleg intézkedési jogkörük se nagyon, így a szakmában megszokott iq-jukkal inkáb csak tovább fokozták a feszkót a környéken *mindenkiben*...
A valóság a százalékok mögött Az egyszerűsített vállalkozói adó olyan hibrid pedagógiai eszköz, mint mikor a rossz szülő azt mondja gyerekének: „nem érdekel hol kujtorogsz, de vacsorára itthon legyél.” Ettől senkinek sem lesz jobb, de egyszerre élvezhető a…..
pg2 2011.11.17 23:18:10
@balansz: Most akkor hogy is van? A bevétel a költség? Nincs itt valami félreértés?

Amúgy a bizonylatot és a nyilvántartást az adómegállapítási jog elévüléséig... Így hirtelen nem tudom, hogy van a törvény, de mintha az általányadók esetén nem vizsgálnák a költségeket, vagyis az adómegállapítási jog nem érinti (mivel más alapján, pl. bruttó bevétel vagy pénzforgalom alapján állapítják meg).
pg2 2011.11.17 23:20:12
@pg2: bocsi, átalány...
pg2 2011.11.18 09:32:13
@Babette_: keress másik könyvelőt.
Színes, visszamenőleges képekkel díszítenék a számviteli törvényt, a társasági adóról szóló jogszabályt és a büntető törvénykönyvet is. A munka törvénykönyve rögtön képregény formájában jelenne meg, ahol a munkaadók számára kedvező jogszabályhelyeket…..
pg2 2011.11.17 13:31:12
@portis: Pedig ez most komoly. Szóval te még nem is tudod, hogy versenytárgyalás van az MTI meg HCS közt?
A pénz több objektív csereeszköznél. Ezt egy 60 évvel ezelőtti szociálpszichológiai kísérlet is megerősítette. A szegény gyerek nagyobbnak látja a pénzérmét, mint gazdag társa. A pénz szubjektív jelentéssel bíró objektum, amelyhez viszonyulunk, amely nemcsak befolyásolja…..
pg2 2011.11.14 20:02:50
Kedélyes elméncség, csakhát a magyar társadalomban a pénz, no és annak az öncélú hatalmi fölénnyel való korelációja jóval korábbi, már ami a népmesék világát mint nemzeti tudatörökítő mitológiát illeti, vagy gondoljunk a Lúdas Matyira, miegymás (amúgy hasonlókat a világon bárhol föllelhetni). Tehát mint a hatalmaskodás eszköze eleve ellenszenv kíséri. Amúgy a pénzzel kapcsolatos töketlenségnek mint "nemzeti karakterjegynek" a dzsentroid kártyaadósság fölötti lőporfüstös merengés nem oka, hanem mintegy manifesztációja.

Amúgy ez a töketlenség nem a pénzről szól elsősorban, hanem úgy általában a tulajdonnal mint olyannal való jellegzetes viszony. Ennek viszont sokkal inkább lehet oka pl. az érdem nélkül szerzett (örökölt) vagyon, vagy kicsit lejjebb ereszkedve, a sokszor beígért és szinte mindannyiszor elmaradt földosztás, vagy akár késői formája, a tanácsi lakáskiutalás stb. -- többnyire ezeknél sem az érdem az első, hanem valami mitikus megindoklás (őseink vére, az emberi méltóság, az egyenlőség vagy az akármi, de az "jár") teszi az itt élés alapmotívumává a "jogos", ámde örökkön kielégítetlen bírvágyat.

És mivel a magyar a tulajdonát (márha van) ritkán tudja felszabadultan akként használni, amire való, ezért az egyébként mindenfajta praktikus funkciót nélkülöző (csakis konstituált értéket képviselő) pénz adekvát kiefjezőeszköz.
Varánusz Eva helyett kuminizmus 2011.11.09 13:01:22
Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a…..
A deviza jelzáloghitelek állománya a magyar bankrendszerben félévkor elérte az 5 ezer milliárd forintot, ami összesen 800 ezer szerződésből jött össze. Az MNB novemberi stabilitási jelentése szerint a teljes állomány 10 százaléka már most 90 napot meghaladó késedelemben van, a…..
pg2 2011.11.09 15:29:47
@gmower: Matekból egyes.
-15 000 000 -- vettél lakást
+14 400 000 -- 20 évig kiadtad havi 60e-rért
- 5 000 000 -- négyszer kifestetted, voltak javítandók
+15 000 000 -- a végén eladtad
-------------------------------------
+ 9 400 000 -- ez az adózás előtti haszon. Ez minek a 4,8%-a?

Az OC listáján 1181 budapesti lakás van 55-65 nm között, ebből a 441-dik az első 15 milliós. Ezek listaárak, rendszerint alkudni is lehet. Ez mióta alhang?

Ébredj már fel, kicsit nézz körül, mielőtt világmegváltó terveket szövögetsz, és vitába bocsátkozol...
Megkezdődött a West Balkán-ügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Négyen álltak bíróság elé kedden a West Balkán januári, három halálos áldozatot követelő tragédiája miatt indított büntetőügyben. Egy vádlott hajlandó szóbeli vallomást tenni a bíróság…..
pg2 2011.11.08 15:36:49
@G_P: Mégis hol?
November 4-én pénteken, azaz holnap jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze Néniket a bácsiknak! címmel, amit innen már elő lehetett rendelni egy ideje, aki pedig ezt ténylegesen meg is tette, az már ma kézbe veheti az albumot. Nekik valószínűleg nem lesz érdekes ez a poszt, bár…..
pg2 2011.11.04 08:58:58
OFF/2

@Vad.Korte: Nem hallgatta, itt írja. Abból indul ki, hogy
1. ilyesmiről eleve csak klasszikus zeneelméleti alapokon felsőfokon iskolázott Kocsis Zoltánoknak lehet bármilyen gondolata;
2. egy ilyen blog szerzője csakis egy hülye, süket állat lehet;
3. a téma érdektelen, mindenkinek kuss, ő tudja a tuti. Ehhez tessék igazodni.

ON
pg2 2011.11.05 11:12:51
@csabai vértyúk: Teuristenjaj.
pg2 2011.11.05 11:13:56
@kéne 1 nick: Hát, te már csak így fogsz meghallni. Hajrá.
Szerda este már elmondtuk, hogy hét év szünet után megjelent a második Sickratman-nagylemez A nagy Én címmel. Hogy kicsit több információt is adjunk a Lángoló Gitárok olvasóinak, ezért szereztünk három dalt az albumról, amiket most itt rögtön meg is lehet hallgatni. A…..
pg2 2011.11.04 03:04:18
@kéne 1 nick: Te meg elmész végre szopogatni Balázs Gézát?
pg2 2011.11.04 09:08:13
@Jackni Konzol: Flash engedélyezve van? soundcloud.com nincs letiltva pl. valami adblock-kal? Ilyesmik.
pg2 2011.11.04 09:10:07
@k.o.d.i.: Hát, sztem a Buzi-e vagy inkább szomorú. Vérreál.
Freskós pécsi műemlék lakás az 1870-es évekből (im)Kéterkélyes penthouse a 60-as évekből, a Kecskeméti utcában (tipp: Anette Laboux)Gyönyörű faburkolat és bútor a Pannónia utcábanÚristen, milyen lehet a kilátás, hogy kiretusálták? (tipp: Tündi)Furcsán galériázott lakás…..
    Azt mondják, a nyócker tele van rejtett kincsekkel. Erre a gyönyörűségre, amit Művészkert vagy Martsa Műterem néven ismerhet, aki hallott már róla, akkor találtam rá az indafotós Loniii mappái között, amikor fotókat kerestem a siránkozós poszthoz. A mappát a…..
Kapanyél Csattanó maszlag 2011.07.08 09:09:00
A nyárral a mérgező növények is burjánzásnak indulnak, úgyhogy ideje folytatnunk "gyönyörű mérgekről" szóló sorozatunkat. Következő áldozatunk a csattanó maszlag (Datura stramonium), mely több súlyosan mérgező növénnyel - nadragulya (Atropa belladonna); bolondító…..
pg2 2011.07.08 12:39:29
@Lángharcos: Ha jól tudom, az a nadragulya. Mintha használták volna az ánti világ pszichiátriáin is bizonyos politikai ügyfeleknél. Amúgy bizonyosan nem érdemes kísérletezni a "megfelelő adag", a határeset megtalálásával...

"Kérdés, hogy szükség van-e legális pszichedelikus drogokra?"

Nem érdemes összekeverni a drogot a fogyasztás körülményeivel (csak egy jó példa: Erdős Pál). A szoc., pszich. és egyéb problémák drog nélkül is azok, esetleg kevésbé kerülnek előtérbe. A tiltás ötven éve szépen domborítja az üldözés negatív társadalmi hatásait (szervezett bűnözés, ellenőrizhetetlenség, a rejtőzködés miatti megkésett kezelések különösen magas költsége stb.).

Egyéb iránt meg érdemes belegondolni, hogy a világ egyes részein meg pl. a mákos guba a tiltott, nagyon hasonló megfontolásból...