Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaMartian

25 bejegyzést írt és 1965 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
M'ARS Poetica A név kötelez 2015.11.17 09:55:28
Ha ezen a blogon egy filmről feltétlenül írni kell, akkor az a The Martian. Ha másért nem tenném, akkor legalább a címe miatt egészen biztosan. De erről szó sincs, az év egyik legjobb filmjét láttam. Na jó, az igaz, hogy a valóban nagy durranások (Éhezők Viadala, STAR WARS VII)…..
DaMartian 2015.11.17 13:01:57
M'ARS Poetica Megéri? 2015.09.30 19:14:42
Az oldal látogatottsági adatai alapján az olvasottság egyelőre nem dönget rekordokat. Érdemes lehet mégis, néha órákat tölteni egy-egy post begépelésével és szerkesztésével? A kérdés egy frissen beindult blog esetében még költői. Ám néhány napja egy rég nem látott…..
DaMartian 2015.11.17 11:40:48
Mikor utoljára EB-n volt a magyar válogatott, még perverz gondolat sem voltam. A mexikói VB alatt 9 évesen gombfociztam Nyilasival meg Détárival, de amúgy nem is emlékszem rá. Az azóta eltelt közel 30 éve várom töretlenül, hogy újra kijussunk nemzetközi porondra. Akárhányszor is zakóztunk, vagy…..
Eddigi (sajnos már nem annyira rövid) életkém döntéseit leginkább a saját boldogulásom határozta meg, és ez talán így is van jól. Ez a túlélési ösztön. Minden alkalommal, mikor azt gondoltam: most már túl leszek a nehezén, mindig jött valami, ami fenekestül borította a terveket. Ismerős?A helyzet…..
M'ARS Poetica No Escape 2015.09.21 12:32:46
Most, mikor a csapból is ISIS, terrorizmus és menekültek folynak, több szempontból is nagyon aktuális a film. Bár fiktív ázsiai országban játszódik, az alaptörténet nagyon is életszerű. Számomra pedig különösen érdekes, hiszen nemrég költöztem egy (közel)keleti arab…..
M'ARS Poetica 3546 2015.09.17 19:49:54
Gondolom, mindenkinél van egy olyan életesemény, ahol az addig lineárisan haladó pálya, nagy irányú fordulatot vesz. Az enyém 2001 szeptember 2-án volt, a 16. Nike Budapest Félmaraton napján. Bár kis koromtól mindig sportoltam, rengeteg mozgásformát kipróbáltam, futottam is, de addig a futást sosem…..
M'ARS Poetica A csirke elfogyott 2015.08.29 23:41:27
Nem kockáztatsz. Ha két menü közül kell választanod, amikor nagyon éhes vagy, esetleg utazol, és tudod, hogy jó ideig nem lesz lehetőséged mást enni, nyilván te is biztonsági pályára állsz. Azt választod, amit ismersz. Az esetek kilencven százalékában repülőn én is a…..
A Nyugati-téri felüljáró a félmaraton legendás pontja, egy emelkedő 18 kilométernél, ott ahol már fogy a levegő, ahol már fáradtak az izmok. Ezen a ponton áll és buzdítja a futókat évről-évre Monspart Sarolta, forgatja a kereplőjét és mindenkihez van egy-két jó szava. Arra…..
Free + Flyknit egy cipőben! A világpiacon 2013. augusztus elsején jelenik meg a legújabb és talán legérdekesebb Nike futócipő, ami összegyúrja a két korábbi technológiát, a Flyknit-et (ha lehet, angolul 'k' betű nélkül ejtsük, fláj-nit) és a Free-t. A Nike Free-ről már…..
DaMartian 2013.07.25 10:25:47
De rég jártam erre : ) Na igyekszem válaszolni:
@Oh Dae Su: igazad van, a fűző tökéletesen felesleges. Fűző nélkül sem változik gyakorlatilag a cipő illeszkedése. Egyetlen okból tették rá: a csuka kinézete már így is nagyon eltér a megszokottól (különösen akkor, amikor még nincs lábon, akkor az egész össze van tekeredve) félő volt, ha még a fűzőt is elhagyják, az nagyon sokakat eltántorítana. De aki akarja kiveheti őket, épp azért olyan picik a hurkok, hogy fűző nélkül is hordható legyen a Free Flyknit.
@ThufirHawat: a cipő lényege nem a könnyítés volt. Az, hogy ezzel a technológiával sokkal kisebb lett a súly, az egy másodlagos előny. Ez továbbra is egy minimál kialakítású, vagy ha úgy tetszik mezítlábas modell. Annyival tud többet, mint a korábbi 5.0-ás Freek, hogy míg azoknak leginkább a talpa volt ami követte a lábfej mozgását, ezúttal a felsőrész is olyan, ami tökéletesen együtt mozog a lábfej minden kis csontocskájával, hajlatával stb. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz 4.0 és 3.0 változat is, sőt létezik már minimál cipő 3.0 alatt is (Free Hyperfeel). Csakhogy amíg a 4.0 és a 3.0 már mozgástudatosságot, és helyes futómozgást igényel, addig az 5.0 platform még átmenet a hagyományos edzőcipő és a minimál modellek között, ezáltal sokkal szélesebb réteg számára használható, mert van még benne elegendő sarokcsillapítás Gipsz Jakabok számára is. Korábbi Free posztnál valaki már megemlítette, hogy az 5.0 nem is mezítlábas cipő, és hogy csalás az egész humbug. Teljesen igaz, ez csak az első lépcsőfok a mezítlábas felé, épp ezért még bárki kipróbálhatja, anélkül, hogy jól belesérülne. Emiatt ideális választás volt ehhez az új projecthez, bár a valóban tökéletes élményt természetesen egy Free Flyknit 3.0 adná meg :D
Azért higgyetek nekem, érdemes felpróbálni a cipőt, mert annyira más érzés, mint eddig bármi, hogy azt gyakorlatilag elmondani lehetetlen, tényleg át kell élni!
DaMartian 2013.07.25 10:34:44
@ThufirHawat: A tartósságra visszatérve, mivel többen is rákérdeztetek. Sajna nincs még autentikus válaszom erre (tudjátok, hogy mindent széttesztelek, hogy véleményt mondhassak róla, de ezt még én is csak felpróbálásra tudtam megszerezni). Azonban nem hiszem, hogy attól, hogy a felsőrész egy darabból áll, hamarabb menne tönkre, mint egy hagyományos mesh (leánykori nevén gyöngyvászon) futócipő felsőrész. A kötés-mintázat úgy van kialakítva, hogy azokon a részeken, ahol a hagyományos cipőkön erősítést találunk, ott a kötött anyag vastagabb, és ott más típusú, erősebb szálat is használnak. A kötött felsőrész ugyanis nem homogén, 3 féle különböző szállból áll össze: normál, erősített és rugalmas. Az ágasbogas példa meg teljesen rossz... Külső behatás nem a cipő hibája. Ez olyan mint amikor azt mondják kilukad a légbetét ha szögbe lépsz. Ja, meg az autó/bringa is defektes lesz olyankor... Egyrészt ez a cipő nem terepre lett kitalálva, így nem érzem túl életszerűnek a dolgot... Másrészt a Lunarglide-ommal történt meg (true story) a legeslegelső nullkilométeres csukámmal futottam az erdőben, és egy hülye ágacska pont úgy feküdt az ösvényen, hogy a talajon lévő lábammal sikeresen ráléptem, míg a lendülő lábam beleakadt egy kis kiálló oldalágába. Normál esetben ezzel kb. csak odébbrúgtam volna az ágat, de mivel közben a másik felén rajta álltam, nem mozdult, és szépen végigszakította a vadi új cipőm orrát. Ettől nem a cipő volt hibás, vagy nem elég tartós, hanem én voltam Darwin díjas. Anyáztam egyet, de kb. csak magamra lehettem mérges..
Futóblog Árkád megnyitó 2013.02.22 18:29:30
Így néz ki az új bolt: Ez pedig a Flyknit Lunar kollekció (hamarosan jön a jóidő is): Az új bolt címe Facebookon: http://www.facebook.com/nikearkad..
DaMartian 2013.03.08 09:54:08
Ez a márkabolt méregdrága csont már annyira lerágott... A Nike, mint minden nagyobb márka, ajánlott fogyasztói árakkal dolgozik. Ennek megfelelően minden termék forintra ugyanannyi a Hervisben, Spuriban meg a márkaboltokban is... Az más kérdés, hogy a Spuri szinte alapból ad 6% kedvezményt mindenkinek aki már egynél többször vásárolt ott, vagy aki indult már BSI futóversenyen, és hogy a nagy sportáruházak a régi modelleket akcióban szórják kifelé. Ahogy írta valaki ilyen is kell, a célcsoport valóban más. A legtöbb futónak teljesen mindegy, hogy 27-es vagy 29-es Pegasust vesz, és én ezt megértem. Ami a legjobb volt 2 éve, az nyilván még most sem szar. Ám azokat is megértem, akik a legújabb fejlesztésekre pályáznak azonnal, amint megjelennek (persze ha megtehetik) meg azokat is, akik szeretik ha szolgáltatást is kapnak (értsd szaktanácsot) a pénzükért és nem csak önkiszolgáló módon a kosárba teszik a cipőt.
Meg kell érteni, hogy az egyes termékek ára annyi amennyi, nem az egyes boltok árazgatnak kedvük szerint. Akinek ez nem tetszik, vagy aki nem engedheti meg magának, az nem fog ott vásárolni, de ez a siránkozás annyira gáz... Én is siránkozhatnék, hogy jaj milyen drága az autószalonban az a full extrás Passat, bezzeg a haverom fele ennyiért vett múltkor bemutatós darabot. Meg hogy miért ennyivel több a VW mint a Skoda, mikor gyakorlatilag ugyanaz? Tök mindegy, nem lesz Passatom. Ettől még van akinek van. És nekem akkor sem lesz ha rinyálok miatta. Én sem veszem meg 40ezerért a márkaboltban a cipőt, mert sokallom. Gyakran én is outletben veszem feleannyiért a tavalyit, mert ugyanolyan jól szuperál (meg jövőre az is ott lesz olcsóbban, ami most a márkaboltban figyel). De folyton ezen nyekeregni már annyira unalmas (szerintem).
Inkább annak kellene örülni, hogy végre vannak olyan helyek, ahol megtalálhatók a komoly Nike cuccok, mert lehet hogy a Hervisben van NÉHA Pega, de Vomero, Eclipse, Air Max, Free és még sorolhatnám eddig max külföldről volt beszerezhető nagyrészt... Bocs ha nyers voltam, de már baromira unom állandóan mindenhol a nyavajgást olvasni..
A karneváli hangulat jegyében most szombaton a Nike Futóklubban Farsangi futás. Helyszín most is a Margitsziget. Kérünk benneteket, hogy öltözzetek be alkalomhoz illően. Persze nem kötelező, de a szervező bizottság (élén természetesen a megunhatatlan és egy poénért az…..
Futóblog Rundiana Jones 2012.12.01 21:28:08
DaMartian immáron Amszterdamban koordinálja közép-európai szinten a Nike termékspecialistákat Lengyelországtól Izraelig. A következő videó igazából nem kapcsolódik tematikailag szorosan sehová, ez az új munkájához egy belső bemutatkozó videónak készült, de fel lehet úgy is…..
DaMartian 2012.12.03 08:29:30
@FAQlyás Menyét: a cégek néha furcsán osztják fel a régióikat. Hozzánk tartozik pl. Dubai is, pedig az nem hogy nem közép, de még csak nem is Európa.
Mondjuk 2 dolgot pontosítanék. Egyrészt nem Amszterdam, hanem Amszterdam közelében. Másrésztvnem Közép, hanem Közép-és Kelet-Európa.
De igazából ez a része mellékes. Csak adott volt egy vicces kis video aztán AD-nek csak kellett szülnie hozzá pár sort, ha már kitette. Én igazából inkább BÉF Teasernek szántam, mert ugye jövő pénteken este újra BÉF : ) Sajna ezúttal nélkülem. Pedig nem sokon múlt hogy haza tudjak rá menni.
Szóval a lényeg, hogy akárhogy is, de CSAK FUSS! ; )
DaMartian 2012.12.03 12:09:42
@rrroka: jó bizony : )
Markocsán "MCM" Sanyi maratonit futott 30 év után. Már nagyon vártuk a beszámolóját, hiszen tökéleteset futott. Olvassátok nagy élvezettel! – angelday A maratoni karrierem valahogy úgy kezdődött, hogy ’82 októberében, még az alapozás megkezdése előtt, eldöntöttük az…..
Futóblog NYC Maraton 2012 2012.11.01 10:02:11
Sandy ide vagy oda, vasárnap lesz a New York City Marathon. Dönci (régi Futóblog olvasónk és külföldi aktivistánk) idén is elindul és beszámol az idei futóévéről, az oda vezető útról. Lehet rajtszám alapján élőben is követni a magyar indulókat a verseny oldalán. Dönci…..
Hónapok óta tervezgettem a cserét. A Nike Lunarglide 3. bevált, írtam már róla ódát is, ahogy a tavaly szeptemberi félmaratonon váratlan beugróként igen jól vizsgázott, de azóta eltelt egy év. Nem készültem semmilyen versenyre, épp az volt a lényeg, hogy különösebb,…..
DaMartian 2012.10.25 10:08:58
@speedy gonzales: @rrroka: rrroka a számból vette ki a szót. Amúgy egyetértek azzal, hogy mindenki olyan cipőben fusson, amilyenben jól esik neki. Csakhogy az esetek kilencvensok százalékában ez egybe esik azzal, amt "tudományosan" hordania kellene. Van egy két kivétel, de alapjában nem hiszek benne, hogy aki felvesz egy futóstílusához alkalmatlan cipőt, annak az kényelmes lesz. (Vagy lehet az utcaihoz vagy a régi lestrapélthoz képest annak érzi, de akkor valószínűleg nem próbált jobbat).
rrrokához hasonlóan én is jó példa vagyok, hogy már akkor (kényelmi szempontból) azt a cipőt választottam ami számomra megfelelő, mikor még nem voltam kiokosítva arról, hogy ezt hogyan is kellene meghatározni.
Abban viszont a tanulmány ellenére sem hiszek (bár valószínűleg nem volt olyan hosszú időtartamú hogy kiderüljön) hogy a nem megfelelően megválasztott cipő ne lenne káros. Amikor olyan futókat látok a Szigeten, hogy majdnem vízszintesig fordul befelé a lába és teljesen le van taposva a cipője belseje, akkor nem tudom elhinni, hogy ez nem káros! Lehet nem egy hét, egy hónap, vagy nem is egy év alatt, de az biztos, hogy rendszeres futás mellett fokozatosan hosszabb idő után biztos hogy kárt okoznak. A sérülések nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki. És aki később is mozogni szeretne, az jobb, ha erre odafigyel már az elejétől!
DaMartian 2012.10.27 07:49:30
@speedy gonzales: jajj. Minden tiszteletem a tiéd de ilyen távnál nem a sebességre kellene koncentrálni ez nem Cooper teszt! 20perc mozgástól még nem nagyon indulnak be azok az élettani folyamatok amikre szükséged van! Ajánlom figyelmedbe Monspart Saci (és nem Saci néni!) kezdőknek szóló edzésterveit. E szerint ne a távra figyelj, hanem hogy legyen meg a 45 perces egy órás folyamatos mozgás. Mindegy mekkora távot teszel meg közben és az is hogy hány százalékát futod és hányat gyaloglod. Úgyis egyre nagyobb lesz a futás aránya. És amikor már folyamatosan tudsz legalább 30-45 percet futni akkor van értelme a távval foglalkozni (az idővel szerintem még akkor sem)

Technikai cucc: valóban ez az ajánlás és az az indok amit viito kifejtett. De én tök normálisan szoktam mosni a technikai rucikat is és még soha nem tapasztaltam hogy romlott volna a képességük. Mondjuk tény, mindig folyékony mosószert használok..

@Enemy No 1: hogy mennyire hálós vagy zárt a szerkezete egy ruházatnak az leginkább a szellőzést és a hőtartást befolyásolja. Mivel a nedvességelvezetés a hajszálcsövesség elvén működik, így a folyadék ugyanúgy a szálakon keresztül távozik a hálós anyag esetén is, nem a szemmel látható lyukakon át : ) Így ezeknél a ruháknál a mikroszkopikus eltömődések ugyanúgy a nedvességelvezetés romlását eredményezik.
DaMartian 2012.10.28 11:02:02
@Sz.Lacc: Dart sürgös felejtő ha futni akarsz! Nincs benne csillapítás és nem is rendszeres edzésekre való.
Futok. Hova tűnt egy poszt? 2012.10.15 21:50:40
Nem bírok nem szólni. Ma egy futótársunk írt egy hozzászólást a fészbukon a futótársak csoportba, meg a DKTeam-csoportba is. A hozzászólást mindkét helyről kimoderálták. (FRISSÍTÉS: 2012. 10.16., 2:40: A futótársak csoportból a szerző kérésére törölték a posztot. A…..
DaMartian 2012.10.16 11:08:33
@BGy: nem nagyon értem hogy került ide a Nike mint téma??? A Futóblogon megjelentetik Gergő irásait mert jól ir és sokakat inspirál, akiket esetleg Szasza UFO irásai nem hoznak (még) lázba. De amennyire tudom ez inkább Angelday ötlete/döntése volt, nem a Nike-é. Illetve ez remekül beleillett a Futóklub koncepcióba, hiszen igy lett ott egy ember, aki a túlsúlyosokkal együtt fut és motiválja őket, és igy nem csak félmaratonra meg 10kili PB-re felkészitő edzések vannak (amiből megint kimaradnának azok, akik más célból futnak.
A pólókkal kapcsolatban meg annyit, hogy ezen a Nike semmit nem keresett. Az első pólókat én személyesen szereztem Gergőnek a saját dolgozói keretemre, hogy tudja olyan áron adni őket, ami megfizethető a tagoknak (mélyen bolti ár alatt) de ahogy egyre több tag lett és már nem 5-6 darabról volt szó, ezt már nem tudtam felvállalni. A nagy pólódömping (neon/narancs stb.) pedig akinek még nem tünt volna fel a hasonlóság az előző évek maradék UB pólóiból származott, azokat vette meg Gergő, hogy továbbra is legyen olcsó de jóminőségü csapatpóló a tagok számára. Javitson ki bárki ha tévedek, de a Nike-nak ebből a világon semmi haszna nem volt azon túl, hogy a DK-s Futóklubba járókkal hasonlóan igyekeztek megszerettetni a márkát, mint az összes többi Futóklubba járóval (cipőteszt, marketing stb.)
Szóval ezt jobb tisztázni, hogy a DK-hoz a Nike-nak az ég világon semmi köze, és közvetlenül semmilyen utasitás vagy manipuláció nincs a Nike részéről Gergő vagy a DK felé.
DaMartian 2012.10.16 11:43:21
@BGy: de mégegyszer hangsúlyozom: NINCS MÖGÖTTE. Mivel a célja abszolút pozitiv (megmozgatni az embereket) és a mi üzenetünkbe vág, ezért minimális támogatást kapott (ruha, cipő, némi publicitás). Úgy gondolom a give and get igy teljesen balanszban van. Nincs szükség rá és nem is akar a Nike diktálni a DK-ban.
Ez max akkor lenne igy ha Gergő fizetett Nike "arc" lenne, és akkor lehetne szó arról, hogy majd a cég megmondja hogy mit és hogyan. Ez jelen formájában valóban csak egy alap szintü szimpátia támogatás, ami minimális költség, ám ennek megfelelően nem is hoz (és nem is vár tőle senki) óriási megtérülést. Legalábbis nem többet, mint bármelyik másik futótól, akit elér a Nike a Facebookon, a Futóblogon vagy a Futóklubban. Nem beszélve arról, hogy azzal hogy sokakkal megszerettetjük a futást (ezúttal sok túlsúlyossal) semmilyen közvetlen haszonnal nem jár. Hiszen lehet hogy az új futó éppen Adidast vesz a végén vagy Sportsdirectről rendel stb. Tehát mi a tortát növeljük, időnként a konkurenciának is. Nem véletlen, hogy más cég nem csinál ilyet. Nem tudom Lemúr Miki mit értett azon, hogy a Nike-nak óriási szerepe van hogy ilyen dolgok előfordulhatnak? Az hogy van ingyenes futóklub meg ingyenes cipőteszt, meg ingyenes futóblog? Más cég invesztál abba hogy a futóknak jobb legyen?
Természetesen cserébe REMÉLI hogy sokan a hobbijukhoz a Nike-t választják majd, hiszen nem karitativ cég, természetesen a profitból lehet csak finanszirozni ezeket a dolgokat, de ezek a szolgáltatások azoknak is járnak, akik mást választanak, ezt nem kéne elfelejteni! Ezért szomorit el, amikor egy személyes vita kapcsán néhányan máris a csúnya multi összeesküvését kiáltják, amihez kb. semmi köze. Nem mellesleg úgy, hogy az adott cég elég sokat tett azért, hogy a futóközösségnek jobb legyen. Természetesen nem önzetlen baráti szeretetből, ez logikus, de mondom az vesse fel ezt elsőnek, aki egy olyan céget tud mondani, amelyik fele ennyit tett! Én éppen azért szerettem ott dolgozni, mert valóban úgy érezhettem, hogy amit nap mint nap teszek, az nem csupán a profitért van, hanem rengeteg ember életminőségére vagyunk pozitiv hatással és ez jó érzés.
Hogy a DK csapatban mi van, azt nem tudom, nem vagyok a tagja. Gergőt kedvelem mint embert, sokakkal ellentétben birom a stilusát is és maximálisan tisztelem mind a céljait mind az elért eredményeit sportolóként és közösségi vezetőként is. Azt is sajnálom, ha nem úgy müködnek a DK-ban a dolgok, ahogyan kellene, és mivel többen az ott lévők közül már előjöttek ezzel a témával, lehet benne valami, én kivülröl ezt nem tudom és nem is akarom megitélni. Kérek viszont mindenkit, hogy olyan dolgokat ne keverjen ebbe bele, amik nem tartoznak ide. Mert a legtöbbetekkel ellentétben ebbe a részébe viszont beleláttam, igy azt gondolom tudom miről beszélek, mig a fenti hozzászólások csak fikciók.
DaMartian 2012.10.16 13:11:26
@Lemúr Miki: bocs, nem derült ki számomra egyértelmüen hogy a kommented pozitiv vagy negativ hangvételü-e? Ahogy többször is leirtam nem arról van szó, hogy a támogatás minden érdek nélkül történt volna, nyilván cél volt egy új csoport elérése az üzenettel. De mindössze egy médiumon keresztül szélesebb csatornát biztositottunk DK üzenetének. Nem volt benne konkrét üzleti szándék, mert akkor még annyira kicsi volt az egész DK sztori, hogy látnoknak kellett lennie annak, aki óriás üzleti perspektivát látott benne. Én csupán azok ellen a kommentek ellen emeltem fel a hangom, akik ebben többet láttak és egyenesen egy multigépezet manipulációjaként kezelik az egész ügyet. BGY: "Aztán megjelent az első "póló projekt" és azóta egy picit mintha a Nike diktálna. Még több DK-s (Nike) pólós jelenjen meg a különböző rendezvényeken, kicsit fanatizáljuk a népet és így tovább. A pufik eddig egy szűz terület volt a Nike számára, most nekik is el lehet adni jópár cuccot. Pénz-pénz-pénz."
Amikor az egész DK történet elindult, még nem volt több, mint egy sikersztori, és egy tucatnyi emberből álló baráti társaság. Nem gondolnám, hogy akkor bárki hitte volna (akár maga Gergő) hogy igy kinövi magát, még a Futóblog kommunikációs hátszelével sem. Szóval akkor még nem hiszem hogy bárki túl sokat várt volna az ebből való profitálásból. Szerintem épp azért szabadult igy el ez az egész, mert spontán alakultak a dolgok, nem tudatosan lett épitve. A cél persze egyértelmü volt és én azért sem vetnék követ Gergőre hogy minden fórumon igyekezett eladni a sztorit hogy minél több emberhez eljusson. Én is igy tettem volna még ha sokaknak ez nem is szimpatikus. És ahogy hirtelen megnött a csapat reaktivan kellett épitkezni, nem tervszerüen.

Hasonló volt a helyzet a pólókkal is. Tényleg az összetartozás és a csapatszellem miatt készültek, semmilyen üzleti érdek nem volt mögötte. Aki meg azt gondolja a Nike-nak ez reklámértékkel bir azt ki kell ábránditsam... Egy szó mint száz ez valóban egy nemes cél megvalósitásának segitésére indult, csak durván kinötte magát. De naiv dolog milliós üzletet gondolni a DK pólóeladások mögött. Azt sem tudja pl senki, hányszor autóztam ki Százhalombattára (benzin)és hány órát töltöttem el az egyéni nevek és pólók párositgatásával aztán ott várva hogy elkészüljenek és fuvarozni vissza...ingyen. Szivességböl. Ez lenne a nagy biznisz?!?

És ez az a dolog amit nagyon kevesen akarnak figyelembe venni a támadók küzül, hogy amit Gergő elkezdett az egy nemes dolog. De kicsit olyan, mint állatot tartani. Felelősség. A cuki kis DK kutyus közben nagy komondor lett, és ugyanúgy gondozni kéne tovább. Többszáz emberrel azonban ez már más, mint tizzel. Talán a saját példáján felbuzdulva és segiteni vágyásból bele sem gondolt, hogy mi lesz, ha valóra válik a terve. Sokan elvárják töle hogy csinálja ha már elkezdte. De ugye pénzböl élünk, az embernek meg megvan a saját élete is, ezt is megértem, ha idővel már nyűgös lehet ezt csinálni, főleg ha már munkának érződik, ami korábban még szivesség volt, pénz meg ugye nem jár a munkánkért, csak ahogy látom, egyre több támadás... Én is elgondolkoznék akkor, hogy megéri-e? És addig jó, amig az újabb és újabb egyéni küzdelmek és emberi sorsok miatt Gergő úgy itéli meg hogy érdemes.

Azért értem meg Gergőt, mert hasonlón átmentem én is anno egy kosárcsapat edzöjeként. Sok munkát fektettem a csapatba, mezeket intéztem nekik, edzötábort vezettem a szabadságom alatt, utaztattam a csapatot...szivességböl, mert szerettem. Aztán évek múlva ott tartottunk, hogy már elvárták ezt a szivességet. És akkor mondtam, hogy állj. Akkor vagy itt hagyjuk abba, vagy oké csinálom tovább a dolgot, de akkor fektessük üzleti alapokra, mert nagyon sok időt-energiát-pénzt felemészt ez a sztori és nem kiánok életem végéig szivességet tenni. Na akkor én voltam a szemét kapzsi. Vége is lett a dolognak. Csak remélni tudom, hogy a DK Team nem jut ugyanide, mert abban szerintem mindenki egyetért, hogy a cél jó! Nyilván nem kell Gergőnek feltétlenül Update Norbivá válnia, de azt sem lehet elvárni tőle, hogy a Futókarma fizesse meg a munkáját a végtelenségig. Tehát bármilyen jó és nemes egy cél, elöbb-utóbb az üzleti alapnak valamilyen módon be kell lépnie, hogy fennmaradjon. De egyelőre ez nem történt meg. A Nike részéről meg ilyen szinten biztosan nem és biztos vagyok benne, hogy nem is fog.
Szóval itt a lehetőség BGY előtt, hogy beszálljon a pufibizniszbe :)
Pár hete meghívtam DaMartiant a DKTeam edzésre (mindenki egyszerre: csütörtökönként 18 órától a Nike Futóklubban), hogy tartson a tagoknak egy kis előadást a cipőválasztás fontosságáról. A kezdők és esetleg kerekebb futóknál ez nagyon fontos kérdés. Én saját hatáskörben…..
DaMartian 2012.09.21 21:38:54
@sommelier: Nézzük! Csillapítás: okés. Támasz: okés. Nagy baj már nem lehet ; )
DaMartian 2012.09.22 14:09:44
@BGy: Azért amit írtál az roppant félrevezető. Kezeljük azért a helyén. Rákerestem én is az "elég sok" találatra mert a bolti statisztikák egészen mást mutatnak. És szinte kivétel nélkül mindegyik személyes komment volt olyanoktól akiknek ilyen jellegű problémája akadt ilyen-olyan fórumokon. Ez a tendenciától nagyon messze van hisz a több millió eladott párhoz képest néhány tucat probléma elenyésző. De így ömlesztve úgy hat mintha legalábbis szériahiba lenne. Ráadásul ezek 90%-a sem futócipőkről szólt hanem inkább a divattermékekről. Még mindig a légbetét a legtartósabb és leghatékonyabb csillapítás és hogy mennyire ritka a hibás darab (különösen futócipőknél) azt bármelyik bolt (akár a Spuri) alátámasztja szerintem. Mondjuk az igaz hogy ha a légbetét defektes akkor a cipőnek használtsági szinttől függetlenül vége. De hasonló a helyzet s többi mechanikus csillapítással: egy Wave vagy Grid törésnél is. Ilyen szempontból az ASICS és az Adi mennek biztosra. Azok is folyamatosan amortizálódnak de egyik pillanatról a másikra nem tud megmakkanni bennük a csillapítás. Ahogy a Lunar cipőkben sem. De az Air-től sem kell fèlni elenyészően ritka a probléma (azt meg úgyis cserélik).
Sok kiegészítőt lehet venni, ami valamilyen okostelefon / tablet eszközhöz csatlakozik, ennyiben semmi különlegeset nem látunk a Scosche Rythm armband pulse monitorban, viszont ez olyan pulzusmérő, amit nem kell a törzsünkre felvenni, hanem egyszerűen elég csak a karunkra biggyeszteni…..
Futóblog Futás a Paralimpián 2012.09.19 14:43:32
A Londoni Paralimpiai maratoni szám egyetlen magyar résztvevőjével, Orbán Csabával úgy 2-3 éve ismerkedtem meg. Ami először furcsálltam rajta, hogy látáskárosultsága ellenére terepen próbálgatta "szárnyait". Annak tükrében, hogy korábban barlangászott, már nem is annyira…..
Futóblog 11 2012.09.18 14:43:23
Kedves Futótársaim, Először is elnézést, hogy privát üzenet közvetítésére használom ezt a fórumot, akit ez zavar, kérem ugorjon is tovább. Új fejezet kezdődik. Több, mint 10 évvel ezelőtt a futás szó szerint megváltoztatta az életemet, ahogy nyilván közöttetek sokakét.…..
Ha néztétek, a Futóblog is átöltözött félmaraton ruhába, hiszen közeleg számunkra az év legfontosabb futóeseménye, a 27. Nike Budapest Félmaraton – szeptember 9, reggel 09:00 rajttal. Lehet nevezni egyéniben, párosban és trióban is, akár a Nike Facebook lapján, akár a…..
Stephen Kingben az a jó, hogy minden sztorijában van valami csavar, ami miatt sokan azt gondolják, ez már irodalom. A csavar pedig valami olyasmi, amitől az ember érzelmileg mélységesen bevonódik a sztoriba. A szörnyeket például megértjük, és egy kicsit velünk is azonosulunk, mert…..
DaMartian 2012.09.04 11:10:00
@pampalina: a LunarGlide 2+ gyártását már régen megszüntették, tekintve, hogy már a 4-es szériát tapossuk egy ideje...
@Winklair: Lunar cipőket illik cserélni 800, max. 1000 kili után, különösen ha 80+ kiló az ember. Ne várd meg míg a lábad bejelez!!!
DaMartian 2012.09.05 13:09:18
@pampalina: hát ha kettőből még bárhol kapsz, akkor amennyit csak tudsz. Az én kedvenc cipőm a Zoom Elite 5 volt. Mikor kifutó modell lett, elhoztam az összes fellelhető darabot (4 pár) mert nem tudtam mikor találok legközelebb ennyire tökéletes cipőt a lábamra... 4 pár 5-6000 kilire elég lesz. Ha vegyesen használom más cipőkkel, akkor ez pár évig elég lesz : )
Amúgy a Glide 4 köszönőviszonyban nincs a 3-mal. Már fél tucat Glide 3 szimpatizáns mondta, hogy teljesen más lett a 4. Szóval megér egy próbát, lehet hogy bejön úgy is, hogy a 3-at nem szeretted...