Regisztráció Blogot indítok
Adatok
placc.művészetterápia

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miről álmodik a kémény? Hogy egy napra felhővé változhasson... Miről álmodozik a kút? Hogy eljusson az óceánhoz... És a tiszavirág? Hogy még pár órát élhessen... Mit mond a felhőkarcoló, amikor megkérdezzük, miről álmodik? - Szégyenlős vagyok, nem árulom el.... A NAGY ÁLMOK című könyv…..
Mindenki a saját maga módján fejezheti ki, mutathatja meg önmagát és a világot.   Nem követünk sémákat, nem másolunk. Teremtünk.   A megfelelés és perfekcionizmus helyett az oldottságot és a szabadságot társítjuk a belső alkotói folyamatokhoz.    ..
A Placc művészetterápiás terében azzal vagyunk, ami éppen van. Itt és most.      Figyelő jelenlétben befogadó, elfogadó közeg és kreatív atmoszféra teremtődik meg.   Kevés előre megírt és megtervezett program, sok intuíció és improvizáció.  ..
A Placc terében és szemléletében minden érzés ugyanúgy érvényes.   Nincs olyan, hogy egyik részünk elfogadható, egy másik pedig nem.     A Placcon nem szerelünk.  ..
A Placc foglalkozásokon vannak játékszabályok, amik az alkotás teljes szabadságát teszik biztonságossá.       A Placc térképének vannak keretei, és olyan tágasság járul mellé, hogy egy pillanatra se legyen korlátozó a keret létezése.   A Placcon megteremtjük az inspiráló atmoszférát…..
Amikor teljesen mást tervezel, mint ami történik. Amikor hagyod, hogy az történjen, ami épp történik. Átkapcsolás és kapcsolódás. Az itt és most csodája.  ..
Hozzávalók   Kincskereső papírzacskó, de persze jó bármilyen kosár vagy egy sokat elnyelő kabátzseb is.    4 "kötelező" és 2 választható elemet rajzoltam a zacskókra, amiknek a megtalálásáért színes pecsét járt.  Elemlámpa, amivel a holtfák oduiba, rejtekeibe világítunk be és közben mesékkel…..
  1. Ragadjatok meg egy-egy kosarat és induljatok el a kertben körülnézni, milyen a termés? Megérett-e a paradicsom, a kápiapaprika zöld vagy már piroslik? Mi újság a szőlőtöveknél? Na és, elég édes már az alma? Az érett zöldség, gyümölcsből mindenki tegyen a kosarába kóstolót. Ha nincs kert, nincs…..
1. Mondj el egy mesét erdőben élő furcsa szerzetekről.   2. Keresgéljetek közösen a vízparton talált uszadékfák között ... vajon melyik formában, alakzatban látjuk meg a saját varázslényünket?         3. Pakolj elő össze-vissza sokszínű, sokféle kelléket, a flittertől kezdve, az apró…..
Több korcsoport, négytől, tíz évesig, egy lány, hat fiú, egy délelőtt. Mi lehet kellőképpen inspiráló és elég érdekes ajánlat ahhoz, hogy hét gyerek a nyári melegben a kert közepén virító kék vizű medencén kívül másra is kíváncsi legyen? Izgalmas kihívás és kísérlet. Van egy, már hetek óta…..
  A placc nem csak egy hely, hanem egy szemlélet is egyben. A placcon nincs szükség kézügyeségre és nem kell szabályos vonalakat húzni. A placcon nem tanítjuk a művészetet, hanem kísérletezünk és önfeledten játszunk. A placcon minden játék egy alkotás. A placcon…..
Simonfai Lulu vagyok. Bölcsész-középiskolai tanárként végeztem a pécsi egyetemen. Van két felnőtt gyerekem. Dolgoztam a filmgyártásban, vezettem művészeti galériát, szerveztem sok kiállítást, és számos alapítvány munkáját is segítettem. Az elmúlt 10 évben a legtöbb munkaórát szövegírással,…..