Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sétá ló

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
A nárcisztikus emberektől való megszabadulás nagyon nehéz tud lenni. Ha ugyanis még nem végeztek veled teljesen, akkor könyörögni fognak, hogy maradj. Ha pedig már ilyen embertől függsz, akkor a hamis ígéretek és a könyörgések hatással lesznek rád. Nagyon sok erőre van szükség ahhoz, hogy elszakadj…..
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
A hónap a gyümölcsökről szólt. A nyaralás alatt izgultunk, hogy nehogy a körte túlérjen és mind lepotyogjon. Megúsztuk, sőt még kellett utóérlelni is. A szilvát még az utazás előtt leszedtük.. és jól tettük, mert mind a földön landolt volna. A hűtőben szépen megvárt és nyaralás után főzhettem a…..
sétá ló 2020.10.04 16:19:15
@Nini-ve: jóvanna... Csak nem akartam azzal, hogy ugye nincs semmi baj? ;)

Ui: tegnap nem jártatok biciklivel az újpesti vasúti hídon?

Ui2: Artúr (a pici) másodgazdája vagyok :)
Személyesen vele sem találkoztam sosem, mégis, mintha ismerném. Néha nagyon barátságtalan volt hozzám, vagy a moderátori nickjén, vagy a másik, ismertebb nickjén, amit direkt nem akarok megnevezni… néha egész vad dolgokat írt nekem, mégis, legtöbbször csak…..
sétá ló 2020.09.21 14:37:40
@sétá ló: ja, bocs... Most látom, a megalapozottnak tűnő vélemény nem is a méri ló nickű egyedet illeti, csak a kereső hozta fel úgy, mintha a levente11 által ideokádott mocsok tőle származna...
Én még nagyon az elején vagyok ennek az egésznek, de drótszamáron közlekedőként úgy gondolom, hogy muszáj párbeszédet nyitnom a biciklisek idegesítő szokásairól. Ezek a szokások nem csak kívülről nézve cukkolják a nép fiát, de balesetveszélyesek is egyben...
sétá ló 2020.09.20 10:26:40
@vanRob: eddig sem volt kérdés, hogy nem ismered a KRESZ-t, ezt most sem cáfoltad. Nézd meg alaposabban, mert benne van, hogy hol, kinek, milyen körülmények között szabad a járdán kerékpározni és ez az, amire tökéletesen illik a gumiszabály jelző, mert pár dolog nincs benne konkretizálva, csak rendőrök, jogászok által belemagyarázva.
sétá ló 2020.09.20 11:18:50
@vanRob: megnézhetsz engem például. Én járdán csak tolom. Ritka kivétel pl az EV6(???) egy szakasza a Dunakanyarban, ahol a jàrdán lévő bringaút időnként végetér, majd tíz méterrel odébb újra kerékpárút. Na ott nem szállok le.
sétá ló 2020.09.20 12:37:36
@vanRob: velem kapcsolatban nagyon el vagy tévedve. Kevés közlekedő utálja nálam jobban a KRESZ-t semmibe vevő bicikliseket, pedig/pont azért mert kb negyven éve biciklizek a forgalomban. Viszont rohadtul utálom, amikor "a bicikliseket" szidja valaki úgy, hogy ő maga sincs tisztában a szabályokkal.
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
Lazarbibi Élet a CGI előtt 2020.07.24 16:00:46
Ma már természetes, hogy a filmek komolyabb jeleneteit számítógépes programokkal készítik. A CGI (Computer-Generated Imagery), vagyis a "Számítógép által létrehozott kép" előtti időkben is születtek egészen elképesztő látványvilággal rendelkező alkotások, de vajon hogyan? Bizony meg kellett építeni…..
HamPLÓ R.I.P. Peter Green 2020.07.26 00:01:00
Az átlagember számára Peter Green neve valószínűleg semmit sem mond, ezt a számot viszont szerintem mindenki hallotta már: Az "Albatross" a Fleetwood Mac hatalmas slágere volt 1968-ban. Ez a Fleetwood Mac azonos is azzal, amelyik később amerikai stílusú rádiórockban utazott, meg nem is. De ne…..
  A 10 legsikeresebb, legnagyobb bevételt hozó sportfilm bemutatása ennek a cikknek a témája. Azonban ez nem egy tökéletes lista, mivel nem mindenhol és mindenkinek jelenti ugyanazt a sportfilm. Ha megnézzük az interneten található hasonló listákat, ott olyan filmeket is ide sorolnak, amik inkább…..