Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RackaJ

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a hétvége kicsit más mint az összes többi.  Az Emberek ilyenkor elhunyt szeretteikre emlékeznek, gyertyát gyújtanak értük. Van ebben valami nagyon meghitt, és személyes, mármár intim. Aztán itt az ősz, az elmúlás, felkészülés a téli depresszióra szeretet ünnepére, az adventre, a befelé…..
rackablog Eltűntek a szavaink is 2020.10.18 20:44:35
Kedves Emberek! A helyi pletyka bizonyára mindenkihez eljutott, Gazdánkat megtámadta valaki egy vasvillával, ennek következtében ő kórházba került, meg kellett műteni a karját, (amivel kivédte, hogy a vasvilla ne mellkason szúrja). Nekünk elfogytak a szavaink. Mert azt lehet kommentelni, hogy ki…..
Szomorú szívvel olvassuk a cikket és bámuljuk a fotókat. http://www.vasarhely24.com/olvasoi-level/a-szabadsag-teri-rackaprojekt-siralmas-eredmenye-vasarhelyen?fbclid=IwAR0hOropVU4R3nng8Z9yykIQ3g2L4qv6XwJh-ihw-Y6jw6HyNCmrDlZrNGY Eskü nem tudtuk, hogy az utcán is látni szeretnétek! Egyesek közülünk…..
Jelentjük jól vagyunk, a kísérleti projekt első fázisa véget ért.  Mi továbbra is jól vagyunk, gondoltuk megmutatjuk hogyan láttak minket a média munkatársai.  Bevalljuk őszintén nem is igen értettük az első gyűlölethullámot, de aztán nem kellett a legélesebb késnek lenni a fiókban, hogy…..
Az az igazság, hogy olyan helyről kaptunk dícséretet, ahonnan nem vártuk. Zavarba ejtő is ugyanakkor. Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy vannak, akik figyelmetlenül, nem kellő szövegértéssel olvassák a blogot, amit írunk. Merthogy milyen dolog az már, hogy itt cukiskodunk (ezt…..
A hétvégét - amit mi hivatalosan pénteken megnyitottunk, rackulással töltöttük. Ami azt jelenti, hogy nappal csendesen emésztgetünk, kérődzgetünk, este pedig elkezdünk rágni. Celebesedünk, egyre többet beszélnek rólunk, például a város polgármestere meglátogatott minket. Erről itt számol…..
Meghasonult állapotban írjuk ezt a bejegyzést.  Említettük már, hogy húsunk nem tartalmaz faggyút, vagy csak minimális mértékben, ezért inkább a birka és vadhús közötti ízvilágot tud produkálni. (értitek már miért a meghasonult állapot?) Láttuk már az interneten keringeni a hétvégi strandos…..
Vásárhely a világ legkülönlegesebb városa. Egyrészt mindennek IS megtalálható az ellentéte, ellenvéleménye, ellensége.  Vegyük például a szaglást. Az emberek szaglása roppant érdekes dolog. Vásárhelyen az evolúció olyat lépett, amilyet még soha sehol. Itt politikai elköteleződés határozza meg,…..
Járd körül a témát jogi szempontból. Ne a legelőkre vonatkozó rendeletet olvasd el, amennyiben a városban van egy zárt területed. Nevetségessé válsz, különösen ha utána a Facebookon ezt posztolod. Kérd ki szakember véleményét a terület flórájáról (a növényekről). Nem árt, ha ismer minket, tudja mi…..
Hétvégén inkább csak csendesen pihengettünk és fajtánk évszázados szokásaihoz híven este-éjjel-hajnalban legelésztünk.  Mindenkit megnyugtatunk, a hétvégi eső nem ártott nekünk, a gyapjúnk olyan speciális szerkezetű, hogy nem ereszti át a vizet a bőrünkig. De ezt csak zárójelben, mert úgy tűnik…..
rackablog Bogyó és bűz 2020.07.24 12:44:01
Esetünkben a bogyó szóról nem a méltán hírhedt Bogyó és Babóca mesére kell asszociálni.  Szomorúan halljuk vissza - mert mindig mindent vissza lehet egyszer hallani, hogy nagyon sokan attól félnek, hogy az általunk lelegelt területen bogyótenger marad majd. (Ha még nem jöttetek volna rá, a bogyó az…..
rackablog Amit rólunk tudni kell 2020.07.24 09:49:56
Nem akarunk nagyképűek lenni, de a legősibb magyar állatfajtákhoz tartozunk. Arról még nincs egységes álláspont, hogy miképpen kerültünk a Kárpát-medencébe anno, de valószínű, hogy őseinket a honfoglalók telepítették be a térségbe.  Ezt valószínűsíti a tény, hogy az ősi finnugor nyelv juh szavát…..
rackablog Nem bírunk nem blogolni! 2020.07.23 16:16:12
Helló világ,    mi, a vásárhelyi rackajuhok - mind a harmincan - blogot indítunk. Meglepve tapasztaljuk, hogy elképesztően sokan beszélnek rólunk.  Pedig mi csak legelészünk csendesen, és megpróbálunk kilátni a kerítésen.  Tartsatok velünk!   Nemsokára facebookon is elindul oldalunk, ahol…..