Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lipsimentes szénsavas üdítőital

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.22 22:46:53
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Hogy is van ez ezzel a Brüsszel dologgal?

Mit is vár Brüsszel? Hogy a lakosság 70%-át oltsa be minden tagállam? Hát ez az ő vakcináikkal garantáltan nem fog menni.

"60 százalékkal kevesebb vakcinát szállít le az EU-nak az AstraZeneca

A brit gyógyszercég 80 millió adagot ígért, de csak 31 milliót tudnak legyártani.

Gyártási gondok miatt 60 százalékkal, 31 millió adagra csökkenti az első negyedévben az Európai Uniónak szánt vakcinaszállítmányokat az AstraZeneca brit gyógyszergyár – közölte egy magas rangú uniós vezető a Reuters brit hírügynökséggel."
m.hvg.hu/gazdasag/20210122_vakcina_astrazeneca_koronavirus

Mennyi az a 31 millió vakcina? Mennyit lehet abból az EU 447 lakosából beoltani?

És mi van a Pfizer csodavakcinával?

"A termelés átszervezése miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-BioNTech típusú Covid-vakcina jut majd az Európai Unió országaiba – jelentette a Financial Times a norvég közegészségügy (NIPH) tájékoztatására hivatkozva. Az intézkedés már a jövő héten érkező szállítmányokra is hatással lesz, és az Egyesült Királyságot is érinti.

A norvég intézetet az amerikai vakcinagyártó péntek reggel tájékoztatta a dózis csökkenéséről, amely a Pfizer szerint mintegy 18 százalékos mínuszt jelent a várt/ígért oltóanyaghoz képest."
m.hvg.hu/gazdasag/20210115_pfizer_biontech_vakcina_europai_unio

Ebből így hogy lesz meg a lakosság 70%-a?
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.31 13:30:17
@taga20: Bocsánatot kérni nektek kéne azokért az aljas, nemteken támadasokért, amelyeket a miniszterelnök úr és a családja ellen elkövettek.

Szerencsétek van, hogy Magyarországon jogállam és demokrácia van, különben már rég leverték volna a veséteket.
Hol is hallottunk hasonlókat?..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.18 20:18:07
@rasztaszív: "fütyi,és a fasz"

Bocs, lipsikém, de úgy tűnik rossz helyre kattintottál, ez nem a kedvenc melegpornó-csatornád.

Azt persze Freud bácsikátok tudná megmondani, hogy te közel 50 évesen még hogy nem nőtted ki a fallikus korszakodat?!
Annak az OGYÉI-nek kell szigorúan szakmai szempontok alapján engedélyeznie a kínai vakcinát, amelyiket Kásler bő 2 éve lefejezett, és volt fidelitaszost, századvégest és ügyvédet delegált oda komisszárnak. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.16 18:08:45
@morph on deer: @taga20: Látom tele vagytok epével.

Csak aztán nehogy meglepődjetek, hogyha Orbán Viktor miniszterelnök úr még 2034-ig is elkormányozza az országot, hogy utána átadhassa a stafétabotot a szintén a nemzeti oldalról jövő utódjának.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.17 18:31:45
@nu pagagyí: @morpho: Szerencsére tervszerűen folyik tovább a lipsimentesítés.

Ne féljetek, már nem kell soká várni, és nem csak az SZFE, hanem az összes viperafészek ki lesz takarítva.

És ha Gyuri bácsi megtudja, hogy még mindig ennyire trágya munkát végeztek, ti mehettek közmunkába havat lapátolni.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.17 18:42:48
@nu pagagyí: "Mi a bajod az államvédelemmel?"

Csak nem a körmös Bauer Miki bácsi egy rokonához van szerencsénk?

Ugyan mi baj lenne az "államvédelemmel"? Esetleg a történelmi ismereteidet kéne feleleveníteni?!
munkataborok.hu/hu/tortenet/1

Ha viszont az a kérdésed, hogy érdemes-e a lipsikének puccsot megkísérelni, és mondjuk megkísérelni foglyul ejteni, orvul meggyilkolni az Országgyűlés tagjait, akkor a válasz az, hogy ezzel nem érdemes próbálkoznotok, hacsak nem az a célotok, hogy az Országgyűlési Őrség lipsike vérrel öntözze meg a Kossuth tér fáit.
www.orszaggyulesiorseg.hu/
Deutsch Tamás hiába alázta magát porig. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.15 08:18:43
@nu pagagyí: "A "fideszes gazdasági csoda", jelenleg pont akkora államadósságot (80%) és pont akkora GDP zuhanást (7-8%) produkált válsághelyzetben, mint elődje"

Csak tudod az a különbség, kedves libbant propagandista barátom, hogy az MSZP-SZDSZ alatt a GDP-arányos államadósság nem 80%-on stagnált, hanem a maastrichti küszöb (60%) alatti szintről nőtt ekkorára, méghozzá úgy, hogy minden évben növekedett, mert a 3% alatti államháztartási hiányt konjunktúra idején sem sikerült hozni. Azt az EU-s stabilitási & növekedési egyezmény is tolerálja, ha válsághelyzetben megnő a deficit (elvégre a hiánycsökkentés ilyenkor mélyítené a válságot), de a kedvenceid alatt nem erről volt szó, hanem folyamatos adósságnövekedésről.

"A Fidesz az előző válság utáni hullámon lovagolt, azon is a legszarabb eredményt produkálva az EU-ban"

Hazudsz, te lipsi szar, a konjunktúra időszakában a magyar GDP-növekedés a legjobbak között volt az unióban.
mandiner.hu/cikk/20190301_rekord_novekedest_produkalt_a_magyar_gazdasag_2018_ban

"A GDP ugyan állítólag szárnyalt, de valami probléma lehet ezzel a statisztikával, ha ez nem húzta magával a fogyasztás növekedését."
A balliberális kormány nemcsak óriási államadóssággal hagyta itt a Fidesznek az országot, hanem a háztartások is nyakig úsztak a szarban (lásd devizahitelek). Ezért természetesen az volt a cél, hogy szektorszinten a háztartások is építsék le ezeket az adósságokat, és megtakarítóvá váljanak (és nagyrészt ők birtokolják a magyar állampapírokat; csökkenjen a szuverén devizaadósság és a külföldi kézen lévő államadósság aránya); ez pedig csak úgy megy, ha a megtakarítások képzése közben kevesebbet fogyasztanak, mint amennyi jövedelmük van. Ha valaki a jövedelmei felett fogyaszt, az adósságot képez, ahogy ez történt a kedvenc balliberális pártjaid kormányzása alatt.
Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret!..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11 18:20:27
@nincs1agy: Ja, vagy éppen egy jó kis érzékenyítő tréningre; manapság arra óriási az igény a munkaerő-piacon
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11 19:49:52
@morph on deer: Természetesen nincs insider info, csak arról van szó, hogy te más, hibás sémákból indulsz ki.

Nyilván nem arról van szó, hogy az aknatelepítés általánosságban hasznosabb skill, mint a nyelvtudás és az informatikai ismeretek – de ez a honvédségi program NEM a munkanélkülivé vált diplomásoknak szól, hanem ahogy @midnight coder: is utalt rá, a kissé szerényebb intellektuális képességekkel megáldott, a tanuláshoz, szellemi munkához kevés affinitással rendelkező srácok az, akiknek ez az önkéntes tartalékos képzés hasznos lehet.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.12 10:29:46
@miért: Jól van, okos lipsi!
A Magyar Nemzet címen megjelenő izé lelkesült interjút készített Döbrentei Kornéllal. A jótollú szerző emigyen fogalmaz: "Nemrég, a karácsony előtti napokban alkalmam volt – ezúttal hosszasan – elbeszélgetni Döbrentei Kornéllal, aki véleményem szerint korunk legmagyarabb és legtehetségesebb…..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.08 11:51:16
@cicmen: Hat igen, a keresztények kiirtásáról lehet beszélni, de egy másik ábrahámi vallás képviselői jönnek szóba, már rögtön megnő az érzékenység. Ilyen a lipsi kettős mérce, ezt már ismerjük, nem?!
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.09 16:41:58
@Lippsimentes szénsavas üdítőital: Lám, lám, kis enyveskezű...

@taga20: Te, nem tűnt fel, hogy ez egy hamisítvány?! Hozzád hasonlóan egy libernyák troll.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11 17:19:45
@Falshang: A járványügyi szabályok megsértése a házibulin való részvétel során már elég komoly hiba; a többi pedig súlyosbító körülmény. (Nyilván a kábítószerrel való visszaélés akár bűncselekménynek is minősülhet, ha bizonyítást nyer.)
Csak az ellenség meg ne akadályozza valahogy a fényes jövő megvalósulását. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.04 22:56:22
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: @Lippsimentes szénsavas üdítőital: Ez a két p-s, köcsög troll nem rendelkezik érvekkel, ezért rasszista butaságokkal akar engem hitelteleníteni. Pedig vakójában ezzel csak magát tudja lejáratni.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.04 23:06:44
@Lippsimentes szénsavas üdítőital: Látom, lippsikém, érveket azóta se találtál, csak egy elgépelésbe sikerül belekötnöd. Érdemes lenne felkötnöd a gatyád, mert ez eddig kurva gyenge.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.05 20:25:46
@Lippsimentes szénsavas üdítőital: Igazán eredeti nevet találtál magadnak, hadd gratuláljak. Ezt a belga melegpartis poént se sütötte még el soha senki!
Vadászni drága, de megéri!..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.31 22:16:32
@a nagy hohohorgász: nem csoda, hogy nem tud, hiszen lipsi.

Ha igazat írna, a gazdija, Gyuri bácsi még aznap kiheréltetné...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.01 17:56:14
@Gyodavagyok_magáért: Lipsikém, azt ugye tudod, hogy a rémhír-terjesztést a törvény bünteti?! A helyetekben nem kelteném a közveszéllyel fenyegetés látszatát, mert lehet, hogy izgulnod kellene, ha a böriben két kancigány között leesik a szappan...

" tervezett telephely geotektonikai környezetében lévő vetőzónák (különös tekintettel a telephely alatti térrészben kimutatott ÉK-DNy csapásirányú, Dunaszentgyörgy-Harta vetőzóna) a pannon rétegsort harántolva a negyedidőszaki képződmények felszínközeli tartományát is érinthette. Azonban a komplex vizsgálatok (fúrások, árkolás, űrgeodézia, geomorfológiai térképezés) eredményei alapján megállapítható, hogy a százezer éves időskálán bekövetkező, Mw<6 erősségű, 8-12 km fészekmélységű földrengésekhez kapcsolódó szakadási síkok nem érik el a földfelszínt, tektonikus eredetű felszíni deformációt nem okoznak.

A telephelyen a felszínre kifutó vetők által okozott elvetődés lehetősége a vizsgálatok megállapításai alapján kizárt. Az elvetődéssel összefüggő elmozdulás nem mutatható ki a telephelyen. A Rendelet 7. melléklete 7.3.1.1100 szerinti alkalmatlanná nyilvánítás feltételei nem állnak fenn a vizsgált telephely vonatkozásában."
Ismerve a NER-t, az se volna váratlan, ha Hadtörténeti Intézet  a Magyarságkutató alá rendelődne. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.30 14:35:43
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: 2/3-dal is lehet faragni. És szerencsére a ti lúzerségeteknek hála az továbbra is megvan.

"te majd 20 év múlva is azt hallod a gazditól,hogy 20 év múlva lehagyjuk ausztriát!:))"

Ha 40 év alatt hagyjuk le, az is nagyobb eredmény, mint a gazdád emberei (D-207, El Qro, LiBajnai) alatt, amikor TÁVOLODTUNK Ausztriától, és még államadósság-hegyeket is magatok után hagytatok.

@Sancho12: A mandátumok 2/3-a az egyéni választókerületekből és a listáról összesen. Nem olyan bonyolult dolog ez...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.30 15:10:37
@Szájjal József: Hogy a többi pártalapító tudott-e József ferde hajlamairól, arról fogalmam sincs, de szerintem lényegtelen is.

Hiszen Józsefnek nem a ferde hajlamai miatt kellett lemondania a mandátumáról és a párttagságáról, hanem az erkölcstelen életvitele miatt.

Ha tudott volna uralkodni a démonain, akkor akár még ma is képviselő lehetne.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.30 15:19:12
@Sancho12: "A matek az mindig igaz a 2x2 sosem 5 csak a fidesznél"

A matek az tökéletesen kijön, csak ti nem tudtok számolni.

A Fidesz-KDNP pártszövetség a megszerezhető 93 listás mandátumból 42-t nyert el (45,2%; annak ellenére, hogy a szavazatok 49,27%-át kapták), az egyéni választókörzetekben megszerezhető 106 mandátumból 91-et (85,8%), azaz az összesen elnyerhető (egyéni+listás) 199 mandátumból 133-at (66,8% > 2/3).

Ha nálunk is csak egyéni körzetek lennének, mint mondjuk az Egyesült Királyságban, akkor ez egy 4/5-ös győzelem lett volna. Szerencsétekre a magyar választási matematika ehhez képest kevésbé szigorú, így "csak" egy sistergős, 2/3-os pofon lett a dolog vége.
Nem tud hibázni. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.28 01:25:13
@atomic power 1986DucaDuca: "Magyaroszág előzi innovációban Lettországot, Bulgáriát, Lengyelországot, Szlovákiát, Litvániát, Horvátországot, Romániát a Global Innovation Index 2020 rankings alapján."

Jellemző, hogy erről libernyák lapokban sehol nem olvastam...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.28 01:28:09
@Gyodavagyok_magáért: Nem az "elmúltnyolcévről" beszélünk, hanem az elmúlt egyről, amely alatt a kedvenceitek már bizonyítottak...

Néhányan közülük olyan látványosan loptak, hogy az már a sajátjaiknak is sok lett?!

hirtv.hu/ahirtvhirei/levaltotta-gajda-petert-karacsony-gergely-2513979 (előzmény: www.origo.hu/itthon/20200426-az-mszp-levaltana-szaniszlo-sandort.html )
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.28 01:30:27
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Még jobban kikap majd a Fővárosban, de nem baj, mert a vidéki tahók megszavazzák egy kiló krumpliért."

Ja, hogy már megvan a kifogás másfél évre előre, hogy miért picsáznak ki titeket 2022-ben is?

Egy kiló krumpli miatt fogtok vereséget szenvedni?!

Hát, Gyuri bácsinak csak gratulálni tudok ahhoz a "Szupercsapathoz", amit összeszedett...
Az EMMI minisztere úgy csal, mint egy rossz gyerek a házi feladattal...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.12.24 13:07:13
A fideszes kultúrkomisszár szerint aki #freeszfe, az vagy Szamuely-katona és Lenin-fiú, vagy csak sodródik, igazodik és gerinctelen áldozat...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.14 19:29:37
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.14 21:12:43
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Mindegy, hogy milyen sikeres vagy nem sikeres. Egy elferdült, beteg ideológiát akar ráerőszakolni az egyetemistákra. Rendkívül sérült az az ember. Erdélyből való, ahol nagy az elnyomás"

Te kiről beszélsz?

Vidnyánszky Attila a kárpátaljai, magyar többségű Beregszász városában született 1964-ben (ahogy fia, Attila is); gyermekkorát a szintén kárpátaljai Nagymuzsalyon töltötte, diplomáit Ungváron és Kijevben szerezte. Színes, változatos erdélyi életút, csak egyvalami hiányzik belőle...
Ma meg már ámokfutás. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.11 16:55:25
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Azért, mert nem ők akarnak hordani, hanem azt akarják, hogy mások hordják. Hogy miért akkora fájdalom hordani, azt én sem értem."

Ez inkább arra példa, hogy a közvéleménykutatókkal nem mindenki őszinte, mert attól tartanak, hogy megítélik, megszólják őket (ti. a maszkviselés ellenzése nagyobb stigmát hordoz, mint a "rossz" viselés [amikor kilóg az orr, vagy a telefonbeszélgetéshez leveszi]).

Legyünk őszinték, a maszkviselés nem kényelmes; és sokan azzal is tisztában vannak, hogy a maszk igazából nem (annyira) őket védi, hanem másokat tőlük. És akkor az a kis kényelmetlenség nekik már nem éri meg, de ezt az önzőséget nyilvánosan felvállalni nem mindenki meri.
V. Naszályi Márta szerint a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének birtokosa elismerte, hogy kijátszotta a jogszabályokat.  ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.11 15:16:29
@Emmett Brown: Attól, hogy "műemlékek", ez a rendszer még nem lesz jó; a kiskorrupció és az ügyvédi machinációk melegágya. Persze azzal én is egyetértek, hogy bontási, átépítési, ráépítési engedélyt ne adjanak ki műemlék ingatlanra; de egyéb tekintetben még hagyhatnák érvényesülni a piacot.
A haláltusáját vívja éppen az egykori kormánypárt. ..
A legfőbb ügyész már nyomoztat, mert valaki feljelentette őket. ..
Például az, hogy a magyar választók egyszerűen nem ismerik saját politikusaikat...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.03 12:45:20
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem tudom, mit képzel magáról ez a doktori tanács. Ha én ilyen hangnemet engednék meg magamnak a főnökeimmel szemben, már másnap úgy vágnának ki a cégtől, mint macskát szarni. Remélhetőleg az SZFE-n is hamarosan megkezdődik a "nagytakarítás", és létrejön egy lipsimentes nemzeti felsőoktatási intézmény, amely végre méltó lesz a magyar színművészeti hagyomanyokhoz.
Ilyen ez az elismerés és nagyrabecsülés. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.29 19:00:06
@csulla: @csulla: Nyilast említettél?!

Mint ez a gyerek, aki a DK, LMP, Párbeszéd, MSZP színeiben indul?
nepszava.hu/3090004_ellenzeki-szinekben-kezdett-alairasgyujtesbe-biro-laszlo

Miket is mondott ő korábban, a jelölése előtti évben?!
"A ilyeneket írt a Facebookon a szerencsi agrárvállakozó, aki az ellenzék (MSZP, Momentum, LMP, Jobbik, DK, Párbeszéd) közös jelöltje Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében az október 11-ei időközi országgyűlési választáson:

„A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet”

– ezzel Bíró László arra célzott, hogy külföldről, zarándoklatra érkező haszid zsidók gyakran látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

Egy másik bejegyzésben Bíró azt írta:

„kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”.

Azt is írta, hogy

„A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”"
neokohn.hu/2020/08/19/zsido-uzsora-banktoke-tetucsuszda-judapest-elegge-rasszistanak-tunik-az-ellenzek-kozos-jeloltje/

Ja, igazi kisnyilas... De ti felvállaljátok őt is, ugye? A húsos fazékért mindent!
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.29 22:13:48
@morph on deer: "többletfeladatként felzárkóztató oktatást kell vállalni érte a rászorulók számára!"

Nem olvasod a libernyák sajtót, lippsike??!

Többletfeladatként felzárkóztató oktatást végeztek érte AZ ELŐZŐ TANÉVBEN.

"A projekt a 2019/2020 tanévben elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend során feldolgozott tananyagokhoz kapcsolódó felmérés, ismétlés és visszamérés keretében végzett többletfeladatokat díjazza."
m.hvg.hu/itthon/20200829_klebelsberg_kozpont_pdsz_500_ezer_forint

"választási lehetőségük sincs"

De, választási lehetőség is van.

"A részvétel önkéntes, ezért bárki jelezheti, ha nem kíván csatlakozni. Az sem igaz, hogy többet kell adminisztrálniuk a tanároknak, vagy éppen visszafizetési kötelezettség terhelné őket a már kifizetett díjak esetében"
m.hvg.hu/itthon/20200829_klebelsberg_kozpont_pdsz_500_ezer_forint

Kettőből nulla.

Ez így elég gyengusz, lippsikém, kösd fel a gatyót, mert Gyuri bácsi így nem fog fizetni...

@miért: Te se olvasod a libernyák sajtót, lipppppppppsikém?!

Oda van írva, hogy nincs igaza...
m.hvg.hu/itthon/20200829_klebelsberg_kozpont_pdsz_500_ezer_forint

Lippsikém, igyekezz, mert te sem kapod meg a JÚDÁSPÉNZT Gyuri bácsitól...
Viselje a miniszterhelyettes, hogy a német nagykövet majd szemberöhögi, amikor a magyarországi kormány és jobboldal az antiszemitizmussal szembeni zéró tolarenciájáról értekezik neki. ..
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27 12:00:37
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A középmezőnyből a legszegényebb országok közé a gazdád, Gyurcsányi "El Kúró" Ferenc csúsztatott le minket; az egy főre jutó GDP-t tekintve az EU-n belüli relatív pozíciónk csak igen csekély mértékben változott (pl. a görögöket lehagytuk, a lengyelek beértek minket).
ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/tec00114

Ami Ausztria utolérését illeti, ez ambiciózus cél, de ahhoz, hogy ez 2030-ra megtörténjen, magasabb fokozatba kellene kapcsolnunk. Reméljük, ez sikerülhet, de garancia nincs rà.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27 12:03:57
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "annál nagyobb a GDP. Örüjj neki, idióta fideSSfasszopó"

Nyilván örülök is. Lehet, hogy a GDP a fejlettségnek, egy gazdasàg teljesítőképességének nem tökéletes mutatója, de az alternatív próbálkozások (pl. Nemzeti Boldogság Index, amit Bhutánban találtak ki) még problémásabbak.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27 12:37:06
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Mészaros Viktor gazdád vitte le az országot. Az elkúró gazdád az élmezőnyből vitte le a középmezőnybe."

Kamu. Ahogy a statisztikákból kiderül ( ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/tec00114 ), az egy főre jutó GDP-t, a gazdasági fejlettség tökéletlen, de bevett mutatóját tekintve a relatív pozíciónk csak minimálisan változott, miközben az átlaghoz közeledtünk. A régiós élmezőnyből a gyengén teljesítő országok közé a MaSzoP-SzaDeSz alatt jutottunk le. Mindez kiderül a statisztikákból, az Eurostat oldalán akár idősoros diagramot is csinálhatsz magadnak.

"Az emberek életszínvonalát a fogyasztás mutatja meg"

Kádár atyuskád is úgy gondolta, hogy csak a fogyasztás a fontos, és a saját rövid távú népszerűségét tekintve még igaza is volt, csak ennek köszönhetően adósodtunk el nyakig a rendszerváltásra. Miközben a gazdasag stagnált vagy köhögött a 70-es évektől, Kádár papátok a fogyasztást így is megpróbálta folyamatosan növelni, aztán azóta is ennek fizetjük az árát.

Aztán Medgyessy és Gyurcsányi gazdád alatt mindez megismétőlött. Rövid távon, hitelből, fogyaszthat valaki a lehetőségei felett, csak éppen ennek később az adósságszolgálat időszakában fizeti meg az árát, és ha a jövedelem egy része erre megy el, az alacsonyabb fogyasztással jár.

Ezt a közgazdaságtan tankönyvekben megtalálhatod az "intertemporális döntések" címszó alatt, de a te értelmi fejlettségi szinteden inkább a következő mesét ajánlom a figyelmedbe:

"A hangya és tücsök - Aiszóposz
Hideg tél volt, és vihar zúdult le az Olümposzról. De a hangya sok gabonát hordott össze még aratás idején, és elraktározta a házában. A tücsök meg egy lyukba bújt, s majd meghalt az éhségtől és a nagy hidegtől sanyargatva. A hangyához könyörgött hát: adjon neki az élelemből, hadd egyen egy kis búzát, s ő is életben maradna. A hangya viszont így szólt hozzá: „Hát hol voltál a nyáron? Miért nem gyűjtöttél élelmet az aratáskor?” „Énekeltem és gyönyörködtettem a vándorokat” – felelte a tücsök. A hangya nagy nevetéssel felelte erre: „Hát akkor télen meg táncolj.”

A mese arra tanít bennünket, hogy mi sem való előbbre; mint gondoskodni a betevő falatról, és nem henyélni."
tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/irodalom/irodalom-9-osztaly/aiszoposz/aiszoposz-mesei-szoveggyujtemeny
Valójában azt mondta, hagyják a fenébe a szankciókat, az EU törődjön bele, hogy Minszkben embereket kínoznak és ölnek a rendőrök, hogy a demokrácia nyomokban sem létezik, a választásokat elcsalják...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24 10:18:01
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez a sztori sokkal inkább az egyéni felelőtlenséget példázza (a tízfős társaság esetében), mint bármi mást.

Ha valaki a kormányzati figyelmeztetések ellenére is az Adriára megy nyaralni, akkor számoljon azzal, hogy ennek következményei lesznek, ne picsogjon a nyelvvizsgája miatt (ha az annyira fontos neki, akkor ne kockáztasson előtte a külföldi utazással). Ilyen esetben a minimum az lenne, hogy külön felszólítás nélkül is két hétre meghúzza magát.

Ha pedig mindenáron tudni akarja, hogy a saját felelőtlensége következményeként megfertőződött-e (miközben tünetei nincsenek), akkor teszteltesse magát fizetős magánszolgáltatóval.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24 10:18:45
@MAXVAL bircaman közbaszó: Vár a bőr- és nemibeteg gondozó...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24 10:35:39
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Szerintem elszámoltad, mert holnap lesz KEDD, akkor bukik a patás. Szóval a Lukas kénytelen lesz megosztozni Putykóval, kivéve, ha már tegnap megbukott. Vagy esetleg holnapután bukott meg, ezt én rájuk bíznám.
Valamelyik csak bejön...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.18 09:41:27
@chrisred: "Ez az államháztartási hiányt magyarázza, az államadósságot nem"

Haaz államháztartási hiányt magyarázza, akkor az államadósságot is magyarázza... Ti. az új államadósság a hiány miatt keletkezik.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.18 10:15:43
@chrisred: "Az állam vagy a költségvetési szervek nyugodtan vehetnek fel arra is hitelt, amit ki tudnának fizetni, de előnyösebb, ha részletekben törlesztenek."

Persze, még az is előfordulhat, hogy egy kedvező finanszírozási környezetben (a befektetők alacsony hozamelvárása esetén) hamarabb meglépnek egy állampapírkibocsátást (ami várhatott volna az év végéig), de összességében (és éves távlatban) ezek azért viszonylag csekély befolyással vannak az államadósság trendjére és mértékére.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.19 18:47:59
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Don geci nem viccel, bárkit bármikor kicsinál."

Nem tudom, hogy ez a vicces becenév vajon kit illethet, de nem ártana, ha ez a nagyhatalmú Don végre beutalna titeket Soros-csicskákat egy kedvezményes birobidzsani "nyaralásra" (csak oda szóló jeggyel).
Apró Antal székébe ülne. Kövérébe. Meg Tisza Istvánéba. De nem fog...
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.18 17:13:16
@chrisred: "Azért mondott le, hogy ne neki kelljen a megszotrításokat végrehajtani, és így meg tudja tartani az 5%-os nyugdíjas klubját."

Na meg azért, mert Ivascsenko a háttérből megüzente, hogy ha kell az IMF kölcsöne, akkor takarítsák el, mert rá azt nem fogják bízni. Az ország pedig gyakorlatilag államcsődben volt.
Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.18 19:26:44
@Remete: Valóban nem valószínű, hogy a házelnökséggel megelégedne a TáncosFerkó...

Minden bizonnyal inkább az a terve, hogy a téglaképű bolgár nőt tegye meg miniszterelnöknek, ő pedig "first gentlemanként" jól körülhatárolható pozíció nélkül, de valójában az igazi "bábmesterként" a háttérből mozgassa a DK-s, momentumos marionettfigurákat.