Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MeeriM

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kémeim jelentése figyelemre méltó volt. Nem csak az ellenség közeledett. Egy újabb keresztes sereg érkezett lengyel földről, de velük volt egy tagbaszakadt, hatalmas termetű harcos, aki jó egy fejjel a legmagasabbak fölé tornyosult. Feje, nyaka, mint egy bivalyé. Hatalmas, kétkezes fejszéjével egy…..
Harmadik ellenfelem, Krzysztof egy szaracén sereggel érkezett a versenyre. A szaracénok eléggé tájidegennek számítanak a Baltikumban, így természetesen az én fejemben egészen másként alakult a narratíva... 3. csata - Claiming Territories A Kijevi Nagyfejedelem háborúzott a Novgorodi kuzinjával. A…..
MeeriM 2021.10.16 11:17:42
@janos900: A Saga-nak szerintem pont ez az egyik legjobb, legtaktikusabb része. Nincs benne kockadobás…csupán annyi, h ki kezdeményez. Gyakorlatilag a felderítök és a csapatok manöverezése a harc elött. A Bolt Action, Chain of Command, ha küldetést vagy kampányt játszol megad egy helyszínt, kontextust és ahhoz kell alkalmazkodnod. Más a logika, más a kihívás benne.
A Taara Avitaa egy ősi észt csata kiálltás, ill. modern korunk fogyasztói társadalmában egy sör márka is ezen a néven fut és kerül az üzletek polcaira, hogy fáradtságos munkával megkeresett folyékony kenyere legyen a szomjuhozó ember fiának. Teljesen átszellemültem a rendezvénynek helyt adó repülési…..
MeeriM 2021.10.10 22:22:19
@janos900: Köszi, örülök, hogy tetszett!
A "Kiire" jelentése gyorsaság, sietség. Nem keverendő össze a hasonló nevű japán Kagoshima prefektusban található várossal. A második körben, mint az már közismert, a második asztalon vitézkedtek legényeim. Ellenfélként a sors Michal-t és gyönyörűen, airbrush technikával festett balti keresztes…..
MeeriM 2021.10.10 22:21:00
@janos900: Kettővel kellett volna többet szereznem, de az sem nagy különbség. Sokszor van, hogy a végén 1-1 kockadobás dönt, amikor végig ilyen fordulatos és szoros az állás. Ez teszi izgalmassá.
Ebben a posztban arról lesz szó, hogyan jutottam el a varsói Saga versenyre, az ötlettől a sereg festésen át a felkészülési csatákon keresztül addig, hogy minden tokkal-vonóval össze nem állt. A képek így a poszt közben a versenyre festett figurákat mutatják be :) Talán először augusztus vége felé…..
Magister Militum jelentése a Szenátus hadügyi bizottságának, AD 787 Hadjáratunk megkezdődött a Birodalom egykori tartományainak visszahódítására Albion szigetén. Hős Stratégoszunk, Ducatus Minus, vezetésével előőrseink hídfőállást építettek ki a megszállás előkészítésére. Megfontolatlan módon  a…..
Ismét Chain of Comand-ot játszottunk a TLK-ban, de ezúttal mindkettőnk számára teljesen új csapatokkal. Szg maradt a birteknél, de ezúttal ejtőernyősök helyett egy felderítő szakaszt (Recce) hozott. Én pedig a változatosság kedvéért a második világháborús amerikai ejtőernyősök kifestésébe kezdtem…..
Augusztus 2-án került sor a Historikum újabb, immár kilencedik rendezvényére. A helyszín Győr és a Társas Fészek. Először is nagy-nagy köszönet a szervezőknek, a klubnak és persze a bemutatózóknak, résztvevőknek, érdeklődőknek! Szerintem, és a visszajelzéseket olvasva is mondhatom, remekül sikerült…..
Az idén év elején 10 résztvevővel lejátszott, első hazai Saga: Age of Magic kampányt (Trornerak Átka) követően hosszú kihagyás után ismét elővettük a játékot. Ellenfelem ezúttal Ilac és az ő Lords of the Wild serege volt. Főként GWs Wood Elf modellekből összeállítva (Glade Riderek, Íjászok, Dryádok)…..
A kunok, vagy más néven kipchakok egy lovas félnomád nép, a Balti- és Kaszpi-tengertől északra elterülő eurázsiai sztyeppék területén. Eredetük bizonytalan, de a többi sztyeppei néphez hasonlóan keletről vándoroltak folyamatosan nyugat felé, miközben a maguk előtt űzött népekkel és letelepedett…..